Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Jsem mu chtěl poslat do komentáře odkaz na CC a ono už je to vyprodané, tak se nedivím, že to lidi zase střílí za horentní sumy, dalo se to čekat. Osobně si myslím, že by se nikdo časem neurazil, kdyby měly kolosálky dotisky, které by mohli CC pouštět po vlnách za jejich určené ceny. Už teď je v podstatě dávají k mání o 600 dráž (ty, co jsou teda k mání, že), tak o co jde. Když tam bude nějaký časový rozestup, tak si myslím, že nikoho ze sběratelů nijak zvlášť neurazí, že po 2-4 letech od vydání pustí CC pár kusů do oběhu a tak to dělat co určité období a tím si tak regulovat trh a počet kusů v oběhu. Spíš si myslím, že sběratele víc štvou ty spekulanti a šizunkové, než že nebudou mít knihu s omezeným nákladem. Jak to tady sleduji, mi to tak přijde, že nás tohle štve víc :-). Navíc zájem o kolosálky roste každým rokem víc, takže už to taky není bůhví jaká extra rarita. 300 ks se vyprodá hned a ještě se dá měsíc kupovat dál a i kdyby se nakonec vytisklo 1000 kusů, jako že proč ne, tak už je to pak stejně běžný náklad komiksů. O co teda pak jde? To, co udělalo CC teď mi přijde jako slušný tah a fandím všem komiksovým vydavatelům, aby jim jejich eshopy fungovaly a vynášely. Vybíral to teď u nové várky udělá také. Osobně jsem si rád zvykl víc nakupovat od zdroje. Líbí se mi to mnohem víc a kdo ví, časem z toho může vzniknout nový distribuční model nebo se najde někdo, kdo v tom uvidí potenciál a udělá nějakou propojeninu eshopů s dopravou (prostě něco, já nevím :-) ) a distributoři se spekulanty se můžou jít klouzat s jejich podmínkami.
Jak dlouho nabízelo CC druhého Kolosálního Conana ze zásob? Dva dny? Dnes už týpek prodává za 6k ))) to už je skoro jak realitní trh, musíš mít cash a každý den na netu ...
No hlavně půjde o velkoformátové vydání...
Tak je info info, ikdyž už to asi víte. Na podzim bude Vrána a Krajina půlnočních stínů
Milo: Aargh za 5k je v pořádku. I když mne mrzí že i přes veškerou snahu ho nemám. Limitovaná edice, tak smůla. Pokud toho někdo nenakoupil půl nákladu. To že se o to lidi poperou už u vydavatele (měsíční stín) mi taky nevadí. Je to koření každého sběratelství.

Prodej před dotiskem je taky docela v pohodě, i když informovat kupujícího že když půl roku počká, bude to mít levněji by bylo fajn, ale to po nikom zase nemůžu chtít.

Nejlepší obrana je informovanost. Proto mi tahle diskuze přijde dobrá, protože někomu to může pomoci. Když jsou inzeráty s komentářema, tak tam lidi píšou když to je nesmysl a to je fajn. Vidím to u bazaru her a konzolí: "za tyhle prachy asi těžko, když tolik teď stojí nová /link/". Nic jiného nepomůže, protože nikdo nikoho do nákupu nenutí. Ale uvedení v omyl to za mne je, protože prodejce dobře ví o co mu jde. Ten cíl obrat hejla tam prostě je od začátku a to nemám rád.
Hanussen: Kdyby to nemělo ten kód, tak si to koupí jen fanoušci komiksů a možná pár hráčů, ale určitě by to nebylo takhle rozprodané.
U toho Batman/Fortnite bych spíš tipoval, že se rozprodalo kvůli těm herním kódům, co jsou k tomu přibalený, než kvůli vlastnímu komiksu.
Já vychytal období mezi dlouho po vydání a oznámením dotisku Kapitána Klosse a jelikož jsem si v té době vzpomněl, že bych ho chtěl, tak jsem ho sehnal za 2000 v antikvariátu. Kdo mohl tušit že někdy po prázdninách vyjde dotisk. Když ho avizovali, už bylo pozdě a já měl nakoupeno.

Jinak s Hawwwranem vlastně souhlasím. Já proti přeprodeji taky nic nemám. Když to není a je poptávka, tak roste cena. To je běžné a takhle funguje ekonomika. Spekulanty vlastně obdivuji, že jim to projde, v podstatě doslova profitují na lidské blbosti. Faktem je, že nakoupit hodně kusů za účelem přeprodat za draho na aukcích apod už je hnus, ale i to se děje. To by se musel zavést přídělový systém, ale to už můžeme začít s plánovaným hospodářstvím jako tenkrát, a že to tak skvěle fungovalo! Proti takovým šizunkům platí nakupovat rychleji a když to nestihnu, tak se nezbláznit, že to nemám. Ono se to zase někde objeví a za hubičku a viz můj Kapitán Kloss, dotisky se dějí. Zrovna u Fortnite Batmana si nemyslím, že by to nemělo vycházet znovu, tak nevím co lidi blbnou, že zrovna tohle musí kupovat za takové částky. Stejně jako u RŠ, stačí se jen informovat, jak to s nimi teď je a každý moc dobře ví, že dotisky budou u všeho a to pěkně dlouho, když už jsou vyřešená dědická práva. Olympie měla 4 dotisky. Albatros jich udělá klidně jednou tolik.
To už ale zbytečně rozvíjím myšlenku. Zkrátka tady je jasný důkaz toho, jak je důležité mít přehled, aspoň nějaký rámcový. Nebo to neřešit a nakoupit za draho a blbě. Profil zákazníka se také za těch 30 let proměnil a to co jsme nemuseli dřív řešit, teď je v podstatě nutností. Jde o to, co který zákazník od "obchodníka" chce a jak. Oba se přizpůsobí.
Na to něco bude, s vodňanskýma párkama jsem na tom byl podobně!
Toe: To máš za to, že kupuješ produkty z holdingu... :-)
Ano, posledně jsem v Albertu kupoval kartón olmáckého mlíka... a v Kauflandu i v Lidlu hned naproti ho měli za polovic!! Já se mohl potento... a přitom normálně čerstvé jako vždycky. Fakt, tohle...
a jen tak jako téma pro diskuzi... už se někdo stal obětí vysoké ceny/něco díky vlastní blbosti? :D
hanusen a havran - morálně možná špatný, ale pořád je to obchod a nikoho nikoho nenutí nic kupovat....
příklad aargh! 20 - pořád na prodej, ale se speciální obálkou ne, nakonec prodanej na aukru za bůra, ale myslím, že i mimo by šel třeba za 2-4K. To je teda podle tebe ok, když se speciálka vyprodala a je to za tejden prodaný takhle? :D
neuděláme s tím nic, děje se to, ať už pro vyprodanost, rychlost vykoupení, blbost kupujícího nebo čehokoliv dalšího.... pak buď člověk lituje, že taky nemá a neprodává, nebo má morální cítění s kupujícími, apod.
každopádně batman/fortnite mě překvapil, za 3 dny na aukru za litr? :D to je mazec.... na to, že má být znova na skladech v půl května? to samý rychlý šípy "NAPROSTÁ NOVINKA JEŠTĚ HORKÁ Z ROTAČKY" :D
Hawwwran: Pak je ještě otázka, jestli prodávající sám nasadil tak velkou cenu nebo jestli to dal jako aukci a lidi se tam sami vyhecovali k šílené částce. Samozřejmě jde taky o propagaci, jestli tam prodávající tvrdí, že je to vzácnost a nesehnatelná věc, i když se to dá sehnat za zlomek ceny v normálních obchodech, tak to (aspoň za mě) taky není úplně košer.
Vita: ja osobne treba nemam problem s tim kdyz se neco vyproda a stoupne na cene. At se to prodava za cokoliv. Problem mam, kdyz nekdo umyslne zpusobi nedostatek tim ze koupi hromadu na nasledny drahy prodej (scalping). Pak mi vadí prodej za nesmyslnou cenu. Třeba kdy je to normálně k dostání, ale na aukru to někdo prodá za cenu jako kdyby nebylo. Spousta lidí řekne že nemá být kupující debil. Já tvrdím že z obchodu mají mít prospěch obě strany a tenhle typ prodeje prostě neodpovídá mému morálnímu cítění.
ad Batman/Fortnite: Hele ale tak je to vlastně normální, ne? Lidi to chtěj mít, zaplatí si za to... Kdo dřív přijde, dřív mele? Ne? (na tom Aukru jsem neprodával, ale druhý číslo zkusim.) Buď to pořeší nakladatelství/vydavatelství (viz teď CC) nebo si poradí trh...? Není tak? Nebo chcete, aby byly komiksy prodávaný na příděl? Podnikatelsky (myslim CREW) se to povedlo, jak to kdo koupí, je jeho záležitost... (vlastně se to týká i těch Šípáků...). Koukněte někdy na EBay, jak se tam cenově pohybují sešitovky související s akt. seriálama, variant covery apod. ...
INFO pro fanoušky českých komiksů, konkrétně klubáckých: Václav Vávra už nabízí 11. svazek komiksů Marka Čermáka (4. s Modrou pětkou) k předobjednávce: https://www.intercrosse.eu/interkros/eshop/0/0/5/200-MODRA-PETKA-SIGNALY-ZE-TMY-A-JINE-PRIBEHY. Určitě to bude i u Vybírala na jeho eshopu, vzhledem k tomu, že nabízí svazky 2 - 9.
Akorát nebude Modrá pětka od VV tímto svazkem kompletní. Napočítal jsem, že doposud pořád chybí 147 pokračování (- 23, které jsou evidovány za chybějící a nepočítám 64 stran z 11. svazku). Lze tedy předpokládat, že by měl ještě vyjít 12. svazek, ale to jsou jen mé spekulace, aby Modrá pětka vyšla od VV kompletní. Nakladatelství Amulet vydalo dva svazky a tváří se jako kompletní, sehnat se dají po aukcích a bazarech za rozumné ceny.
Zde můžete nalézt bližší info o Modré pětce a jak se vydávala: https://chrz.wz.cz/?stranka=2328
protože lidi jsou jelita...před chvilkou se vydražil na aukru ten komik s tim kodem do Fornite...poslední příhoz co jsem viděl bylo 900, ale nevim jak to dopadlo...a při tom je jiný prodejce na aukru nabízí za 440...
radek. na tvůj postřeh se mi vybavila krásná scéna ze Simpsonových, když Homer jakože unesl Burnsova syna a Kent Brockman to krásně komentoval: "únos za jasného a bílého dne dámy a pánové, na to se nabízí jediné slovo, DEBILITA!" :-D
Nezbi: Jako taky si je chci koupit a když jsem viděl tu aukci, malinko jsem se lekl, že už je to pryč. Ale tak přeci ty eshopy hlásí, že by to mělo být v červnu dotisklé, ne? Tak mi moc nejde do hlavy, proč na té aukci přihodilo už 17 lidí...
No, je vidět, že už to není jenom Kája Saudek, který hýbe aukčními síněmi. Dostalo se i na další komiksy. Bohužel proti tomuto hnusu se nedá nijak bojovat, než jen bdělostí a důsledností při hledání nejlepší dostupné koupě. Zlaté pravidlo, že každé zboží má svého kupce, pořád platí.
Já jsem ten kód poskytnul také zdarma na FB. Mě na nic nebyl a jinému udělal velkou radost. Další číslo už asi nekoupím. Comics jako takový mě moc nezaujal.
Fimi: Ono možná bude problém v tom, že trafiky, kam šla většina nákladu, pravděpodobně neomezily počet kusů na osobu. Takhle někdo mohl ve středu ráno vyrazit do tří nejbližších trafik, koupit vše, co měli, a teď to prodává za takové peníze, že si možná koupí i nový iPhone.
Crew má na e-shopu omezení 1 kus na zákazníka, Arkham má 3 kusy na zákazníka, kdyby to takhle bylo všude, asi by situace nebyla taková, jaká je. Pak se nedostane na lidi, které kód do hry vůbec nezajímá a chtějí si jen přečíst komiks, který takovou hodnotu určitě nemá. (Nechce někdo zadarmo kód do hry z mého výtisku?)
Pavel75 právě mi to přišlo divné ,když se rychlé šípy dají předobjednat za cca710kč
Prekupnici vyuzivaji hlavne lenost a lidskou blbost. Je otazka minuty zjistit, jestli konkretni vec je bezna, vzacna, vyprodana.. Dnes nemusite behat za odhadcem nekam na burzu ci slepe verit smelinari. Nejcasteji je "prekupnik" beztak uplne normalni sberatel, ktery tim financuje svuj financne narocny konicek. Kdyz jednou preprodavam pres internet, tak kupujici urcite ma moznost si tu informaci overit v ramci stejneho media, to ze tu moznost nevyuzilm je jeho svobodna volba.

Osobne vnimam jako naprosto neeticke jenom "natahnout" nejakou babicku, ktera kupuje darek osobne, v krame. A ty informace si tam proste nedohleda. Kazdorocne k videni v hrackarstvich pred Vanoci, srdce z toho puka.
Stara.kryta: Máš pravdu. To jsem nečekal, že je to vyprodané po pár týdnech. Na heurece to sice je, ale jen na předobjednávku.
Pavel75: Tak ono to už všude na e-shopech vyprodané je (alespoň co jsem našel) a dotisk se očekává 21.6., takže lživé tvrzení to není. Já osobně si raději počkám, ale věřím, že i za tuhle cenu to může najít nějakého kupce, kterému se čekat nechce...
Future-Death: Tam jsem taky přihazoval, ale jen do výše, kde se to ještě vyplatí oproti objednání jinde na netu. Jít v tomhle případě výš je úplná blbost.
Toto je na Aukru.
NAPROSTÁ NOVINKA JEŠTĚ HORKÁ Z ROTAČKY-RYCHLÉ ŠÍPY J.FOGLARA-2021-INF Aktuální cena
2 372 Kč
A přitom se to dá předobjednat za 710Kč.Nechápu.
Tak obecně si spousta lidí neumí porovnat ceny ani na heurece, natož aby věděli že je nějaká kolosální kniha na CC a to i mezi komiks fanoušky. Nedej bože když to někdo komiksem nepolíben koupí jako dárek.
Ale na druhou stranu i když nejsem fanda přehnaných nabídek, Comics Centrum od samého začátku kolosální knihy staví do pozice sběratelského artiklu a za to se vždy a ve všem platí. Jako dívat se skrze prsty na ty co to např: prodali SinCity atd. za 15000 Kč atd. No proč né, zjevně ten kupující na to má. Upřímně, nedej bože kdybych se dostal do pozice , že bych musel rozprodávat svojí komiksovou sbírku určitě bych prvního Kolosálního Conana taky neprodal za 3000 Kč, jako sorry A upřímně i já už jsem koupil komiksy za vyšší částky než byla původní cena a zdaleka to nejsou takové rarity.
Darth Raelchi: Taky myslím. Trochu se divím, že už to někdo nezkusil. Třeba Crew v MDEK? Nebo kdyby Argo přidalo tak 3-4 další kontrolní mechanismy, tak v distribuční síti Kosmasu by takovéto zpracování ikonického autora sci-fi snad ani nemohl být propadák. Třeba čtou tyto plodné diskuse a už o tom přemýšlí )))
Tak já zase ale nejsem proti překupníkům. Proti těm kteří vykoupí náklad ano, ale to u kolosálek není možné. Jestli jich někdo koupí 10 a za 5 let prodává za 15? Nevadí. Ale nepřeju jim úspěch pokud to je k sehnání levněji. Přeju kupujícím nejnižší cenu na aktuálním trhu +- neco malo pro ruznou kvalitu sluzeb prodejce.
On to stejně někdo koupí. Dneska jsem prodal jednomu pánovi knížku Conana za 50 kč (Conan mstitel) a jak jsme se dali do řeči, tak vůbec neměl páru o nějakém systému předobjednávek Kolosálek. Ví, že existují, ale přehled o tom zkrátka neměl a to jsem se bavil s fanouškem Conana. Tím chci říct, že si tohle zboží stejně najde svého kupce, i když se CC snaží proti tomu nějak bojovat, bude to chvíli trvat, než si to sedne, pokud jestli.
Hehe, zrovna 17.4.dal nekdo do bazaru Conana z Cimerie za 5k a to same Arkwrighta :-) to zamrzi :D
ad. Comics Centrum, podle mě je tohle krok správným směrem, takhle se to mělo zavést už od začátku. Já jsem každopádně rád, že vlastním pouze Sin City ... být překupníkem, tak zapláču
Onkel a Gmork: Myslím si, že nepřeháním, že nepřemožitelný by tady v polském, komiksovém provedení mohl v Čechách klidně vyjít. Svou kvalitou to obstojí.
Onkel: Jo, Jaromír 99 je taky dost podobný styl :) Mimochodem, letos je 100. výročí Lemova narození, takže komiks vyšel v rámci toho (je to zmíněno i na přebalu komiksu). Podle mě povedená pocta.
Darker - to si nemyslím, za rance se stejně nabízelo jenom Sin City, první Conan a Hellboy takže tam se nic nemění. A až se vyprodaji tyhle kousky tak situace bude stejná, akorát teď to bude trvat déle.
A překupníci pláčou :D
Gmork: Nevyžádaná odpověď )) Taky jsem Nepřemožitelného četl, můžu potvrdit vysokou kvalitu a doporučit koupi. Mikolajczyk se s úctou k Lemovi držel předlohy, což je dobré, neb tady dostáváme obraz představivosti o technickém rozvoji autora z 60tých let. Jasně, "trocha" filosofování tam je, ono i musí, vždyť to je podstata. Výtečná je kresba. Já tam vidím Mignolu v kombinaci s Jaromírem 99. Výborné je, že Mikolajczyk použil tak cca 10 barev. Planeta takřka výhradně rudá/oranžová, interiéry lodi a stíny naopak temné. Úplně mi tam vyskakovaly scény ze Solaris, prvních dvou Vetřelců apod. Jak píše Hanussen, je to grafický román. Pocta autorovi, která vyšla na 100%.To chceš ...
Hanussen: Díky, pěkně napsáno, stručné a výstižné. Do té knihy tedy taky půjdu. Zjistil jsem, že komiksy v polštině mají teď v nabídce i nejlevnejšíknihy. Tak jsem si u nich objednal Rodina z domečku pro panenky od Carey/Gross, Koš plný hlav od Joe Hilla, zbývající díly u Ex Machina, Lou! 2, Magické knihy. Ty ceny tam nemají špatné. No a těším se na 5 května, kdy vyjdou ty Pravděpodobné příběhy od Gaimana a další Pták času. Teď zrovna čtu druhý omnibus 30 dní dlouhá noc, některé příběhy jsou hodně dobré, např. Rudý sníh od Templesmitha, některé spíše průměr. Ale svým zpracováním je ta kniha top, 570 stran na křídovém papíře, uvnitř je šest příběhů.
https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/rodzina-z-domku-dla-lalek_33498423.html
Gmork: Tady posílám krátké shrnutí toho Nepřemožitelného: https://www.goodreads.com/review/show/3960600911
Musím říct, že ta polština tu byla místy trochu náročnější (včetně některých technických termínů), což ovšem patří k Lemovu stylu.
Objednal jsem si první omnibus Tom Strong, z getComics jsem si přečetl první tři sešity a je to Moore, kterého můžu, moc se na tu knihu těším. Do košíku jsem si ještě přidal Čarolínu 3 a nový Criminal.
https://www.megaknihy.cz/komiksy-graficke-romany/2790442-tom-strong-t-1.html
Fimi: Asi do toho Bažináče půjdu, reakce polských čtenářů jsou spíš vlažné, ale před lety jsem si koupil první dva booky ve Francii a bavilo mě to. Čekal jsem sice trošku větší horor, ale ta kresba a kniha celkově vypadá parádně.

https://filmozercy.com/wpis/potwor-z-bagien-prezentacja-komiksu
Zkus Something killing the children nebo Critical Role
Tohle vypadá jako velká sešlost zajímavých autorů, to nemůže skončit průšvihem. Taky budu muset vyzkoušet.
Swamp thing new 52 od Snydera není špatný, kresba je skvělá...