Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

KDO JE SEBEVRAŽEDNÝ VRAH?

Přežívající členové Operační skupiny X (alias Sebevražedného oddílu) se pokouší zotavit ze své katastrofální mise v Gothamu a na světlo se dostává temné tajemství, které tým nahlodává už od samého počátku – jeden z nich je zradil! Sabotér, jehož přetvořil a vycvičil sám Regulus, vůdce organizace Bazilišek, má za úkol zavraždit Amandu Wallerovou a odhalit existenci oddílu celému světu. Je to snad Harley Quinn, Jokerova šílená milenka, která už i tak znamená pro tým hrozbu a neustále se potácí mezi svými osobnostmi? Nebo snad Deadshot, jehož touha zemřít mohla Regulovi posloužit jako vhodná páka k jeho ovládnutí?

Nezbývá čas a oddíl vyráží na nezvyklou misi i s přeběhlíkem ve svém středu. Cílem je zajmout Mitche Shelleyho alias Ressurection Mana – a on i vše ostatní je součástí plánů Amandy Wallerové na porážku Regula a vypálení organizace Bazilišek do základů. Kromě toho uvnitř naleznete klíčový příběh počátků záhadné Amandy Wallerové z nultého čísla řady, v němž odhalíme i pravý důvod jejího dlouholetého nepřátelství s Regulem.

Obsahuje sešity série Suicide Squad (NEW 52) #0, #8-13 a Resurrection Man #9

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s odlišnou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Daniel Abnett, Adam Glass, Andy Lanning
Art
Fernando Dagnino Guerra, Federico Dallocchio, Andres Guinaldo, Cliff Richards, Carlos Rodriguez, Jesús Saiz
Ink
Christian Alamy, Mark John Irwin, Jesús Saiz
Barvy
John Kalisz, Matt Yackey
Obálka
Ken Lashley
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Andy Lanning, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-008-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
192
Náklad
500ks
Cena
699 Kč
Originál
Suicide Squad #02: Basilisk Rising (DC Comics, 2013)
Varianty
Sebevražedný oddíl #02: Vzestup Baziliška (paperback) (2018)
Sebevražedný oddíl #02: Vzestup Baziliška (pevná vazba) (2018)
Sebevražedný oddíl #02: Vzestup Baziliška (limitovaná edice 52ks) (2018)
  • ludek.n
    „Za naši práci se nám nedostane uznání, medailí, průvodů a ani poděkování. Přijde jen smrt… A to je naše jediná útěcha.“ Sebevražedný oddíl pod vedením Deadshota má za úkol zajmout Mitche „Ressurection Mana“ Shelleyho a posléze udeřit proti organizaci Bazilišek. Že to nebude procházka růžovým sadem, je snad každému jasné. Adam Glass se s tím opět nemazlí, i když tentokrát začíná poněkud podivně. Sérii skečů o důsledcích konání jednotlivých členů Operační skupiny X bych ještě pobral, ale celou část o Ressurection Manovi považuji za samoúčelnou (možná se v budoucnu dozvíme, k čemu sloužila, ale v tuto chvíli je to nikam nevedoucí odbočka (nehledě na to, že výtvarníci Jesus Saiz a Andres Ginaldo v závěru mise razantně změnili vzhled Amandy Wallerové). Podobně je na tom i Jidášův úder v sešitě #10, jehož kontinuita a vazby k sérii jsou tak nesmyslně křečovité, že to až bolí. Chápu, že se má jednat o oslí můstek k „Regulovské misi“ (v jejímž průběhu současně řešíme i problém zrádce), ale hůře už to snad ani udělat nešlo. Z celého souboru mi jako nejpřínosnější, nejlogičtější a nejvíce cool přišlo ono nulté číslo o Amandě Wallerové (díky Fernandu Dagninovi už v její přirozené podobě). Z knihy mám rozporuplné pocity: kresba drží fazónu, ale příběh se rozpadá do zmatených chuchvalců, vedoucích odnikud nikam.
  • mewt
  • Fry
    Sebevražedný oddíl #02: Vzestup Baziliška - Hodně se to podobá předchozímu dílu až na to, že se to napodruhé už tolik nepovedlo. Zápletky jsou stále tak nějak beze smyslu, akcí se rozhodně na úkor příběhu ani trochu nešetří a postavy ač se snaží vypadat dostatečně prokresleně nemají žádné zajímavé background story. Úplně nejhůře se to projevu pak u crossoveru s Resurrection Manem, který je nejenom nudný, ale pokud autor nemíní v zápletce pokračovat, tak i velmi zbytečný. Glass psal ještě jednu knihu, tak uvidíme kam se to vyvine ... Za mě 3*!
  • Spike
    První kniha se mi celkem dost líbila, ve své přímočárosti naprosto splnila svůj účel a cílovku nemohla zklamat. Jak je na tom ta druhá? Nooo...
    Popořadě. Na začátku se vyrovnáváme se závěrem minulého dílu, zjišťujeme že v týmu je neznámý zrádce a vypadá to že se bude pokračovat v nejlepším duchu jedničky. Pak následuje zbrždění v podobě crossoveru s jakýmsi Ressurection Manem. Ne že by šlo o něco co nemáme šanci pochopit, ale přeci jen postav co neznáme - a ruku na srdce, asi nás ani moc nezajímají - je tu celkem dost a i příběh jako takový je podprůměr. Sebevražedný oddíl měl mnohem lepší mise, a tahle přetahovaná o postavu, která už se tu stejně řešit nebude a je nám celkem ukradená byla celkem slabota. Hlavní část komiksu, která se točí kolem organizace Bazilišek která se zběžně řešila už v prvním díle už je o něco lepší. Sice mám pocit že oproti tomu jak se první díl snažil být drsný a nekompromisní má tohle už blíž ke klasické superhrdinské týmovce, ale beru to, dejme tomu že tým se stmeluje, postavy se řekněme sbližují a více poznávají a začínají být sehranější. Některé ty zvraty a hry na dvojité agenty a zrádce mají něco do sebe, občas je to předvídatelné, občas to překvapí, ale prostě to baví. A nějaké ty cool a drsné scény se tu taky najdou. Jen některé situace mi přišly dost nevyužité, třeba epizoda s primitivním kmenem na ostrově mohla být dost zábavná a dal bych jí více prostoru, tohle by bylo přesně něco co chci s tímhle týmem číst, bohužel se to brzy stočí směrem k té hlavní dějové lince.
    Proč bohužel? Dostávám se k největší slabině příběhu, a tím je hlavní záporák, jménem Regulus. To je jedno velké wtf. Od toho jména, přes vystupování až po vzhled, tohle je padouch který jako by vypadl z 60.-80. let minulého století. Působil tu jako pěst na oko a takováhle postava podle mě nemá v moderním současném komiksu co dělat. Jako ano, vím že se nacházíme v superhrdinském/superpadoušském comicsovém mainstreamu, kde často jsou postavy nad kterými lze kroutit hlavou, ale řekl bych že už mám něco načteno a tak pokud to není vyloženě do očí bijící, tak skousnu hodně, ale tohle prosímvás ne. Být komiks tak o 30 let starší, přimhouřím oči, ale brát dnes vážně takového vystrojeného kašpara co o sobě mluví ve třetí osobě a jehož každý dialog, nebo spíše monolog, trhá oči/uši, to opravdu ne. Normálně bych vyčetl že se v závěru vše vyřeší až moc narychlo a chybí pořádný závěrečný boj, ale tady jsem byl opravdu rád že ten samozvaný 'Regulus' nedostal ještě více prostoru než bylo nezbytně nutné. Jak jsem psal, v tomto žánru jsem schopen brát s vážnou tváří všelicos, ale něco takového co komiks shazuje o několik dekád zpátky na roveň úsměvného retra, to mi celý zážitek ze čtení hodně zkazilo. Kdyby to bylo alespoň koncipováno jako parodie, ale on se ten příběh bere docela vážně... No prostě Regulus nevermore.
    Mohl bych se rozepsat třeba o tom že linka ohledně Harley a její současné (asi) schizofrenie není vůbec řešena (což se může a nemusí více rozvinout v dalších dílech takže počkám) nebo že nevím proč je tu zbytečně mnoho prostoru věnováno Amandě Wallerové, která jakožto postava zkrátka NENÍ zajímavá, a ať nám tvůrci budou nutit scén z její minulosti nebo soukromého života kolik chtějí, nic se na tom nezmění, protože my si přeci jen kupujeme komiks kvůli/o Sebevražedném oddílu. Mohl bych kritizovat i to že interakce mezi postavami by tu mohlo být o dost víc, protože jejich potenciál je dost nevyužit, nebo že ta motivace Amandy proč využívat Sebevražedný oddíl ("když ve válce bojují ti hodní, nebo ti které mám ráda, tak - nečekaně, a teď pozor spoiler - se může stát že mohou umřít! Aha, tak tam pošlu ty špatné na kterých mi nezáleží - a když si to odpracují, tak je pustím na svobodu") je zkrátka dost hloupá, možná kdyby se v tom tak nepitvalo a nechalo se to prostě jak to je, ale ta snaha ospravedlnit a pochopit pohnutky Wallerové je prostě otravná a nefunguje. Ale tohle beru jen jako drobné detaily které mi zážitek ze čtení už moc zkazit nemohly, protože REGULUS to zvládl bohatě sám i za ně. Jinak kresba standard, k příběhu se hodí, je hezká, ale není moc čím se kochat takže i díky rychlému tempu děje komiksem proletíte cobydup.
    Takže druhý díl Sebevražedného oddílu určitě slabší než jednička, ale na další se stejně těším. Postavy jsem si oblíbil, baví mě, a celý koncept ještě zdaleka není vytěžen. Jen příště prosím víc se zaměřit na ty jednotlivé charaktery co jsou tu k dispozici a z nich i z dobrých nápadů zkusit vytěžit více, méně Wallerové, která opravdu nikoho nezajímá, žádné crossovery s postavami co nás také nezajímají, a hlavně nějaké záporáky co nebudou vyloženě trapní. Zdá se že jsem byl hodně kritický, ale i přes všechny nedostatky jsem si komiks docela užil a bavil mě. Jen ten záporák a ta Amanda byli dost tragičtí, takže ve trojce očekávám zlepšení. Komu se líbila jednička, bude se líbit i dvojka, i když počítám že méně (a ne každý taky musí sdílet problémy co jsem já osobně s některými věcmi měl).
  • JohnyG
    První půlka si držela víc napětí a chvílemi to bylo přesně takové to správné špionážní béčko se spádem a rychlou akcí, které od Sebevražedného oddílu člověk chce a očekává. Ale postupně se všechny tyhle věci opakováním nějak vyčerpávají a ta mayská vesnice, kecací scény a hlavní záporák to v druhé půlce pak přidusí na průměrnou známku a nic víc než celkem fajn zábavu. Je tu ale vidět, že díky množství postav tenhle koncept nesourodých antihrdinů a.k.a. operační tým X hned tak neomrzí a má šanci vyšvihnout se s šikovným scénáristou někam výš.
  • Blackhand47XD
    Slabší než první díl, ale pořád se to dalo číst.
  • 3DD!3
    Akce na úkor příběhu. Kdyby všechny postavy neměly tak ploché motivace určitě by mě zajímaly víc. Že se Harley chová normálněji je sice pěkné, ale proč to nerozvedou, trochu se nad tím nezamyslí. Klasické Béčko, které pobaví, ale výrazněji nezaujme.
  • S4TW
    Velmi slušná oddychovka. Mě na tom asi nejvíc baví samotní postavy. A dokone i Amanda Wallerová, která je sice místy hodně na pěst, ale jak byla podána v tomto díle, tak jsem jí jako postavu daleko lépe pochopil. Baví mě to, jak jde přes mrtvoly, jak je nesnesitelná, drsná a bez skrupulí. Dvojcie Harley a Deadshot je už taková klasika, od které neočekáváme nic jiného, než že nás budou bavit a oni pořád baví. Ale i Black Spider či El Diablo jsou moc fajnové postavy. Ještě super je to, ja tyto postavy "nesedí" k sobě. Super je sledovat to, jak jsi jdou vzájemně po krku, hledají zrádce mezi sebou a vůbec si nemohou být jistí, jestli jim někdo nevrazí kudlu do zad nebo neukousne hlavu. Zápletka je sice hodně přímočará, záporák je dost podprůměrný, ale ta cesta za finále mě bavila, užíval jsem si tu jednoduchou akci proloženou vtipy, ale i mezicharakterovými konflikty. Finále je slabší, než jsem čekal, ale jelikož to končí celkem otevřeně, tak se to třeba ještě vyvrbí. Jako pecka to není, ale v rámci jednoduché akce to je slušný nadprůměr a určitě bych raději sáhl po SS od Glasse než po Harley od Connerové-Palmiottiho. Kresba je taky fajná, ač se zde střídá dost kreslířů, tak si celkový vizuál drží určitou tvář. Temné, jednoduché, akčními scénami nabité. Trojku vyhlížím.
  • Fanda
    Oproti jedničce nic moc, všechno je o stupeň horší a po přečtení se k tomu nebudete ani chtít vrátit.
  • karl173
    Stále se jedná o přímočarou akci, která je tentokrát přímočará možná až moc. Příběhu schází větší hloubka a někdy tak trochu skáče sem a tam a nedokáže si vybudovat něco co by čtenáře nějakým způsobem dokázalo více vtáhnout. Byť díky slušným dialogům a akci komiksem proletíte na to kolik má stran velmi rychle. Kresba je taky slušná a některé kontrasty se velmi povedly. Tím největším zklamáním pro mě byl ale záporák. Že akční komiks nemá až takovou hloubku dokážu v pohodě smáznout pokud mají postavy pořádný cíl. A ten je tady spíš jen jako středobod zájmu ke kterému to všechny táhne. Žádný velkolepý boss fight se nekoná a ani vlastně nemáte pocit že k němu vůbec má dojít a to mi prostě zklamalo. Jinak se ale stále jedná o slušné odpočinkové čtení, které pokud máte rádi DC a celý jeho svět mohu klidně doporučit, byť by jste neměli očekávat žádnou pecku. Na první díl to určitě nemá. 70 %
  • cyboy
    Tak tohle se uplne nepovedlo. Naprosto zapomenutelne a misty i dost chaoticke. Jedine, co si z toho odnasim, je fakt, ze dalsimu komiksu s Wallerovou se obloukem vyhnu. Nejusmevnejsi je v tomto smeru posledni "bonusovy" sesit. Nejen, ze je o nicem, ale navic nas ma najednou presvedcit, ze Wallerova vlastne neni uplna krava, ale desne fajn holka. Tak urcite.
    60%
314174