Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Kapis: Já teda znám lidi co moc do práce nechodí, ale že jsou za vodou bych úplně neřekl. Navíc možná SSP jen blufuje .
SSP: Toš tak jasné, že těch příčin a souvislostí je tolik, že by na to nestačily všechny abecedy světa. S tebou by se asi dalo dobře pokecat naživo, třeba bychom se překvapili. No a pokud jsi tak za vodou, tak si to užívej, za týden může být všechno jinak a včerejší jistoty mohou být jen mlžnými vzpomínkami, v dnešním divokém světě.
Kapis: Taky chápu, takže čistě logicky. O příčině A jsi vůbec nepsal a v souvislosti s tuhou zimou (která ale nesouvisí jen s elektřinou) jsi zmiňoval příčinu B.
A že cenu elektřiny ovlivňuje jednoznačně X ještě nevylučuje, že tu cenu neovlivňuje i Y (a Z). Ale nechme to být. Já do práce beztak nechodím a jsem jenom akcionář, takže všechny tyhle věci, o kterých se píše v asi deseti článcích denně na zpravodajských serverech, nevidím ani já, ani miliony dalších. ;-)

seneke: Do práce moc nechodím, ale co pamatuju z dob, kdy jsem měl tu smůlu a do práce chodil (mladická nerozvážnost), tak jsem v ní právě na internetu trávil docela dost času. (Klid, ve státním to nebylo.)
Venku, kdyz vyjedes tim vytahem v pozadi.
@Zack: kde je ten blood and gore violence?
seneke : No právě že chodíme a někdy je to tam docela dlouhý.
Hehe, chapu, jen si dovolím říct SSP, že hlavní příčinou je sebevražedná greendeal politika z Říše. Stačí se mrknout na libovolnou burzu a zjistíš, že ceny všech energetických komodit - v čele s emisníma povolenkama - začaly růst dávno před tou válkou, už v létě 2021. Jelikož chodím do práce právě, tak vidím, že MWh elektřiny se šplhá místy až k 600euro, ale když dost fouká v Německu, tak spadne na 140 třeba. A až opravdu zavřou ty zbylé jaderky, tak teprve začne jízda. O tom, kolikrát jsme těm "obnovitelným a nejaderným" rakušákům zachránili soustavu před blackoutem, škoda mluvit.
To bylo puvodne na ty vyzvy k zamysleni, ale pak to prebil seneke nejdebilnejsi otazkou mesice, takze to posilam hlavne jemu i s pisnickou:
Kurňa, lidi. Chodíte vy vůbec do práce? :D

Ale oni ty zimy už nejsou co bejvaly. Já topím i vodu ohřívám plynem, v zimě mám doma příjemných 19 celsia a to jsem jen v triku. Měsíční zálohu 210Kč, takže za moje prachy si Putin moc raket nekoupí.
Kapis: Tohle není příspěvek do diskuze, jen otázka pro tebe na zamyšlenou (když se zamýšlíš): Ta zima nás čeká kvůli tomu všemu, o čem píšeš, nebo hlavně proto, že jeden stát napadl druhý (kdy srovnání s Jemenem nebo argumentace "a oni zase bijí černochy" jsou irelevantní) a rozhodnutí, zda plyn bude, nebo ne, je čistě na něm? Zda to, o čem píšeš, není důsledek, kdy příčinu jsi v tom svém komentáři ani písmenkem nenaťuknul.

Ad aukro a trilogie: Nepodporujte ty magory a když už to musíte mít, tak buďte trpěliví, pár měsíců až rok počkejte a pak za to nabízejte v aukcích max. čtyři nebo pět litrů, překupníci se budou muset přizpůsobit, když to budou chtít prodat. Nebo se do té doby objeví dotisk.
Yogi: jo, omývám se docela pravidelně a u nás v Ostravě takový vylev není nijak neobvyklý:) Ale teda omluva pro nešloňzoky, nicméně mě to modrožluté šílenství u nás fakt sere. Teď jsem projel 3 evropské země a nikde jsem nic podobného neviděl. V Jemenu je vedena poměrně genocidní válka snad už 10 let a bezzubé OSN ji nazývalo největší světovou humanitární katastrofou, ale tu vedou naši spojenci, takže je to ok a nikoho to nezajímá a oficiálně to není nazýváno válkou ale "intervencí" a to je jen jeden příklad dvojího metru. Nebudu dál pokračovat, protože to tu nepatří a Zack si to nepřeje, zamyslet se nad tím musí každý sám. Ale napětí roste jak kolem Číny tak kolem Kosova, tak jen pak ať nejsme za úplné blbce. Ony ty sankce, které mají být protiruské, ale nejvíc poškozují nás samotné, uvalilo snad jen 40 zemí z 200 nebo kolik je teď států na zemi. Jako energetik jen vím zcela jistě, že nás nečeká lehká zima. Neberte prosím nikdo tento můj příspěvek nijak konfliktně, jen se zamýšlím. Jo a s těmi sedmi minutama to je nářez, Blackjag, zdar kamo, ty si to stejně koupíš i na tom aukru, co?
Dovolím si parafrázovat mistra : Ten Kapis je nějaké chabrus na nervy, měl by si podle spisku páně Batysty omévat přirození vlažnó vodó.
Kapis> Zajímavé, co všechno lidi dokáže vytočit do takový parády, že musíš být takhle sprostej... kéž by byly tohle byly jediné "problémy", které bychom museili v souvislosti s Ukrajinou a Rusáky řešit. Jako já pochyby asi chápu, ale my tady máme najednou o cca 250 - 300.000 lidí, kteří cestu do Česka jako úplně neplánovali a česky moc neuměj, viď. To se asi dá pochopit ne? Dyť my máme pro jistotu ukrajinské nálepky i na popelnicích ;) Jestli by mě osobně něco rozčilovalo, tak spíše ten malej náklad :) Protože třeba já bych to fakt uměl využít. Fakt že jo. V jednom komunitním centru u nás před létem fungovala ukrajinská školka a škola a od záři bych to klidně využil. Myslím, že pro řadu děcek by to naopak mohlo být docela hezký intro do zdejší kultury (ale samozřejmě by to asi jen u RŠ nemělo skončit, že jo).

PS: ten novej omnibus Providence jsem zatim jen listoval. Ještě jsem si to nedal opět celý (čtu asi další 4 věci), ale na první dobrou je to cajk.
Nevím, no, možná jsem byl zbytečně sprostý, ale přijde mi to jako ty komiksy pro ty cygany v dětských domovech. Nakonec to skončilo u sběratelů a dovolím si zapochybovat, že to nějaký "Rom" kdy viděl a ještě aby ho to ovlivnilo a mělo to jiný smysl, než vytáhnout na to peníze z nějakého fondu. Stejně tak žádný Ukrajinec nebude číst Rychle šípy, které jsou specifická česká záležitost. Ale třeba se jen krutě mýlím.
Je jedna stará kočičí moudrost, která se sem teď moc hezky hodí.
Až se vás v zimě Rus s kuláskem v ruce při mírové operaci na území vašeho státu zeptá, co jste dělali proti šíření nacismu v létě, tak mu bude úplně u prdele, jak moc mu chcete do té jeho rusácké prdele vlízt.

Stará ruská a stále platná moudrost. (Samozřejmě mírová a protinacisitická.)
Ryxhle šípy v UKR? Větší zkurvpyčovinu jsem asi ještě neviděl. Nezapomeňte čuráci ještě vyslat nějaký signál, panebože nanebi, ty to všechno vidíš! A Bandera bude Mirek nebo Rychlonozka? Pokrytectví a licoměrnost dnešní doby nemá v historii srovnání.
U knihy to asi zapadlo, tak se zeptám tady: co ten omnibus Providence? Jak se to povedlo? Mám Neonomicon i "povedený" Providence, tak jen mě zajímá, jak se s tím poprali v tomto případě, když to dělali napodruhé a dohromady. Když tak dík.
Do týdne by měl být spuštěn nový eshop knihkupectví Arkham. Všechny výhody registrovaných uživatelů budou zachovány.
Dostalo se ke mně paž dnes... ovšem před pár dny by tu brečel i Lobo. :(
Jeho stvořitel - Alan Grant - odešel z tohoto světa. Díky za všechny ty stripy & RIP

Komiksy čtu různě. Kdysi jsem i MDEK v pevné četla v tramvaji! Semotamo si ještě něco menšího přečtu venku, třeba na zahradě nebo cestou domů z knihkupectví. Jinak dávám vždy pozor, abych měla čisté ruce, pokládala rozečtený komiks na bezpečné a suché místo atd. Někdy po sobě čistím otisky prstů na černém křídovém papíře... Ale klidně většinu komiksů půjčím kamarádům, o kterých vím, že se k nim budou chovat slušně a sběratelské špeky půjčuji ke čtení u mě doma pod mým dozorem. Ale tedy nedávno jsem si natrhla přebal na jednom komiksu a tak týden z toho byla špatná... Tydle nevratný poškození mi nedělají dobře. A děti vědí, že mi nemají sahat na komiksy bez ptaní. Ostatně už mají "vlastní" komiksovou knihovničku (ve sbírce ji mám samozřejmě naklikanou já!)
Norri: omlouvám se za zkomolení nicku, automatická oprava, budu to po sobě muset začít číst..
Norris: Děkuju, za upřesnění místa škrábání, má fantazie už jela naplno..ufff
Já se ke knihám chovám přepěkně a opatrně. Před čtením si myju ruce abych je pořádně odmastil a snažím se omezovat škrábání na hlavě během čtení. Ale zjišťují, že začínám být tolerantnější k různým drobným defektům. Thor: Zabiják bohů měl poslední stránky s nějakými překlady a pár rýh v bonusech, ale dokázal jsem to překousnout, protože se mi to nechtělo reklamovat. Castaka / Metabaronovy zbraně zase mají na hřbetě na deskách název až na hraně hřbetu (kousky písmen snad i chybí), ale to jsem už jenom pokrčil rameny. Stárnu...

Je fakt, že ten Thor mě docela mrzí. Je boží a chci si ho nechat podepsat.
To se asi odvíjí od žánru:))))
GWB: Záleží na tom čeho kapka padne na stránku.Jde přeci i o to aby ta duše byla čista..
Komiks je svébytné médium, umění, forma, která má říct něco svým obsahem. Jaký vliv na to má fólie, vyleštěný hřbet či zarovnanost v knihovně? Navíc ty hřbety hrajou všema barvama, to vypadá v knihovně děsně nevkusně, jak u dospívajícího puberťáka. :-)
milo: Já se ke knihám chovám obecně primárně hezky a s úctou. K těm, které nejsou moje, asi ještě lépe. Na druhou stranu, nemám určitý druh mentální poruchy, takže když se někde ohne nějaká stránka, tamhle padne kapka na stránku, tak super, kniha dostává duši tím, jak je očtená. Navíc komiks jako takový považuji za lehce předražený spotřební zboží, které nikterak nesbírám a až na pár výjimek nechci. Vždyť to se mnou stráví pár desítek minut až hodin života, tak co pak s tím. Co chci, přečtu si v knihovně. Já raději normální knihy, i když na ně kvůli těm pitomejm komiksům nemám skoro čas.
Yogi: u nás v MHD by si videl hambáče i naháče :D
Milo: tak napr ja stav komiksu riešim, ale už podstatne menej ako kedysi. Bývali časy, keď som si bral komiksy aj do vlaku... dnes už len doma, s umytými rukami. Ale teraz mám už skoro rok a pol od čítania pauzu, takže moja zbierka je takmer v bezpečí (začína na ňu útočiť 80 centimetrová tigrica ;) )
Za toto obdobie u mňa komiksy dosť stratili na hodnote, v posledných mesiacoch som ich kopu predal doslova za babku - niektorè z predaných som ani neprečítal). A keď niekto pýta 12 000 kč za 1 jediný papier lebo Saudek , tak uź hľadám v telefónnom zozname dr. Chocholouška :D
Yogi - u vás v Jeloustounu?
Toto není předmětem diskuze, vyvarujte se prosím podobných nesouvisejících příspěvků :D
Milo_Harwey : no já nevím jak u vás , ale u nás tě s hambáčem z MHDčka vyhodí
George Walker Bush - ahoj, rád bych se tě optal... Jak to máš ty ohledně sběratelství komiksu a knih? A co se týče stavu komiksu - řešíš to? Případně jak? (Myslím poškození, vady, apod.) S tím souvisí to jak si komiksu vážíš? = Vezmeš si komiks do MHD a svými mastnými prsty osahavas stránky knihy a je ti to sumak, zatímco u čtení ukusujes hambáč, z něhož ti na stránky kape majonéza a jsi v pohodě NEBO čteš pouze doma po tom, co si umyjes ruce nebo s rukavicemi, aniž by kdokoliv na tve komiksy mohl sáhnout?
Delphi: u toho tornada jsem koukal ze je nejaky problem s reverse corner cutem, jinak se mi libil. Valk 3 jsem koukal. Kouknu i na tengyun. Diky. Kouknu na ne osobne. To bude nejlepsi.
Hawwwran: menší seznam kostek:
x-man tornado v2
tengyun v2 m
valk 3 m

Jinak, u mě komiksy na dovolenou jedině do letadla, či jiné dopravy. Na pláž zásadně voděodolnou čtečku :D
Máme tu nějaké speedcubery? Potřeboval bych doporučit kostku do 1000kč
Gwb: ja jsem rád že se o své věci stará a pečuje i ně. Až jí někdo něco půjčí, dostane to zpět v původním stavu. U mladší je to horší. Včera jsem chytl do ruky její rubikovku a musel jsem ji jít umýt (kostku). Upatlaná od opalovacího krému, sušenek, fuj.
No kdybys viděl kde já všude četl komiksy tak tě vomejou. Saudkovu Muriel to vydání z devadesátek ve fabrice v montérkách , pak si to přečetl kolega, známý šmudla, a jestli bych mu to neprodal. Já z toho kdovíjak odvázaný nebyl, tak jsem mu to myslím za kilo střelil( beztak to matka donesla z tiskáren tak jakýpak s tím štráchy).
Chceš vědět, co je Creepy? Opravdu?!

Jednou jsem takhle viděl člověka, co si vzal na pláž Incala! Incala. Na pláž. Na čtení! Nevěřil jsem zprvu vlastním očím. A Pozor! Ne jednoho - ale všechny série! A normálně to taky položil na mokrý ručník, na kterém se válely zrníčka písku... to se nedalo vydržet, pochopitelně. Čest mi velela zakročit. A i za cenu osobní oběti jsem k dotyčné osobě přišel a poté, co jsem zjistil, jakým jazykem hovoří, jsem v témž jazyce našel ty nejhorší nadávky a vyjmenoval je od A do Z. A pak jsem také ten jeho tablet, kde to měl všechno, před ním obřadně spálil.

Způsoby, přátelé, ZPŮSOBY!
Jinak vskutku nevím, co by nás pak jako civilizaci oddělovalo od zvířat.
a není to už trochu creepy ?
"položí jen tak na ručník, nebo dokonce do písku"... :))))))

bože, bože, božínku, mě tak baví, jak tu máme takové malé Sheldony v reálu... asi ne tak geniální, ale rozhodně tak roztomile pošahané:)))
Hawwwran : nejsem si jistý, jestli v plastovém krytu byla dcera , nebo knížka.
Jsme teď ve španělsku u moře a dcera si vzala ke čtení knížku, z plastového krytu, po převlečení do suchého, po pečlivém usušení a očištění rukou od písku. Taky se několikrát ošívala když viděla ostatní jak si knihu položí jen tak na ručník, nebo dokonce do písku. Myslím, že té knihy půjčím. Teda bez přebalu, nejsem důvěřivý blázen, žejo...
SSP: Kromě toho chlapíka , co byl v tom domku.
Tak to je/by bylo docela blbé, jestli u knihy v nákladu 334 kusů je buď možnost koupit nějak vadný výtisk, nebo nekupovat vůbec (nechat si vrátit peníze) a žádná třetí možnost, třeba koupit výtisk bez vad (dostat se k němu výměnou) není pro kupujícího dost dobře možná. Jo, sice se rozbalily jen tři kusy a je to moc malý vzorek na to dělat závěry o celém vadném nákladu, ale v tomhle konkrétním případě pro maxe opravdu žádná třetí a ideální možnost není a musí se rozhodovat mezi ponecháním si vadného kousku, nebo vrácením peněz. Když už teda možnost, že by dostal třeba slevu, když si prokazatelně za své peníze odnesl zboží s vadou, která jemu vadí (jinak by to nešel vyměnit), z nějakého důvodu asi není možná.

yogi: Hlavní je, že se nikomu nic nestalo.
Já si dělal legraci , všechny komiksy mám dávno rozbalené.
Jinak ty trable co pořád stíhají Argo je dle mého trest za to , že vydávají Coelha (četl jsem jen Alchymistu.)
Yogi: představil jsem si jak tlaková vlna vybalila pevný incal z folie a udělalo se mi mdlo...
yogi: mrkni do Providence jestli tlaková vlna nevystřelila z bublin zbylý text..
Darker : Vůbec nic, je to bída . Ani okno vybitý. Jen si představ kdyby to tak byl náš barák , ty tisíce komiksů rozmetaných po okolí.