Foto comicsu
Ukázka
Ukázka
La Loba doslova znamená ona – vlk, legenda vzniklá v Pueblu v severním Mexiku. Autorka komiksu představuje vlastní ztvárnění starodávného příběhu. La Loba sbírá vlčí kosti a magickým rituálem je přivádí opět k životu, ovšem transformace nekončí pouze u vlčí podoby, postupně se proměňuje vlk ve smějící se ženu. Je to mýtus o přirozené divokosti a procesu tvorby života, témata úzce spjata s ženstvím.

Komiks byl vydán autorkou vlastním nákladem a bylo jej možné zakoupit v obchodě Page Five. V současné době je náklad výtisků zcela vyprodán, ale autorka je ochotná pro případné zájemce zajistit individuální dotisk (kontakt:fischmeister.art@gmail.com).

Scénář
Martina Fischmeister
Art
Martina Fischmeister
Obálka
Martina Fischmeister
Žánry
bez textu, mytologický
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
147 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
13
Náklad
130ks
Cena
150 Kč
  • Norri
    Norri mecenáš3.11.2020 18:25La Loba
    Velice krátká prvotina Martiny Fischmeister, která na pouhých třinácti stránkách ztvárňuje mexickou legendu La Loba. Výtvarná stránka je zdařilá a hlavně osobitá, což je vždy dobře. Snad jenom občas by si některé věci zasloužily více detailů, protože například plamen ohně realizovaný několika tlustými barevnými čárkami neodpovídá detailnějšímu okolí. Scénář přináší spoustu otázek a nejsem si jistý, zda je to záměr či nedostatek. Celková atmosféra je však dobrá a je škoda, že to celé není delší. Původní legenda je sice krátká, ale pár stránek navíc by tomu prospělo. Celkový dojem je však velmi dobrý.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.10.2020 15:05La Loba
    Neznám okolnosti vydání, ale tohle by se mělo podporovat. Výtvarně velice zdařilé (alespoň mě to sedí), dobře volené barvy, jako komiks to na mě fungovalo. Děj krátký (viz.13 stran), ale užil jsem si to. Těším se na další produkci autorky.
43