Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Desolation Jones od Warrena Ellise? Comicsový MdS
Fakt? :) A porad lidi nevedi :) Vsak neco nahod sam.
Ty jo... konečně se tady zase po dlouhé době rozjelo hádání postav a já o to přišel. :'-(
Ale koukám, Zacku, že recykluješ svoje staré hádanky. ;-)
Kapis: to si zkus sehnat http://www.amazon.com/Perry-Bible-Fellowship-Almanack/dp/1593079885/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1300886147&sr=8-1, tam neni jediny spatny. Ale myslim, ze vetsinu tak jako tak najdes u nej na strankach. Jenom tohle je knizka, kterou si staci prolistovat a je po blby nalade, takze ji v knihovne mam na cestnem miste.
Zack: to je bomba :-D kura a Mrkváč vypadá tež na pořádného pouličního hooligan-zabijáka :-)
to je videt, co jsou citrusy za srace :)
:)) asi není moc sérií, kde člověk najde překvapené jablko
To jste mi pripomneli tohle:

Taky to neznamena, ze je brokolice velkej hustej negr, ze jo. Je to proste bezsemenac :)
andra: právě že ano, četl. Moje primitivní vyjdřovací schopnost mi však nedovolila správně zformulovat své myšlenky. Ale Kapis to řekl za mě, ve svém prvním příspěvku. Chtěl jsem tim říci, že to není o rasách, ale o barvách kožíšku. Jako když vidíš černýho kocoura, neřekneš si o něm, že je to afričan, ale černej kocour :-)
....no a Blacksada v jedné knize bych bral všemi jednadvaceti a okamžitě, přece jenom, je to rozházené v 6 Crwích + teď vyšel 4. příběh, nemýlím-li se. Asi to chce zahájit soustavný křížový tlak na Crew;-)
Full Name: John Emil Blacksad
Race: Anthormorphic Feline of tuxedo pattern, breed unknown, assumed domestic shortair
Eye color: Bright green
Hair: Black with shades of white in places

http://www.roleplaygateway.com/roleplay/the-multiverse/characters/detective-blacksad/
něco málo jsem našel: And finally, in the Blacksad’s, an innate race division exists between animals with fur (who are higher in status) and animals wihtout. Later, in Arctic Nation, this is rendered even more explicit when a white power movement is introduced that puts animals with white fur above animals with a colored fur. And Blacksad suddenly is outed as a Shaft-like black machoman

http://forbiddenplanet.co.uk/blog/2010/from-our-continental-corresponent-blacksad-collected/
to andre: tak ja porad Blacksada beru jako noir detektivku, podle prostredi a kar to vidim na USA:). Ono je v zminovane Artic Nation docela dost narazek od "cernych", ze "on je z mesta, takze nevi, jak to funguje v ghetu". "Bily" ho uz od zacatku, kdy nedostane od strany letacek, berou jako nevhodneho a gangu "cernejch" taky nevoni:).

Hispanec mi na nej nesedi, ac autori jsou Spanele, na to proste do toho prostredi nezapada. Ale nejsem si jistej, jestli hledat analogii s nasim svetem je ta spravna cesta, podle me to neni potreba:).
Neni na Itala/Spanela malo teplej?
andre: zkus se zeptat Frye, má ho v ikonce, tak asi bude vědět...;-)
DEG: nojo, ale kdyby byl mulat, tak by se s nim stejně zacházelo jako s černochem. Leda tak nějakej ital, španěl (hispánec?) .... Což by mohlo odpovídat i podle původu autorů.
Hm... tak Blacksad je mulat, hej? Nie je to len nepodarená hračka evolúcie? :D
to Andre: tak kdybych se mel poustet do analogie s nasim svetem, tak by Blacksad mohl byt mulat:).
brkowycz: četls někdy Blacksada? Konkrétně zmiňovanej "Artic Nation"? To je právě dost o rasách. Ale Blacksad je takovej nejednoznačnej. .... Kdyby to o rasách nebylo, tak to asi neřešim.
Willis: ja bych to spis videl na kamarady nebo fandy. Ale s timhle se nejlip bojuje tak, ze tam napisete nekdo strizlivejsi hodnoceni :) Ja to ani nevidel.
Tak když vidíte na ulici černýho kocoura, taky si o něm neřeknete, že je to černoch (ve smyslu Afričana nebo Cigána), ne? Myslím že tady to o "rasách" vůbec není ;-)
Koukám, že se nám tady množí příznivce Světu beze jména http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3843, během tří dnů 3 x 100 procent.... Ale to bude asi jsem jenom náhoda a já jsem paranoid :)
Hmm, Blacksada jako cernocha nevnimam... a oni arijci preci vohrnovali nos i nad "podradnyma" s bilou kuzi.
ono to nie je až tak jednoznačné vzhľadom na jeho bielu srsť na čumáku...mimochodom, čierna srsť ešte nie je čierna koža...V príbehu Arctic Nation predstavoval ľadový medveď bielu rasu, ale v skutočnosti má čiernu kožu...ale nebuďme hnidopichové a zapomeňme na tyhle detajly
4 andre: Neni náhodou ukázaný, že je černoch v příběhu "Arctic Nation"? Kdy nad nim ti zvířecí árijci ohrnujou nos, protože je černej? Rasový MdS
mára: no právě, většinou je to dáno barvou srti, ale on se nechová jako černoch a už vůbec ne jako černoch ve 40-50letech (s ohledem na ty stereotypy). Nemluvě o tom, do jakých společenských kruhů se v jednotlivých dílech dostává. Proto jsem zmatem. Třeba se ukáže, že je to u tohoto dílu jedno, jsem teprve ve třetině, ale už tam bylo pár náznaků a pár stereotypů (černej jazzman, bílej majitel nahrávací společnosti, atd.....), tak jsem si to chtěl ujasnit aby náhodou něco neuniklo.....
Pravda. Bol som však zvedavý, čo to je.
Ale tak dneska se daj vyhledavat i rovnou obrazky, ale kde je v tom zabava.
Marshal Law? Ale len preto, že ste vykecali autorov, inak by Google nepomohol.
Je to jedna z nejlepsich veci, kterou Mills napsal :)
Jo. Ale co to je nevim.
nekreslil to Kevin O Neill?
:)))
andre: Zvířata tmavé a světlé pleti byla ve světě Blacksada použita podobně jako v reálném u lidí, ale obdobu černocha by tam mohl hrát i aligátor, takže to nejde jednoznačně přiřadit. Podle mě ta postava nemá být obdobou černocha, protože na ní moc černošských stereotypů nenajdeš a tenhle komiks se stereotypama pracuje.
Ať už je to kočka, nebo panter - v jednom z dílů se řeší i barva "pleti" - takže v rámci Blacksadovského světa je to černoch.
Zack - presne. Kelly Jones z neho síce spravil Neandertálca, ale z Batmana zasa Dráculu, takže to beriem ako jeho bežnú pracovnú metódu.
Jsem si ani nevsim, ze tu je dalsi hadanka. Killer Croc? I kdyz to teda vypada spis na gorilu nez jestera.
Blacksad je kocka. Si to asi pletes s Michaelem Jacksonem, to mel byt cernoch.
andre: Ano, měl by být.
Můžete mi, prosím, připomenout: Má být Blacksad černoch? Teď čtu ten poslední díl (4.) odehrávající se v New Orleans řekněme mezi muzikanty, a je tam zase pár takovejch narážek. ...... V hlavě mám nasráno-špatná paměť (mimo jiné), a jelikož jsem v stěhovacím procesu, tak mám staré booky zabaleny, takže si nemohu připomenout:(
mno je pravda ze jsem nekolikrat neveril ze je to mysleny vazne, hlavne kdyz jsem si cetl jeho hodnoceni u asterixe .)
Draco: za málo, znamená to, že ač budu spát kdoví kde, v nejhorším nás z Crossu odtáhneš přespat;-)?
Awakener: no víš jak, jestli entita opravdu není projektem, v normálním životě by držel hubu hned, myslím, že jestli pojede na Crwecon, tak se neopováží ani zeptat, kde jsou záchody - tam není proč se rozčilovat, ale jak někdo sviní tento web, který se opovážím nazvat domovským, ostatně jakékoli internetové fóra a diskuze, to aspoň já musím tady reagovat. Ale urputná tupost, s jakou je tento atack prováděn - mi furt evokuje projekt - a toto by si asi Fabulu rasu zasloužilo...jestli to není celou dobu Zack, aby si pak udělil cenu v nové kategorii;-)
2 Zack: Tiež pravda. Z tohto pohľadu ma to nenapadlo porovnávať. ;-)
Mankin: vubec bych pravidly nesrovnaval Crew a ComicsDB. Crew je podnikatelsky subjekt, ktery se snazi lidem neco prodat. Jeho zastupci se podle toho musi chovat (po jistou mez, pochopitelne). ComicsDB je naopak soukroma aktivita nekolika lidi, ktery vam opravdu nic nedluzi a jestli jsem na neco haklivy, tak kdyz mi tu nekdo honi, buzeruje nebo okrikuje adminy, kteri si tu oddrou tu praci a maji z toho maximalne dobry pocit z prace. Zvlast kdyz to dela takovy hovnousek jako je Fry. Jak si odtud muzu vyhodit koho chci, i kdyby ten duvod byl jen to, ze mu smrdi z huby, natoz kdyz me sere a nestaci mu to rict 3x. Porad jeste vaham, jestli je Fry fakt jen rozmazleny smrad nebo neci fun identita, ale dusledek je stejny. Nehodlam to tu trpet. Roky tu byl krasny klid a rad bych, aby to tak pokracovalo.
Kapis | 17:38:44 18.03.2011 | Pindárna | [X]
Kdyby tupost difundovala z hlav a usazovala se na stěnách, kde trávíte čas, nerad bych někdy škrábal fryův dětský pokojíček;-)

Kapis, díky, tohle jsem po dni stráveném prací na rodinné plantáži opravdu potřebovala. BTW, držte mi palce, ať se mi daří jako obvykle a pevně se uhnízdím ve studentském hnízdečku(kde si teď dřu hřbet bez nároku na odměnu), neb leží jen ob ulici od Crossu...

A vůbec, buďte na sebe hodní, já teď bohužel nemám čas to tu trošku zkultivovat svým jemným britským humorem, ale to vy mi zajisté odpustíte.