Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Ter: Omlouváme se, samozřejmě vyměníme. Problém je v tom, že původní tým je momentálné v karanténě, takže to teď řešíme v dost nouzovém stavu - a bohužel, chyby se stávají.
Ter: Třeba na základě stejného názvu komiksu. Zřízenci v eshopech jsou taky jenom lidi a občas se spletou.
SSP: objednával som to priamo z Crew a v objednávke bolo aj je Legendy DC (ešte aj s ukážkou obálky). Keď si prečítam "Legendy DC" a vidim náhľad obálky, na základe čoho teda pošlem staré vydanie?
Ter: Vyprodané určitě není, někde ho ještě mají. Buď ses pod dojmem, že staré vydání není v nabídce, spletl a objednal to staré, nebo ti i přes objednání Legend DC poslali něco jiného. V prvním případě by to mělo jít vrátit, myslím, ať už ve lhůtě na vrácení nebo po domluvě, že ses spletl, v případě druhém by to měla být samozřejmost, nedostal jsi to, co sis objednal.
Mal som za to, že staršie vydanie Návrat temného rytíře je vypredané... a preto som si objednal Legendy DC... a asi tiež preto mi poslali to staré "vypredané" vydanie dpč
Deefha: Jo, kdyby redaktor dělal svou práci místo flákání se na Twitteru, tak by mu to neušlo.
Za sklem nejsou. O vyndani knizky musi pozadat i manzelka a uklizecka ma zakazano ze pokusit v knihovne utrit prach. Ja uz jsem k tomu tchyni postavil, a prvni ji prilakal Y posledni z muzu (ale pribeh uz ne) a pak RUR. Takze mozna zkusi RUR. Jeste mne napadla Horakova, ale ta pry (spoiler) umre, takze to nechce.
A ona je nejak nesvepravna nebo proc ji nemuzes proste postavit ke knihovne, nabidnout ji, at si pohrabe, jestli ma chut a nechat ji svemu osudu? Treba by ses divil, co ji zajima a co si s chuti precte nebo aspon prolistuje. U kohokoliv jinyho by i to staveni ke knihovne bylo zbytecny gesto, ale se klidne vsadim, ze ty mas comicsy zamceny za sklem, kolem knihovny je minovy pole a ten dron taky posloucha na povel jen tebe.
Zen žen jsou jen stripy. Chci něco příběhového, místo knihy. Ale co jsem procházle knihovnu, tak tam pár adeptů mám. Jen ne komedii. Nějak si prostě komedii neumím představit bez nosného tématu který by nebyl přehlušující. Moc dětský / superhrdinové / pubertální humor.
Hawwwran: souhlasím s Draco - zkus Šen-Čen a/nebo Pchjongjang od Guye Delislea, ty jsou vtipné dost. Možná taky Persepolis (ok, ne úplně komedie).
salvatore.

to by se jí mohlo líbit. a příště může přijet zase, leda až vyjde pokračování :-)
Havran - konzervativní tchýně věk cca 60 tě s tím pošle do .... :)
Sectela neni, sproste veci urcite vynechat. Je dost konzervativni. Prijede na par dni, twk jsem si rikal aby se nenudila, pujcil bych ji komiks aby byla sranda.
A nebo komiksy od Guye Delisle, ty jsou vlastně cestopisné... pokud se zajímá o politiku a cizí kultury.
Hawwwran: Zen Žen a taky mě napadá Šitíčko, to by mohlo bavit i tchýni. Jestli má opravdu ostrý smysl pro humor, klidně Kustodka Květa. Ten Rudo je boží, ale dst sprostý, tak záleží jaká tchýně je. Ještě mi řekni, jakou má tchýně ráda literaturu, já mám dost sečtělou tchýni a taky jí kupuju knížky...
H. Začínat kolem 60tky s komiksem, to je kus odvahy. Zkus třeba Nevyhnutelnou opotřebovanost citů od Arga.
Hawwwran: daj jej Krimikvíz ;)
Puc ji Neznalky. Je to pro dospele, je to takovy lidsky vtipny, je to o vine, jako comics je to nenarocny.
No je to tchyne :-) detske knizky bych vynechal. Proste jsem neprisel na nic co by mi prislo ze ma sanci.
Hawwwran: jestli je ten nekdo dospely, resp. vyssi level teenagera, tak jednoznacne Rudo! :)
Stejne tak doporuceno pro ty, kteri proste hledaji velmi vtipne cteni, nehlede na to jestli je to komiks/nekomiks. Aby si to ale ctenar opravdu uzil, chce to idealne vic nez uplne zakladni kulturni povedomi, je tam dost odkazu na klasickou literaturu, pop- a vubec kulturu, globalizaci a soucasne deni.

Kustek - ten je vhodny pro vsechny, mozna s vyjimkou lidi, kteri zasadne nectou detske knizky. Zvlast prvni 3 dily mi prisly hodne vtipny, pak to trochu "zvazni" kvuli pribehu. Ale je to jednoznacne oddechovka.
urcite Rumcajse! Dal zalezi, co je to za cloveka. Jestli bude cist radeji Kaceri pribehy, Kustka, Asterixe nebo Loba.
Komiksový komedii jsou hrozně ošemetný. Šel bych do stripů (Calvin, Garfield).
tak asi Pupíky, Jeroným, Ekho,
Taková otázka. Jaký komiks byste doporučili někomu kdo komiks nikdy nečetl, o superhrdiny zájem nemá a chtěl by komedii?
Kdy tady už někdo konečně vydá SCUDa? Jeden z nejlepších booků co mám doma v ENG. Je to sice čb, ale strašně dobrý, a dost ujetý.

https://www.goodreads.com/book/show/1252669.Scud
karl173: Na některé essencial komentáře nemůžu šáhnout, protože by mě tady místní pamětníci ukamenovali, že to je část mojí historie, ale na některé (pozdější) občas i šáhnu, když jsou např. zbytečně dlouhé, nic neříkající, děj vyprávějící atd. atd. ...
Co mě však za ta léta nejvíce nebaví (BTW už jsem tady 10 let !!) je jak z každou novou verzí se mění formát toho políčka do kterého komentář píšu :'( ale dokážu se tomu přizpůsobit
Čtete si s odstupem měsíců/let po sobě vlastní komentáře ke komiksům a říkáte si, co jsem to sakra napsal za sračku? Měníte či přepisujete pak tyto komentáře, a nebo to necháváte být pro zachování vaší historie psaní?
Vyborne, kocky mam taky :)
Deefha: se ozvu, zatim ji promaz, zkalibruj a tak :)
Kinak: mit u comicsu vahu je muj vlhkej sen. Ale presnou, zadny odvozovani, jinak je to k nicemu. Cekam az to doresime s Crwi, ktera to ma v shopu, jen to jeste neni v api, jsme vsichni meli jiny starosti, ale dik, zes mi to pripomnel, zas do toho kopnu :)
@kinak: staci vedet, ze jsou tezke jako prase, kdyz sem se loni stehoval, tak sem malem umrel, a to sem je mel zabalene v malych krabicich tusim po 10-15 vazane, 15-20 brozovane :),
@zack - nezvazujes o rozšíření karty komiksu i o údaj “hmotnost”? Je mi jasne ze ne každý toto udává, ale slo by určitě i přibližně “odvodit” podle rozměru nebo by se třeba zapojila komunita a každý by doma vážil komiksy:) zajímala by mě pak celková váha me sbírky...
Lenny: ďakujem!!!
Je tu nejaký znalec Disney komiksov, ktorý by vedel mená autorov v sérii Donald Duck od Egmontu z roku 1991? Štýlom kresby by to mohla byť talianska produkcia (originál sériu tipujem na Topolino).
Nezbi: a ja si dycky predstavoval Stalina.
Zack: Díky moc už to mám.
Lojza: Já ti to klidně zamknu u mě doma :D Jinak teda fakt nevím, první co se mi vybavilo byly ty boxy na hlaváku, ale tam už by ti po dvou dnech nájemného na další komiksy nezbylo :) Nejsem si jistý, jestli tady vůbec někdo pronajímá menší prostory garážově jako v USA, minimálně ne za podobné ceny... Rychlý googling našel toto:
https://www.perfectstorage.cz/skladovani/osobni
https://www.lessmess.storage/cs/
https://www.skladuju.cz/pronajem-skladu/pronajem-skladu-praha-stodulky/
Ne že by mne napadal vhodný překlad, ale Potápěč je takové hrozně suché...
Netušíte prosím někdo, jestli v Praze existuje nějaká služba / místo, kde si člověk může pronajmout pár zamykatelných skříní a umístit si tam část komiksové sbírky? Něco ideálně na způsob čítárny s kafem, něco jako coworking, kde ale nemám vlastní stůl, jen vlastní skříň, nebo něco jako banka na vína, ale na knihy :) Vím, že je možné pronajmout kóje s přístupem 24/7, ale to je spíš na krabice, než na komiksy... Pomalu už nemám knihy kam dávat, tak přemýšlím, jak na to... Díky za případné tipy.
Fimi: Když se ti to nebude líbit, ta to pak můžeš střelit někomu jinému.
Seneke pěkný, četl jsem to nejspíš někdy v minulosti ale zapomněl. Teď když jsem to koupil mě to teprve zajímá. Četl jsem také přirovnání mix Berserka a Zaklínače. No každopádně za 2800 dobrý kauf nejspíš
Fimi: K čemu ty manga příspěvky píšu, když to nikdo nečte? Tak pro zopakování:

Claymore

Být vesničanem v temném fantasy žánru rozhodně není žádný med. Krom typických radostí v podobě nemocí, banditů a buzerace od svého lenního pána se musíte potýkat i se všemožnými nelidskými zrůdami. Těmi jsou ve světě Claymore Yoma. Yoma milují lidské maso a co hůř, dokážou měnit svoji podobu. Můžou se skrývat jako vaši přátelé a či příbuzní a vy se to dozvíte teprve, až si na vás půjdou pochutnat.

Není ale důvod propadat panice. Existuje Organizace, jejíž válečnice za příslušný obnos vyřeší vaše monstrózní problémy. Jednou z těchto válečnic je i Clare, hlavní hrdinka této mangy. Skrze její pohled sleduje čtenář tento temný vyšinutý svět.

Claymore stvořil Norihiro Yagi. Manga je dokončená a čítá 27 svazků. V anglické verzi existuje i speciální krabicové vydání s kompletní sérií.

A ne jako Bleach to fakt není!
Tak pravděpodobně nejdříve to, co se na tento rok posouvalo z toho minulého.