Chci se zeptat lidí, co mají Bosenského plackopsa... jakou máte vazbu? V DB je vázaná s pevnými deskami, ale já ho teďka sehnal a přišel mi v broži... nepředpokládám, že by Mot vydal dvě verze, tak pokud mi potvrdíte softcover, opravím to.
Jenom poznámka - do řazení komiksů podle hodnocení se nějak záhadně podařilo Fryovi propašovat na druhé místo jeden čtyřlístek, ač je jeho jediný komentující.
Braindead: Jestli mluvis o sbirce, tak zahranicni comics prejmenovavat nebudu. Pridat sekci znamena prakticky copy paste, nicmene pomerne velkeho rozsahu, takze to zatim neslibuju, ale vedu to v patrnosti, aby to bylo pripadne kam napojit na kostru.
ty vole to cumim... a nevysel nejakej special? Ja to tu ted u sebe nemam, ale vim, ze to bylo skoro cely komiks. Jmenovalo se to Toy story 3. Nevim jestli cislo 3 nebo Toy story 3. Dostanu se k tomu v prubehu mesice, pak dam vedet. Je jasny ze 8/32 sem nepatri.
jasne, a co treba udelat samostatnou kategorii, kde by si kazdy mohl psat co chce? Neco jako zahranicni komiksy. Tam bych si klidne tyhle monografie a skauty naflakal:) A nebo technicky jeste jednodussi reseni. Sekci zahranicni komiks prejmenovat na neco jinyho (zatim me nic nenapada, neco jako Ostatni publikace). V teto sekci by to bylo rozdeleny podle vlajecek tak jako ted, takze zahranicni komiks by zustal... To uz sice muzu udelat ted, slo mi spis o ten nazev sekce. Myslim, ze by se tim vyresilo nekolik problemu behem chvile s narocnosti na par minut.
Braindead: Octobriana a Saudkova monografie nejsou vyloženě o comicsu, takže nemají nárok.
Skautské knihy od Leprezu a ostatních jsou především vzpomínkou na dávné časopisy a komiksy tam jsou zastoupeny pouze jako prezentace obsahu těchto časopisů. U takových je prostě dané pravidlo 50% a více. Je tedy pravda, že nějaký ten Speciál ABC se do toho už taky nevleze, ale dal jsem je tu z důvodu kompletnosti serie.
Punťovy příhody: nějak se k tomu nemůžu dokopat. Asi bych přece jenom využíl možnosti zneužití někoho ochotného k naskenování obálek. Ideálně i zpracováne do konečného stavu (ořez, narovnání, citlivá korekce). Já je mám, takže více info netřeba.
Neutrino: Comics od Reného Claira mám, ten druhý ne.
Zatím se nepočítá s oddělením. Není to prostě technicky možné. Samostatná serie by asi nebylo to pravé. Maximálně může být zatím nějaké upozornění v poznámkách k titulu.
oddelene to klidne muze byt, ale vubec bych se nebal je sem zaradit. Nevim, co bude umet CDB3, jestli zvladne nejakou oddelenou evidenci. Ja osobne bych to nijak oddelene mit nemusel. Proste knizka jako knizka. Zas bych s tim nedelal takovy srani... Umel bych si predstavit spoustu dulezitejsi prace tady na CDB. Predevsim zamakat na zpetnych odkazech, trosku poladit SEO, zvysit navstevnost, dostat web vic mezi lidi. Koukal jsem na Alexa rank, je nekde kolem 6 mio. To je navstevnost 200-250 UIP denne a to neni zadna slava na to, jak je web komplexni a celkem slusne promakany
Výborný nápad, ale taky by se mi líbilo, kdyby tyhle věci byly vedeny nějak trochu odděleně.
Jo a mně napadá například kniha Reného Claira "Comics", která u nás vyšla v šedesátých letech, nebo brožura "Český komiks a výtvarné umění" z nedávnější doby (o ní tu myslím jednou psal vachudik).
Jinak na doplneni databaze tu mam v poznamkach doplnit Gormity a pak se mi tu nekde valel casak Toy Story - cislo 3. Komiks ma vice nez 50% stran a bylo to samostatne prodejny. A pak Operace záchrana fisher price - to ale bylo tusim neprodejny tak nevim. To samy Calidus a transsibořská magistrála.
Dalsi co me napada jsou skautsky knihy jako Sazka v klubu AGS, Pribehy statecnych, 13 nožu Jamboree, Závod o měsíc, Ohnive znameni, Zlaté údolí. Maji komiksu asi 30-40%, ale prislo by me rozumny, aby tady byly pohromade s dalsima knihama od Olympie nebo Leprezu (jako RS nebo Dobr. s bobri stopou apod.). Kdyz zde muzou byt ABC specialy, ktere maji zhruba kolem 30% komiksu, tak by mohlo i toto.
A posledni pripominka je zase na Puntu, jestli by nebylo mozny ho sem nejak dotlacit celyho:)
Po zralé úvaze jsem se rozhodl zařadit do databáze i publikace "necomicsové", ale comicsem se přímo zabývající - tzv. publicistiku o comicsu. Nejmladším počinem tohoto druhu je asi Český komiks 01. poloviny 20. století. Již schválenými kandidáty jsou Eroticky komiks 1 a 2, Encyklopedie komiksu (ABC), Comics - Stručné dějiny. Pokud máte nějaké další tipy, tak sem s nimi.
Nuly tam (i jinde) jsou z důvodu správného řazení v seznamech.
A je ta obálka opradu ve všem stejná? Mám jenom první vydání a na netu jsem našel mírně odlišnou (žlutý horní pruh).
ISBN údaj z brožovaných knížek Čtyřlístků by nebyl?