Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

to Neutrino: nesnasim, kdyz se meni format zabehnute serie... proste to potom v knihovne vypada jako pest na voko, takze proto bych byl radeji za udrzeni uz zvoleneho formatu. Joo, kdyby se zacalo s paperbackem, tak ted oroduju za paperback:). A promin, zaplatil za tri comisy 750Kc je krasne. U CC si za stejnou cenu koupis jeden svazek:).
No, co se týče tý frekvence - na Světě Knihy mi šéf Motu řekl, že šéf nakladatelství Argo je velký fanoušek Donžonu, tudíš Mot mu prodal práva na celou sérii a on jim řekl, že budou 3 díly ročně. Pak jsem se ptal v Argu a tam mi řekli, že to začne na podzim. Tak nevim, třeba to ale opravdu takhle bude :)
Neutrino: Tomu rozumím, taky nekradu (ne, teď se mi neprotáh´ nos), ale jednak trochu pochybuju o takový frekvenci vydávání, a jednak u mě přesto ta "hezkost vyjímání" vítězí :-)
woffce: No, ve sbírce by se to takhle vyjímalo hezky, ale pokud budou opravdu vycházet 3 díly ročně, tak bude pro mě snesitelnější zaplatit 450 než 750...
Neutrino: Vidíš - to já bych si radši připlatil, jen aby zachovali ten povedenej původní formát...
willis: No jo, jenže když Mot něco takového slibuje, je už předem jasné, že to nemůže nikdy splnit, vzhledem k tomu že vydávají maximálně 4-5 knih ročně. (a v té doběbyla aktuální ještě Padoucnice atd.)
DEmnoG: Mě by naopak třeba vyhovovalo, kdyby nasadili radši paperback (jako např. u Tintina) a zlevnili to třeba o stovku. Ale o tom hodně pochybuju.
Ze by Donzon zacal vychazet? Vida, vida... ja bych se drzel u zdi, mne by stacil klidne jeden svazek rocne. A snad se Argo bude drzet Motackeho formatu knihy.
Právě. Když vyšla čtyřka, tak už tehdy byly slíbovány 2 díly ročně. :(
Neutrino: To zní nádherně - snad to dopadne...
No výborně. Zdá se, že by se u nás některé frankofonní série přeci jen mohli udržet. Po tom co se letos rozhodl trochu víc rozjet Albatros s Tintinem ( 5 alb v tomto roce ) dalši dobrá zpráva v tomto směru.
Neutrino: To by bylo supr. A můžou být ročně klidně jenom dva.
Jo, a mám skvělou zprávu pro fanoušky Lewise Trondheima. Mot prodal práva na sérii Donžon nakladatelství Argo a to má od podzima začít vydávat 3 díly ročně. Aspoň to slibují.
to Woffce: shodou okolnosti jsem Zed od Sise o vikendu "precetl" a je to vskutku vyborne:).
velkejsef: No, upřímně řečeno, u Thorgala je to opravdu divnější než obyvkle. Když S-Press po revoluci vydal Dítě z hvězd, asi si myslel, že pro začátek to bude asi nejlepší, protože tam se představí hlavní hrdina jako malej kluk (něco jako Letopisy Narnie, kde se to pak taky chronologicky celeé zpřeházelo). Jenže pak Crew vydala najednou trojku, čtyřku a potom naprosto nepochopitelně devítku, což způsobilo velký zmatek (možná že proto, že se jim ty díly prostě líbily?). Chudák Bb-art to musel nějak urovnávat, a tak zaplnil chybějící mezery a vydal pětku, šestku, osmičku a desítku, a pak měl v plánu jet dál už normálně chronologicky, jenže Thorgal mu zkrachoval. Proč ale nikdo nevydal jedničku a dvojku, to je záhada, možná to bude něco jako s tim Usagim.
Neutrino, LuR: Aha, jasný - díky.

Woffce: Sís nedělá komiksy, ty příběhy akorát doplňujou ilustrace.V zahraničí pro to používají pojem picture book. Ani žádná z tý kupy orgastických US recenzí Zdi o tom nemluví jako o komiksu. Buď si porotci řekli, že když to má takovou neskutečnou nálož cen, tak Eisneři nezůstanou pozadu, nebo mají dětský/teenagerovský kategorie volnější pravidla.
Mohu se zeptat proč je zase divný číslování u Thorgala jako u Usagiho?
Woffce: Kdyby to bylo na mě, tak bych ho sem taky nedával, jelikož komiks to připomíná jen chvílemi a jen vzdáleně. Ovšem porota z Eisnerovky na to má asi jiný názor...
V souvislosti s nominací Petra Síse na cenu Willa Eisnera mě napadlo zeptat se, proč jeho jméno nefiguruje v databázi ?
To bude nějaká Tank Girl :P
Na tu "černou díru" jsem taky mooc zvědavej
Ediční plán BB/artu na letošek - jsou tam zajímavý kousky (osobně jsem nejvíc natěšenej na červnovou "Černou díru" - to sděluju i s rizikem lascivních poznámek na můj exotickej apetit):
http://www.bbart.cz/plan.asp
Pro ty, kdo to na Komiksáriu (nebo jinde) nečetli:
"Album The Wall: Growing Up Behind the Iron Curtain Petra Síse (česky jako Zeď - jak jsem vyrůstal za železnou oponou) bylo nominováno na Will Eisner Comic Industry Awards za rok 2008 v kategorii Nejlepší komiks pro děti."

Tak už jsem klesnul na 16. místo, ale celkem se mi líbí. Ale upozornění pro ostatní. Pokud mě ještě někdo sesadí níž, tak nepřežije Crwecon!
...ještě malá oprava. Ty čokoládky s komiksem na zadní straně obalu dělá Figaro...
velkejsef: To je jak kdyby sis koupil vomalovánky se spider-manem a řikal bys že to je comics
vs: pokud se nemýlím, tak to leporelo (či co) comics rozhodně není. Už se tu kolikrát řešilo, co je a co není comicsová publikace. Pokud budu mít na pantoflích obrázek Spider-mana či na kondomu Black Cat, tak je taky ještě mezi comicsy počítat nebudu. Tohle jsou jen licencované výrobky pro další zisky.:-)
A jinak...KURVA!!!!!!!!! Už jsem jenom 15.!
Ne, neni to comics.
andre - Nevím co je na tom srandovního. Ten comics původně vydal Marvel, a je to COMICS který vyšel v češtině.
Já mám od Márvela pěknou figurku, taky chci aby tu byla. ....... ba né, nemám, jenom mi argument Vš. přišel srandovní.:)
Já jsem taky proto aby to v databázi bylo, přece jen je to od Marvela.
Ať už je to, co je to, já nejsem až takový hard, abych se to odvážil koupit.
je to leporelo a nestvete me :)
Dovolím si v týhle zásadní debatě oponovat: Leporelo určitě nemá ve významu "prostorovost", platí pro něj obecné "harmonikově se rozkládající knížka, skládanka z tvrdého papíru" (jak praví slovník cizích slov). Zmiňovaným prostorovým obrázkům budu já říkat "prostorové obrázky", případně - když se odvážu - "panoramatická knížka" (dokud už na to tady, kruci, někdo konečně nekápne). :-)
Leporelo je proste "prostorova" knizka, ze to normalne je jen pro hodne maly deti je veci jina, stejne tak material, jde o koncpet ze jo ... Ale dyt je to fuk :) Diorama to do toho netahejte :)
To Orion čokoládky: Je to tak napínavé, až se mi z toho roztekla čokoládka... Pokračuji ve sběru... Tohle musím mít ve všech mutacích :D
to blackJag: :))))... tak tomu rikam sberatelstvi:). Musim se priznat, ze jsem hodne zvazoval, jestli koupit ci ne, nakonec ale zvitezila racioalni, skudliska cast meho ja a nechal jsem si ho na horsi casy... mozna, az bude nejake to comicsove sucho a budu hodne trpet tim, ze jsem si uz dlouho nekoupil nejaky ten comics, tak i na tohle dojde:).

to Andre & krvinka56: ba ne, diorama to taky neni... diorama mas treba u modelu tanciku, jako ze si nekoupis jen tank, ale zaroven dostanes nejakej ten domecek, zed a tak:).
No podle mne to dioráma je protože to ukazuje prostorově řešený obraz vyděl sem takto jednu knihu kde byla jakási katedrála a další statré budovy.Lepolero je něco jiného je zvelmi tvrdého papíru spíše kartonu.
Já bych nenápadně podpořil DemnoGa, co si matně vybavuju ze školy, tak by to mělo být to pro "batolata". Ale jak se říká tý "marvel" věci si taky nemohu vybavit. Dioráma to tuším není.
DEmnoG : musím se nesměle přiznat, že asi pujdu :D
to Zack: jsi si tim leporelem jist? Mel jsem za to, ze leporelo je pro deti tak od 0-3let, vytistene na kartone, spojene do harmoniky a s textem tak maximlane "buuuu". Ale mohu se samosebou mylit:).
Leporelo je to slovo, co hledas :)

A v db to asi nebude...
Mimochodem je takhle "knizka" fakt krasne zpracovana:). Mas tam ruzny "schovavacky", ve kterych jsou vlozeny zakladni informace a danem villainovi, stranka ma jeste jeden lom navic = rozkladaji se a ti paprdove po oteverni fakt stojej:). No, kdo mel doma rozkladaci papirove betlemy, tak vi, o com je rec:).
to blackJag: tak to by mne zajimalo, jestli pujdes do tohodle a jestli se to objevi v databazi

Úžasný Spiderman - prostorové obrázky
http://www.knizniweb.cz/jnp/cz/katalog/detail/tituly-U-UZA-Uzasny_Spiderman___prostorove_obrazky.html

vcera to na mne vybalil pan knihkupec a ani jsou uvnitr opravdu uryvky ze comicsu + predstavovacka marvel universe:).

Upozornění pro každého, kdo musí mít vše, co komiksem jen zasmrádne ( a kdo o tom ještě neví ), na malých čokoládkách Orion ( bývaly na nich svého času obrázky Tom a Jerry ) jsou na obalech ze zadní strany dvoujazyčné komiksy ( vedle CZ i SK ) Musí toho být několik dílů, protože já mám momentálně jen pořadová čísla 9 a 14. V pozdější době byste se pak mohli tlouct do kebule, až se to za těžký peníz bude prodávát na Aukru :D, a vy si to teď neskompletujete :-) A né, nejsem obchodním ředitelem Orionu :D
Pro nostalgiky něco málo (až skoro nejmíň) o historii českýho komiksu v pořadu ČT "Retro":
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10176269182-retro/208411000360326-26.03.2008-23:15.html
...aha, aby nikdo neviděl, že je postavená na Bitch, Tom a Jerry a kačerech z pičákova;-)

....tím nemyslím Vás dva co to tam teď máte pochopitelně
Presne tak, znamena to, ze si uzivatel zaskrt, ze nechce tuhle cast sbirky mit verejnou.