Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Škodík je celkem normální kocour, který je ovšem výbušný a nebrání se kdejakým rvačkám, o čemž svědčí i jeho vyškrábnuté levé oko. Jednoho odpoledne, když si bezproblémově vykračuje napříč městem, je z ničehonic unesen dvěma gangstery a odvezen na zcela neznámé místo, kde si jej chce pořádně podat velký kápo za věc, na kterou si Škodík vůbec nepamatuje. Jediné, co se Škodíkovi v tom okamžiku odehraje v hlavě, je rychle utéct pryč...a dát si lahodnou kapsičku.

Rozpustilý příběh o drsném kocourovi se autorovi poskládal v hlavě díky jedné okouzlující milovnici koček, která jej inspirovala natolik (hlavně krásně morbidním příběhem, který autor zařadil do děje), že ji uvedl jako spoluautorku námětu. A i samotný Škodík je inspirován opravdovým kocourem (patří spoluautorce námětu společně s několika dalšími kočkami), ale narozdíl od komiksové podoby, ve skutečnosti má Škodík obě oči, neumí mluvit, je přítulnej, má rád kapsičky, morduje ostatní kočky... a je vykastrován. A opravdu se jmenuje Škodík.

Komiks vychází barevně, v českém originále a anglickém překladu v jednom svazku a občasná neostrost na určitých stránkách je záměr, jež má budit dojem vyhrabaného komiksu ze 70. či 80. let. A jak sám autor tvrdí, precizní dokonalost je nuda, drobná nedokonalost je větší zábava!

Dvojjazyčné vydání Čj+Aj

Scénář
Exol, Murin Wolf
Art
Murin Wolf
Obálka
Murin Wolf
Žánry
underground
ISBN/ISSN
Multikulturní centrum Praha
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
150 g
Stran
48
Cena
479 Kč
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.11.2017 17:08Škodík
    Hehe, tak tady se musím přiznat, že jsem se docela dost pobavil. Celkem jednoduchý a prdlý příběh, který mě však zaujal. Minimálně jeden palec nahoru.

    Celkový dojem: 70%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.11.2017 20:22Škodík
    Jsem rád, že naše kotlina nabízí zase něco netypického a v podstatě bez všech skrupulí undergroundového. Miluji komiksový underground a jsem rád, že Česko zrovna nabízí právě takový komiks. Autor se zlepšuje každým komiksem a stává se z něj skvělý vypravěč. Je dobré, že se autor nebojí experimentovat a zkouší i barvu. Sedlo to, barva je krásná a nabízí úplně jinou dimenzi v jeho komiksech. Nicméně, příběh je poněkud jednoduchý, ale zase je dobré, že odsýpá a na 24 stran to bohatě stačí. Negativum je anglická část, kde chybí pořádný lettering a odpovídající grafika. Celkem jsem ale spokojený, i když nejsem primárně fanoušek zvířecích komiksů, za mě tedy 4/5. Právě něco takového Česko potřebuje, takže neváhejte kupovat a podpořit český komiks, jinak ta cena nikdy nepůjde dolů, když bude pořád omezený náklad... (na druhou stranu, sešitovky Marvelu a DC bývají daleko tuctovější a přesto za některé edice lidé vyhazují směšné částky...). Kdo je sběratel, neřeší peníze, ale obohacení své duše a svých choutek. Těším se na další tvorbu tohoto autora. Jen tak dál mistře!
  • Vrenn
    Vrenn3.11.2017 10:58Škodík
    Povedená věc, pobavil jsem se, pár věcí mě fakt rozesmálo. Žena se do toho podívala a pak měla takový ten lehce zděšený výraz, což mě rozesmálo ještě víc :D Však to znáte - když je něco až moc sprosté nebo až absurdně brutální / drsné / rádoby drsné atd., tak to člověka holt nutí k s míchu. Vzpomněl jsem si, že podobný efekt na mě měly některé akční scény v Expendables, nebo scénka, kde Matonoha v "Na Stojáka" četl otevřený dopis vedení KSČM (se mrkněte někde na youtubu..) :) Scénář fajn, na to jaký je to kraťas bych víc ani nečekal. Kresba skvělá, osobně to řadím k české špičce a je vidět, že autor se stále posouvá dál a dál.. nezbývá než držet palce a doufat, že toho bude časem víc a s větším rozsahem.

    Mínusy - v podstatě jen drobnosti. Cena, ta mi přijde vzhledem k počtu stran vážně trošku přes čáru. Ale co bych já samaritán neudělal pro podporu českého talentu, žejo. Pak font u anglické verze - to mi přijde jako prasárna a kazí to celkový dojem, vypadá to jak kdyby to někdo odfláknul v Malování, hlavně v kontrastu s kresleným CZ textem. Za ty prachy by si už s takovouhle prkotinou tedy mohl dát práci a dokreslit to. No a pak ta zmiňovaná neostrost na některých stránkách - naštěstí moc nevadí a je nepatrná, ale přijde špatně provedená. Doporučil bych autorovi (když už to tam musí být), aby to pro kýžený efekt dal příště nějakému grafikovi, co to umí udělat lépe.
6