Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Tak jo, Fry mě slovem "vyňikající" definitivně přesvědčil, že je troll.
Fry: Ke tvému příspěvku 14:21:06 20.05.2011 | Kačer Donald 2009/22: Doteď jsem na hrubky v íčkách a podobně nereagoval, ale slovo "vyňikající" je fakt zabijácký.

Jinak Donžona je vážně škoda. Mně ta pevná vazba vyhovovala, ale chápu, že po tom pak asi nešáhne tolik lidí.
U me stejne jako u Kapise, dokonce si jeste prisadim, ze jedna z mala serii, kterou jsem natesen hned po vydani naklusal zakoupit do Luxoru (protoze ho mam kousek od prace a specialky takhle vecer nestiham) a vecer precetl. Jinac uz comicsy kupuji jako brambory. Maloco me nejak jo extra bavi, natoz abych se tesil, az vyjde dalsi dil.

Jinac si nemyslim, ze by zrovna Donzonu bylo potreba znat celou serii, clovek se pobavi u jakehokoliv dilu. Nechapu, proc pevna vazba, par stranek, A4 format cesko-slovesnkeho ctenare odpuzuje, kdyz potom jde a koupi si klidne treba Green Laterna za ctyri kila nebo vyplazne skoro litr za Omnibus:). Ale coz, lide jsou holt ruzni a jedine dobre, ze to tak je.

Takze bylo by pekne, kdyby se Donzonu zase nekdo ujal:).´

to Andre: kdyby to bylo s tim strachem jak rikas, tak si u nas neprodava skoro nic. Si vem, kolik serii je rozjetych.

to Kaluz: v USA vychazi Dungeon v mekke vazbe:).
Čtyřlístky a Kačeři nestáli 3 kila. Nezapomínejme na to. I sešitovky v US dnes stojí 3$. Pevnou vazbu k jednohubce, jakou Donžon rozhodně je, si můžou dovolit jen Frantíci, či jiné vyspělé komiksové državy mezi něž ČR bohužel nepatří.
A přitom starší vyrustáli na měsíční dávce sešitového čtyřlístku a mladší na kačerech a co. ........ Možná je to právě ten podvědomej strach z toho, že si člověk rozečte nějakou serii, která pak nebude dokončena. .......... A mě ty tlustší booky vyhovujou i tím, že se můžu začíst a užívat atmosféru, kdežto u těch "párstránkovejch" věcí, než se začtu, připomenu si poslední děj a nasaju atmosféru, tak už je konec:-(
Zvláštne, že sa u nás nechytil klasický francúzsky formát a ani klasické americké zošitovky neslávili úspech. Kto nás to naučil, že komiks je paperback, že komiks je knižka? :-/
Ja to nekupoval predevsim kvuli tomu formatu. Vyjit to jako treba Incal, tak to koupim a na cenu ani nemrknu.
Vždycky nás opouštějí ti nejlepší...
Nevím no - nevydělávám nijak ultrazávratné prachy, že bych nevěděl co s nima, ale dát 3kila za Donžon mi nikdy líto nebylo. A kupoval jsem ho hned po vydání, škoda, že pár jiřiček jaro nedělá a dopadlo to takhle. Strašná škoda, že řada těch 10-ti hřbetů se nebude rozšiřovat.
Som na tom zhruba ako brkowycz. Donžon bol fajn, ale tá cena bola vskutku premrštená, takže v zbierke mám len zopár albumov. By ma zaujímalo, či taktika brožovanej väzby sa v prípade Thorgala vyplatila, resp. či bude v tunajších vodách priechodnejšia cesta knihy alá Pelissa či Incal.
Já teda nevím, ale proč to nevydávají v měkkých deskách? Mě třeba Donžon bavil, pár alb doma mám, ale dávat tři kila za 48 stráneček se mi opravdu nechtělo. Věřím, že kdyby to bylo v měkké vazbě a stálo to 100-150, tak si koupím každé nové číslo. Nebo na ně tlačí původní vydavatelství, že když člověk koupí práva, tak to musí vydat v tvrdé vazbě? Nechci působit nějak moudře, říkám to jako pouhý comicsový konzument.
ad Donzon: tak to je hodne smutna zprava... asi ta pevna vazba a cena pres 200kc je proste moc a lidi jej neberou. No jo, ale co ja ted budu delat? To se mam jako naucit francouzsky? Nebo jinak, nevi nekdo o soubornem vydani v anglictine? V USA vychazi jako Dungeon, ale tez jednotliva alba:).
Kapis:Není to žádná prdel vydávat a prodávat komiksy...a proto je prodávám,aby se to šířilo.Jinak to půjde všechno do ...... :-)
Markyz: Ja ho respektuju, stejne jako Gaimana, ale rozhodne ani jeden nepatri mezi moje oblibence. Kdyz uz ani jeden v zivote nic nevyda, tak mi to bude naprosto jedno. Oproti tomu Ellisovi treba.
4 Zack: Já myslel, že máš Alana Moora rád, minimálně z jedný diskuze mi to tak vyplynulo. Pokud ne, tak sorry, že ti ho cpu pod nos. S hroší kůží? :) Comicsový MdS
Markyz: Jak si prisel na to, ze je Moore muj oblibenec? Nemam koprivku ani na jedno, ze neco povazuju za totalni sracku s moji kuzi nedela vubec nic.
No dobře - bylo to FF

A ted? Zajímá mě název.

Pánové, nevíte někdo, kdo je Spirit? Případně by se mohl vyskytovat pod nickem Rudy... Hodlám mu dlužit pivo, dokud si ho ode mne nenechá objednat.
Jasně, jasně, beru, poslední rýpnutí do Frye nebylo dost košer. Ale nedá mi to a zeptám se, copak budeš mít zítra ke svačině Fryi? :)
A teď už vážně dost.
Si s Fryem hrajte, jen to nemusi mit formu "naval svacinu nebo dostanes pres drzku" :) A ucitel nesikanuje, ucitel vychovava. Vole :)
Aha, vrchni mlatic prisel do tridy a otloukanka si chce nechat pro sebe. Sobce:)
2 Zack: Dohollé. Už som si dávnejšie hovoril, že na príspevky Frya a podobných... užívateľov už nebudem reagovať. Ale občas je to ťažké sa prekonať :-)

Každopádne kladne možno hodnotiť, že sa Fryovi páčia komiksy, a nielen tie s Asterixom. Že mu to vo vyjadrovaní trocha drhne, no, to sa dá časom vylepšiť. Tak a dosť už rečí, poďho hodnotiť a komentovať tie komikse :-)
Kluci, zacina to trochu pripominat sikanu, vyklidnete to lehce. Kdybyste energii, kterou venujete Fryovi, venovali hodnoceni comicsu, udelate lip. Az bude potreba Frye zas napomenout v kontextu s touto strankou, udelam si to sam.
Mankin: Přesně. Už není třeba k tomuto dílu cokoliv psát. Vše již bylo řečeno. A Fry opět neopomněl udělat z evropského kultu americký underground.

Fry: Co jsem Ti říkal o tom pravopisu? Seš DiFool nebo co? Pak to vypadá, že komiksy čtou jen analfabeti. A teď 100 nábojů a bez chyb!
Dnes som dočítal Incala. Chcel som na comicsdb postúť nejaký komentár, ale myslím, že je to zbytočné. Fry už povedal všetko. :)
Mistrovským dělům se neříká nadarmo Mistrovská díla.
Sem se netrefil do fora, no boooze :)
Portal. Jen netusim, co ma spolecneho s comicsem:).
Jo, taky mi tam chybi doutnik.
Ale panova vymluva je dobra, to zas ne ze ne:). "Promin kote, ten rucnik se akorat zmenil na dvacetiletou divku... co se da delat". A zdesena grimasa. Jen by se ta holka mohla tvarit lip nez to prase, ma vyraz jak ten ozrala Churchill.
Ten pan tam sousta s prasetem... jak ohavne.
Jasne, komics :)))) Tak ja mam jasno, ted jen zjistit, ci fejk si :)
Dobrá ten obrázek byl z Capitana Britana.

A ted to poznate? Zase mě zajímá název komicsu.(oba dva obr. jsou z jednoho komicsu)

Je to Black Knight.
Budu se snažit.
Nevim kdo to je ale vim z jakého je comicsu.
A je to Moon Knight? Páč ten je si do xichtu trocha podobný s Azraelom :-)
2 Fry: Prosím, prestaň už konečne písať "komix" s X a používaj spisovnú formu "komiks". Komix je zaužívané označenie pre undergroundový komiks, čo mainstreamová produkcia Marvel, ani DC rozhodne nie je. Potešíš tým nielen mňa ;-)
Velkej šéf - mě spíš zajímá z jakého je to komixu (hlavní postava toho komixu)
Moon Knight? (žádného jsem nečetl, ale nepochybuju, že Fry taky ne)
To snad neni pravda
Fry: Zas to máš vyspoilované v url - ...SgtFury6+-+Massive+Forces.jpg
Tak, počítam, že sa Fry len sekol, keď sa snažil nalinkovať obrázok z adresy: c:\Documents%20and%20Settings\Vojta\Dokumenty\Obr :D
To Fry: Od je pro tebe problém, že jsi něco nečetl? Neboj to zvládneš!!!!
4 Fry: To přeci pro tebe není překážka, co jsem si všiml tak máš i koment ve stylu "Podle obálky to bude dobrý, dávám 80%". Tak se toho neboj. :) Supportový MdS
brkowycz: 100 nábojů jsem ještě nečetl, tak nemam co hodnotit.
Doctorow: Ale no tak, Fryova reakce je trošku vytržená z kontextu. Na ocenění kultivovanosti jeho projevu odepsal: "Na stranu 3tí mě potěšilo co jsi ted napsal "
Fry: No tak, čtyřlístky tady stejně moc lidí nečte, nebo minimálně nechodí sem na comicsdb, aby zkoumali hodnocení nejnovějšího čtyřlístku, tak se pochlap a vyploď něco na ty Náboje, ne?
Fry: Nesklamal si, ideš až na doraz. Si Andy Kaufman Comics db fóra.

A s DEmnoGom by ste s týmto číslom mali začať chodiť na túry po mestách, veď táto vaša scénka máš až Monty Pythonovské parametre:

DEmnoG: "Co se tyce Frye...se jeho projev zkultivoval a prestal delat tak desive hrubky"

Fryova odpoveď: "Tak zaprve mi nebudes roskazovat a ze Druhé to psát ted nebudu."

Pure genius chlapci! Palec nahor.