Jediná paní, která zvládne uhlídat neposedná čtyřčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše a Uriáše Černých, je Bílá paní.

Paní Černá, maminka čtyřčat, pracuje jako restaurátorka starých obrazů a tatínek, pan Černý, je důstojník na zaoceánském parníku. Jejich kluci jsou pěkná čísla. Ze školky je vyloučili, protože ji vytopili až po střechu, když si hráli na piráty, a žádná paní na hlídání u nich nevydrží ani hodinu. Paní Černá je na ty čtyři rošťáky sama. Tedy až do chvíle, kdy se seznámí s paní Bílou, která to s kluky umí přímo zázračně. Je to totiž opravdová strašidelná Bílá paní ze zámku. O tom, že umí ledajaká kouzla, ale maminka nemá ani tušení. Takové věci se přece nedějí! Kluci však vědí své…

Podle stejnojmenného večerníčku České televize

Scénář
Petr Friedl
Art
Vhrsti, Petr Friedl
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-7404-119-8 (Česká televize)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
254 x 194 mm
Tisk
barevný
Stran
128
Cena
299 Kč
Varianty
Bílá paní na hlídání (2. vydání) (2023)
Bílá paní na hlídání (2013)
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.7.2018 14:23Bílá paní na hlídání
    Ano, přesně jak píše drahý kolega Honík, je to velice pěkně nakresleno, příběhy jsou zábavné a děcka to baví, u postele to leželo měsíc a dost často se v tom listovalo i bez nás, rodičů. Takže ano, navíc za pár kaček v LK.
  • andre
    andre mecenáš10.11.2014 11:04Bílá paní na hlídání
    Konečně český komiks pro děti na motivy večerníčku který se dá číst (z komiksového hlediska na rozdíl od "o kanafáskovi" a "šmankote"). Ačkoliv i zde jsou občas panely nelogicky rozházené, jsou propojeny šipkami, takže se člověk neztratí. Kresba je příjemná, příběhy dávají smyls, mívají pointu i humor. Není si nač stěžovat. ..... mimo hodnocení: docela by mne zajímalo, jak je to s tím "kresba: Vhrsti, Friedl" ..... Pokud máte malé děti, tak jako čtení před spaním doporučuji. .... Takže tak.
3