Nějakou dobu jsem tu nebyl, mohl by mi někdo prosím nastínit, jak jste tady vyřešili ten komiksovej žebříček podle hodnocení? Od kolika komentářů mají komiksy právo se do něj "kvalifikovat"?
to Vasek: tak co se da delat... a upresnuji, netusim, kdo je v mistonosti pod kominem:). Rikal jsem si, ze by to molh byt Willy Fog, ale ten je na pridi:).
Mimochodem panu Mazalovy zacal vychazet v MF DNES jednostrankovy comics "Pribehy 20. stoleti". Zrovna nedavno jsem si rikal, co se snim deje, protoze jsem uz dlouho od nej nic nevidel a musim rici, ze jeho comicsy v Zkratu se mi zamlouvaly.
Sorry, folks, nemůžu to jakkoli šířit. Notabene ten plakát bude mít teprve oficiální premiréru 5.10. ve Smečkách, takže to by byl skoro nezákonnej leak :) Každopádně tam by měl být ke shlídnutí v nějakejch úctyhodnějších rozměrech...
Možná že tam na tý výstavě budou pro zájemce nějaký tisky k sehnání. Nevím. Já zatím žádnej print nemám, no...
Mňo a jinak teda Kapitán je pan ředitel knihovny, vasek se ráčil zpodobnit jako Porthos vedle svý oblíbený Johanky z AArghu :)
A... Kormidlo na obrázku jaksi...ééé... není...
no já si někdy na konci prázdnin vzpomněl na to, že tady proběhla ironická diskuse o tom, že Lucifer má vyjít v půlce srpna, a tak jsem se podíval na jejich web a on kupodivu fungoval. Taky mě to překvapilo.
Já byl včera na koupáku a přečet' tam vertigovský Gangland. V tom vedru to bodlo jak kudla do zad. Velice dobré počteníčko. Dík patří té dobré duši, která mi jej na letošním Crweslezu střelila za pouhou dvacku.
Tu zmínku v té recenzi nemůžeš brát jako žádnou "definici", je to spíš pokus autora popsat psychologickou podstatu superhrdinských komiksů založených na univerzech. Já osobně si myslím, že tahle paralela v určitém smyslu dost sedí, i když samozřejmě příliš generalizuje.
dneska jsem četl nějakou recenzi na film Green Lantern a byla tam mimo jiné zajímavá definice komiksu. Tak jsem se dozvěděl, že komiks je prý "tištěná telenovela pro chlapce".
Ach jo, jsem jen blbá ženská, dyk mně je úplně jedno, kdo co vydává, já to vidím, mně záleží na tom, jak vypadaj vydavatelé atd! A Stan Lee je fakt fakt slizkej odporňák!
Zack: Crew vs. CC? Tak to je jasný, já se beru za Crew. Oni Litoš a Pavlovský s tou svojí sexy jizvou oproti panu Dortovi a MdS... Je jasný, kdo je lepší tým. I když... třeba maj nějaký skrytý superschopnosti... Nehledě na to, že komiksy co mám od CC spočítám na prstech.
Ostatně na tý vydavatelský diskuzi to chvílema vypadalo, že někdo Dorta zabije. Nejspíš Joachim Dvořák.
je to jen boj o rozdělení trhu, na kterým (tom trhu) se já podílím tím, že tam nějaký peníze pouštím, ale je mi jedno, na kterým účtu skončí, protože s těmi penězi nemohu disponovat. Takže není důvod se o to zajímat. Je to všude tam, kde je nějaká konkurence a koláč peněz, o který stojí za to se poprat. . Nemyslím si proto, že je tedy potřeba to někomu vysvětlovat. Nebo můžu říkat: " U komiksových vydavatelů je to stejné." Akorát ti, co nemají šanci, se můžou navzájem poplácávat po ramenou a říkat si, jak jsou dobří, a jak je nikdo nechápe, a jaký mají ostatní příšernej vkus, že ty jejich výtvory nekupujou. Ostatní si navzájem odrthávaj žvanec od huby, a to nemá nikdo rád.
Jo, měl jsem před pár lety pocit, že bych za CREW v boji proti CC položil život... ale pak CC zlevnilo, a od tý doby by mě to ani nenapadlo :D
Když už nějaký takový žabomyší comicsové války v ČR, tak možná "intouši" vs. "mainstream". Ale Marvel vs. DC... přijde mi že u nás člověk buď zná jen to, co tady vychází, a pak tohle neřeší. Nebo zahraniční produkci zná dobře, a pak to taky neřeší, protože ví... protože ví to všechno, co psal Markýz :D
Draco: Pokud se pohybuje jen na ceskym internetu, tak si toho nemusel vubec vsimnout. Pokud je to comicsovy batole jako ty, tak treba taky ne. Pokud je to nekdo, kdo se o comicsy zajimal uz pred deseti lety a procital americky eziny, tak mu obcasne prestrelky neunikli. Dneska se obcas objevi nejaky hater, je okamzite zaslapan rozumnou vetsinou (downratovani komentaru tomu hodne pomaha) a vydavatele to uz nekrmi tak jako driv, kdy se top management DC ostreloval s to managementem Marvelu na regulerni bazi. Mas tu dokonalou analogii v domacim prostredi: Calibre vs Crew. Kdo si to dneska pamatuje, kdo o tom vi a kdo si ne uplne pratelskych vztahu vsimne dneska? Kolik je lidi, kteri za Crew polozi zivot v bitve proti Comics Centru a naopak?
4 DeG: Ale já do ní nešťouchám ve zlym, to vůbec, jen z předchozích debat o comicsu vim, že pod Marvelem vidí jen Spider-mana. MAXovskej vesmír nezná a o existenci Iconu ani neví. Tvoje rádoby vtipná připomínka o Punisherovi mě nechává ledově klidným. :)
4 Draco: Tak tos asi nenarazila na nic kvalitního, případně americkej comics nemusíš jako takovej. Což si mi již párkrát dala najevo. Bylo by libo trošku strýčka Sama?
MdS: Markýzi, asi by ses divil, co všechno jsem četla. Druhá věc je, že jsem to četla jen jednou, mám z toho obvykle mlhavej pocit znechucení a nekoupila bych si to.
Zack: Dobře, vy to víte. Ale je to známý (jakože něco takovýho vůbec třeba v USA existovalo) mezi většinou komiksářů?
Já chci jednosuchou odpověď...
to Zack: o (ne)smysluplnosti otazky se samosebou nepru, asi to chtelo proste odpovedet "ano, vime", pac na to se holt Draco pta:). A malem bych zapomel, proto jsem se vlastne vratil, odkaz na Cimrmana ve tvem postu ocenuji. "Vysetrovani ztraty tridny knihy" jsem uz dlouho neslysel:).
Demnog: ona ta otazka je totiz stejne stupidni, jako se na nejakym foru venovanemu mobilnich telefonum zeptat, jestli si u nas nekdo vsiml, ze jsou hardcore iphonisti a hardcore androidari. Duh!
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.