Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Charlie je nervák, přiznaný gay a přemýšlivý kluk, někdy možná až moc. Nick je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. Tihle dva se potkají na stejné škole a okamžitě se stanou přáteli, ale mohlo by z toho být i něco víc…?

Minulý rok nebyl pro Charlieho Springa dvakrát dobrý, ale aspoň ho už nikdo nešikanuje a má tak trochu přítele, i když je to občas protiva a chce se scházet jen tajně. Nick Nelson o Charliem něco slyšel – o jeho coming outu minulý rok a o pár měsících šikany. Ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. Rychle se z nich stanou přátelé a Charlie se do Nicka brzo hodně zakouká, i když ani nepomyslí na to, že by u něj snad mohl mít šanci. Ale láska dovede překvapit a občas na vás ty dobré věci čekají přímo za rohem…

Scénář
Alice Oseman
Art
Alice Oseman
Obálka
Alice Oseman
Lettering
Pavel Beneš
Překlad
Romana Bičíková
Redakce
Tereza Eliášová, Viola Urbanová
Žánry
romantický, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7544-825-5 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
163 x 238 mm
Tisk
černobílý
Váha
600 g
Stran
288
Cena
299 Kč
Originál
Heartstopper (Hachette Children's Books, 2019)
Varianty
Srdcerváči (2. vydání) (2022)
Srdcerváči (2019)
  • Walome
    Walome mecenáš31.10.2019 13:28Srdcerváči
    Ženský pohled na romanci dvou gayů. Jeden z nich to o sobě ví, pro druhého je jeho homosexualismus překvapením. Komiks vlastně popisuje běžný začátek vztahu, kdy se lidé poznají, postupně se do sebe zakoukají a pak... to vše v prostředí americké/britské/nevim střední školy, kde dochází k tradičním tématům jako jsou šikana, párty, chování na soc. sítích atd.
    Kresba je naprosto v pohodě, často poměrně kouzelně pracuje s mimikou. Vtipnej je i lettering, kdy místo slov a písmen jsou například jen smajlíky nebo symboly. Pro cílovku ideální.

    Mě osobně to spíše nudilo, protože je to celé hrozně roztahané, ale být mi 13 a nebýt homofobní heterosexuální bílý muž, tak si to užiju. Myslím, že nebýt těch sprostých slovíček, tak tenhle komiks dám do rukou i svým dětem.
1622