Braindead: otvirani do novyho zalozek funguje jen pri vkladani url do prispevku (vcetne novinek, na ktery asi narazis), co se tyce samotnyho CDB, tak me ted nenapada jedina stranka, ktera by to mela takhle nastaveny.
1) To je nejaka haluz s prohlizecem. Kdyz si prihlasenej, jedno kde ses lognul, tak si proste prihlasenej a zadny dalsi login divy se neukazujou. Nenaotviral sis comicsy do novych zalozek, pak se prihlasil a pak prepl na ty driv otevreny zalozky?
2) Opacne razeni na CDB nebylo nikdy. Bude. Radi se to podle logiky udaje. Comicsy podle abecedy, datum od nejaktualnejsiho, hodnoceni od nejlepsiho atd.
3) To je o zvyk a ma to tu vyhodu, ze se zbytec nezalamuji radky, kdyz je misto jinde. Pokud budete rvat i za mesic, da se to fixnout, ale budu to delat dost nerad :)
4) To je chyba, kouknu na to.
5) Rozumim, takhle mi prislo, ze je na prvni pohled videt, jestli si hodnotil nebo ne a jak. Coz je aspon nez se ten system zazije, dost podstatny.
6) Hodnoceni je oddeleny od komentu. Chci to zkusit, co to udela. Planuju udelat prehled hodnoceni nejak bokem, ale zatim rozmyslim nekolik zpusobu, jak to udelat.
7) Zkousel sem, srala me tam ta mezera. Navic ja tam tech veci v menu mam vic (taky budete mit), na obou stranach. Ale tohle by se asi dalo udelat nastavitelny v profilu. Pisu si.
8) Jeste musim rozeset tooltipy (mne nedoslo, ze s tim muze mit nekdo problem, ale nejsi prvni, kdo mi to pise a dava to smysl). Misto tam fakt neni a je zbytecny, aby byl sloupec jen kvuli nazvu roztazeny vic nez je nutne pro obsah. Za mesic budes vedet naprosto automaticky, co je treti sloupec, aniz bys musel koukat na popis pole, to ti garantuju. Premyslel jsem o nejakych grafickych ikonach, ale nevymyslel sem nic, co by bylo v tyhle velikosti dostatecne plnilo ucel.
1) jsem normalne prihlasenej na hlavni strance, pak kliknu na komiks a mam tam znova prihlasovaci okno kdesi uprostred stranky
2) zmizelo opacne razeni ve sbirce. Vse se radi od nejvetsiho k nejmensimu, ale zpetne to jiz nejde
3) pokud radim podle ruznych sloupcu, meni se sirka sloupcu. To by mohlo bejt pevne zafixovany
4) nazev komiksu ma sirku sloupce pouze po Hodnoceni. Hodte tam colspan, at se to natahne az do konce nebo je to zamer? Ale treba zde: http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3194 to vypada divne
5) celkove hodnoceni a ohodnotte bych sloucil. Proc to tam mit 2x. Vetsinou se to tak pouziva (pro rozliseni se pouziva podsviceni pri prejizdeni mysi). Ale to je vec nazoru.
6) ciselny hodnoceni u recenzi bych nechal. Stacilo to prejet ocima a hned jsem mel jasno. Nebavi me vsechno procitat pokazdy
7) jmeno prihlaseneho uzivatele bych spis hodil doprava pred slovo Sbirka
8) ve sbirce bych zmeni pismena C,M,N,S, aby z toho bylo poznat o co se jedna, misto by tam bylo na to
mara: Urcite planuju na homepage tyhle "objevovaci" sekce. Nahodna obalka, forum/comics s nejvic prispevky za poslednich 8/24 hodin, nahodny autor apod. Problem je, ze to je tak trivialni ukol, ze to porad odsouvam "ze to nekdy sfouknu mimochodem, az budu pet minut cas". Ale bude. Homepage uz roky funguje jen jako misto, kde se lidi logujou, coz je samozrejme spatne.
ad hodnoceni komentaru: lajkovani, palce apod. jsou ted hodne v kurzu a funguje to, nejsem k tomu slepy, ale porad bych rad, aby to melo i nejaky prakticky vyznam. Na seznamu to je, kdy na to dojde nedokazu rict. Se trochu bojim toho, co se deje treba na Nyxu, kdy se pulku doby resi, proc dal tenhle tomuhle palec nahoru nebo palec dolu, co to znamena, ze ma nekdo vic palcu nez nekdo jinej apod. Jsem proste trochu opatrnejsi.
Zdar Zacku, mel jsem sbirku skrytou pred ostatnimi, v profilu jsem si ji mohl "zviditelnit", coz ted nemohu udelat:). Prokliknul jsem si "DEmnoG" vlevo nahore, ale ani tam nemam moznost sbirku "zviditelnit". Pribude na liste casem opet "profil"? Stejne tak me chybi, ze se nemohu podivat u konkretniho uzivatele, co naposledy hodnotil pripadne psal na forum:). Koukam blbe nebo tady zatim tyto funkce nejsou?
Zacku, neplánuješ dát na homepage nějaký náhled na seznam aktuálně nejvíc komentovaných komiksů? Vlastně teď nejsem vůbec v obraze, jaký komiksy se nejvíc řeší, přitom v silách CDV to myslím je. To by mohlo komentáře víc provařit a oživit.
Jo a chci se zeptat na hodnocení komentářů (ala Youtube atd) - je v brzké době v plánu?
vasek: zatim ne, zkousim, jak moc bude fungovat/nefungovat absolutni oddeleni hodnoceni od komentaru. Problem s desetiskalovou stupnici je hlavne ten, ze tam uz je rozdil oproti procentum rozdil vlastne jen kosmeticky. Pokud jsou lidi rozumny (coz jsem jeste na internetu nevidel) a nebo jich je fakt hodne (imdb), tak to fungovat muze. Hlavne je potreba si uvedomit, ze hodnoceni tu mam mit jen okrajovou dulezitost, hlavni jsou komentare. Proc to komplikovat. Ze moje uplne puvodni idea, ze lidi budou psat minirecenze a budou vyuzivat cely rozsah procentuelni stupnic, byla neuveritelne naivni je videt ze stavu, v jakym bylo hodnoceni v CDB2 a ostatne i z tech prumernych hodnoceni ted. Uvidime. Ja bych proste radsi, aby lidi psali komentare misto aby premysleli, jestli maj dat 7 nebo 8, kdyz staci 4 (protoze je to lepsi ja prumer, ale proste to neni uplny spicka).
Ja bych pět týdnů po termínu neřikal "spustení v terminu" (a to bych jeste tak tri mesice potreboval :), ale dik.
S mapovanim klaves je to vzdycky trochu o hubu. Ne že by to nešlo (dneska jde všechno), ale zrovna do tohohle bych se pouštěl nerad. Samozrejme chapu, co ti vadi, ja se toho za poslednich par mesicu naklikal docela dost a je to otrava, pokud nepouzivas filtr, coz jsem se naucil hodne rychle. Kdyz si to mezis na tech par radku, ktere potrebujes, tak se s tim dela hned podstatne lip.
parada Zacku! Gratuluju ke spusteni v terminu :-)) prvni vec, co mne trkla, ze by se hodilo - tlacitko ulozit do sbirky je vzdy az hluboko dole na konci seznamu. Zamyslel jsem se a nenapadlo mne zadny univerzalni misto pro umisteni, ale napadlo mne (nevim jestli je technicky mozny) - nejde nalinkovat odkaz na nejakou klavesu? Napriklad zmacknu "S" a ulozi se mi sbirka (abych nemusel sjizdet hluboko dolu? :-D)
První, co byste mohli všichni udělat, je projít comicsy, co máte ve sbírce a naklikat nový hodnocení. Stará se převedla na hvězdičky, ale problém je spíš v tom, že většina hodnocení vyšla na 5 hvězdiček :)
Zdravím, všimol som si, že v sérii Marvel Omnibus je zaradený iba Daredevil č.1 od BB Artu, dvojka je zaradená iba do série Daredevil. Možno to bude po 6.2 pasé, ale keby náhodou nie, tak už o tom aspoň viete. :)
Mára: no Draco už nazanačila, ale nejde o žádné čehokolipusté ztrácení času. Napovím, že potřebuješ dětskou vaničku, latexový obleček, prodlužovačku, tekuté mýdlo a hromadu nepřečtených komiksů;-)
mára: To, co tady obvykle dělám já. Promiň, ale je to tak perverzní, že nezasvěceným to nemůžeme prozrazovat a kdyby na to přišel Zack... Deflorování panenských obalů na nových komiksech je proti tomu slabý odvar.
(P.S.- ale, že jsi to ty, tak ti to prozradím. Tiše... Jen tak se tu touláme, klikáme, kontrolujeme... A NAPROSTO BOHAPUSTĚ ZTRÁCÍME NÁŠ ČAS, který bychom měli nějak OPRAVDOVĚ žít.)
Možná by bylo fajn opravit ten nespisovný popis u registrace, který zní: Přesvěčte se, že Váš email funguje a že nemáte plnou schránku. Je velmi častý jev, že si uživatel vyplní registraci a email s registračními údaji se vrátí jako nedoručitelný.
Jsem na to při prokrastinaci a brouzdání po databázi náhodou narazil:-)
Vydal: Egmont ČR
Rok a měsíc vydání: 2012/01
ISSN: 1211-3301
Vydání: 1.
Vazba: sešit
Format: 170 x 260 mm
Počet stran: 48
Tisk: barevný
Náklad: 18000 ks
Vydavatel originálu: Disney
Cena v době vydání: 47 Kč
Popis:
Dětský comicsový magazín. Příběhy klasických postaviček W. Disneyho - Kačera Donalda, strýčka Skrblíka, Myšáka Mickeyho a dalších. V každém čísle je připraven vtipný dárek.
Comicsy:
Tajemství sousedství
Mír a duši - s příplatkem
Neviděli jste tohoto muže?
Tajuplná mince
Přechytralec
Trosečník
Rok a měsíc vydání: 2012/01
ISSN: 1211-3301
Format: 170 x 260 mm
Náklad: 18000 ks
Vydavatel originálu: Disney
Cena v době vydání: 47 Kč
Popis:
Dětský comicsový magazín. Příběhy klasických postaviček W. Disneyho - Kačera Donalda, strýčka Skrblíka, Myšáka Mickeyho a dalších. V každém čísle je připraven vtipný dárek.
Comicsy:
Nejlepší Sýrový Standa všech dob
Cereální modeling
Tři a půl Rafana
Týden s...
Dobrá paměť
kurva, dívám se do imagináře a zrovna na 5.února jsem si stanovil cdb den, kdy jsem se hodlal bezuzdně a smilně, přesto bezcílně potulovat databází........tak to se mi zas něco vysralo.....
Vývoj základu pro CDB3 se blíží k relativně úspěšnému závěru, tak nezbývá než stanovit finální datum nasazení. Rozhodl jsem se pro neděli 5. února, což je den, kdy vás sem chodí nejméně a budu mít relativně čas řešit případné katastrofy. CDB buď nepojede nebo velmi omezeně, tak s tím počítejte.
Fry, vis, co bude nejlepsi? Nelinkuj nic :) (btw Google taky zname :) Co smysl urcite ma, jsou ty scany, co mi cas od casu od tebe prijdou do mailu. Kdyz si na nich das jeste vic zalezet, bude to perfektni.
Ještě ke Kačer Donald 2012/01
Ke komiksům ještě přidejte za ty komiksy:
Mickey Mouse
Mickey Mouse
(jsou to příběhy bez názvu, a tak se mi trošku stratily)
Entito, měl by ses teď chvíli dívat velmi pozorně, tohle je přesně to, co ti admini potřebují, pokud chceš tvůj zamilovaný kousek kreslené parády dostat do hitparády a DĚLAT do toho jako nepřísnější nigga bastarďyňo..
Rok a měsíc vydání: 2012/1
ISSN: 1805-1227
Format: 17 x 26 cm
Cena v době vydání: 49 Kč
Popis:
Komiksový časopis pro všechny fanoušky Hvězdných válek a science fiction.
V prvním čísle si čtenáři mohou přečíst povídky Očista s Vaderem a Palpatinem, Děti Síly s Macem Winduem a Apokalypsa na Endoru z období po Epizodě VI.
Poznámky:
Vyšlo podle předlohy polského vydání.
Autoři:
[scénář] Ostrander, John
[kresba] Wheatley, Doug
[překlad] Pavlíček, Milan
[ink] Thomas, Michael David
[coloring] Patisson, Ronda
[redakce] Kadlec, Stanislav
Fry:
a) Linkovat nam obalky ze stranek vydavatele opravdu nemusis, to si nijak nextra neprispel.
b) I pres tvou aktivitu admin nemuzes byt uz jen proto, ze proste neposlouchas, co se ti rika a bez aspon zakladni discipliny te do databaze nepustim.
c) Vzdycky to muzes do fora dat jako odkaz (je to dokonce jednodussi nez to dat jako obrazek). Zvlast kdyz to sem davas ciste jen pro adminy.
Doppelgangerovi: Viděl jsem to v několika trafikách po Brně, takže hádám, že kde koupíš ostatní Egmontoviny, bys měl sehnat i tohle (náklad mají 10 000). Kdysi sem si koupil první číslo Spider-mana od Egmontu, a už nikdy víc. Tohle je jiná liga. V celém magazinu jsou tři komiksy (první má rovných 22 stran, takže klasický US formát komiksů), ostatní dva jsou rozsahem cca poloviční. V magazinu neni žádná reklama, křížovky nebo zábavné hry, jak tomu bylo u Egmonťáckého Spider-Mana. Příběhy jsou akční, jak jsem psal o pár příspěvků níže, hrubým násilím se úplně nešetří. Jedině bez krve se tam musíš obejít. A za ty prachy (49Kč), no nekupto, pokud tě baví SW. Bohužel v ČR se periodicky vydávaným komiksům (Conan, Spider-Man) nikdy nedařilo, takže si budu držet palce, aby to vyšlo aspoň tentokrát.
Doppelganger: V knihkupectví to myslím není, aspoň jsem to teda v žádném neviděl. Jinak to schválně zkus, nic jako Velkolepého Spider-mana nečekej, sice se žánrově příběhy střídají, ale žádný není určen jenom pro děti.
Kapisi, Kapisi já nemám tolik času, abych mohl zapínat pořát mail! Já být admin tak bych si vůbec nestěžoval (protože Fry se snaží o úpravu databáze, nebo aspoň malou přípravu - mě by se to nechtělo celé vypracovavát když nejsem admin, kdybych byl admin, tak bych to celé vypracoval), ale ty admin nejsi, a proto si stěžuješ že tady dám jednou za čas velkou obálku!
Entito, mně prostě hlava nebere, jak ty nemůžeš ani poněkolikáte pochopit to, že to máš posílat adminům přímo na email - a se všemi podrobnostmi, které jsou zde u každého komiksu (autoři, rok vydání, cena atd...) - aby to jen vzali, nakopírovali do mustru a mohli to zveřejnit. Tím, že tady vystavíš obálku a myslíš si, že jsi největší geroj, nikomu práci neulehčuješ. Nebo snad myslíš, že hned všichni admini jeden přes druhého nadšeně skočí po obálce, jistě na netu nesehnatelné, a celí nadšení s genitálama v rukou, případně s rukama v genitálech, budou celí nadšení rozšiřovat databázi a líbat ti ruce......to by bylo ale moc uvažování a práce, co? Bože, kam ty děcka dnešní spějí?
Ale prokázal si už několikrát, že tobě něco vysvětlovat je marno a zbytečno, takže ani nevím proč se namáhám...
jen tak mimochodem, prodává se Star Wars Magazín v trafikách, nebo v knihkupectvích? (páč jsem se dnes v pár trafikách stavil a kde nic, tu nic). A je to spíš pro malé děcka (ve stylu egmontích spider-manů), nebo jsou to normální komiksy?
Jsem taky pro zařazení magazínu Star Wars do databáze. Už proto, že se mi tento kousek vůbec nelíbil a chci odradit případné kupce, než na to zapomenu.
Jsem taky pro zařazení Magazínu Star Wars do databaze. Už proto, že se mi tento kousek líbil a tak ho chci ohodnotit, než na to zapomenu :-D http://www.nerdi.cz/6110-star-wars-01.html
Díky.