Zack: Tak sem upravil CSS a je tu jeden problém. Barva pozadí tabulek (první a ostatní řádky u Comicsy, Serie, Autoři, Vydavatelé, Sbírky) sou zadrátovaný v HTML a dokud nebudou v CSS, tak v nich nebude nic vidět. No a když se do CSS přesune ještě grafika, který tu je poskrovnu, tak bude databáze snadno skinovatelná. Jestli dobře počítám, tak tu sou 2 obrázky v záhlaví, 10 v navigaci a pak už jen dvě šipky. Kdybys v profilu přidal formulář pro vkládání externího CSS, tak si to tu každej může upravit podle libosti.
Co vy na to? Sedí vám k černý ty odstíny modrý a žlutý? Jejich výběr byla snad časově nejnáročnější část tvorby vzhledu :-) Pro snazší tvorbu případnejch novejch vzhledů by bylo lepší mít všechny obrázky v png a s průhledným pozadím.
Xeelee: ted uplne nevim, jak je horni lista transparentni, rekl bych, ze neni, tam bude asi jediny problem, jinak by melo jit cokoliv pres css zmenit. Zkus a uvidime, mne to vyhovuje takhle, ale switch css podle zalogovaneho usera neni zas takovy problem a skinovani maj lidi radi.
Draco, odbornik na vse :) Dokud se drzis humanitnich oboru, kde se da fabulovat prakticky bez omezeni, budiz, ale tady ses teda pustila na hodne tenky led :) Jeden citat pro tebe:
"We applaud the spirit of the idea, but our own analysis as well as that of others shows that making the Google homepage black will not reduce energy consumption. To the contrary, on flat-panel monitors (already estimated to be 75 percent of the market), displaying black may actually increase energy usage." (Bill Weihl, zelenej z Googlu)
Zack: S Web Developerem to je hračka, když jen měním barvy v CSS a koukám co se kde změní. Na ČSFD mi ale problikává originální vzhled a ten tmavej od mandelbrota se zobrazí až po načtení. Když ten vzhled udělám, přidáš ho sem? Tady bude načítání určitě rychlejší, ale podsouvání stylů není nejideálnějším řešení.
Draco: Jen u CRT. U LCD to myslím vyjde nastejno, maximálně tam bude nějakej zanedbatelnej rozdíl.
Černej Google: http://www.blackle.com/
já sem ale šeroslepej nebo co a mám strach, že se to promítne do růstu cen elektřiny o 60%. Mohli by to odnést nevinní lidé,co na comicsdb nechodí. Aby pak nevznikla nějaká společenská averze vůči komiksářům podobně jako před lety, když lehla popelem redakce Komety...
Jop, to podsvícení... Žere to méně energie. S životností to myslím nemá nijakou souvislost, ale ten rozdíl ve spotřebě je snad 60, možná i víc procent... Ale přesnýma číslama si teď nejsem jistá.
Předpokládám, že to bude souviset s podsvícenim, nebo ne-svítícíma LEDkama=nižší spotřeba energie, a pak taky pokud tolik nesvítíš, monitor by měl (teoreticky) déle vydržet=méně elektroodpadu. ..... Ale vůbec tomu nerozumim, takže je klidně možný, že plácám úplný blbosti:) ....... Ale pokud pokud bude méně elektroodpadu, tak tisíce lidí příde o práci a bude topit třeba starejma pneumatikama "nelegálně", místo aby používal nějakej "legální" zdroj;-)
A víte, že černý pozadí je ekologičtější? Tedy vlastně enviromentalistické, protože chudinka ekologie by se neměla k výrazům souvisejícím s ochranou životního prostředí zneužívat.
Xeelee: co ti brani si to udelat sam, kdyz je to tak jednoduchy? Firefox umi podstrkovat vlastni css, si pohraj podle chuti. Customizace nekde na seznamu je, ale neni to uplne to prvni, co budu delat, az se ke kodovani zas dostanu.
Mildaha1: Blbost. Je to tu jednoduchý, přehledný a comicsdb.cz IMHO vypadá docela pěkně. Proč něco zásadně měnit? To co sem chtěl je možnost nastavení tmavý varianty vzhledu, ne změna designu nebo přidání víc grafiky.
Mě se to tedy nezdá na komiksovou publikaci. Kniha obsahující komiks spíše... Mám Kafku v angličtině kvůli Crumbovi a toho textu je tam dost. Mohu spočítat, zda je alespoň polovina stran komiks... Pokud je tedy nějaká naděje na zařazení.
Ahoj, co tak pridat komixy Portalu: http://obchod.portal.cz/kategorie/komiksy/ niektore naozaj stoja za to, strucne a prehladne obsiahnut rozne vedne odbory a zaujimave osobnosti
K šestému jsem našel tohle: Obrázky z českých dějin a pověstí / Text Zdeněk Adla, Pavel Zátka, Jiří Černý; il. Jiří Kalousek 6., upr. a rozš. vyd . - Praha: Albatros, 2003 . - 166 s. ; 25 cm . - (Klub mladých čtenářů) ISBN 80-00-01147-6 : Kč∼165,00
Vidim. Odstavec, ktery sem vubec nepatri, co hur, narozdil od George vis, ze sem nepatri a stejne si ho sem dala. A protoze ta diskuze neskoncila samovolne a porad to nekdo prizivoval, tak jsem se k tomu vyjadril ja, jakozto posledni varovani pred vaporizaci :)
ad Conan: Mlha a čarodějka a Kamenný démon.
Na vsech 3 je ono "e" v kruhu a u toho velke "W" pouzito jako znacka, takze SFK Winston Smith to bude i u techto dvou dalsich.
George: máš na těch webovkách k přečtení ty tvoje komiksy? nějak se mi k nim nepodařilo proklikat. chci si je přečíst, kresba obálek je sice začátečnická, ale je z toho vidět nadšení, to musim vidět.
George: Pominu-li, že tvůj příspěvek patří do pindárny... Tak je hezký, že jsi fan, je hezký, že sis udělal stránky a líbí se ti komiks(počítám hlavně superhrdinskej), je pěkný že aji sám zkoušíš něco dělat, ale tvůj web je tak příšernej a neprofesionální že se mi nad tím ani nechce brečet. Chápu, je ti 13, ale co takhle nejdřív zamakat na vylepšování toho webu a svých kresbiček a až pak to vypustit do éteru? Aby ses pak nedivil těm negativním reakcím, co třeba od někoho schytáš, protože na takhle úděsný webovky se někdo jen tak nezmůže. Což ber jako plus. Naprosto nechápu, jak se ti povedlo udělat něco tak vizuálně odpudivýho a fušérskýho, všechna čest, klobouk dolů.
Zlatá zebra: Jedná se o dva (pokud jich nebylo víc) šestnáctistránkové sešity formátu A5 vydané BESIPem. Obsahují komiksové prvky, ale samotné sešity se podle mého za komiksy považovat nedají.
...i když ono je málý návod napsán i zde v hlavičce "návrhů," ale to je pořád dokola jak tu někdo vletí a začne divočit, že tu nejsou např. Zlatá žebra ;-)
Mám další návrh: založit tu sekci FAQ a nástřel základních témat:
- jsem tu nový. Co mám dělat? Jsem ztracen.
- Nenašel jsem zde nejzásadnější komiks mého života.
- jak zde můžu přidat komiks, který zde není.
- .................