Fimi: Já tak nějak myslela zda by mi ten zbytek někdo půjčil v angličtině. Čtu to už podruhé.
Zack, Toe: pustím si seroš a nebudu shánět knihy. To lepší z Hitmana to připomíná fakt masivně. Jinak Hitmana, Preachera i pár Punisher Max od něj mám načteno. Ale tohle mi přišlo teď celkem k chuti. Asi to vystřídám Strážci.
Draco: The Boys jsou u mě to nejlepší drámo, co Ennis vytvořil, samozřejmě je to úplně stejné jako všechny ostatní vážnější Ennisovky (ty nejvážnější válečné, ty jsou pro mě extra nuda). Klasicky to končí cca 6 sešitů před finálním uzavřením série, tedy poslední knihu / sešity můžeš s klidem vynechat, když neseženeš omnibus nebo jiné sebranky. Jako obvykle Ennis příběh uzavřel a patlá se dál v jeho klasickém dojezdu a divném moralizování, což ti celou sérii jen znechutí (viz. třeba Preacher a poslední knihy :)
Seriál si naštěstí vzal to dobré ze začátku, ten tíživý pocit, že si fakt mravenec oproti superhrdinům, kteří tak můžou všechno, klasickou dobrou Ennisovu brutalitu a černý humor (v seriálu je snad ještě černější, ale není tak fekální a sexistický, jako v komiksu - to nepíšu jako zápor :) ale naštěstí v tom necítíš tolik tu Ennisovu devadesátko punkovou revoltu vůči mainstreamu, supíkům a korporacím, resp. zůstalo jen něco z těch korporací, ale hraje to na modernější aktuální vlnu masmédií a pop kultůry jako takové.
Shrnuto, asi bych se taky vykašlal na komiks a klidně si dal jen seriál, pokud ho někdy dokončí...
V serialu zbyl jen ten feel, jinak si to jde dost vlastni cestou. A za me je serial lepsi jak ta original comics serie, ale je fakt, ze jsem v te mensine, ktery to moc nebavilo, mel jsem celou dobu pocit, ze zo ctu tak po dvacate jen od Ennise.
Nemáte někdo další booky The Boys? Mám jen ty dva, co vyšly u nás a početla bych dál. Mimochodem, jaký je ten seriál? Ty knihy mají ještě hodně feeling nultých let, tak se mi obtížně představuje jak to převedli do současnosti
Stala se mi po letech nevídaná věc, naučil jsem někoho číst komiksy :D Kamoška, učitelka češtiny na základce si přečetla Potápěče a Essex County a prý chce jít s dobou a číst, co čtou její žáci, takže mi dala seznam mangy, co frčí u ní ve třídě :D A její přítel chtěl taky něco, tak dostal Sunstone a zatím ho to baví :D
Hellblazer:
Klasika Herkules, zlepil som s nim cca 20 bookov aj pre kamosov a drzi ako hluchy dvere
Len treba vediet odhadnut mnozstvo a nechat to zatazene cez noc. Drzi bez problemov uz roky na TBP aj HC bookoch
hellblazer: Řešila jsem to u TPB (některé mají opravdu mizerné lepidlo, které nevydrží ani jedno přečtení booku) a - neuspěla. Zkoušela jsem běžná lepidla s nízkým obsahem rozpouštědel a buď to vůbec nechytlo, nebo se to po zaschnutí stejně znovu záhy rozpadlo. Cokoliv řídkého a s vysokým obsahem rozpouštědel se nacucne do papíru a stejně to nedrží (ověřeno na normální knize). Takže v případě kousku, na kterém hodně záleží, bych se obrátila na odborníky.
Neřešil jste někdo odlepující se vazbu od stránek viz foto? FOTO Můžete doporučit nějaké lepidlo nebo je lepší rovnou zajít si to nechat slepit či opravit někým odborným? Jedná se o absolutnu Sandmana, tak bych si to nechtěl úplně do*ebat. :)
2scha: Je to tak. Měli by to vydat znova. U se to tady řešilo. Nejsem si jist, jetli to nepsali na Facebooku. Ale vzhledem k tomu jak teď vydávaj, respektive nevydávaj těžko říct jak a kdy to bude.
Čestík, někde někdy jsem četl, že BB art má v plánu znovu vydat Habibi. Teď to samozřejmě nemůžu nikde dohledat, víte o tom něco nebo to bylo jen moje přání a já si ho převedl na někde někdy?
A nezkoušíte nakupovat přes VPN? Když jsem takhle objednával kvůli slevám, tak to bylo taky tak v 70% případů, kdy platba neprošla a taky mi hlásili problém na straně banky, kde ale překvapivě žádný nebyl. Jinak z ČR jsem s kartou nikdy problém neměl. Včera jsem ostatně objednával a dnes odesláno.
Chavros: tu zkratku jsem cekal ze urcite pisu blbe :-) samozrejme ten verifikacni kod, ktery uz jsem si davno zapamatoval, takze tam neni chyba na me strane.
Yogi: manzelku se stale.neuspesne snazim ke cteni komiksu privest, uklizecka ma na komiksy zakazano sahat :-)
zrovna jsem premyslel jak oprasit vrch knih v knihovne. Planuju udelat specialni nastavec na vysavac. Jak to delate? Normalne prachovkou a nazdar?
Hawwwran : Myslím , že se proti tobě spikli . a zatímco řešíš tyhle trable , uklízečka šťouchá mastným prstem do komiksů a manželka si jeden na tajňačku vytáhla a čte si na záchodě ( předpokládám , že jsou to dvě různé osoby ) .
@Hawwwran: a nespletl sis cvc/cvv a ccv ? vypada to stejne ale je to neco jineho :) cvc/cvv = car verification code/value = 3 ciferne misto co mas na karte a ccv = card code verification je vysledek celeho procesu validace karty
Ja to mel stejne. CCV to urcite nebude. Ale kdyz zavolam na podporu karty, tak mi řeknou že v systému vidí zamítnutí kvůli špatnému CCV. Je to celé divné.
Urcite by mi to rekli, kdyz jsem zjistoval kde se to zaseklo. Zaridil jsem si jakysi smart klic ktery nahrazuje sms potvrzeni, protoze jsem si myslel ze by to mohlo byt ono co to zpusobuje, ale nic. Tak jsem zavolal do banky a tam pry proste vidi jen to ze to banka zamitla kvuli spatnemu kodu conje vzadu na karte.
Hawwwran: To se teď nově (nebo u některých bank nově) používá jako další ověření. Mě to nedávno překvapilo, tak jestli se ti třeba nestalo něco podobného.
Nevim co je epin, ale banka jasne rekla ze z jejich strany to vypada na spatny ccv kod, takze musi byt chyba mezi bd a bankou kde se ztrati ten kod, nebo se posle spatny. Jsou to nemehla.
Tak to je v klidu. Ja ani nemuzu zaplatit. Banka rika ze zamitnuto kvuli spatnemu CCV kodu ktery samozrejme zadavam spravne. Bookdepo mi napsali o nejake chybe vi, ale ze mam pouzit paypal.
Jak to ctu dole, prijde mi to jako naschval. S kamaradem jsme si predobjednali harrow county omnibus vol 1. Oba bydlime v podstate vedle sebe, oboum to odeslali ve stejny den. Je mu to prislo v mezich dorucovaci doby a mne o tyden pozdeji. On mel hezkou knihu a ja salat. Podivne....
Mne to bohuzel z BD chodi bud se zpozdenim i 2-3 tydny nez byla bezna dorucovaci doba nebo mi to neprislo vubec a musel jsem zadat o refundaci v plne vysi. Zacinam BD hodne zvazovat zda-li od nich budu jeste nakupovat. Predchozi zasilka mi prisla se zpozdenim a v dezolatnim stavu, aktualni zasilku jsem po mesici refundoval. Hledam proto alternativy k Amazonu a BD. Od prvniho uz po posledni zasilce odmitam nakupovat a BD fakt nevim nevim.
Neobjednávali jste prosím někdo v nedávné době z UK? Chci objednat z BD, ale mám trochu obavu, aby mi zásilku na celnici nezadrželi. Jakou máte zkušenost? Díky za všechny reakce. :)
Fimi: už je to dýl, viděl jsem anime, pak jsem vzal do ruky mangu a je to super, ale teď jsem na to dlouho nešáhl, protože mám jiné povinnosti. Minimálně prvních 7 ale můžu doporučit. Je to ale dost specifické čtení, tak nevm jestli úplně tobě tohle sedne...
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.