Že by se mi teda při zavření očí vybavovaly komiksové scény, to tedy ne, ale v hlavě mám i po letech některé emocionálně vypjaté scény z komiksů belgického scénáristy Zidroua.
Ten tuhle hru s emocemi umí na jedničku, aniž by se snižoval k emočnímu vydírání. La bête, Adoption, Les Beaux étés, Le beau Voyage, Lydie... všechno parádní příběhy.
Škoda že se mu tady v Čechách nedostává více prostoru. https://www.bedetheque.com/auteur-2153-BD-Zidrou.html
Draco: Jo, tahle Lobova rýmovačka se mi taky
vryla do paměti.
Soulbringer: Těch obrazů mám v paměti více. Z dětství první díl Galaxie na zadní straně ábíčka, kde letí obří kosmická loď s roztrženou přídí vstříc domnělé zkáze. Z pozdějších dob se mi na první dobrou vybaví v paměti první strana Daisho, tedy první knihy s Usagim, co tady vyšla, krásné vyprávění čistě obrazem. A taky scéna z Donžonu, kdy hrdinská výprava vyhandluje za těžké peníze obří oko, Alkybiad ten poklad nese na pokoj, neopatrně oko propíchne o kaktus a celý nešťastný volá: Ááá! Teče to! Teče to!
Soulbringer: Neumím dávat obrázky, takže stačí když napíšu. Je to stránka z Lobo: Chained, kde recituje - krční páteř křupne, když se na ni dupne. A to je vše, co ve mně komiksy zanechaly.
soulbringer: Napřed jsem měl za to, že máš na mysli něco jako písničku, kterou si už 14 dní v hlavě zpívám. Ale potom jsem si uvědomil, že pokud mám ukázat něco, co z hlavy už roky nemůžu dostat, tak to musí být to nejhnusnější, co jsem kdy četl a doufal jsem, že už to nikdy neuvidím. Tak jsem to teď kvůli tobě našel. Fakt díky...
Mimochodem tady je nejlepší stránka za poslední týden :-D
Zahrejeme si takovou hezkou (spamovací) hru, pro kterou mě inspirovalo tohle twitter vlákno. Rád bych zjstil, jaká stránka / stránky / komiksová kresba se vám při zavření oči velmi jednoduše vybaví. Ukažte!
Jo, dokud to neotevřeš, tak to bude dokonalé, protože až to otevřeš, tak najdeš přeházené stránky, chybějící bubliny a (nedej bože) gramatické chyby :D
MisaNuff: České komiksy tu primárně vydává Labyrint (ten jenom ty a samé pecky) a Argo (to dělá hlavně druhou světovou válku a adaptace beletrie)
Mimochodem, nevíte někdo, co dělá MdS? Odvrátil se natrvalo od komiksů, jak to hlasitě vyhlašoval před pár lety? Žije vůbec? Existuje vůbec život i po tom, co člověk přestane číst komiksy?
MisaNuff: pPokud vím, třetí (a poslední) Divočina je také rozpracovaná. Z českých doporučím ještě Rváčov (druhý díl už je snad taky nadoslech) a konečně pořádně souborné vydání Rychlých šípů. Jinak ty největší pecky jsi pochytil.
MisaNuff: Crew potvrdila dalšího Zázraka, Prašina pojede dál (Po Křídovém panáčkovi bude nový trojdílný příběh), Nikkarin další díl Spellsword Ságy plánuje a možná bude i kůň. Nanits netuším.
Ahoj lidi. Nějakých 10 let jsem měl od komiksů pauzu, doktorát a děti a takové ty věci. Pak jsem se ke čtení vrátil, rok a půl doháním resty, no a teď jsem konečně narazil i na super české komiksy!
Super Spellsword Sága je totální pecka, rozhodně lepší jak Mimona. Nevíte, jestli bude někdy dvojka? Vyšlo to 2019 a všude vyprodáno, takže snad to byl i komerční úspěch.
Divočina je snad ještě větší pecka. Kromě těch dvou dílů ale nic jiného v databázi Podprocký nemá - nevíte, jestli něco chystá?
Dále mě zaujalo Nanits - bude něco dalšího?
Pérák, Zázrak, Prašina snad žijí a budou vycházet.
Jinak jsem teda měl v rukách tu Fantasickou čtyřku od Albatrosu, a pevně doufám, že se do tohohle typu komiksů moc míchat nebudou. Je to mrňavý jak blecha, jakýsi ohebný polotvrdý desky... Jako doufal jsem, že to u nás brzo vyjde, ale ani ve snu mě nenapadlo, že tu nádheru vydají takhle. https://www.albatrosmedia.cz/tituly/84249297/marvel-fantasticka-ctyrka/
Anketa u Zaniru skončila vydají Talli, fille de la lune. Fantasy komiks, který je graficky až neuvěřitelně detailní, evokuje inspirací mangou na každé straně. Celkem bude mít 5 knih. Ve Francii vydalo nakladatelství Ankama, od kterého vyšel Radiant
V dávných dobách žili "vyvolávači" v harmonii s lidmi. Jednou z jejich schopností bylo vyvolávat a ovládat chiméry. Jednoho dne se však vystrašení lidé rozhodli tuto rasu vyhladit. Pronásledování trvalo stovky let. Talli - potomek vyvolávačů - byla ušetřena, protože byla ještě dítě: Lord Koska ji adoptoval a chránil. O šestnáct let později se však její život změní, když je hrad jejího adoptivního otce napaden.
Witch si teda dlho drží popularitu... a smeknem klobúk, ak Egmont vydá celú sériu takto nanovo (vzhľadom na počet zošitov by som si tiket na to nepodal)
Pokud Bi měl někdo zájem o tento komiks: https://www.comicsdb.cz/comics/9879/jozin-z-bazin
Může si napsat přímo autorovi Tomáš Kodydek
tkodydek@seznam.cz Nebo vyhledat na fb a napsat přes Messenger (má profilovou jak plave v bazénu.)
Mě poslal za 60kč + Pošta
Tak jsem dnes vyrazila do své milované kavárny a když jsem prohlížela nové grafiky, přistoupila ke mě žena, aby mi řekla, že si nějaké odnesou. Ještě než stihla dokončit větu, skočila jsem jí do řeči s tím, že se nemusí bát, že já si žádnou nevezmu. Když řekla, že je to škoda, tak jsem jí řekla, že už doma jednu od tohohle autora (Richard Fischer - komiks Rváčov) mám, že jsem velkej fanda toho artu, načež se rozzářila, řekla, že je to krásný a otočila se, aby zavolala na svého partnera Richarda Fischera, že tady má fanynku :D když jsem jim pověděla, jak jsem objevila jeho práce, dodala jsem, stále listujíc grafikami, že tohle je taky super projekt (Já to slyšel...Richard Fischer - pro kulturní magazín Uni), ale doufám spíš ve vznik druhého dílu Rváčova. Na to mi pan Fischer řekl, že už ho dokončuje. Takže pro všechny ostatní fandy: Druhej Rváčov bude :)
DC sa chystá spraviť nejaký film o The Authority - myslíte, že by to mohlo mať odozvu vo forme vydania nejakého komiksu z tejto série "u nás" - napr. Comicscentrum?
Seneke: S Holmes of Kyoto a The Saint’s Magic Power Is Omnipotent jsem nadšen u Gangsta. si nejsem jist jestli to bude pro mě, ale má to dobré recenze.
Adam Pýcha na Facebooku Dobrovského, Instagramu a Twitchi zveřejnil další chystané mangy: Gangsta, Holmes of Kyoto a The Saint’s Magic Power Is Omnipotent spolu s už známými Muž v domácnosti a Record of Ragnarok. Datum vydání ještě není známé.
To je škoda, že ten Azimut nezabodoval víc, podle mě jde o zajímavou sérii. Holt tu temhle druh fantastiky nemá na růžích ustláno. Potěšil stále trvající zájem o Brubakera, třeba to v budoucnu BBart prubne a začne vydávat jeho Daredevila.
robur31: mozna pokud do toho zatahnu nekoho, kdo vi co dela a pripravi demo model, jinak to vubec nic neznamena. Proto se ani nepokousim nejak kvantifikovat ty odpovedi autoru a nakladatelu, tu dojmologii bych nechal spis na te literarni urovni. A myslim, ze je to tak zajimavejsi.
T3ss: Přesně vím, o čem mluvíš :-D. Před pár lety jsem stěhoval cca 550 kilo komiksů a byl to masakr. Naplnit krabici, potěžkat, zjistit, že jsem to přehnal, ubrat a odnést do auta ze čtvrtého patra bez výtahu. A v nové domovině zase bez výtahu šup do patra. Kamarádi, co mi tehdy pomáhali, prohlásili, že už mě v životě stěhovat nebudou... :-P.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.