Ahoj, nemáte ještě někdo náhodou problémy s doručováním Rychlých Šípů 33? Objednal a zaplatil jsem si u nich 2 výtisky, ale dorazil jenom jeden a už více než 2 týdny nereagují na maily. Někomu jinému zase přišel jeden navíc, mají v tom bordel...
kinak Ten prodejce to vyhrál za cca 10000.- https://aukro.cz/aargh-vzacne-kousky-7009008742
a hned to prodává za přepalené ceny. Z toho co původní majitel píše, je to z nějaké knihovny.
Zajímavé, že to prý našel na půdě, ačkoli je tam i Aargh 20, který nedávno vyšel.
A co se dívám dál co prodal, než ho zablokovali, tak všechno jsou komiksy z knihovny. Žolneř 1-6, nějaký Saudek, Chlad... .Je tam uvedeno bydliště Litvínov.
Má tam nové kousky v dobrých stavech, tak počítám, že to není vyřazené ale ukradené.
Nemusi byt uplne corka, ono se toho z knihoven dost vyrazuje, a pak to koluje ledaskde. Ale knihovnou to smrdi kazdopadne. A jestli ti to nekdo nabizi k prodeji, tak bych se k tomu stavel jako k nakupu elektroniky v nadrazni hospode.
Já jen Conan a ta nová kniha ZaK, jinak nic. Což je dobře, protože vyjde spousta super comicsu od jiných vydavatelů, takže na ně zbyde mnohem více peněz :)
Tak som pozrel dokončený edičák CC na 2022 a ako ma prvá polovica roka takmer vôbec neoslovila, s tou druhou to vyzerá oveľa oveľa lepšie. Dobrý výber!
radek: ehm, nic takovýho jsem neřek :) jsem s tím naprosto v pohodě, jen to uvedlo pár věcí z minula do kontextu, to je vše :) díky za reakci a přeji klidný den.
Rajot - tak tím se mnohé vysvětluje... Jinak nevidím nic špatného na tom, když se tady napíše a diskutuje, že se někomu něco nelíbí na praktikách nebo cenové politice CC, nevím proč by za to někdo hned měl být hejtr a vznikat hejt klub. Naopak, je fajn ze tu na to zaznely i dalsi nazory, at uz souhlasne nebo nesouhlasne. Co vím, tak se tu vesele propiraji i jiní vydavatele (MB, Argo...) ale ti holt nemají tak zapálené advokáty, nebo dokážou kritiku lépe přijmout, což teda CC neumí dlouhodobe a bere jen oslavne komentáře a adoraci.
rajot: I kdybych měl něco společného s Papežem, jak to souvisí s tím, když například Fimiho upozorním na to, že tady uvádí nepravdivé informace, a Dinika, že je možné někde nakoupit celoročně se slevou 30 %, který argumentuje, že nějací lidé mají třeba problém nakupovat na konkrétním eshopu, ale zároveň tleská polskému obchodu, protože nikdo nemá zjevně problém s nákupem v Polsku. To je geniální logika ;) Jen z toho tak nějak teče zaujatost. A opravdu ne z mojí strany ;)
Tedy nejsympatičtější na tom je spíš to, že se tu zdá odkopal a projevil nějaký hejt klub. Proti tomu nic nemám, takoví lidé existují a klidně ať se takto prezentují. Je to jejich vizitka.
Já tu nikoho nepropaguji, jen jsem v diskuzi reagoval na nějaké nepravdy, které tu pár lidí šířilo. To se nesmí? Jsem nevěděl. Tak to se omlouvám. Tak klidně pokračujte v hejtování dál.
To není o podrazu na spotřebitele, ale čistě a jednoduše o tom, že půlku ceny z komiksu sežere distribuce. CC to prodává napřímo místo přes distribuci a tak ty procenta sleví. Když to do té distribuce pošlou, tak je slevit nemůžou a sleví si prodejce kolik chce.
Slýples, Radek, dinik a spol - shodneme se na tom, že ta základní cena je hodně nadnesená a ze ta sleva je mýtus? Protože teprve se slevou je to "normální" konkurenční cena a případná Black friday cena je třeba vlastně jen 10% slevy z "normální" ceny, ale na lidi to působí samozrjeme o moc lépe, když vidí 50% a zároveň nutí koupit přímo od CC, což s sebou taky nese určit výhody... btw. Mám dojem, že to je ekonomicky pojmenovaný jev, a to "podraz na spotřebitele" :D
Ale jak kdo co nastaví, je jeho věc, stejně jako kdo co koupi. To je velká Radkova pravda.
Radek: já píšu někdo, nepíšu že já :) znám prostě i čtenáře kteří z nějakého důvodu raději nakupují ve svém oblíbeném eshopu, v knihkupectví (ano i takoví ještě existuji) apod. Já nakupuji tam, kde mi to přijde nejvýhodnější, ale stále platí to, že u něčeho nechci být nucen k okamžité koupi.
Dinik: Aha, tak to pak jo. Včera jsi psal, že od nich nechceš kupovat nový komiks hned po vydání, tak jsem z toho zjevně mylně vydedukoval, že nechceš kupovat komiks hned po vydání, ale později problém nemáš. Tak tím pádem vše v nejlepším pořádku.
V případě CC mám také určité výhrady, ale s jejich cenovou politikou nemám problém vůbec žádný. Navíc, pokud to člověk nemusí mít hned a počká si klidně i déle, tak 50% sleva na Black Friday je prostě naprosto bezkonkurenční. Pokud se nepletu, tak to nenabízí opravdu nikdo další z CZ vydavatelů...
To že je u CC na začátku sleva 40% neni tak uplně relevantní na to cpát ostatním že je jejich chyba že si to nechtějí koupit hned se slevou. To bych pak kupoval ty knihy po kuse a to pak s poštovným jaksi ztrácí dost z té výhody. Je to pěkné a využívám toho, ale že by včasný nákup řešil všechny problémy v domácnosti jaksi neplatí.
hele když už se tu řeší cena... všichni víme že komiksy budou dražší... argo conan z cimmerie díly 1,2,3 po 598 a číslo 4 bude za 788, to mi přijde jako pěkná divočina
Ano myslel jsem Cestu kostí. U vydavatele koupíš samozřejmě levněji, ale jak už jsem několikrát psal když chceš nejlepší cenu tak musíš hned po vydání. Tobě se tohle líbí, mě se to nelíbí. Nic víc nic míň. Upřímně vydavatelské podmínky toho či onoho jsou mi celkem šumák.
Ad Dopis 44 - když se jim povedlo udělat Zatmění pod 2k, tak myslím že tohle by mohlo být pod 2,5k.
Dinik: Jo tys asi mluvil o Cestě. Tak pardon. Zmátl mě příspěvek nad tebou. Tak to by těch 599,- klidně reálné být mohly, jenže to je cena pro obchody, na eshopu by byla cena pořád 420,-, tedy levnější, a při včasném nákupu za 360,-. Ale stejně tohle srovnávání cen je malinko úlet a nesmysl. Jednak není úplně fér srovnávat například různé náklady, každý tam nemusí mít stejné podmínky, a druhak stejně záleží na tom, za kolik je člověk reálně schopný tu knihu koupit. Proč bys to chtěl kupovat za 599,-, když to můžeš koupit za 360,-? Můžeš, nemusíš, tvoje volba. Stejně tak si můžeš říct, že někomu dáš 444,- a druhému 360,- ne, protože je to přeci dražší... Taky tvoje volba.
Cena je cena, ať si každý dává cenu takovou, jakou chce. To si každý musí rozpočítat sám své náklady to, a aby nebyl ztrátový. Ve finále tam nikdo moc s ničím čarovat nemůže. A zákazník rozhodne, jestli mu to za to stojí, nebo ne.
radek- nechcu se vám srat do hádky s nulovou hodnotou, ale třeba to sin city je blbý příklad, tam musíš brat v potaz, že např. překlad už je hotový takže na tom novém vydání stál CC skoro 0 peněz což se pak projeví na ceně.
Dinik: A na těch cenách jsi byl teď kde? Vždyť je to nepodložené cucání z prstu. Z nějakého důvodu srovnáváš ceny černobílého komiksu s těmi barevnými. Tam je ta férovost kde? Vždyť je to od tebe naprostý úlet :D
Jen pro příklad, černobílé (plus nějaké barvy) loňské Sin City kolem 200 stran za 399,-. Na eshopu za 279,- a při včasném nákupu za 239,-. Takže co tady chceš srovnávat? 239,- vs 449,-. Tak jo :D
Když už je tu MB, chválu už sem psal tak teď jedna věc co mě tak nějak krátkodobě nasrala. Člověk je chce podpořit tak si od nich objedná cestu kostí, pak je chce podpořit znova tak si objedná ozvěny, a chvílu po tom co je objednám tak na mě vyskočí, že mají superpack kosti a ozvěny dohromady o cca 150 levnější jak zvlášť. To mi přišlo jako těžký výdrb stylem "díky za předobjednávku, ale jdi do prdele".
Nějak se to tady koukám rafinovaně stočilo na kritiku MB, což úplně nechápu. Ano, jejich rozjezd byl dost tragikomicky a já také nešetřil kritikou, ale nakonec vydali Zatmění které má přes 800 stran a cena byla pod 2k. Zpracování knihy na skvělé úrovni. Teď to vypadá, že se rozjeli, vydali další comics, opět na úrovni a za cenu 444kc (u CC by tohle bylo za 599). A chystají další comics a pak další špalek Dopis 44, kde bude opět 900 stran a jsem zvědavý jaká bude cena.
Pozor na to. Přes všechno počáteční defenzívu a několik dlouhých hádek na facebooku, bylo desatero už chvíli zpátky změněno, aby z něj zmizely útoky na konkurenci :)
Radku, to je zbytečný boj s větrnými mlýny. Vždyť kluci založili celé vydavatelství kvůli tomu, že CC se netrefovalo do jejich vkusu a aby ukázali, že v kvalitním formátu jdou ty knížky vydávat levněji. Polských cen jsme se zatím od nich nedočkali, ale snad časem :)
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.