Po velkém putování do Tibetu se v tomto příběhu Tintin rozhodl zůstat na zámku Moulinsart. I tam však dojde bezmála ke katastrofě – na zámek zavítá slavná operní pěvkyně Bianca Castafiore. Největší radost z ní pochopitelně má kapitán Haddock a snaží se slavnou pěvkyni dostat ze zámku co nejrychleji. Bohužel se však na Moulinsartu začnou dít podivné věci a Tintina čeká detektivní pátrání, při němž si kapitán Haddock po dlouhé době pořádně zanadává a profesor Hluchavka díky své hluchotě vše dokonale poplete a ještě k tomu vynalezne barevnou televizi.

Tato vydání mají na hřbetu dole malé číslo pořadí v sérii. Oproti 2. vydání je toto vydání v šířce i výšce o cca 2 mm kratší, mimo upravené tiráže je jinak zdá se totožné.

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Lettering
TypoText, s. r. o.
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Petra Jasovská, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-06291-4 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
240 g
Stran
64
Cena
199 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #21: Les bijoux de la Castafiore (Casterman, 1963)
Varianty
Tintinova dobrodružství #21: Šperky Madame Castafiore (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #21: Šperky Madame Castafiore (2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #21: Šperky Madame Castafiore (2010)
  • Darth Raelchi
    Skvělá oddychovka, která se ale tváří, že jde o něco víc. Fakt dobře zmáknuté napětí a přitom je to v podstatě album mezi. Navíc tomu nechybí vtip a ještě jsem si k tomu moc užíval Hergého ztvárnění noci. Prostě zaběhlý vzorec pro tvoření a on funguje. Tohle se četlo parádně a fakt se nasmějete.
  • Jambo
    Geniální,co k tomu dodat.
  • Kaluž
    „Tři miliony tři tisíce tři sta třiatřicet střílen!“ (kapitán Haddock si zase nevidí do huby, hulvát)

    Zámek Moulinsart, rozbitý schod, drzý papoušek, operní diva, ztracené šperky, tlupa cikánů a spousta vtipných gagů. Pointa jak z "pohádky pro děti", ale jinak hardcore Hergé ve vrcholné formě. Špičková kresba, syté barvy, nádhera. Čte se to samo. „Bože! Mé šperky!“
  • lukascus
    Hm...nemůžu si pomoct, ale toto dílko se mi zdá zatím nejslabší. A to hlavně z důvodu, že se pořád odehrává v Tintinově Belgii, ze které nevytáhne paty, prakticky se zde nic nestane, celé je to postavené na sérii později vysvětlených omylů, rovněž také na nechtěně humorné Castofiore. Chudák Kapitán, s tou ženskou bych nevydržel ani chvíli o samotě...:D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2.2012 22:17Tintinova dobrodružství #21: Šperky Madame Castafiore
    Kradete mi slova z úst!:-)
    Ano, tohle je skutečně velmi povedený a geniální Tintin, u kterého jsem se v duchu nesmírně chlámal. Tato detektikva je nepřetržitým sledem gagů, vtipných scének a hlášek. A to nepočítám ten rasově-sociální rozměr cikánských kočovníků. Ač je Hergé správně smířlivý, spravedlivý a antixenofobní, jak dlouho se budou inkvizitoři politické korektnosti nečinně dívat na větu Nestora: "(...) Cikáni jsou vesměs darebáci, zloději a podobně."? Naštěstí to snad přehlédli.

    Celkový dojem: 90%
  • Landauer
    Člověka to může snadno odradit: šperky, nějaká stará uječená rachomejtle, cikáni v romantickým hávu... Jenže když se člověk začte, nestačí se divit, jak výbornej komiks to je! Hergé je tu asi nejvtipnější z celý série, navíc přesně v duchu Hecula Poirota rozehrává skvělou detektivku - pachatelem může bejt skoro každej a současně nikdo, takže člověk fakt neví, kdo to udělal. Škoda jenom takový tý lacinější pointy, ale co! Pobavilo mě to měrou vrchovatou!
  • royan
    Toto album považuji za vrchol Hergého tvorby. Celý komiks se odehrává na zámku Moulinsart, což mistr Hergé dokonale využil k nepřetržité řadě gagů od prvního do posledního políčka. Dalo by se říci, že tvorbu tohoto alba si Hegé doslova vychutnal a dal tak nám fanouškům Tintina dáreček, ke kterému se jistě budeme rádi nejednou vracet.
12142