Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Úžasné epické příběhy, všemocní bohové, fantastické bytosti, chrabří hrdinové… Řecká mytologie je nevyčerpatelným zdrojem příběhů o neuvěřitelných dobrodružstvích. Vynikají neobyčejnou moudrostí, a i přes své stáří přinášejí dnešnímu člověku mnohá cenná ponaučení. Není divu, že se starořecká mytologie vyučuje po celém světě. Nyní máte unikátní příležitost seznámit se s ní prostřednictvím komiksu, který vychází ze starověkých spisů. Doprovodný text vysvětluje filozofické základy a významy jednotlivých mýtů.

Každý smrtelník se na závěr své životní pouti vydává do Podsvětí. Říše, jíž se svou manželkou Persefonou vládne Hádes, bratr nejvyššího boha Dia, se ukrývá v hlubinách Země. Podsvětím protékají čtyři řeky, tvořící nebezpečný, ale také dobře střežený labyrint. Nebožtíci však musejí nejprve zaplatit převozníkovi Charonovi, aby je dovedl na místo, kde už zůstanou navěky. Kdo by se pokusil o útěk, narazí na trojhlavého psa Kerbera.

Žijí zde i další zvláštní bytosti, třeba Harpyje nebo Erinye, které doprovázejí pána těchto míst. Smrti nikdo neunikne, avšak každý z nás může již za svého života ovlivnit způsob bytí na onom světě. Nemůžeme doufat v jakékoli milosrdenství. I ti nejslavnější mohou být odsouzeni ke strašlivým mukám, jako se to stalo Sisyfovi nebo Tantalovi. Každý hříšník se musí spolehnout, že si bude navěky odpykávat trest za své zločiny…

Scénář
Clotilde Bruneau, Luc Ferry
Art
Diego Oddi
Barvy
Ruby
Obálka
Diego Oddi
Překlad
Michaela Šmakalová
Redakce
Martin Hromek, Lenka Keňová
Žánry
mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7508-819-2 (Lingea)
Vazba
lepená v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
568 g
Stran
56
Cena
299 Kč
Originál
Les enfers : Au royaume d'Hadès (Glénat, 2021)
2