Fimi: Čtu :). Od DC jsem přelouskal Infinite Crisis co má 1152 stran a cajk. Bohužel je tu stejný problém jako u Marvelu - některé kousky jsou super, některé mají šit lepenou vazbu. Rychlost čtení záleží na tom, jestli je to šedesátkový ukcený retro nebo moderna.
Mě třeba mrzí, že DC nevydává "omnibusy pro takové to obyčejné čtení", jako je tomu u některých vydavatelství mangy. Chápu, že u mangy je to snazší - je černobílá, papír dřevitý a lehký, malý formát... DC kdysi vydával "Showcase" řadu, což byly jakés takés ekvivalenty manga-omnibusů (taky ČB, taky lehký dřevitý papír, cana 20 chechtáků za 600 stran). Stačilo by přidat barvičky a bylo by to super. Já bych po něčem takovém okamžitě skočila - třeba Sea Devils, Challengers a podobně...
S tím souhlasim.. Teď třeba marvel vydává event v deluxkach v tpb třeba právě hickamnovu F4, Aaronovi Ghost Ridera, bendisovy Avengers, Hickmanovy Avengers... Je to super když omnibusy jsou vyprodané.. Třeba F4 od Hickmana je super
Omnibus má jednu jedinou výhodu - je v něm všechno na jednom místě. Když chce člověk číst starší věci, jejichž TPB vyšly kdo ví kdy (pokud vůbec), pak často nemá jinou možnost.
No jo, je to spíš sběratelská věc, nebo ty compendia co jsou taky celkem tlustý, třeba invincible... To asi asi člověk nekupuje pro čtení.. By mě zajímalo jestli lenny skutečně T, omnibusy čte, respektive za jak dlouho dá jeden průměrný 800 strankovy omnibus pokud to fakt čte.. Teď jsem si koupil kompletní deluxe kill or be killed a má to přes 600 stran což bych už taky neoznacil za deluxku ale omnibus
A ještě jedna věc: U podobných knih si většinou počkám na video s rozbalením a prolistováním (pokud není možnost si knihu prohlédnout naživo). Když to stojí takové prachy...
Fimi: největší, co mám jsou 850ka Justice League a pak 800ka Seven Soldiers, které dle rozměrů jsou obdobou toho Y (kromě tloušťky) - oba v pohodě, šitá vazba, dostatečná volnost na rozevření (ta je důležitá pro čtení). To Y má ale mít 1,44k stránek, takže to bude buď o dost tlustší, což se mi z rozměrů zas tak nezdá (cca o 1,5-2 cm více oproti JL, ale stránek navíc je o dost více než 1/2 JL), nebo bude tenčí papír. Každopádně, 1,44k stránek v Hardbacku je dle mého názoru na šitou vazbu už dost - tady bych se obávala, aby to nebylo lepené (jako třeba TNTT omnibus 1, který je sice také Hardback, ale je lepený, nikoliv šitý - ještě jsem nenašla odvahu ho začít číst, protože jak ořez, tak lepení je "na fest" a bez opravdu pořádného rozevření (a tedy rozlomení, meh) to číst nejde).
Novinky od BB/Artu, předpokládám že v březnu a dubnu budou ještě nějaké Rebirth série, ale zatím to vypadá víc než jen slušně:
únor - Captain America #2, Green Arrow (Rebirth) #5, Batman Detective Comics (New 52) #8
březen: Punisher MAX #3
duben: Gotham Central #4 [poslední kniha], Justice League (New 52) #5
říjen: Justice League of America (New 52) #2 [poslední kniha], Batman Detective Comics (New 52) #9 [poslední kniha]
Stalo se někomu, že se mu/ji rozpadla vazba u UKK, NHM, DCCK? Mně jo, přijde mi, že u nějakých čísel je asi kin lepidla nebo jak se to dělá... Ale tak neříkám nic, za tuto cenu nemůžu asi čekat neznicitelny komiks...
Fimi: Strýčka Skrblika mohu jen doporučit. Za mě jeden z nej komiksu minulého roku, ale musím podotknout, že jako malej jsem na kačerech vyrůstal ( ať už komiksovejch nebo serialovejch ) Ale troufám si tvrdit, že i člověka nikdy nepolibeneho tímto fenoménem dokáže tento komiks oslovit.
Hlavně je diametrálně menší to české vydání.. Uvažuji, že prý to je dobré.. I když nevím co je na těch kacerech tak skvělého, prostě jsem to ikdy nečetl tak nevím ale vím že to žere spousta dospělých
Fry: To je dobrá zpráva, že v tom pokračují. A navíc už v únoru. Já zas od BBartu čekal ohlášení edičního plánu po prázdninách a začátek vydávaní komiksů od podzimu jak to udělali letos :D
@Milo_Harwey: pokud je ve 100% stavu a narazis na nekoho kdo chce mit sin city komplet v prvnim vydani a ma prachy, tak cenu ma ;)
sem pred par lety takhle nekomu prodal pekelnou jizdu, ale ta byla uplne jako nova
Rehashuju svůj vstup z FB stránky "Komiks je pro všechny", abych se podělil o zajímavý komiks, který jsem měl dnes tu čest vidět a kecat o něm:
Krátké info k dnešní akci v Globe Café and Bookstore v Pštrossově ulici (http://globebookstore.cz/event/book-reading-by-chris-jaymes/): Neskutečná pecka je ten komiks Sons of Chaos (viz: http://sonsofchaos.com/). Chris Jaymes je opravdu milý a vřelý chlapík z LA, který svou práci miluje a dělá velmi dobře.
Bohužel zásilka nedorazila na podpisovku, ale budete mít možnost si ji koupit, až dorazí, snad příští týden. Prý jim můžete napsat do kavárny mail a poprosit o rezervaci. Cena by měla být přibližná té, co je na obálce vzadu (čili 40 dolarů +/-), ale bez záruky. Počítal bych s tisícovkou minimálně. Sama kniha je kompletní souborné vydání o nějakých 200 stranách o velikosti vazby, jak známe z 300: Bitva u Thermopyl. Vydavatel je IDW Publishing a je to HC. Komiks má opravdu krásnou kresbu a vypadá celkově velmi impozantně. Byl jsem docela šokován, příjemně, že se nejedná o Antiku, ale o velmi nedávnou historii (1821, abych byl přesný). Opravdu tomu dejte šanci a dovolte dalšímu zajímavému komiksovému tvůrci se usadit u nás v Čechách. Sám jsem ho ještě do nedávna neznal, ale naprosto mě uchvátil. Fakt pecka. Rád bych i poděkoval Václavovi z Komiksových novin, s kterým bylo velmi příjemné se seznámit a který skvěle hájil českou komiksovou standartu. Věřím, že se od nich dočkáme nějakého videa. Tak upalujte nakupovat - jsou přece Vánoce!!!