Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Jedenáctiletá Jasmína by chtěla být spisovatelkou. Na radu maminky si založila deník a zapisuje do něj všechny zajímavé věci, které se kolem ní odehrají. Nejvíc ji baví pozorovat dospělé. Jaká mají tajemství či přání? Co skrývají v hloubi svých duší?

Tentokrát ji zaujala Agnes. Proč si tato starší dáma už dvacet let půjčuje v městské knihovně stále stejnou knihu? Čím je ta kniha tak výjimečná? Jakou hádanku asi skrývá?

Jasmína chce této záhadě přijít na kloub.

Scénář
Joris Chamblain
Art
Aurélie Neyret
Obálka
Aurélie Neyret
Lettering
Grafické a DTP (GDTP) studio Albatros Media, Jan Skružný
Překlad
Kateřina Vranová
Redakce
Jakub Šedivý, David Valenta
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-253-6182-5 (Fragment (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 290 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
80
Cena
349 Kč
Originál
Les carnets de Cerise - Tome II.: Le Livre d'Hector (Soleil Productions, 2013)
  • Gmork
    Druhé Jasmíně to na české pulty trvalo trochu déle, ale co, hlavně že je tady. Jelikož znám celou sérii z francouzštiny, vím, že druhý díl je jedním z nejlepších. Malá rozumbrada Jasmína (Cerise) je vyloženě sympaťačka, to samé se dá říct i o jejích kámoškách Lídě a Erice. Opět musím pochválit, kterak se grafické studio Albatrosu zhostilo náročné editace. I překlad je na jedničku. Jasmína je ten typ komiksu, který může přivést děti ke komiksům jako takovým. Je hravý, má tah na branku (rozuměj pro děti), ale má taky trochu výchovný přesah. Prostě ideální knížka pro malé holky, které už umí číst, baví je přemýšlet a ještě se jich nezmocnila puberta.