Ukázka
Ukázka
Ukázka
Nechte se zlákat výběrem tajuplných japonských příběhů z pera slavného autora Lafcadia Hearna, které pro vás převyprávěl oceňovaný komiksový spisovatel Sean Michael Wilson!

Ať vás baví duchařinky, nebo se chcete vzdělat japonskými pověstmi, které nezřídka přináší poučení na závěr, je tento komiks přímo pro vás. Najdete v něm šest povídek:

Diplomacie: Jaká by byla vaše poslední myšlenka před rozsudkem smrti? A mohla by později něco ovlivnit?

Sněžná žena: Setkání s tajemnou postavou uprostřed sněhové bouře se může změnit v něco víc. Otázka ovšem je, jestli vás ta změna nebude stát život.

O zrcadle a zvonu: Darovat věc, která je vám drahá, s sebou může přinést neštěstí, nehledě na to, zda jste ji darovali pro vyšší dobro.

Bezuchý Hoiči: Kdo by nechtěl umět vyprávět tak poutavě, že svými příběhy zaujme i mrtvé? Hoiči se pyšní různorodým publikem, nicméně velký talent může znamenat velké nepříjemnosti.

Duch bez tváře: Dávejte si pozor během svých toulek na stezce! Brzy zjistíte, že je to velmi pochmurné a osamělé místo, kde se může ledacos stát.

Samebitův vděk: Přátelství, které se zrodí mezi dvěma zcela odlišnými bytostmi, může vyústit v něco nečekaného. Dobrý přítel je ten, jenž pro vás neváhá uronit slzy.

Scénář
Sean Michael Wilson
Předloha
Lafcadio Hearn
Art
Michiru Morikawa
Lettering
Markéta Jedličková
Překlad
Tereza Metyšová
Redakce
Eva Pospíšilová, Ivana Vrajová
Žánry
horor
ISBN/ISSN
978-80-7413-575-0 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 248 x 8 mm
Tisk
černobílý
Váha
320 g
Stran
136
Cena
235 Kč
Originál
Lafcadio Hearn's "The Faceless Ghost" and the Other Macabre Tales from Japan: A Graphic Novel (Shambhala, 2015)
  • George Walker Bush
    Obskurní sebrané japonské hororové příběhy jsou samy o sobě zajímavé a místy skutečně mrazivé, adaptace do mangy nijak nerušící a obstojná... jinak pakliže kdesi Pavel Mandys brojí obecně proti termínu "grafický román", tak já proti němu nebrojím. Ale dát na zadní stranu obálky k antologii povídek, navíc stránkově skrovné, pojem grafický román, to je skutečně úlet.

    Celkový dojem: 70%
  • trudoš
    Mnohem lepší, než předchozí kniha Manga Jókai - Děsivé pověsti z Japonska. Paradoxně přitom nejde o scenáristické umění Seana Michaela Wilsona, které je v obou případech stejné – tj. velmi skromné – ale o výběr strašidelných historek. Tentokrát mají nápad, zajímavé vyústění i myšlenkový přesah. Samozřejmě, v duchu literatury pro mládež, ale obsahově natolik atraktivní, že bez problémů uspokojí také dospělého čtenáře (třebaže ten spíš ocení původní předlohu). Kromě nejslabší, závěrečné povídky jde vesměs o příjemně mrazivé horůrky, které sice nedisponují krvavým arzenálem, ale přesto si dokážu živě představit, jak v rukou schopného vypravěče vyděsí k smrti. Obrovská škoda je, že v knize je pouhých šest příběhů, rozkreslených tak, že přečtení celého komiksu zabere nanejvýše půl hodiny. Vůbec bych se nezlobil, kdyby rozsah byl desetinásobný, už jen kvůli tomu, že by lépe vynikla „sběrná“ výjimečnost Lafcadia Hearna, který po půl svého života japonské legendy, báje a mýty zaznamenával.