Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

ZDE JSOU NESTVŮRY

Je to bouře století a řítí se přímo na Gotham City. Strážci této rozrůstající se aglomerace - Nightwing, Batwoman a sám Batman - si myslí, že jsou připraveni na nejhorší. Nemají zdání, co je čeká.

Následkem pokusů hrůzného učence, doktora Huga Strange, se s bouřkou začala na město snášet i smršť nestvůr. Obrovití tvorové pochodují po ulicích, terorizují obyvatele a zpochybňují schopnosti i těch největších gothamských hrdinů.

Dokáží Temný rytíř a jeho spojenci zastavit ničivý příval? Nebo bude noc nestvůrných lidí znamenat Batmanův pád?

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #7-8 (září 2016 - říjen 2016), Nightwing (Rebirth) #5-6 (září 2016 - říjen 2016) a Detective Comics (Rebirth) #941-942 (září 2016 - říjen 2016)

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Tom King, Steve Orlando, Tim Seeley, James Tynion IV
Art
Rogê Antônio, Andy MacDonald, Riley Rossmo
Ink
Rogê Antônio, Andy MacDonald, Riley Rossmo
Barvy
Ivan Plascencia, Anthony J. Rauch Jr. (John Rauch / J. Rauch / Soto's John Rauch), Chris Sotomayor (Sotocolor)
Obálka
Riley Rossmo
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Changer the Elder, Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-617-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Batman: Night of the Monster Men (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman: Noc nestvůr (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman: Noc nestvůr (pevná vazba) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman: Noc nestvůr (Black edice) (2018)
  • mearez
    Prostě event. Jak podle šablony. V sázce neni nic důležitýho, mihne se tam spousta i neznámých postav, Batmana je tam ukrutně málo... No prostě nuda. Nic zajímavýho, žádnej build-up, tomuhle se můžete vyhnout. Jen kresba se mi líbila, ovšem zase, vzhledem k tomu, že se crossover odehrává napříč třemi sériemi, neměl jsem dost času na to užít si pořádně každého kreslíře. Za mě 2*.
  • honza2457
    Obyčejný, tohle slovo to podle mě přesně vystihuje. Klasická mlátička, která vám nedá nic víc. Kresba chvílemi vázne, ale na některých nestvůrách jsem mohl oči nechat.
  • Palebras
    Příběh Noci nestvůr nepřináší nic zcela zásadního či nového. Jedná se o akční rubačku ve stylu nové Godzilly, kdy proti monstrům bojuje Batmanův nový tým. Přiznávám, že ústřední motiv, který přínáší do Gotham city monstra, působí poněkud úsměvně. Dokonce i samy monstra někdy úsměvně vypadají. Ale ve své podstatě se jedná o moc fajn výplň mezi hlavními řadami. Po přečtení zdejších recenzí jsem čekal nějakou pitomost, ale dostal jsem fajn akční jízdu proti monstrům, která dobře doplňovala ostatní sešity. Co se týče kresby, tak ta mě zrovna moc nezaujala, ale možná že k té apokalyptické hrůze, která vtrhla do Gothamu pasovala dobře. Já jsem se u čtení odreagoval výborně. Tady prostě člověk nesmí hledat něco smysluplnějšího. Musí vypnout mozek a příliš neuvažovat. Poté dostane solidní porci zábavy. Hodnotím za 4*.
  • Harlequeen
    Moc mě to nebavilo, ale to neznamená, že to není dobrý komiks. Poslední příběh pobavil.
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman: Noc nestvůr - Můj první Bat-Familly crossover a vlastně i vůbec první crossover, do kterého jsem se rozhodl pustit až po přečtení všech dílčích sérií které spojuje, včetně Nightwinga, aby mi náhodou neunikly nějaké ty podprahové narážky. Nicméně oproti ostatním si nepřijdu o moc ve výhodě, protože Orlando se v 90% stejně zaměřuje hlavně na přestarostlivého Batmana a zbytku Bat rodiny ani nedává moc šanci vyniknout. Z grafického hlediska je to paráda, tedy až na ten odfláknutý lettering názvů lokací ... Za mě 3*!
  • Cinema Ranger
    Po prvém díle jsem si řekl, že by tenhle Batman nemusel bejt špatnej. Ejhle, již ve druhém booku, který je sice vedlejší mi ukazuje to, čeho jsem se obával, že to bude sra*ka a ona taky je. Připadalo mi, jako bych se díval na novej díl Godzilly a ostatních japonském příšer: Kajdžu, nebo jak se tomu nadává. Druhý dojem z toho jsem měl takový, že čtu Deadpool: Mrtvý prezidenti, kde místo prezidentů jsou příšery a Batman nemusí chodit za nima, jelikož oni chodí za ním, jak kdyby měl u sebe zadarmo lístky do Tuzexu.
    Ale i přesto věřím, že své diváky si tento úlet najde a jako čtení k vodě, či k táboráku je to celkem fajn. (Alespoň bych měl pak, čím přitopit:-D.)
    Kresba se mi taky líbila.
    Celkový dojem: 50%
  • sedw
    Jak mě zatím Batman z Rebirthu bavil, tak tady bída. Kresba byla super, ale příběh velmi slabý a opravdu jsem se těšil na konec.
  • Spike
    Z doposud vydaných Batmanů v rámci Rebirthu ten jednoznačně nejslabší. Když však vezmeme v úvahu že je to takový vedlejšák, dají se nad tím přivřít oči. Zase kdyby to tu nevyšlo, nedověděli bychom se jaký měl vůbec význam Hugo Strange který se mihnul v Já jsem Gotham. Noc nestvůr je crossoverem tří sérií, Kingův Batman, Detective Comics a Nightwing (který tu nevychází). Z Kingova Batmana tu máme dovršení pár podzápletek, z Detective Comicsu zase Batmanův tým. To je asi hlavní kámen úrazu - že co funguje v jednotlivých sériích, tady nefunguje. Já jsem Gotham mě sice vysloveně neoslnil, ale nebyla to jen jedna velká rubačka, nějakou myšlenku to mělo. V Detective Comicsu skvěle fungují postavy a týmová chemie, tady to drhne. Ovšem že když jde o nějaké eventy, větší či menší, lze čekat hlavně velkolepou akci. Ale aby to udrželo pozornost, chce to nějaké zvraty, zajímavé postavy a hlavně záporáky. Zde se však objevuje jen jedno hnusné monstum za druhým, což už někdy v polovině začne být únavné. Ne že by jejich design byl špatný, monstra jsou různá a místy opravdu správně nechutná, ale pořád je to jen neustávající rubačka. Postavy jsou zde oproti svým sériím nevýrazné, v horším případě otravné (ano, mám na mysli Dukea - ale ten je mi protivný všude, ne jen v tomto komiksu). Pokud jde o crossover větší, např. s celou Ligou Spravedlnosti, je to alespoň pestré, Noc nestvůr ale začíná být nebezpečně brzy monotónní. Ještě že je tu ten Clayface, který to trochu obzvláštňuje a baví. V závěru když se konečně setkáme se Strangem, je tu sice náběh na zajímavou psychologickou hru, ale je to hned narychlo utnuto. Možná že si Strange mohli nechat do jiného, komornějšího příběhu, umím si představit že tam by byl mnohem lépe využit. Noc nestvůr je prostě jako poslední díly Transformers, hromada akce, příšer a demolice na úkor zajímavých postav a příběhu. Nevadí mi jednodušší akční story, tady je ale osekaná až moc. Kresba taky žádný zázrak, s příšerami si kreslíři sice místy vyhráli, ale po Davidu Finchovi a Eddy Barrowsovi tohle prostě neobstojí.
    Zním možná až moc kriticky, přitom o žádný velký fail se nejedná. Jen je to prostě trochu nuda. Sice se pořád něco děje a je to samá akce, přesto jsem to nepřečetl v kuse ale musel jsem jet na dvakrát, všeho moc prostě škodí. Přesto pokud kupujete Batmanovské série z Rebirthu, vyplatí se i tohle mít. Tenhle crossover je spíš takový speciál, takže dojem vám to nepokazí.
  • Radek Blacksad
    Jeden z najhorších Batmanov. Príliš veľa neprehľadných, zbytočných postáv a slabý dej. Jediné, čo bolo ako-tak zaujímavé boli tie veľké obludy a kresba.
  • JohnyG
    Tohle bylo jednoduše špatné. Ani snaze o bombastičnost se nepodařilo skrýt fakt, že téměř nic nedávalo smysl. Orphan a Spoiler běhají po jeskyni a podpalují "plíseň", Batwoman najíždí motorkou do amorfní hroudy bioodpadu zatímco se Nightwing promění v gryfa. Potenciál crossoverové týmovky batfamily byl zmařen nedostatem interakce mezi postavami, příběh zabila těžko uvěřitelná motivace záporáka
    a souvislost se smyslem výroby těch potvor. Hlavně, aby logika moc nepřekážela prostoru pro velkolepé sólo souboje s absurdně velkými obludami.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.9.2018 23:11Znovuzrození hrdinů DC: Batman: Noc nestvůr (paperback)
    Power Rangers mě taky hned napadli. A Batwoman furt nějak nesnesu. Inu, těšil jsem se na komiks, na kterém je patrný Kingův rukopis (jen námět, otěže drží Orlando), ale dostal jsem těžce průměrnou až podprůměrnou týmovku.

    Celkový dojem. 40%
  • Mleako
    Tak tohle byla dobrá slátanina. Při čtení mi pořád v hlavě hrála znělka z Power Rangers - tým superhrdinů bojuje s obříma příšerama, z nich se stane jedna megapříšera, tak nasednou do zordů... A ten úplný závěr se Strangem byl taky dost bizarní.
  • karl173
    Lehce nadprůměrná oddychovka, která sice neurazí, ale zároveň ničím nepřekvapí a nepřinese nic závratného. Kvalitativně je scénář někde na úrovni Sebevražedného oddílu. Také je zde důraz kladený především na akci, ale bohužel chemie mezi postavami tak trošku hapruje. Kresba vzhledem ke změnám kreslířů se lehce mění, ale nikdy se nejedná o nic hrozného a zároveň ani o žádný skvost. Každopádně na kresbu v hlavní řadě nebo v Detective Comics to nemá, byť nestvůry mají velmi zajímavé vzhledy. Zkrátka tenhle crossover se pravděpodobně nezapíše jako něco brilantního v Batmanově historii, ale za přečtení i tak stojí. Musí se k tomu ale přistupovat jako jsem napsal již na začátku, jako k takové odpočinkové jednohubce. Bohužel na víc jak 60% to nemělo.
  • Gustik5
    Co k tomu říci. Noc nestvůr je trošku tupá jednohubka, nad kterou se nesmí příliš přemýšlet… Tom King se nicméně na tomto příběhu jen podílel, hlavním tvůrcem scénáře je v tomto případě Steve Orlando. Prostoduché dialogy a absurdnost nejen celého příběhu, ale i konečné Strangeovy motivace a cíle (které, jakkoli jsou zabaleny v pseudopsychologických řečech moc smysl nedávají) dávají spolu s podivnou kresbou dohromady zvláštní slepenec, který si popravdě pár dnů po dočtení ani příliš nepamatuji. Znovu a obávám se že ne naposledy tu vyvstává otázka ohledně toho, co Batman znamená a nakolik je tato postava zajedno s jejím představitelem. Zda Bruce Wayne není už Batmanem zastaralým, nedokonalým a neměl by být nahrazen. Což ovšem není nikterak originální dějový motiv a prostě nepřekvapí. Ani nenadchne. Jako ostatně celý tento komiks. Nicméně pokud si chcete přečíst jednodušší jednohubku s obřími příšerami a s rychle odsýpající a poměrně uzavřenou zápletkou, patrně vás toto dílko nezklame. Já se ale příliš nebavil a zatím mne Batmanovo Znovuzrození i po slabším začátku nechává chladným. Snad alespoň Snyderův All Star Batman bude mít do té doby něco do sebe. A snad se King a jeho kolegové ještě v budoucnu zlepší…
    Více zde: http://nafilmu.cz/2018/08/komiks-batman-noc-nestvur-2018-batman-se-sidekicky-celi-obrim-monstrum/
  • S4TW
    První sešit mě celkem navnadil, že by se mohlo jednat o zajímavý batmanovský příběh s velkou dávkou hororové atmosféry. Bohužel se to celé zvrhlo v čistou akci, která v jede napříč všemi sešity a v podstatě nezastavuje. Jo, akce je to parádní, souboje jsou velkolepé a příšery jsou výborně nakreslené, mají vyloženě lovecraftský vzhled a inspirace tam bude celkem silná. Vlastně ty příšery a jejich ztvárnění jsem si užíval nejvíc. Osobně se mi tahle batmanovská týmovka moc nelíbí, ani jedna postava nevyniká a dohromady to taky moc nefunguje. Jako jo, akcička je to velmi slušná, ale celé mi to přišlo takové příliš ploché, prázdné, jednoduše tomu chyběla větší hloubka.

    http://www.comixzone.cz/view/2452-znovuzrozeni-hrdinu-dc-batman-noc-nestvur
  • rewkon
    Poctivá týmovka která neurazí a jako lehké čtení k vodě ideální.
  • faster86
    Komiks, ve kterém není na škodu mít načtené řady z kterých crossover vychází a snyderův run, ale není to nutnost.
    PRO:
    Dobře zvládnutá týmovka (pořád se něco děje), zvládnutá atmosféra (jdou cítit hororové prvky)
    PROTI:
    Dementní dialogy/monology, v jedném okně Batman Dukovi tyká a v druhém okně ho oslovuje jako pane Thomasi, což me sralo víc než debilní pětihlavé monstrum.
  • erik
    Príjemná akčná záležitosť plná dažďa a veľkých monštier. Škoda, že kresba je, až na chlapíka menom Riley Rossmo, vcelku nezaujímavá. Až na tie monštrá, ktoré si autori navrhli s chuťou.
  • Darth Raelchi
    Nejslabší Batman. Těšil jsem se na něj, lákal mě ten crossover, hlavně že tam bude Nightwing a dostal jsem nakonec porci velkých akčních scén, které někdo násilím pospojoval dohromady. Jako k tomu směřoval Já jsem Gotham? K tomuto? Že si tam bude nějakej úchylnej doktor hrát na Batmana a stvoří si vlastní příšerky? Nechápu vůbec princip těch nestvůr, proč tam jsou a co s nima je a proč je vlastně vytvořil. Na konci Batman cosi blábolil, že to s těmi dětmi je jinak, ale jinak nechápačka. Opravdu tohle je fakt trojnásobný mezi-sešit v jednotlivých sériích. Celý tento příběh postrádá jakýkoliv smysl a příběhovou vlastní si logiku. Mohu maximálně jen vyzdvihnout vazbu, která je opravdu nesrovnatelně lepší než anglická. Dále musím vyzdvihnout kreslíře, a to všechny 3. Pokud to má být portfolio jejich práce, tak to jediné to vystihuje. Ostatně to je ta 3. hvězda. Jinak je to podprůměr a bojím se, aby toto nebyla předzvěst upadající kvality. Začátek byl dobrý, uvidíme jak to ustojí další knihy v jednotlivých řadách Rebirthu.
  • SiWeX
    Mám pocit, že toto jsou jen mezi sešity.
    Jelikož po I am Gotham ,by mělo následovat I am Suicade. Ale i tak je to zajímavé zpestření 👍
  • Doppelganger
    Nečekejte nic převratného, tohle je klasická poctivá superhrdinská crossoverová rubačka, kdy se parta superborců musí postavit obrovským obludám. Akce nezpomaluje a je to jedna velká jízda od začátku až do konce s několika wow-momenty jak vystřiženými z áčkového akčního filmu.
    Obzvlášť musím ocenit kresbu prvního a třetího sešitu a design titulních nestvůr, které jsou správně monstrózně nechutné :)
  • cyboy
    Cekal jsem, ze v druhem dilu se dostane taky na vetsi seznameni s postavami, ktere v prvnim chybelo. A nedostalo. Proste se to vali kupredu, akce strida akci a nema to naprosto zadnou hloubku. Neni to nejhorsi Batman, ktereho jsem cetl, ale rozhodne nepatri mezi nadprumerne, o nejlepsich ani nemluve.
    Zkratka start a pokracovani pro netrpelive ctenare.
    65%
12037172