Tak mé loňské orodování v MZK za přednášku o komiksech pro knihovníky přece jen (po pouhém půl roce) přineslo ovoce - http://www.mzk.cz/aktivity/akt10_15.php Akorát se nemůžu ubránit dojmu, že na půlden trvající samostatnou přednášku o komiksu se knihovnice dvakrát nepohrnou, mělo to mít maximálně dvě hodiny a mělo to být zařazené do nějakého pásma knihovnických přednášek (někam doprostřed, na poslední přednášku obvykle zůstane sotva polovina lidí :)
Dotaz do Pléna: nevíte někdo v jakých novinách/časopisech původně vycházely komiksy Josefa Lady? Tonda Čutal, Franta Vovísek... případně jakákoliv jeho další komiksová tvorba? (tu velkou Ladovskou monografii nemám :o)
Já jim vůbec nekřivdím, já to ani neberu jako, že je to něco špatného. Jen říkám jak to je, naše firma si kupuje kluky z technetu tak jednou do měsíce a firma přítelkyně zase kluky z Hobby. Byznys je byznys a hypotéka se neptá.
Tak jsem právě zjistil, že RefleX na svejch sajtnách přesunul dosud volně dostupné komiksy do tzv. "placené zóny". Sbohem trapná Hano a Hano, Zelený Raoule, kterého jsem navštěvoval zhruba jednou za dva roky, abych se ujistil o tvé stálé stagnaci, sbohem Aloisi Nebele, kterýs nebyl ani za mák komiksem... Chybět mi nebudete... :-))
Vasek: To není podezřelé, to je byznys. Idnes rozhodně není nezávislý zpravodaj, je to jeden PR článek vedle druhého, hlavně technet a mobil, ale i kultura je na prodej, jak se zdá.
No, je přinejmenším podezřelé, že o "vyprodanosti" a "další nedostupnosti" nějakého komerčního titulu píše "nezávislý" internetový zpravodaj. To trošku zavání takovou marketingovou šikanou. Jinak třeba Muriel a OS jsem viděl před 2 týdny v regálu knihkupectví ve čtyřech kusech.
No z PULTŮ nezmizela, pouze majá dobrý promo (šikovnou PR agenturu), neb stále platí "zákon nedostatku", že. .... Včera jsem byl asi v pěti knihkupectvích (dával jsem dohromady první díly Usagiho jako dárek-docela bez problému, jen tak na okraj) a všude byla po štosech. ..... Když to tak vezmu, jak byly skládaný, tak jsem jich mohl vidět tak 150-200ks(v těch pár obchodech).
AZTeck: Ale já mám taky velkou zahradu... a za domem úhor 2000 m čtverečních... zahrada bude taky taková. Myslíš, že je sranda to udržovat? U nás by se o ni nikdo neměl čas postarat, když bych makala od jara do podzimu někde u Ostravy. A navíc, kam já šlápnu a kde co vypleju, tak mám pocit leda ten, že to roste rychleji... A umím nejen s kosou, ale i se sekačkou, i s bubnovou, křovinořezem a traktůrkem. A jak umím okopávat! A stříhat růže a keře! A co zasadím, to se ujme :)
Kapis: tebe jsem do zemědělství zatahovat nechtěl. Komiks-slez nepřipadá k úvahu. Co potom s pozemkem, kde nepřežijí ani půdní bakterie :)
Draco nobilis: umíš kosit trávu kosou?
Kapis: máš dost velký kufr v autě? Začíná jaro, tráva začne brzo růst jak splašená a tak potřebuju někoho na údržbu (vytrhavání pampelišek, šťovíku ap. neřádstva). Bio vzdělání výhodou. 2000 m2 polnosti. Dlouhý řetěz k dispozici. Kosa k dispozici. Ideální osoba - kde vstoupí, tam tráva neroste.
AZTeck: Já nepotřebuju převýchovu, maximálně plastiku(viď, Zacku :)... A proč na Moravu? Proč nakládat? Copak jsem okurka? Nikdo mě tady nemá rád! Bú, fňuk, smrk...
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.