Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

trudoš: Co vím, prodával se na vernisáži?
Mimo jiné, netuší prosím někdo jak je to se staronovým Lipsem Tullianem? Měl být v listopadu a není - byl prostě jen posunut, nebo zmizel dřív, než vyšel? Nějaké drby ze zákulisí?
to Ozymandias: Jsem alergický na generalizování ve stylu "všude" a "nikde." Takže jsi se mi včera jevil jako fajn fackovací panák. Jestli ti to pomůže, tak si mne představ jako bědaratého kluka ve věku 22 let, který žije s rodiči v prdelákově (vedle Franty) v panelákovém 2+kk, svoji postýlku má v obýváku, intenzivně studuje vysokou školu života a je na pracáku. Na splátky si koupil od O2 tablet Lenovo (ten platí z dávek), na ploše má usměvavého Tomia a Václav Klaus ml. je jeho kámoš, protože na FB mu dal like na comment:). Nasraný 24/7 jede FB, novinky.cz, parlamentnilisty.cz a někdy omylem comicsdb.cz, kde se vysmívá lidem. Neber mu prosím jeho radost, nic jiného v životě nemá. Ale věří, že SPD a Trikolora v tom konečně udělají v pořádek a on budu NĚKDO!

to Zack: Ani hovno!

to Draco: Ten klučík vypadá jako kombinace mne a tebe. To nic nemění na tom, že jsi odrzlé děvče a budeš hořet v pekle.
Lovecrafta mam jako jednoho z nejoblibenejsich autoru a nikomu se zatim nepovedlo udelat prevod do jineho media, protoze Lovecraft neni jen o nametech, ale hlavne o stylu psani. Takze jsem byl hodne neduverivy a pristupoval jsem k tomu trochu s predsudky. Ale Moore touhle cestou nejde. On neprevadi povidky do komiksu, ale vytvari svuj pribeh, ktery spojuje HPL, Chamberse (prectete si Krale ve zlutem!), Jamese a Jonese a dalsi do pomerne zajimaveho pribehu, ktery konci docela prekvapive, i kdyz je to trochu ulet. Takze ano, za precteni to stoji a ne, neni to adaptace dila HPL. Jen kdyby Moore tolik nekecal v tech denicich, protoze cist ten dej znovu v psane podobe je fakt otrava. Bohuzel to nejde preskakat, protoze sem tam tam jsou dulezite veci.
To já se spíš bojim že Moore Lovecrafta pokazil, protože nějak adaptovat Lovecrafta je většinou dost těžký. Sám psal stylem "nepopsatelné" "neskutečné" "děsivé až je to nepředstavitelné" :D přečetl jsem od něj všechno a a bavilo mě to moc ale chápu že ne každýho to chytne. Providence má celkově dobrý hodnocení takže asi to Moore dal dobře. Se čtením pravděpodobně počkám až bude vymyšlená ta oprava.
cyboy: A stojí ta kniha za to? Koupil jsem si Moora po letech, jsem spíš na starší věci - Watchmen, Kameňák, V jako Vendeta, Z pekla a Bažináč (ostatní co u nás vyšlo mě nechytlo)... Providence jsem nečetl, nečetl jsem ani Lovecrafta a byl jsem na Providence hodně zvědavý, jestli mě Moore po letech dokáže něčím uchvátit... Tak teď nevím, protože mě sere ta tisková chyba, jestli si nechat vrátit prachy nebo to ustát a nechat si to pak vyměnit. Každopádně jak proběhne to vlepení by mě tedy zajímalo. Nevím... Poradíš??? :D
Presne, taky nechapu vlepeni sesitu
No Providence mam doma, uvidim jak se popasujou s opravou a podle toho se zařídim jestli knihu vyměním nebo si jen nechám poslat ten 1 sešit. Protože pořád nějak nerozumim jak si představujou vlepení celýho sešitu doprostřed knihy, to jí celou rozvážou, přidají další sešit a zase svážou? To asi ne, takže pokud to jen nějak vlepí dovnitř co se stane s vazbou a hřbetem které jsou udělány na konkretní počet stránek, to už je asi lepší mít jen ten sešit zvlášť. Kniha je jinak krásná a jsem zvědavej jak se Moore popasoval s Lovecraftem.
Ja uz to cetl a ano, clovek ma pocit, ze neco nepochopil a ze to je zamer. Ale Moore za kazdou kapitolou dlouze zvatla v denicich hlavniho hrdiny a v nich hodne detailne rozebira to, co uz jste si predtim precetli v komiksove podobe. Takze nakonec to neni az takovy problem, jak by to mohlo na prvni pohled vypadat.
Já chci ty chybějící bubliny na folii nad stránkou :-)
Chybějící bublina nebo nečitelná - u ARGA už minimálně podruhé (Svět Edeny). Albatros měl dříve podobné problémy (Asterix), ale aspoň ponechal německý text.
a ted si vemte, že by celá kapitola byla jen s bublinami bez obrázku na bílém papíru....
Já to beru, chyby se stanou, alepoň je to napínavější :-)
A já se svým pesimismem snažil lidi odradit od koupě, abych skoupil celý náklad a pak ho prodával za stonásobek, a Zack mi to takhle překazí.
Tak kdo se prvni zepta, jestli ma koupit aspon 3, jestli si myslime, ze tomu ta chyba prida na hodnote jako u znamek? :]
Tak asi první Moore vydaný u nás, kterého si nechám ujít. Radši než si vychutnávat "samostatně jak skvělou kresbu Jacena Burrowse v barvě bez „překážejících“ bublin, tak i kresbu bez kolorování. Věřte nám, že to také stojí za to." si pořídím anglickou verzi, kterou jsem již svého času stejně měl v objednávce. Asi na to nejsem dostatečný fajnšmekr. Ale respekt těm, kteří si to za těch třináct stovek koupí.
Ance a pepikovi taky chybi sem tam bublina.
Tohle se tady ale rozhodně ještě žádnému komiksu nestalo!
http://argo.cz/v-providence-se-deji-podivne-veci/

Zítra mi to má dorazit. Já to ani rozbalovat nebudu a rovnou pošlu zpět. Jinak bych si mohl oči vyplakat! A že bych byl z toho řešení nadšený? No to tedy nejsem! Chápu vydavatele, nový tisk by stál majlant, ale... no raději nic...

To bude teda drahá chybka :D
Tak jsem si Providence co mám doma tedˇ prolistoval a opravdu v jedné kapitole vůbec nejsou bubliny :D
V pohode :D dekuju za info)
Ozy nezalekni se, ve skutečnosti takoví nejsme.... Ha ha a
A podržte se, ta chyba je, že jim chybí bubliny v celé jedné kapitole... tudududum
Zack: účes i podbradek sedí, ale nikdy jsem ho neviděla s motýlkem a v zrzavém přelivu...
Demnog zitra touhle dobou:
Ozymandias: Tak jsem ti to zjistila, proč včera byla a dnes není, našla se v ní chyba, Argo ji stahuje z prodeje a opravuje
Jo, přesně tak, to aby se člověk obával sem vůbec něco napsat :D
Hele vy ho vystrašíte a pak se bude bát přijít na náš sraz :/
Ozymandias: Protože jsme zlí. A máme své dny. Používám plural majestaticus, nehovořím za krále bramborových lidí lorda bullseye DEmnoGa.
No překvapilo mě za takovou cenu takhle rychle. Taky už jsem si rezervoval.

to DEmnoG: Proč se tu hned snažíte nějak stírat ježiš, včera jsem koukal a všude to měli, dnes nic, tak se normálně ptám. Já znám spíš crew a comicspoint a klasicky knihkupectvi.
to Ozymandias: Co pro tebe znamená "Providence skoro všude vyprodaná?" Kouknul jsi se u vás v prdelákově do knihkupectví a zjistil jsi, že Franta Providence nemá? A za kopečkem v prdelákově číslo 2 Pepa též nic:)?

www.martinus.cz
/www.nejlevnejsi-knihy.cz
/www.librum.cz
/www.seqoy.cz
Čeká v knihkupectvích na ty, co si ho vyzvednou i nevyzvednou... je po výplatách a před Vánoci, cos myslel?
Co se děje, že to Providence je už skoro všude vyprodané?
Doplnil jsem fotky Bible Čtyřlístku, koho zajímá, jak to vypadá uvnitř, včetně náhledu bonusů... opravdu povedená, mile překvapilo!
Fimi: ještě jsem to nečetl ale mám to doma :D formát je za ty peníze monstrozní a cokoliv s Lovecraftem je potřeba podporovat.
Četl nekdo to Providence? Stojí to za to?
Za mě taky Čarodějova nevěsta a Pupíky. U Pupíků se nasměje i dospělej chlap.
Skauti chystají výpravnou komiksovou knihu o českém skautingu:
http://www.hithit.com/cs/project/6947/skautsky-komiks
S iphonem to byla trefa, ten ma. Jo a neni moje, o svych holkach toho vim virazne vic :D
Zkusil bych tu mangu, ale co ma prvni dil v prodeji? Rikal jsem si treba toho sherlocka, protoze znam serial :D
rek bych ze jak zkusis koupit jakoukoliv mangu tak chybu neudelas, z toho co u nas vychazi se mojim deckam libi vsechno (mimo edici "dedci sobe" a gantzu),
pak se u nas doma docela hodne libil Usmev a segry

kdyz zacali cist tak meli 10 a 12 a ted maji 14 a 16
Koralína fungovala v jejím věku celkem dobře.
Moje dcera ve dvanácti četla do teď (13)začala číst Ita, tedy Spirálu, Balónky, Balónky, ale taky Myší hlídku, Pupíky a Tokijskeho ghula
Poraďte, co pro běžnou unuděnou třináctiletou holku, která nečte? Co vim, tak jí baví tiktok (aplikace) a harray potter (filmy). Víc asi nevim :D
Chtěl bych Jednorožce nebo Schi