Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Hawwwran: Tak to mluvime o tomtez. ;)
Fimi: vim, aspon se to bude lepe cist
charvos: v češtině to vyjde ve dvou knihách
@Fimi proc bych to delal, kdyz to za chvili vyhde v cz.... ;)
Datum vydání Nikopolu se dle ARGA posunulo na konec března 2021. Letos to tedy bude zase o něco chudší.
Fimi: tak snad uz to vyjde. Uz jsem to mel jednou predobjednane a nic.
Hawwwran: A já už myslela, že se bavíte o těch nových hlavách z aktuálního Lego katalogu...
Blbý je ze to následně hodně souvisí se Snyderovou Ligou a Death Metalem..
charvos: Ber to jen jako názor jednotlivce, ale podle mě je to hodně dobré, rozhodně nejlepší věc, co Johns kdy napsal. Akorát tomu podle mě ublíží to rozdělení na dvě části, protože v té první se spíše jen rozestavují figurky na šachovnici.
dotaz na mistni znalce :)
jak dobry je Doomsday Clock? stoji za to? watchmeny mam rad, mam i vsechny before watchmen, tak premyslim jeslti do toho jit taky. dc uz zas tak moc nemusim, neco malo mam, ale obecne me plastenky moc neberou
Myslim to co pise Mikei, tedy svitici hlavu ironmana za 39,- :-)
Hawwwran: Myslis tu De Agostini skladacku - 100 cisel po 249,-, tedy nejakych 25.000,- za 60cm figurku Iron Mana? :)))
Hawwwran: Jo. Je dobrá. :) Zůstanu ale jen u ní.
Tak co, už máte hlavu Iron mana? :-)
tak zrovna tu pevnost mam vplanu koupit (mozna letos na vanoce), protoze to ma konecne rozumny rozsah, ty ziletky me fakt sraly
Ono se taky není čemu divit, když k tomu Albatros přistoupil tak stupidně...
Charvos: Mozna ano, ale slysel jsem, ze Neviditelna pevnost (leti to, vysla v lednu 2019) Thorgalovi zlomila vaz i u Albatrosu.
@cyboy: a nemel albatros v planu pustit thorogala po 3 cislech v kuse? nekde sem to zaslech. ze to chteli dojet a pak to poustet v kompletech
RadimNemec: Ohledne Thorgala jsme se meli uz nekolik dlouhych disputaci. S Thorgalem je problem, ze ho tu mame strasne roztristeneho casove i ciselne. Poctivy pristup by byl (minimalne) Van Hammeuv komplet od prvniho cisla, ale komplikuje to spousta veci - nejen, ze si na nem tady vsichni vylamali zuby, ale taky by musela byt vule (minimalne od Albatrosu) se dohodnout o pravech. Takze prima odpoved na tvou otazku - zatim ho nepoptavame, ale vraci se nam to opakovane do diskuze.
cyboy: tvoje komentáře mi budou hodně chybět, dost jsi mi seděl.
Mighty Boys: Držím vám palce, těším se na cokoliv, pak dám vědět, zda se líbilo a co by ev.mohlo být jinak. Laškovný podnět - nechcete si vydat "svůj" další kousek Thorgala? :-)
Zack: Založil sis databázi a začali ti sem chodit lidi, viď? Posílám srdíčko.
Taky bych raději, aby komentovali všichni, bez ohledu na to, jestli jsou vydavateli nebo ne. Kdo má rozum, tak si to přebere.
Kazumaki: Ale ja vubec nerikam, ze to je nejake pravidlo. Delej to samozrejme tak, jak to citis. Ja jen vim, jak hodnotim. :) A uplne vidim, jak mi lidi pisou, ze hejtuju konkurenci, protoze se mi neco nelibilo, bez ohledu na to, ze hodnotim dilo a ne nakladatele. Kazdopadne to (alespon pro me) musi byt v rezimu ano/ne. Abych se cenzuroval a psal jen, kdyz by se mi neco libilo, je podle me horsi, nez nepsat vubec.
Budu rad, kdyz mi napisete jak se na to divate vy, treba to nekterym vydavatelum doda odvahu a zacnou s nami sdilet svoje nazory na knihy, ktere cetli. Nemyslim si ale, ze by moje nebo Darthovy komentare nekomu chybely.
Zadny takovy pravidlo tu neni a co budu zit, nebude. Staci nebyt kokot, vyjadrovat se aspon s elementarnim respektem k dilu a jeho autorum a to je neco, cim byste se meli ridit bez ohledu na nejakou "konkurenci". To by nemohla komentovat valna vetsina internetove aktivnich comicsaru, protoze kdo tu nema/nemel neco spolecnyho s nejakym comicsem nebo nakladatelem? :)
cyboy: škoda, tohle pravidlo docela svazuje. Vůbec mě to nenapadlo. Ale bylo by vtipné, kdyby si tu každý uživatel vydal komiks.

Každopádně ptal jsem se i kvůli sobě, jelikož tím pádem už druhý rok toto pravidlo porušuji. Sypu si tedy popel na hlavu a taky přestanu.
Darker: Me by treba nevadilo, kdyby konkurence hodnotila. Porad jsme i lidi, kteri muzou mit nazor. Jenze oni by to asi lidi vnimali jako hejtovani, nebo pochlebovani a to je zbytecne.
Kazumaki: O tom jsme premysleli, ale Darth nechce hodnotit vubec a kdybych ja mel psat jen pozitivni veci, tak stejne nenapisu nic. ;)
Darker: Hm, a co kdyby teda ten vydavatel komentoval jenom komiksy, které se mu líbily; kde by vypíchl jen to, co mu přišlo pozitivní?
Kazumaki: Tak je to logické. Jinak by tě ostatní mohli obviňovat ze zaujatosti. A když bys pak konkurenci pohanil jejich dílo, tak by ti to konkurence mohla později vrátit zase u tebou vydaného komiksu.
Počkat... ten, kdo vydal komiks, už nesmí komentovat?
Darker: Ano, prestaneme komentovat, maximalne se budeme ucastnit diskuze. Darth uz prestal a ja pomalu koncim.
Mighty Boys: S první vámi vydaným komiksem taky plánujete přejít na "kodex pana Pavlovského" a přestanete komentovat nově vydané komiksy? Jen se ptám, tak ze zvědavosti, když už tu teď probíhá debata nad Beowulfem, tak mě to tak napadlo :)
Hawwwran: Necetl jsem, jak jsem rikal, jen jsem predaval, jak jsem "nakoupil". Jestli je to dobre, tak jedine dobre.
Taky jsem si nedávno zvěčnil svou sbírku, bude se totiž předělávat, mám toho hodně po krabicích, hlavně mangu a US komiksy, pro ty se dělá sólo knihovna. Zde budou v budoucnu převážně evropské komiksy a beletrie. U té taky řeším kritický nedostatek místa.:)
http://imgup.cz/images/2020/08/05/policka01.jpg

http://imgup.cz/images/2020/08/05/policka02.jpg

http://imgup.cz/images/2020/08/05/policka03.jpg

http://imgup.cz/images/2020/08/05/policka04.jpg
Jak jsme se bavili na srazu o Orange. Teď jsem to dočetl a moc mne to bavilo. Příjemné čtení a napínavý příběh. Jako fakt jsem se pořád těšil jak to bude dál. Moc příjemné překvapení.
Milo_Harwey: jo, od pauzy během Corony už je v tom chaos. Polsko moc nekomunikuje, během Corony asi pár lidí vyhodili, ale ve výsledku už je to asi jedno. Jak to česká distribuce dostane, tak to všichni stáhnou k sobě a hodí do prodeje a je to :)
deefha: Ano, prosím. ;)
Nepostřehl jste někdo změnu v periodicitě vydávání dcck? Vychazela 1 kniha/14 dní a teď sleduju u jednoho prodejce vždy 2 díly naráz a snad i nepravidelně...
Maco: Hlavně dotisky jsou pro nás zatím hudba budoucnosti. Pokud dotisky budou, tak to bude opravdu jen v případě, že bude poptávka. Jak píše můj kolega, tak se bude jednat o běžnou edici dotisků. Určitě plánujeme nějakou limitovanou edici, resp. něco speciálního pro fanoušky (pochopitelně bez dotisků). Proto jsme na našich webovkách spustili soutěžní anketu, abychom si udělali nějakou představu, jaký je na určité věci názor, např. tebou zmiňované bonusy, apod. Nám jde hlavně o celkový čtenářský zážitek. Přečíst si komiks tzv. jedním dechem bez čekání několik měsíců na pokračování. Bonusy se v prvé řadě budou odvíjet od toho, zda-li to knihu nějak obohatí. Z ankety víme, že bonusy jsou vcelku kladně přijímány, ale jsou série, kde jsou bonusy pěkné a obohacující, a zase jsou série, kde jsou bonusy jen aby tam byly a nic extra nepřináší.
Maco: U dotisků jsem schválně psal "běžné". Jinými slovy budou výtisky "neběžné", u kterých dotisky nikdy nebudou - tedy limitky. Po částech nic vydávat nechceme. Komplety to budou vždy. Maximálně budou rozdělené do více knih a dány např. do boxsetu. Záleží na rozsahu knihy/série. Maximální rozsah jednoho svazku chceme kolem 1000 stran, přičemž jako bezpečnou hranici vnímáme cca 800 stran.
Cyboy. Na margo toho koľko kusov budete vydavat. Možno by stalo za uvazenie niečo ako ma comics centrum. Prvé vydanie by som dal ako limitovanu ediciu, a dotisk by som nejak odlisil. Možno by to nahnalo čísla ku kupe zákazníkov aj zberateľov. Možno nejaké bonusy do knizky od autora, nejaká mapa, bonusove kresby... limitka by mohla mat tvrdú väzbu a podobne. U nelimitovanej vezii by som format nemenil ale nechal original ako som od vas cital ze chcete vydavat v original formateTo len taký nápad na premýšľanie. Co som si všimol, možno sa mýlim, tak integrali sa tu celkom dobre predávajú. Tak ked nechystáte sa predávať komplety ale po častiach, tak limitka by mohla byt integral
#mightyboyspublishingmatters
SlouzimStarymPsum: Pravděpodobně mají stále pevnou erekci, tak se tím chtějí pochlubit. Stojí, no. A co jako? Běží už rotačky či ne? To je ta otázka.

Zack: Ten mrtvý kůň mi tam nesedí. Já bych tam dala třeba Homera Simpsona. Mrtvý kůň reaguje živěji, má nějaký vývoj, hnije, nafukuje se a puká...
Killingjoke: To se přece nedá vůbec srovnávat, tohle jsou dvě diametrálně odlišné situace. Zatímco Crew (magazín) byla inzerována v časopisech ve chvíli, kdy se řítila do obchodů, případně trafik, nebo byla těsně před vyřícením, a jak z reklamy na 1. číslo, tak na číslo druhé bylo zřejmé, že jde o komiksový časopis drsnějšího až brutálního rázu (mám ty dvě reklamy před sebou), takže nějakou představu člověk měl, pokud nebyl úplně blbej a věděl, co je to komiks a co je to časopis.

V případě, o kterém je řeč tady, se lidé z Fimiho skorospamu (ČSFD, Fadníme filmu apod.), z webu a kodexu na něm dozvídají, že plány jsou velké, mocní kluci vydávají to, nevydávají ono, aby se pak tady nebo na FB dozvěděli, že by rádi vydali první komiks už na podzim, ale nezáleží to tak úplně na nich. „Problém" má většina lidí s tím, a je to z dotazů a připomínek jasné, že když už někdo má potřebu s předstihem vytrubovat něco o velkých plánech, o tom, co všechno se vydává a nevydává (otření o jiné nakladatele ponechám stranou, i když bych o tom mohl nejen v souvislosti s tím a zmíněnou férovou hrou níže napsat komentář rozsahu, který jeden ze tří bojů pro délku zásadně nečte), a dělá to na místech, kde je samozřejmá interakce (na rozdíl třeba od té zmíněné reklamy v časopisech), tak proč si to vytrubování nenechali na chvíli, kdy už měli něco v ruce, pak by možná ani tak nevadilo, že web, kodex i to Fimiho snažení dát lidem vědět není jak od dětí od táboráků, jak psala Draco na FB ohledně kodexu, ale spíš jako z dílny diletantů, protože v tu chvíli by tak úplně nešlo o obsah, ale o to, že o sobě dali vědět a o tom komiksu, který jde zrovna pulty, se tudíž ví taky, což je často to nejpodstatnější. (I když je otázka, jak moc platí klasické marketingové poučky na vydávání komiksu.) Místo toho o sobě sice dali vědět, ale lidi vzhledem k tomu, že nic vydaného není, ještě nějaký ten měsíc nebude, a jestli na podzim bude, tak to jde mimo kontrolu „vydavatelů", oprávněně řeší to, co jim bylo předloženo k řešení, tedy body kodexu, které mají dle slov a asi padesátkrát opakovaného ze strany jeho autorů jasně nastínit jejich politiku. O které se pak ale odmítají bavit a jako kolovrátek opakují, že si za těmí hesly stojí. Kdyby mělo být cílem prezentovat ten kodex, tak i tak to celé skřípe, ale on ten kodex je jen cestou a cílem má být vydání komiksu...

Takže, o reklamu/upozornění na něco, co se chystá, nejde, nebo jde, ale výhledově, a jde čistě o to na sebe upozornit. Což se chlapcům podařilo. Co se jim nepodařilo a nedaří vůbec je lidem, pro které ty jejich komiksy budou určeny, nebo to předpokládám, vysvětlit, co tím vším vlastně zamýšlejí, protože opakovat dokola, že si za tím stojí, nestačí. Měli by si, pokud to myslí s vydáváním vážně, a to třeba jen jednoho komiksu za rok, uvědomit, že ti lidé, kterým odpovídají, nejsou názoroví oponenti, ale jejich potenciální zákazníci, a podle toho se k nim chovat. To neznamená lézt jim do rusuturu (forma), ale sdělovat jim to, na co se lidé ptají (obsah). Při pokračování v zajetých kolejích (hezky to napsal ohledně těch reakcí Walome) se dá očekávat, že si ten svůj sen, vydání komiksu, možná i splní, ale tím to taky skončí.
WhiteWolfBurrow s.r.o. / matysova ... Jede to ještě nebo vydala jednu knihu a konec?
Killingjoke: No jo, to ale byla devadesátá léta, kdy jsme tady byli s komiksem jediní. Tohle byla obrovská výhoda - měli jsme čas na učení, jak co vlastně dělat. Bylo povážlivě méně knih, větší čtenářský zájem... a co se týče reklamy a propagace, tak se to většina lidé ještě učila. Dneska je to mnohem drsnější a rychlejší a mnohem snadněji komiks či kniha zapadne. To je třeba případ toho, tady už zmíněného, komiksu Death Vigil, který měl nulovou reklamu a vysloveně prohučel. A přitom je to dobrá věc (pokud se vím líbila Harleen či Sunstone, pořiďte si to - a to říkám i když jsme to nevydali my)!