Kniha je třetí publikací volné série popularizující historii (po úspěšných Husitech a Řemeslech).
Opět je inspirována vyzkoušenými muzejními programy určenými dětem, které Klára Smolíková připravuje a realizuje. Autorka nápaditě spojuje příběh dětských hrdinů s poznatky, které hravě a srozumitelně podává.
Tentokrát bude chlapec Čeněk a holčička Zdeňka putovat časem, aby krok za krokem viděli, jak roste město, jak se staví a proměňuje.

Kniha byla napsána v návaznosti na expozici "Cesty časem - procházky třebíčskou historií" umístěnou na zámku v Třebíči.

Scénář
Klára Smolíková
Art
Jan Smolík
Barvy
Jan Smolík
Obálka
Jan Smolík
Žánry
dětský, historický, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-03627-4 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
68
Cena
199 Kč
  • baatcha
    baatcha26.10.2015 20:32Jak se staví město
    Autor, který dokáže změnit vaše vnímání světa, je pro mne něco jako šaman. Víte, možná jsem jenom blbej a potřebuju vysvětlovat věci kolem sebe hodně polopatě, ale díky Kláře a Honzovi Smolíkovým teď vnímám každé středověké město, které se mi podaří navštívit, úplně novýma očima. Najednou vím, kde vlastně jsem, na co se to dívám a proč to tak je. Stavby i ulice mají jména a důvod svého vzniku. A to je super. Třeba Třeboň jsem si teď užil, jako bych v ní byl poprvé - a v určitém smyslu jsem tam poprvé byl. Stejně tak Prahu. A když jste v zahraničí, dejme tomu v Amsterdamu, není už to pro vás cizí město ale něco, co je vybudované na pevném plánu. Na plánu, o kterém dokonale píšou sourozenci Smolíkovi. "Jak se staví město" se pro mne stalo portálem do úplně nového světa. Takže zbývá jen dodat: vyzkoušejte!
  • kaylin
    kaylin12.9.2014 15:14Jak se staví město
    Nesmírně se mi líbí, jak berou autoři knihu vážně - a zároveň hravě - a jak jsou zde informace, které jsou ověřené. Navíc díky Honzově kresbě je to něco, co baví i na pohled. Tohle je strašně dobře a je to nesmírně důležité, a to jak z pohledu dětského čtenáře, tak i z pohledu hravějšího dospělého, který nepotřebuje jen nudné, nebarevné historické texty. Pro děti - a vlastně nejen pro ně - jsou zde ještě opakující otázky, které se vážou k tomu, co se v jednotlivých kapitolách dovíte. Nesmírně přívětivá a poučná kniha, která si rozhodně zaslouží místo v knihovně každého rodiče, který tak může předčítat dětem. Tohle je skvělý způsob, jak spojit pobavení s výukou. Škoda, že podobné nebyly i školní učebnice. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/09/737-jak-se-stavi-mesto-90.html
31
  • Kapis
    Kapis mecenáš27.10.2015 07:37Jak se staví město
    a to je mi zajímavý kousek, dokonce už čtyři v sérii.....