Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Ponořte se do bohatého světa karetní hry Magic: The Gathering. Scenáristka Vity Ayalová a kreslíř Harvey Tolibao vám v této napínavé knize přinášejí nová dobrodružství sférochodkyně a pyromantky Chandry Nalaar.

Po tragických událostech, ke kterým došlo v Ravnice, se Chandra protlouká sama světem, pevně odhodlaná chránit multivesmír, bez ohledu na to, jakou cenu sama zaplatí. Na své cestě se musí vypořádat nejenom s novými hrozbami, ale také s vlastním pocitem viny. Její přítel Ajani Zlatohřívý se jí snaží pomoct, ale nakonec se bude muset Chandra zachránit sama, obzvláště když se ze stínů vynoří proradný protivník.

Kniha Magic: The Gathering: Chandra navazuje na události, ke kterým došlo v městské sféře Ravnice popsaným v rozšíření War of the Spark a dalších rozšířeních hry Magic: The Gathering, a velmi úzce proto souvisí s nedávným děním v tomto herním světě.

Obsahuje sešity série Magic: The Gathering: Chandra #1-4 (prosinec 2018 - prosinec 2019)

Scénář
Vita Ayala
Art
Harvey Tolibao
Ink
Tristan Jurolan, Harvey Tolibao
Barvy
Joana Lafuente
Obálka
Matt Herms, Ken Lashley
Lettering
Andrea Nekvapilová
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-827-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
270 g
Stran
96
Cena
249 Kč
Originál
Magic: The Gathering: Chandra (IDW Publishing, 2019)
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 08:53Magic The Gathering: Chandra
    MTG občas hraju, takže i vím, která bije. Myslím tedy, co se týče názvů světů a Planeswalkerů. Přesto jde o absolutně nezajímavý děj, kde kromě zmíněných není nic, co by svět MTG nějak obohatilo, nebo využilo potenciál jaký nabízí. Celý jsem to dal, jen se sebezapřením. Ilustrace mě neoslovila, ale špatná nebyla. Odpad to úplně není, ale je to zbytečnost.
  • karl173
    karl173 mecenáš8.12.2020 18:52Magic The Gathering: Chandra
    Od tohoto komiksu jsem moc neočekával. Jen takovou krátkou blbinku na odreagování a tak jsem k tomuto komiksu i přistupoval. Do jisté míry se to i potvrdilo a komiks pozitivně ničím nepřekvapil, naopak možná ještě mírně zklamal. Příběh je triviální a velmi jednoduchý. To by ovšem u komiksu na odreagování nevadilo. Problém nastal, při zjištění, že hrdinka svými vnitřními monology neustále mluví o něčem, co nám tento komiks prakticky ani nenaznačí. Děj se neustále točí v kruhu a i v tak krátkém příběhu se velmi brzy začnete nudit. Po přečtení tak mám spíše pocit naprostého zahození svého volného času a naprosté zbytečnosti tento komiks číst. Věřím ale že si to své příznivce najde. Především u fanoušků Magiců. Kresba není špatná, jen se řadí ke kresbám čiře na zakázku a je tam hrozně vidět, že si to autor zřejmě moc neužíval. Zkrátka jen potřeboval něčím zaplatit účty. Komiks bych úplně ani neoznačoval za trash. Spíše jsem zde nenašel téměř nic, co by bylo určené mě. Byť světy v Magic: The Gathering vypadají velmi zajímavě. Škoda nevyužitého potenciálu. 2*
  • Good Games
    Good Games mecenáš3.5.2020 20:32Magic The Gathering: Chandra
    Magic the Gathering: Chandra je komiks plný bojov, akcie a hlášok. Nejedná sa o nič výnimočné a náročnejší čitatelia spokojní nebudú, ale ak ste fanúšik alebo máte radi jednoduchšie komiksy plné akcie, Chandra vás na chvíľu dokáže zabaviť. Celá recenzia.
  • Alfi
    Alfi18.4.2020 07:38Magic The Gathering: Chandra
    Či je tento komiks pre vás zistíte jednoducho - otočte ho na zadnú stranu obálky a ak dokážete pomenovať všetky osoby (je drak osoba?) v krúžkoch, môžete si to teoreticky užiť. Jasneže, treba dobre poznať príbeh War of Sparks z Magicu, keďže komiks naň tesne naväzuje a moc nevysvetľuje. Kresba je ok aj keď často pritmavá a neprehľadná, príbeh je taká jednohubka na úrovni superhrdinského mainstreamu, akurát miesto superhrdinov tu máme sférochodcov. Prečítal som, neurazilo, nenadchlo a to pritom mám "lore" Magicu rád. Pre ľudí Magicom nedotknutých - ruky preč.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3.2020 12:15Magic The Gathering: Chandra
    Tohle jako fakt ne. Kdo je cílová skupina? Proč to vlastně vyšlo, ne jen u nás? K čemu to celé je? Není tam žádná anotace, nevím jestli je to začátek příběhu nebo něčeho, nebo jestli je to příběh již v zaběhlém příběhu. Pochybuji, že se všichni chytnou. Fakt chybí anotace, nebo prostě něco, ale tohle není vina CRWE. Jen nechápu, proč to vlastně vydali. To je naprosto zbytečný komiks. Klasická fantasy mlátička s rádoby sociálním podtextem. Naprosto nevím, o čem to bylo. Furt se mlelo a mlátilo a pak zase mlelo. Divný a ujetý. Kresba obyč, mainstream. Tohle fakt ne. Asi pro skalní Magic fans.
1343
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.3.2020 05:03Magic The Gathering: Chandra
    Karl173: ja to cetl ale to je jako plivnuti do more. To stejne nikomu nic nerekne o deji. A to ze tam napisou ze to souvisi s hernim svetem je malo a stejne nedavam. Proste mi nejde do hlavy vytvorit pribeh ktery neni schopen fungovat sam za sebe a potrebuje k tomu karticky aby to pobral. Tohle je proste velky spatny. Mam skvelej priklad: nectu a nezajima me warhammer, dostal jsem na doporuceni darkblade a ten komiks je proste super. Nepotrebuji k tomu nic, pribeh funguje i sam za sebe ale mel bych z to asi vic znat ten svet. Takze darkblade doporucuji. 😀
  • karl173
    karl173 mecenáš18.3.2020 19:07Magic The Gathering: Chandra
    Darth Raelchi: mrkni na popis ke komiksu.
  • lantan1
    lantan12.3.2020 14:24Magic The Gathering: Chandra
    Jo, ale tenhle překlad se používá už dlouho, viděl jsem to už kdysi v Pevnosti v článcích od Honzy Adama.
  • RaggamuffinSVK
    RaggamuffinSVK2.3.2020 13:58Magic The Gathering: Chandra
    To je pôvodne asi planeswalker že? :D
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš1.3.2020 13:22Magic The Gathering: Chandra
    Sférochodkyně :D