• Velkej šéf
    Velkej šéf18.10.2016 19:17První kniha hřbitovní
    Taky mě to napadlo, ale říkám si, že zrovna Kantůrek by si snad nemyslel, že "džunglí" je přídavné jméno. Že ne? ŽE NE?

    Co se týče komiksu samotného: Tak je to kniha s líbivou, nepříliš zajímavou kresbou. Příběh je taková příjemná temná pohádka, komiks jako takový naprosto zbytečný přepis. Dobrý příběh, ale ne dobrý komiks.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf6.5.2015 14:23Legendy o Magorovi I.
    Ahoj, jmenuju se Franta, ale všichni mi řikaj Držka, je mi šedesát a sem vyplešatělá mánička. Ale furt mánička takže vim o co gou. Čtu hodně, jakože fakt, a to jako i pravou poezii a Magor je tim nejúžasnějším básníkem na světě takže sem zkusil i tenhle komiks. Protože Magor je úplně skvělej protože furt chlastá a pivo, to je přece to pravý český, pivo pijou jenom frajeři a tak to prostě je. Pro pivo stojí za to žít a bez piva teda ani ránu, to musí bejt. Čuňas jako modla androše mi převyprávěl úžasný zážitky kde přesně vystih skutečnost tak jak fakt je bez nějakejch předsudků a bez toho aby se styděl za svůj názor a beze strachu a tak. Fízlové jsou pěkný sráči a tady je to pěkně ukázaný. Spolu s nima sou pak stejně vypatlaný všichni vidláci a měšťáci a jiný táci co mě zrovna žádný nenapadaj. A eště větši zlo jsou bolšani, nechápu že je nezakázali a teď i volby ukazujou že je třeba proti nim bojovat dál, v každý radě starej estébák a straník, je mi z toho kurva na poblití. Takže se prostě jako nevostříham a budu furt dál nosit tu džísku ať si to klidně eště jednou zakážou ale to já jim ukážu jak se nedam. Jo a pak sou největší zlo mladý, to je samej spratek bez úcty k těm co fakt bojovali za jejich svobodu, neposlouchaj plastic people a nečtou magora a poslouchaj hip hop a vůbec nic nemůžou vědět když nebojovali proti nesvobodě jako my. Takle se stát nerozvrací. A v teplácích už vůbec ne. A vůbec, nejlepší kapely na světě navždycky budou zepelíni, ac/dc, uriáši, párplové a plastici. Jo a pak taky Zeman, jedinej pravej prezident byl přece Havel a to byl muj kámoš fakt že jo, takže držte držky, ty vole jo. Jo, tendle komiks se přesně trefil do mýho gusta, je to hrozná prdel když magor dělá bordel a chlastá a mluví sprostě a tak to ve skutečnosti je takže je to fakt dobře že to takle čuňas podal a to von jako fakt umí to ukázal už na moderování akcí v arše a na václaváku a tak a to je ten pravej androš, jak o něm pěkně mluví v televizi. A co se kresby týče tak to sem taky hrozně nadšenej protože to je hrozná nostalgie na samizdaty kde moh kreslit kdokoliv chtěl a je jedno jestli to umí nebo ne. Tak to bylo a tak to má bejt. Tyvole jen víc takovejch komiksů, fakt jo tyvole. Eště že tam čuňas dal třeba reklamu na svý vokno protože to jako reklama fakt neni jenom upozornění na jeden z těch nejdůležitějších časáků u nás ne jako egoismus fakt. Eště že toho čuňase a národního hrdinu magora máme, ty nám ukázali jak to má bejt. Chudáci máničky, nikdo nás nedocení a všichni nás maj akorát za špinavý feťáky a my sme přitom umělci a bojujem za svobodu a to bez toho nejde a čuňas s magorem to věděj. Sto procent! Jo!
  • Velkej šéf
    Velkej šéf30.10.2010 12:57Lips Tullian
    doophy: Schizofrenie, nebo jenom pokus napravit chybu v Sudkovi?
  • Velkej šéf
    Velkej šéf29.5.2010 22:53BubbleGun #04: Zkrat speciál
    Čtvrté číslo, ve kterém je obsaženo číslo sedmé, a to vše v jednom čísle!
    Tak to teda vezmu hezky popořádku, první je zahradní Valhala, ta mě dostala svým skvělým nápadem a kresební stránka taky hezká.
    Za hranicí světla je zase kousek skvělý pro lidi, kteří mají rádi pořádně hutnou atmosféru a ani nevím proč, ale připomnělo mi to nějaký postapo...
    Pak přijde na řadu Pluh, na kterém se mi líbí asi jenom to, že je tak krátký a tak mi ten konec přijde úsměvný, ale jinak nic moc.
    CON7 nehorázně předvídatelnej, ale zase má (pro mě) originální styl kresby, kterým si mě získal a budu ho asi ukazovat i lidem, kteří se o to moc nezajímají.
    Innocence Hobby o ničem a zklamal.
    Zahradník skvělý existencionální comics pro inťouše, který se ale líbil i mě.
    Mařena, na té mě zaujal opět zase jenom konec.
    Padlí andělé dobří, ale škoda že nevyšli ty další díly, takhle mi to přijde opravdu jen jako úryvek z nějakého světa, který nám ale autoři zapomněli představit.
    Tři příběhy od van Scivera skvělý, a zase lehce vážně laděný. Jestli je to autobiografický, tak bych asi nechtěl žít jeho život.
    Takový den se přiznám, že mě vůbec nebavil. Kresby sice hezký, ale většinou ani nepoznám, co to tam je nakreslený...
    Podzim úsměvný příběh ze života, který je na jedno přečtení takový hezký a hřejivý.
    Divoký srdce je na tomhle sborníku to vůbec nejlepší, a u toho jsem se chvílemi fakt řezal smíchy, hlavně Bůh byl skvělej.
    Time-11 dveří zase nic moc, přijde mi to, že to něco chtělo vytvořit, ale jako by autor zapomněl co, a tak to honem utnul, takže to na mě celkově působilo jako nedomyšlený.
    Mrtvé město paráda.
    Herbert horolezec má skvělou pointu.
    Co je štěstí pochmurný příběh ze života, na kterém mě dost zaujaly alternativní konce.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf25.4.2010 09:26Muriel a andělé
    Kniha, o které koluje legenda lepší, než sama kniha!
    Jako, je to vcelku dobrý comics. Kresebně je dokonce skvělý, ale příběhem a stylem vyprávění podle mě dost pokulhává. Jak říká FrAnK, k celému příběhu přistupuje s takovou hipízáckou ránou, proti které nic nemám, ale v první polovině knihy je jí, řekl bych, až moc, takže tam není prostor pro příběh a je to trochu nezáživné. Ale druhá polovina to zachraňuje, ale pořád to není to pravé ořechové. Rozhodně stojí za přečtení, dokonce si ho možná někdy projedu znova, ale podle mýho je přeceňován, protože je to legenda českého comicsu.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf19.3.2010 16:26Království tvé
    BlackDragon: Uch, tak jako souhlasím s tebou ohledně toho konce. Ten je trochu sušší, ale že by mi to zkazilo celkový dojem z knihy, to ne. Ty putování se Spectrem a biblické citace mi právě přišli skvělý! Přišlo mi to, že to tomu dodává tu šťávu a skvěle to vyšvihává a sedí k té atmosféře, kterou to vytváří. A hlavně, s Watchmenama to nemůžeš srovnávat, ty jsou o něčem úplně jinym.
  • Velkej šéf
    Hellboy si tentokrát jede sólíčko (až na to, že tam s ním stejně celou dobu je nějakej Afrikánec)!
    Musím se přiznat, že jsem si od sólovky sliboval víc a tohle mi asi přišlo jako nejslabší díl celé série. První příběh mě místy dost nudil a občas mi přišlo Hellboyovo odsekávání až trapné. Druhý příběh ale dost potěšil, akorát by to pro atmosféru chtělo přidat více černé barvy. Takhle bylo vše na můj vkus moc světlé. Dočkali jsme se opět pár náznaků o Hellboyově původu, které mi přišli trochu jako taková rekapitulace již známých věcí. Nejvíce se mi na tom líbilo prolínání s ostatními povídkami, což tomu dost přidává na kvalitě a komplexnosti. Ale doufám, že příští díl už bude zas o dost lepší.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf6.2.2010 14:23Muriel a oranžová smrt
    Kájovská legendární vesmírná Odyssea potěšila!
    Tak myslím, že tohle je asi pro každého povinnost. I když dějově mě to teda moc neoslnilo, ten mi přišel takový nemasný neslaný a ničím neprůrazný, což ale neplatí o kresbě. Ta byla prostě famózní, vtipná, karikaturní, ale zároveň realistická. Prostě Kájovská. Přiznávám se, že jsem od toho čekal víc, ale stejně je to paráda.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf5.2.2010 19:52Spider-Man: Kravenův poslední lov
    Vynikající Spider-Man téměř bez Spider-Mana!
    Tak to mě se to zas líbilo a to nemusím moc klasický Spider-Many. Jednak je tam skvělá kresba, která mi teda zezačátku přišla nic moc, taková moc zaoblená a tak, ale pak jsem si na ní zvykl a skvěle mi k tomu seděle. Druhak je tu scénář... Příběh o Kravenovi, kterýmu hrábne je prostě super a to, že tam skoro nebyl Spíďa se mi u toho možná i líbilo, protože se bojím, že by to právě těmi hláškami zabil. Sice je pravda, že se tam více myslí, než mluví, ale podle mého to vůbec není na obtíž. Právě naopak. Přišlo mi to, že to tomu dodává tu šťávu a skvěle to pasuje k atmosféře, která je dost povedená a já prostě miluju comicsy, co si drží tu temnou (nebo jakoukoli svojí) atmosféru. Akorát co mi na tom vadilo bylo, že Vermina jsem doteď neznal, takže jsem netušil o koho se jedná. Ale aspoň jsem si své znalosti obohatil o další postavu Marvel universa.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf4.2.2010 21:43CREW² #26
    Návrat k Britským kořenům!
    Dost povedený číslo, ve kterým u mě nejvíc vedou Sekáči. Celkem vtipnej a zajímavej kraťásek. Pak teda konečně další Příběhy z Telguuthu, ty potěší, jedou ve starých kolejích, a na Místu činu byla sympatická zmínka o Praze, ale konec mi přišel dost očekávatelnej. Dredd neurazí, ten byl dobrej (a Powerova skvělá kresba k tomu, no mňam). Sin a Dex mi tak trochu připomněli svůj příběh Čekání na kokota, ale to vůbec není na obtíž, právě naopak. A Sláine... No, musím uznat, že příběhově mě teda moc nevzal, ale zato kresebně to byla paráda. Jasný, na Loba: Spoutanýho to nemá, ten byl fakt skvělej, a musel jsem tu občas luštit, co to tam vlastně je, ale to je jedno. Ty větší obrázky byly prostě grafický orgie.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf20.1.2010 16:53Liga výjimečných I.
    Výjimečně originální balení, říznuté kouskem Lovecrafta!
    Podle mého skvěle originální příběh, ke kterému se ta kresba skvěle hodí. Je taková trochu retro a skvěle vystihuje tu dobu. Příběh vtipný, zajímavý a pln narážek, z nichž mi určitě tak polovina utekla. Bonusový "písmenkový" příběh byl taky naprosto skvělý. Přišel mi skvěle v Lovecraftově stylu, aj ty příšery mi přišly takové Cthulhácké.

    PS: To s tím duchem svatým bylo fakt boží!
  • Velkej šéf
    Velkej šéf20.1.2010 16:02Liga výjimečných II.
    Podle mého, díky Hydeovi a dalším postavám (hlavně jistý ostrovan potěšil), ještě lepší jak jednička. Avšak to, co mě na tomhle díle štvalo, bylo to, že mě tu moc nebavila ta "písmenková" bonusová část. Ta mě tentokrát moc nebavila.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf17.1.2010 16:09SE7DM (varianta Hněv)
    Takový nemasný neslaný hřích...
    Musím říct, že jsem se na to, jakožto příznivec filmu, dost těšil a v tomto směru mě to zklamalo. Samo o sobě by to podle mého názoru ustálo, ale v porovnání s předlohou to je nedůstojné. Jasně, je hezký si přečíst příběh filmu z pohledu vraha, ale zase to tomu ubírá ten nádech tajemna a nevědomosti, jestli s Johnem fakt Bůh rozmlouvá, nebo jestli to je jenom další holohlavej psychouš (vím, že tyto varianty od sebe nemají daleko, ale což...) a dalších otázek ohledně jeho života. Takže: Za přečtení to určitě stojí, je to vcelku čtivé, ale nic převratného to není. +5 % přidává provedení a úpravy knihy, které musely dát ohromnou práci.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf7.1.2010 20:00Mrtvý nebo živý
    Skvělej nápad, skvělá kresba. Zpočátku to byl teda naprostý nářez, který člověka dokázal překvapit a pomalu to nabíralo (ale občas i pokulhávalo) na obrátkách. Byl jsem překvapen, byl jsem potěšen a byl jsem pobaven. Jonesova kresba sice uhlazená, ale líbivá. No což, nadprůměrně kvalitní mainstream. Rozhodně si to přečtu ještě někdy znovu, protože to za to rozhodně stojí.

    Akorát mi na hodnocení ubrala poslední stránka, která mi teda přišla nehorázně trapná...
  • Velkej šéf
    Velkej šéf7.1.2010 19:51Red Meat #01
    Podle mýho klasickej Red Meat, ten je vždycky dobrej. Akorát mě moc nebavila cca první půlka knihy, kde jsem většinu znal z Fukova překladu, který mi k tomu víc seděl a jsem už na něj prostě víc zvyklej. Ale dál už jich bylo více nových, takže jsem se zase začínal bavit.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf7.1.2010 19:44Vetřelci Omnibus 1
    Kam se na to hrabou filmy numero #3 a #4!
    Podle mýho naprosto skvělý, s rozvitým dějem plným zvratů a nových poznatků ohledně Vetřelců. Poutavé postavy, s kterými se člověk vcelku dokáže i sžít a které se chovají naprosto lidsky. A co je na tom nejlepší: Drží si to tu temnější atmosféru prvních filmů, která skvěle sedí jak k příběhu, tak ke kresbě. Nejvíc se mi líbil, jak dějově tak kresebně, první příběh, který je sice trochu chaotický a halucinační příběh, ale zase je skvěle zamotaný a všechny ty sny a chaos tomu dodávaly ten správný nádech a atmosféru. Jen mě trochu nebavil ten předposlední příběh, za ten srážím 5 %, bez něj by to dostalo stovku.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf6.12.2008 22:14Království tvé
    Podle mě naprosto skvělý. Možná je to tim, že sem nečet Zázraky, ale přišla mi úžasná kresba, i dokonalej scénář. Podle mě si to zaslouží stovku.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf13.11.2008 16:34CREW² #23
    Vasek: Podle mě byly dobrý i Hladové přízraky. Měly (podle mě) překvapivej konec.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf11.7.2008 21:38Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Mě teda dost zklamaly, od něčeho, na co sem četl tolik dobrých ohlasů sem čekal víc. Chabota...
  • Velkej šéf
    Velkej šéf21.5.2008 17:54Nikdykde
    Black Bro, yo: Celkem mi tam chyběla Sametka, ta mi v knížce přišla dobrá
  • Velkej šéf
    Velkej šéf21.5.2008 16:21Nikdykde
    Podle mě je to super comicsová adaptace knížky. Vtipný, má to skvělej děj a kresba Glenna Fabryho je podle mě naprosto úžasná
  • Velkej šéf
    Velkej šéf1.4.2008 21:40Spider-Man #17
    Kresba na hovno, Nic moc. Jeden z těch slabších dílů

  • Velkej šéf
    Velkej šéf17.3.2008 18:01Totally Spies - Špionky 2008/01
    Ty pedofilní úchyle!!!
  • Velkej šéf
    Velkej šéf17.3.2008 17:57Batman #02
    Strašný překlad (jednou je tam v pozadí vidět nápis HEEELP) a o papíru radši ani nemluvim. Dávam 40 jen za to, že jeto Batman.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf16.1.2008 19:44Batman #06
    příběh skvělej, ale moc se mi nelíbila kresba
  • Velkej šéf
    Velkej šéf12.1.2008 11:30CREW #21
    Jediné co tudle crew drží je Punisher
  • Velkej šéf
    Velkej šéf12.1.2008 11:29CREW #20
    Jasně že jsem ji zabil mě celkem mile překvapilo
  • Velkej šéf
    Velkej šéf12.1.2008 11:27CREW #19
    Super vtipnej Dredd
  • Velkej šéf
    Velkej šéf12.1.2008 11:22CREW #18
    Tak to mě moc nevzalo
  • Velkej šéf
    Velkej šéf12.1.2008 11:19CREW #17
    Dobrá kresba
  • Velkej šéf
    Velkej šéf12.1.2008 11:14CREW #16
    Jeden z nejlepších Mlík a Sejrů... Jinak nic moc
  • Velkej šéf
    Velkej šéf12.1.2008 11:11CREW #15
    Na mangu sou Dirty Pair celkem good... Skvělej Mlíko a sejra
  • Velkej šéf
    Velkej šéf12.1.2008 11:09CREW #14
    Fajn kresba
  • Velkej šéf
    Velkej šéf10.1.2008 10:39CREW #11
    Moc se mi nelíbil Saudek
  • Velkej šéf
    Velkej šéf10.1.2008 10:38CREW #10
    Celkem good Spawn (hlavně skvělá kresba)
  • Velkej šéf
    Velkej šéf10.1.2008 10:36CREW #09
    Blbá
  • Velkej šéf
    Velkej šéf10.1.2008 09:57CREW #08
    Judge Dredd má skvělej příběh, celkem vtipnej Sinister a Dexter
  • Velkej šéf
    Velkej šéf8.1.2008 09:40CREW #06
    Hellboy je super.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf8.1.2008 09:38CREW #04
    Dobrej
  • Velkej šéf
    Velkej šéf8.1.2008 09:30Speciál CREW² #1: Lobo versus Maska
    good
  • Velkej šéf
    Super kresba, příběh a je to vtipný
  • Velkej šéf
    Velkej šéf4.1.2008 21:17Lobo: Kontrakt na Boga
    Dobrej příběh ,Čtyři pepkové z Apokalypsi byli jedny z nejvtipnějších postav v Lobovi vůbec
  • Velkej šéf
    Velkej šéf4.1.2008 21:13Lobo se (z)vrací!
    Skvělej příběh
  • Velkej šéf
    Velkej šéf4.1.2008 21:11CREW² #16
    Lobo/Santa is very good
  • Velkej šéf
    Velkej šéf4.1.2008 21:09CREW² #05
    Jeden z nejhorších Lobů
  • Velkej šéf
    Velkej šéf4.1.2008 21:07CREW #13
    super Lobo
  • Velkej šéf
    Velkej šéf4.1.2008 19:57CREW #07
    Nejlepší LOBO!
  • Velkej šéf
    Velkej šéf3.1.2008 16:47CREW #03
    podle mě jeden z nejlepších dílů Loba.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf3.1.2008 16:43CREW #02
    Viděl sem lepší

  • Velkej šéf
    lepší než minulej díl.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf13.4.2023 11:29Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    GWB: Já taky nehodnotím, co z toho je lepší nebo horší, jen jsem chtěl říct, že minimálně v tomhle případě nejde o nějaký nový nešvar. Jinak výběr slova "statek" byl u překladatelů většinou podpořen tvrzením, že "farma" evokuje nějaké velké hospodářství ve Spojených státech, kdežto pro běžné evropské hospodářství (jako i anglické) je v češtině vžitý pojem "statek". Ale když o tom přemýšlím, tak nás možná čeká ještě "Zvířecí hospodářství".

    Jinak asi největší haló jsem zaregistroval u Doylea, když vyšel "Baskervillský pes" namísto vžitého "Psa baskervillského". A i tam jsem přejmenování pochopil, protože "Pes baskervillský" je sice uchulahodící, ale skutečně zní jako nějaký druh psa, ne jako místní určení. A o tom, jestli Alenka navštívila "říši divů", nebo "kraj divů", jsem se spolužáky na gymnáziu vedl kdysi ohnivou debatu.

    PS: "Statek zvířat" mi zní jako ideální název pro neomarxistickou nihilisticko-anarchistickou stať o nějakém buržazním výdobytku. V příštím vydání chci "Zvířecký statek".
  • Velkej šéf
    Velkej šéf12.4.2023 13:30Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    GWB: To "nedávné" přejmenování Farmy zvířat na Zvířecí statek proběhlo roku 1981.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf21.11.2021 18:28DC Komiks
    Tipuji, že z toho důvodu, že to jsou Danovy iniciály (bez diakritiky), a tahle podobnost mu přišla vtipná.

    Ale možná se vyjádří sám, nebo o téhle záhadě někdo napíše nějakou disertační práci.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf6.11.2020 11:24Visa transit, svazek 1
    DarthRaelchi: "tak nevím, kdo to bude kupovat..."

    Hlásím, že jeden výtisk mají jistý u mě. A aby toho nebylo málo a mohl jsem se nad plebs ještě více povyšovat, připojím k tomu ještě nového (dvaatřicetistránkového!) Linierse a obojí si nadto koupím přímo u Meanderu, takže bez nějaké bombastické slevy. Protože my, zástupci kryptofašistické buržoazie, si radši koupíme jeden dobrý komiks než tři špatné. Protože my, zástupci kryptofašistické buržoazie, si přejeme, aby Meander vydával více takových komiksů.

    (douškou musím přiznat, že se mi samozřejmě nakonec komiks líbit nemusí, ale na základě zkušeností de Crécymu předběžně věřím)
  • Velkej šéf
    Velkej šéf27.9.2020 22:14Tankerka #01
    Ten překlad podle mě úplně špatný není, ale Španihelův na mě fungoval víc. Doteď si pamatuji, že Tankerčina mise byla, aby se prezident "nepotento", což podle mě k té infantilní ujetosti sedí více než Kárníkovo/Pickovo "neposral". Stejně tak mi ze Španihelova překladu utkvělo v hlavě "Kdo je zvědavej, bude brzo tuhej"; když jsem v novém překladu našel "Zvědavost zabila už hodně blbů", řekl bych, že jsem nebyl zklamán jen z nostalgického staromilství. Ale jak říkám, ten překlad není špatný, jen měl ten starý tak nějak větší říz.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf17.8.2020 22:47Metabaron (pevná vazba)
    Díky. No, nechám si to stejně asi ještě projít hlavou.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf17.8.2020 20:08Metabaron (pevná vazba)
    Má s tím Jodorowsky společného něco víc, než jen že vytvořil celý vesmír? Tj. jako jeho námět se rozumí jen to, že se staví na jím vytvořeném, nebo to znamená, že hodil Frissenovi alespoň nějakou hrubou osnovu, které se pak držel?
  • Velkej šéf
    Velkej šéf10.4.2019 15:43Šmelhaus: Tajemství Zeleného šarpeje
    J1602: "Krásné! (leč hodnoceno jen z příloh zde)"? Vážně?
  • Velkej šéf
    Velkej šéf24.8.2018 19:00Legendy o Myší hlídce #01
    A abych si nechal na hlavu sesypat taky nějakou tu síru, zarputile sem vměstnám poznámku o tom, že třeba já za nejlepší "nevermore" považuji Nezvalovo "víckrát ne".
  • Velkej šéf
    Velkej šéf17.8.2018 12:51Sicktown
    Pořídil jsem si to v době vydání, takže lovím ze zamlžených vzpomínek, ale právě protože jsou tak zamlžené, můj dojem průměrnosti to jen prohlubuje. Ale neurazí. Žel, nemám to teď po ruce, abych to během těch pár minut znovu přečetl a náležitě ohodnotil, zato přesně vím, kde bych to doma kvůli těm proklatým rozměrům hledal.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf1.6.2018 16:25Šílená ze Sacré-Coeur
    Ricarderon: Mám dojem, že takovou ubohost, jakou tu poslední dobou předvádíš, jsem neviděl už hodně dlouho.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf11.11.2017 13:48Tomb Raider Archivy S.2
    PROSÍM, NECHCI SE ZDE NIKOHO JAKO DOTKNOUT, KAŽDÝ MÁ PRÁVO NA SVŮJ NÁZOR HELE JAKO JO! - DĚKUJI
    jen bych rád řekl, že "Z pouhé honby za dobrodružstvím a senzacemi, se stala i filosofická pouť za hledáním sebe sama a své podstaty" mi vážně zlepšilo den.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf16.6.2017 22:37Thorgal #11: Tanatlokovy oči
    Tormentr: Píší to uvnitř a na zadní obálce.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf30.12.2016 22:11ZERO #04: Kdo ohněm
    DEmnoG: Ty a Burroughs? Teda teda, konečně začínáš přicházet na zub i kvalitní literatuře...

    A minimálně Burroughs a Ginsberg patří dnes už k základní kulturní výbavě člověka, který to dotáhl alespoň na maturitu. Bez dokumentace toho, jak vypadá mimozemská postmortální sodomie homosexuálů, bez toho si dneska prostě těch deset rohlíků už nekoupíš.

    Každopádně o tom jsem nechtěl... Přesvědčils mě. Jakkoli jsem se prvnímu Zeru vyhýbal a přistupoval k tomu hypu skepticky, vážně to musím někdy skoupit. Nakonec to místo jako bondovka vypadá jako něco, co se mi přesně trefí do vkusu.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf5.5.2016 18:19Jak na internet
    Kakalík? Vážně?
  • Velkej šéf
    Velkej šéf28.4.2015 15:46Rudo
    Light: Říkal tam, že má sice ještě něco málo udělaného, ale zatím to na celou knihu ani zdaleka není. Nevylučuje to, ale jestli, tak až víc v budoucnosti. V bližší době by se radši věnoval třeba i jiným komiksům (a to jsem zvědav, protože Rudo je fakt super).
  • Velkej šéf
    Velkej šéf13.9.2012 17:25Hellboy #08: Temnota vábí (paperback)
    Doppelganger: Nojo, když nechtějí zlevnit pevnou vazbu a lidé si stěžují, že dvojnásobek ceny paperbacku je hnus, tak se zdraží paperback a můžeme leda držet huby, ne?
    A ne že by to rok zpátky (báj voko, už se přesně nepamatuji, možná i dva) avizované zlevnění nebylo úsměvné. Prohlášení, že paperback bude stát 149,- a pevná vazba 399,-, pak taky vzalo za své. A to jsem jim už chtěl začít věřit a pookřát...
  • Velkej šéf
    Velkej šéf20.10.2010 18:39Top 10, kniha druhá
    flipflop: Asi nedozvíš, protože:
    1) Zbytek už nepsal Moore
    2) Top 10 v Luxoru skončily s 50% slevou, takže se asi moc neprodávaly.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf27.5.2022 23:26Srazy, cony, festivaly
    listr: Sakra, o den (pár hodin) mi to uteklo. Bude to pak k dostání klasicky přes gotnes?
  • Velkej šéf
    Velkej šéf8.5.2022 19:28* Připomínky a návrhy
    Neklame-li mne paměť, tak to ani v tom druhém díle nemá šanci udělat padesát procent. Mám jej doma, mohu se později kdyžtak kouknout a přepočítat, jestli o to stojíte. I ten první Průvodce to podle mě splnil jen s odřenýma ušima. (ale nevím, jestli se vám chce po čtyřech letech něco radikálně mazat)

    Třetí díl bohužel zatím nemám. Chystám se pořídit si jej, až půjdu příště nějaké knížky kupovat, ale to se k tomu asi GWB nebo někdo jiný z adminů dostane rychleji.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf24.4.2022 11:56Pindárna
    Alfi: Já mám dojem, že u nás tehdy Meander dohnal původní sebrané Macanudo, a proto to přestalo. Ale koukám-li se nyní na internet, vypadá to, že nějaké svazky od té doby ještě vyšly. A jakkoli mně taková Jindřiška bavila, další Macanudo bych si dopřál rád.

    A řekl bych, že sice knižní produkce Meanderu směřuje hlavně na děti, ale v té komiksové už to je minimálně půl na půl pro dospělejší věci: de Crécy, Guibert... Jen vydávají skoro stejnou rychlostí jako Fryovo Trystero - za sebe ale musím říci, že se mě to i přes mou slabost vůči de Crécymu až tolik nedotýká, protože trpím stejným komplexem jako Draco, GWB a jiní, totiž že komínky nepřečtených knih dohánějí komínky těch přečtených.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf21.2.2022 18:00Slevy, výprodeje, bazary
    Protože se mi nechtělo míchat knihy skladem a skladem u dodavatele s předobjednávkami, tak jsem si tam Zákopovku nekupoval. Ale míchal jsem knihy skladem s knihami skladem u dodavatele, a tam pořád ještě čekám na doručení stejně jako na vrácení peněz za ty, které skladem nakonec nebyly. Takže to asi není jen případ Zákopovky.

    Za pět dní tomu bude měsíc, ehm.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf14.2.2022 09:14Pindárna
    Už dlouho jsem žádného zfilmovaného Hrabala neviděl a Perličky na dně mi asi kdysi utekly, tak já jim někdy tu šanci dám. Díky za doporučení.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf13.2.2022 19:15Pindárna
    A já si zrovna o víkendu připomněl Hrabalovu Perličku na dně, protože jsem zjistil, že si po nějakých patnácti letech pamatuji tak čtvrtinu těch povídek. Hezká náhoda. A za mne z Hrabalů vítězí Obsluhoval jsem anglického krále - první jeho kniha, kteoru jsem četl, a dosud má nejoblíbenější. Výhoda je, že se dá sehnat i v angličtině, tak anglickou verzí čas od času obdarovávám své zahraniční známé.

    Menzelovy filmy naopak nemusím. Ale já celkově nikdy nenarazil na zfilmovaného Hrabala, který by mi sednul podobně jako jeho knihy.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf13.2.2022 18:36Slevy, výprodeje, bazary
    Ten booktook, je super akce, nechal jsem tam při tom prvním kole nějaký ten peníz. Jen se mi asi třetina toho penízu zase vrátí, protože zásilky pořád nemám doma, a třetinu těch věcí nemají; poučení pro ty, kteří se chystají tohohle kola dnes využít - když objednáte něco, co mají inzerováno jako "Skladem u dodavatele", tak vám to podle mé poslední objednávky z osmdesáti procent nepřijde, protože to prý dodavatel skladem nakonec vlastně nemá. Takže jsem skončil jen s druhým dílem Husserlových Idejí k čisté fenomenologii stejně jako pouze s druhým svazkem Nietzscheho Pozdní pozůstalosti. Pokud vůbec alespoň ty přijdou. Sakra práce.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf11.2.2022 08:57Pindárna
    soulbringer: Děkuji za pochvalu.

    Já si z Kulhánka srandu nedělám, právě protože jej prostě nečtu. Nemám o jeho kvalitách v rámci tzv. braku tušení, protože mne takováhle literatura obloukem míjí; ze zvědavosti do těch vod zabrousím vždy tak jednou za pět let, a uvědomím si, proč jsem vlastně nic takového takovou dobu nečetl. Nečetl jsem Kulhánka, nečetl jsem Kopřivu (knižního, komiksové povídky v antologiích i Nitro jsem četl), nečetl jsem Kotletu. Nevím, jestli někdo další letí jako tihle zmiňovaní, ale asi mnou takový autor taky zůstal nepovšimnut.

    Z téhož důvodu jsem zmínil ty autory, které jsem zmínil. Protože ačkoli nemám se sci-fi nebo fantasy nějak extra velký problém, jejich ryzí podoba ve formě "trpaslíci mydlej elfy na dvou stech stranách" nebo "chlap loví upíry a hláškuje v Praze, v New Yorku, a nakonec i na odvrácené straně Měsíce" mne nechává chladným. Nějaká jména z tuzemské scény mi sice z nějakých podivných důvodů utkvěla v paměti (Bronec, Lukačovičová, taková ta malá hnědovlasá paní), ale ta jsou asi spíše potvrzení lokálnosti písečku, kde se čtou všichni navzájem, než nějakého úspěchu.

    A závěrem bych chtěl říci, že přestože si z nečteného Kulhánka u nás doma srandu neděláme, Paolo Coelho to schytává v jednom kuse. Ani jeho, ani jiné motivační příručky nikdo v naší domácnosti nečetl, ale přesto nás takové útoky baví, dělají nám dobře na čuráka a pipinu a dávají nám pocit výjimečnosti. A ne, necítíme se vinni. Prosím, neber nám to. Jinak bychom se mohli třeba vyjadřovat ke covidu, aniž bychom měli jakékoli zdání o něm samotném nebo o medicíně všeobecně - tady člověk zná alespoň ten kontext, a když se ve světě literatury pohybuje dostatečně dlouho, nějaký ten názor si asi udělá ze znalosti žánru i z ohlasů kolem.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf10.2.2022 22:20Pindárna
    soulbringer: Jen pár "lokálních autorů který považuju za dobrý a maj úspěch i mimo hardcore komunitu"

    Patrik Ouředník? Ten je báječný, a tuším, že jeho Europeana je nejpřekládanější českou knihou za posledních cca třicet let, a za další knihy získal mnoho mezinárodních ocenění.
    Michal Ajvaz? Francouzská kamarádka, která ví, že pro něho mám slabost, mi posílala zprávu z nějaké přednášky o fenomenologii, kde o něm mluvili. U nás se dočkal Magnesie Litery, Seifertovky i takového toho úchylného národního ocenění za literaturu.
    Jáchym Topol taky i přes jeho undergroundové kořeny ani náhodou není jen komunitní záležitostí.
    J. H. Krchovský je nejprodávanějším současným českým básníkem.
    Úspěch Jaroslava Rudiše - ať zmíním někoho, kdo přičichl i ke komiksu - taky překračuje nejen nějakou komunitu, ale i naši zemi.

    Na závěr se připojuji mezi ty, kteří vlastně Kulhánka nikdy nečetli. Ale zajímá mne jedna věc: Čte ještě Kulhánka vůbec někdo, kdo vyrůstal po roce 2000? Nečtou ho vlastně jen páprdové 35+?

    (i přes směřování otázky na Draco odpovídám za sebe, ne za Draco, která může mít zcela jiný vkus, a nejspíš toho bude mít víc, protože mám dojem, že sleduje současnou tuzemskou scénu více než já)
  • Velkej šéf
    Velkej šéf3.2.2022 10:36Pindárna
    Já u polic Billy vyřešil prohýbání před několika lety zdvojením (dvě police na sobě). To unese bez prohýbání (zatím) i dlouhou polici omnibusů. Police vybírala má milá a polohovatelnost byla jedním ze zásadních kritérií; komiksy mají občas opravdu nepraktické formáty, a takhle to můžeme skládat podle toho, co v té polici zrovna máme.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf30.1.2022 22:53Sběratelský klub
    Zack: To je jen přirozené, z toho důvodu jsem tam nedával šestý Aargh!, přestože jsem ho kdesi v antikvariátu viděl za pakatel. Uvidíme, zda se, až nás bude vícero, nějak rozumněji shodneme, nebo zda se rozhádáme a obviníme se vzájemně z toho, že se snažíme nadhodnocovat naše sbírky, nebo naopak že se snažíme uměle snižovat ceny kousků, které sháníme.

    PS: Nevím, jestli je ten naprosto úchylný font nezvládající českou diakritiku (z bezpatkového na patkové písmo) u názvů titulů v tom sheetu jen u mě, nebo u každého, ale je to fakt hnus. Ale zrovna u tohohle je to asi zatím úplně jedno.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf30.1.2022 12:33Sběratelský klub
    Hodil jsem do toho věci, které jsem zaregistroval za poslední cca rok, a které mi přišly jakž takž rozumné.

    Jen třeba tu Palestinu kamarád před dvěma měsíci koupil za sedm stovek, tak tam ta nula v ceně "Od" vypadá dost pitomě (totéž platí o Oskaru Edovi).
  • Velkej šéf
    Velkej šéf10.1.2022 14:26Filmový a hudební klub
    Nějaké filmy mám samozřejmě vyhlédnuté, ale mrknu na to, zda mě něco zaujme. Díky.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf10.1.2022 09:54Filmový a hudební klub
    Jářku, tak mne zdejší přehledy donutily uvědomit si, že jsem za rok 2021 viděl asi tolik (nových) filmů, že by výběr tří těch nejlepších vypovídal spíš o mém vkusu než o tom, co v jeho hledáčku vyčnívá nad ostatním. A seriál jsem viděl jen jeden, nadto více než deset let starý. Pokusím se letos polepšit a neodkládat nové filmy na další roky.

    Ale poslechl jsem si celkem dost nových alb, tak aspoň tady nejsem snad úplný neandrtálec (jakž takž). Tři doporučeníhodná alba, která mi jako první přišla na mysl:
    - Nurse With Wound: 3 Lesbian Sardines
    - Merzbow/Prurient: Black Crows Cyborg
    - Edward Ka-Spel: The Prints of Darkness
  • Velkej šéf
    Velkej šéf16.12.2021 07:15* Připomínky a návrhy
    raimi: Dej si to seřadit podle "Mám". To by mělo udělat víceméně to, co chceš.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf3.12.2021 22:05Sběratelský klub
    DR: Protože dotisk, ve kterém uvedeš, že se jedná o dotisk, se, nemýlím-li se, nepovažuje za dotisk, ale za nový titul (mělo by mu být přiřazeno unikátní ISBN).
  • Velkej šéf
    Velkej šéf14.10.2021 03:58* Připomínky a návrhy
    Zack: Máš ode mě paleček nahoru. Je to teď mnohem informativnější.

    (na příklad se ze "Sháním" vyfiltroval Sandman, což bylo mé podezření. A objevily se mnohé samizdaty jako osmdesátkoví/devadesátkoví Conani)
  • Velkej šéf
    Velkej šéf14.10.2021 03:58Pindárna
    GWB: Prosím, pošleš ještě jednou odkaz na argumentační úhybné manévry?
  • Velkej šéf
    Velkej šéf9.10.2021 18:05Čtenářský koutek
    MindReader: Nemýlím-li se, pak ne. Tentýž problém mám třeba se Sandmanem - dokupoval jsem si ty barevné, aby mi seděly hřbety, ale pětka nikdy se standardizovaným hřbetem nevyšla, protože byla s tím odlišným už barevná. Kruci.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf6.10.2021 22:34* Připomínky a návrhy
    Asi bych měl začít chodit dřív spát, má chyba. Přehledy jsou pro to ideální, pokud vám oči slouží lépe než mně. Přepínač pro M/S/Ch by byl taky - alespoň z mého pohledu - ideální.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf6.10.2021 22:05* Připomínky a návrhy
    Zack: Zajímavý a překvapující žebříček. Bylo by teď snadné udělat něco podobného i pro "Mám", ať vidíme, co čeští komiskáci vlastní nejvíce? (a možná by mě osobně zajímalo i "Chci" a "Sháním" zvlášť, ale nemusím mít vše)

    PS: Možná jestli si na to hodíš odkaz někam na hlavní stránku či jinam, tak ti na to párkrát do roka i někdo klikne, bude-li se to dynamicky aktualizovat; tady ve fóru se to tři dny po zveřejnění dostane někam na dno bažiny internetu.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf6.10.2021 21:53Slevy, výprodeje, bazary
    deefha: Ke mně Paper Girls dorazily v pořádku, ale přídával jsem k tomu i druhý svazek Husserlových Logických zkoumání (II/1), a ten má obálku potřísněnou něčím mezi žvýkačkou a papírovým kapesníkem zapomenutým při praní v kapse.

    Milo: Ale na reklamace bývám zpravidla příliš líný. Špatné zkušenosti s obchody řeším většinou jednoduše tak, že u nich znovu nenakoupím - nevidím ten poměr obíhání/pár korun (u Paper Girls navíc jen díky tomu, že měli špatně zadanou cenu v systému, což už opravili) jako výhodný.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf1.10.2021 12:22Slevy, výprodeje, bazary
    To je takový fun fact, že se až za břicho popadám.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf3.9.2021 14:50Pindárna
    Mot svým způsobem předběhl trh. Tehdy prostě čeští komiksoví fanoušci na Anderssona, Otta a de Crécyho nebyli vůbec připravení. Ale tuhle scénu svým způsobem otevřeli; některé "jejich" autory pak po letech převzali jiní nakladatelé (Meander, Labyrint, ...). A taky měli většinou strašlivě přepálený náklad.

    Je to škoda, trefovali se mi do vkusu jako málokterý jiný dóm.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf25.5.2021 13:32Pindárna
    Mikei: Většina z toho mě naprosto a zcela míjí, ale nový Sacco mi dělá vážně radost. Už jsem tak nějak žil s tím, že se od něj ničeho dalšího nedočkáme a pokukoval po jeho novince spolu s několika staršími věcmi v zahraničí, ale takhle si určitě rád počkám na češtinu.

    Z pekla mi stačí ve dvou vydáních v původně zamýšlené černobílé. Takže kromě Sacca popřemýšlím jen o Criminalu, ale i tak jsem vlastně více než spokojený.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf16.4.2021 12:16* Připomínky a návrhy
    Zack: Když willis zmiňoval Kolosálního Conana, tak jsem si zkusil naivně tady do vyhledávače zadat "Kolosální Conan". Tak tady je link: https://comicsdb.cz/comics/5746/kolosalni-conan
  • Velkej šéf
    Velkej šéf30.3.2021 09:12Filmový a hudební klub
    Zorn tu má více fanoušků, než bych původně čekal.

    nejakdivne: The Big Gundown je super. Ale říkám to možná trochu nekriticky, protože jsem v Zornových předělávkách asi nikdy nenarazil na nic, co by se mi nelíbilo. Kdysi jsem trpěl obsesí pouštět každému fanouškovi Jamese Bonda znělku, kterou nahrál spolu s Naked City (součástí i Yamatsuka Eye).
    O spolupráci Pattona a Zorna vím, ale znal jsem dosud jen Moonchild: Songs Without Words. Koukám, že už to dohromady dává nějakých osm alb, tak díky za tip, mrknu na to.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf26.3.2021 15:58Filmový a hudební klub
    Johna Zorna mám také rád, ale platí o něm totéž, co o některých níže zmiňovaných - sledovat veškerou jeho produkci je úkol na celý život. Snažím se ještě víceméně věnovat tomu, co sám hraje, ale v posledních letech už je na většině nahrávek jen jako skladatel a nikoli muzikant, tak z toho si vybírám jen tak jedno album ročně, pokud mě nezaujme přímo ansámbl.

    Na Zornovu je krásný jeho rozsah. Od toho zmiňovaného jazz metalu přes freejazz a jazz hard/grindcore po klezmer noise. Dost často vydává alba v sériích (různé knihy Masady, Filmworks), tak se podle série nebo kapely dá odpíchnout k tomu, na co máš zrovna chuť.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf25.3.2021 10:30Filmový a hudební klub
    "co není vůbec o kvalitě ale o počtu sledovanosti": Asi by se dalo namítat, že je mezi tím nějaká úměra. Ne přesná, protože marketing samozřejmě dělá hodně, ale malá asi bude. Protože ačkoli se pohybuju v jiném spektru než yogi, souhlasím s tím, že hodnotit kvalitativně hudbu (jako jakékoli jiné umění), je většinou dost ošemetné. Fimi, co bereš jako kvalitu? Jak přesně se zvládnou trefit do rytmu? Kolikrát hráč na bicí udeří do kopáku za vteřinu? Jak moc je píseň chytlavá? Jestli ti dvouminutová písnička v textu vysvětlí Wittgensteinův Tractatus logico-philosophicus, nebo stačí hezký příběh o lásce? A co na to písně beze slov? Často se kvalitou mává nad sterilním jazzíkem, který, přestože se rád poválím ve freejazzu, nedovedu vystát.

    A za mě: Mainstreamový sračky u mě šanci mají. Ve valné většině proplují vedle mě a vyignoruji je, ale nijak mě nerozčilují. Ach ty generace odchované vzájemnou tolerancí. Ale o vidlákrocku teda doufám, že už si konečně někdy tu vlastní smrt přizná, protože když se mě někdo zeptá, jaká je moje oblíbená písnička Kabátů nebo Guns N Roses, tak je mi stydno, že se mě na to vůbec někdo ptá.
    (a popíchnutí: Nezahrnovat teda věci jako Dream Theater nebo Slayer do terminu technicu mainstreamová sračka jen ukazuje, nakolik si pod tím každý představí něco jiného tak, aby do toho jeho vlastní výběr nikdy nezapadal)

    nejakdivne: Ghedalia je na Stapletonově Chance Meeting seznamu, ale nikdy jsem se nedostal k tomu, abych jej začal nějak systematicky sbírat. Spousty kapel z toho seznamu si velice vážím a leccos už dlouho sháním na vinylu, ale nechce se mi za to dávat tak velké pálky. Těch přidružených projektů k NWW, kam třeba Coil možná trochu spadají, je milion, takže kdybych následoval všechno, nestíhám objevovat nové kapely. Tempo vydávání alb Andrewa Lilese předčí i Stapletona, do toho se objeví nějaký ten Potter, Tibet, Bog atd. U většiny z toho si dost vybírám, co si chci pořídit fyzicky. Posbírat diskografii Merzbow je taky nadlidský úkol, to podle mě nemůže mít ani Akita sám.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf24.3.2021 13:20Filmový a hudební klub
    nejakdivne: Nikdy bych neřekl, že se tady zapojím do metalem prolezlé hudební konverzace, ale teď musím. Nurse With Wound je/jsou moji miláčci. A jak říkáš, jak po stránce vizuální, tak (samozřejmě především) po stránce hudební. Rozhodně jedna z pěti kapel, které jsou mému srdci nejblíže.

    Padesát vinylů bohužel nemám, ale dám-li dohromady to, co mám na LP, a to, co jsem zakoupil virtuálně, napočítal jsem osmdesát šest nahrávek. To vůbec není špatné, ale něco z toho, co mám virtuálně, bych do těch vinylů ještě chtěl překlopit. Jen teda test pressings SS a podobně nechávám jiným, to už se pohybuje ve sférách, které jdou finančně mimo nějaké mé stanovené hranice, přestože výtvarně je považuji za ty nejlepší kousky.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf7.1.2021 15:47Pindárna
    Ty kapitoly byly totiž vynechány i v některých (většině, nemýlím-li se) zahraničních vydáních - byly cenzurovány, protože v nich vystupovaly postavy jako Ronald McDonald a řetězec Burger King. A dotčeným se to nelíbilo.

    Mimochodem, u těchhle starých 2000AD to - vyházet polovinu kapitol - udělat docela často, a na tom, jestli chápeš příběh, to nic neměn, protože většinou jde o cestu z A do B, na kterých hrdina zažívá nějaká epizodní dobrodružství.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf29.11.2020 22:58* Připomínky a návrhy
    Někdo z adminů se k tomu určitě ještě vyjádří, ale zpravidla se sem snaží dávat jen komiksy, které vyšly v ČR. Vyšel tak ten Jánošík?
  • Velkej šéf
    Velkej šéf23.10.2020 23:46Filmový a hudební klub
    Dobře, když o tom přemýšlím, tak jsem si to o těch streamech myslel jenom jako člověk, který jimi víceméně moc není dotknutý. Setkávám se s nimi asi jen tak, že někdo někde pustí stream, a ten je samozřejmě nějak vyhraněný (žánr, nálada, párty/práce, původ, něčí fav list, ...), takže o jejich lepších funkcích nemám vůbec žádné ponětí. Možná až mi dojde ta hromada neposlechnutých desek, měl bych to taky vyzkoušet.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf23.10.2020 23:28Filmový a hudební klub
    A ještě se občas dá orientovat podle nějakých menších hudebních vydavatelství (labelů). Akorát to vám většinou pro nějaké jejich zaměření taky neotevře dveře někam úplně jinam, ale pomůže objevit nové kousky podobné tomu, co už posloucháte.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf23.10.2020 23:17Filmový a hudební klub
    A jo, asi většina tištěných magazínů uhynula, a ten přechod na digitál je rozumnější a dává smysl. Analog a tisk už jsou mrtvý jak kalhoty do zvonu s kapsama na kolenou. Pořád něco odebírám i tištěně, ale sleduji stejně tak i magazíny internetové - často míváš hned po ruce tu ukázku a o novém albu svého oblíbence se dozvíš mnohem dříve.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf23.10.2020 23:11Filmový a hudební klub
    Jasně že člověk z toho nezjistí úplně do akordu, co dotyčná kapela hraje, ale většinou si udělá nějaký obrázek. Zjistí něco o přístupu, který může být dost definující, a podle nějakých zmínek o žánrech a podobných interpretech tak nějak tuší. Přístup k melodiím, rytmům, délce písní, nástrojům, instrumentálnosti/zpěvu taky pro někoho může být určující. Dokopne ho to k tomu, aby si zkusil někde něco sehnat nebo poslechnout. Streamy tě většinou nehodí někam na úplně odlišnou stranu spektra, než ve které se běžně vyskytuješ (zpravidla protože to bývají nějakým způsobem tematické streamy).

    A i ty pocity můžeš tak nějak popsat, nebo alespoň naznačit. Zvládneš i slovně odlišit nějakou zasněnou náladovku od hlukového pekla.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf23.10.2020 22:45Filmový a hudební klub
    To jsou hudební magazíny už tak mimo? Mně k objevu nových věcí pořád slouží...
  • Velkej šéf
    Velkej šéf26.9.2020 19:23* Připomínky a návrhy
    Je tu dvakrát Alan Martin, scenárista Tank Girl. Jednou s popisem [1] a jednou linkovaný ke komiksům [2].

    [1] http://comicsdb.cz/autor/4785/alan-martin
    [2] http://comicsdb.cz/autor/584/alan-martin
  • Velkej šéf
    Velkej šéf20.9.2020 21:16Sběratelský klub
    850 stran v jedné komiksové knize je fakt dost. Pokud to bude na kříďáku nebo na nějakém tlustším papíře, tak to pro mě bude už s mýma neduživýma ručičkama možná nečitelné. Z klasických bichlí - Z pekla a Kasta metabaronů mají o tři sta stran méně, Habíbí o dvě stě.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf19.9.2020 20:44Pindárna
    To zfušované si nakonec koupil dostatek lidí, aby se vyplatilo vydat i opravené. A když na to koukám, tak taky o sedm stovek navýšili doporučenou cenu, ačkoli to může být jen prvotní nástřel.

    Obhajovat ani plísnit tu nebudu, na to už mnoho let nemám na těch internetech většinou sílu; pro mě by opravené vydání znamenalo, že se mi otevře možnost, že si to někdy možná i koupím. Mimochodem, připravují i Neonomicon; zajímalo by mne, zda k němu šoupnou i ten Courtyard.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf17.9.2020 11:14Filmový a hudební klub
    I z toho důvodu si myslím, že ty KEF 1350 stačí. Protože kromě peněz za repráky člověk musí něco utratit ještě za zesilovač. Pokud teda nevíš, co s penězma, ty R3 jsou super, ale pro normálního člověka na nějaký relaxační poslech je to trochu nad domácí rozpočet.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf17.9.2020 10:06Filmový a hudební klub
    Já jsem spokojen s repráky od KEFu. KEF R3 je nářez, ale bohužel docela i nářez v ceně, takže podle mě zcela stačí KEF Q350 (ozkoušeno, že rozdíl v kvalitě není takový jako v ceně - nehledě na to, že, jak mi říkal deefha na posledním srazu, bez pořádného zesilovače ten rozdíl nejspíš ani nepoznáš). Mají výškáč uprostřed repráku; má to krásnou dynamiku a hloubku, když mluvíme o prostorovém dojmu. Hlavně nemám dojem, že by uměle zesilovaly nějakou frekvenci, jako to spousta šmejdů dělá s basy. Nějaké Marshally jsem zkoušel, ale nikdy mi nepřišly tak přirozené.

    Sluchátka víceméně používám jen na videohovory, takže vlastním jen nějaké podivné tchajwanské, které jsem kdysi našel někde v Kchen-tchingu.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf4.9.2020 15:56Srazy, cony, festivaly
    Já dosud myslel, že je to až zítra, tak jsem se pro svou plánovanou neúčast nevyjadřoval. Když je to dnes, tak se tedy také stavím, byť možná přijdu o chvíli později.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf24.6.2020 10:06Srazy, cony, festivaly
    Čtvrtek ve čtyři zvládnu.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf23.6.2020 19:56Srazy, cony, festivaly
    A koukám, že sraz je ve dvě. To nikdo nechodíte do práce?

    (jde tedy ještě někdo, nebo je to vážně až takhle komorní?)
  • Velkej šéf
    Velkej šéf23.6.2020 12:16Srazy, cony, festivaly
    Ježto se mi to zítra s něčím trochu krylo, se čtvrtkem asi nemám problém. Ale klidně bych zvládl i ten zítřek.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf10.6.2020 18:05Srazy, cony, festivaly
    Já na všední dny 22. - 26. zatím nic nemám, byť není vyloučené, že mi tam něco vleze.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf9.6.2020 16:12Srazy, cony, festivaly
    Mohu 19. 6. i 26. 6. V tom pozdějším termínu bych musel docela brzo odcházet, což ale, když si čtu o předchozím srazu, není až takový problém.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf8.6.2020 18:45Srazy, cony, festivaly
    Tenhle týden mi vyprší karanténa, takže pokud mi bude vyhovovat datum (sedmadvacátého opět odjíždím), klidně přijdu.
  • Velkej šéf
    Velkej šéf28.5.2020 09:05Srazy, cony, festivaly
    Tak mně se včera v noci konečně podařilo vrátit se do Prahy, ale mám nařízené dva týdny karantény, a tedy ani sobota, ani neděle se do toho nevejde (vychází mi domácí vězení do 10. 6.). Tak třeba příště. Přitom toho Rumcajse bych i bral.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1259 (cca 301180 Kč)
Mám: 1665 (cca 484368 Kč)
Chci: 107 (cca 21600 Kč)
Sháním: 46 (cca 6626 Kč)
Nabízím: 13 (cca 3119 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 8
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0