No z PULTŮ nezmizela, pouze majá dobrý promo (šikovnou PR agenturu), neb stále platí "zákon nedostatku", že. .... Včera jsem byl asi v pěti knihkupectvích (dával jsem dohromady první díly Usagiho jako dárek-docela bez problému, jen tak na okraj) a všude byla po štosech. ..... Když to tak vezmu, jak byly skládaný, tak jsem jich mohl vidět tak 150-200ks(v těch pár obchodech).
AZTeck: Ale já mám taky velkou zahradu... a za domem úhor 2000 m čtverečních... zahrada bude taky taková. Myslíš, že je sranda to udržovat? U nás by se o ni nikdo neměl čas postarat, když bych makala od jara do podzimu někde u Ostravy. A navíc, kam já šlápnu a kde co vypleju, tak mám pocit leda ten, že to roste rychleji... A umím nejen s kosou, ale i se sekačkou, i s bubnovou, křovinořezem a traktůrkem. A jak umím okopávat! A stříhat růže a keře! A co zasadím, to se ujme :)
Kapis: tebe jsem do zemědělství zatahovat nechtěl. Komiks-slez nepřipadá k úvahu. Co potom s pozemkem, kde nepřežijí ani půdní bakterie :)
Draco nobilis: umíš kosit trávu kosou?
Kapis: máš dost velký kufr v autě? Začíná jaro, tráva začne brzo růst jak splašená a tak potřebuju někoho na údržbu (vytrhavání pampelišek, šťovíku ap. neřádstva). Bio vzdělání výhodou. 2000 m2 polnosti. Dlouhý řetěz k dispozici. Kosa k dispozici. Ideální osoba - kde vstoupí, tam tráva neroste.
AZTeck: Já nepotřebuju převýchovu, maximálně plastiku(viď, Zacku :)... A proč na Moravu? Proč nakládat? Copak jsem okurka? Nikdo mě tady nemá rád! Bú, fňuk, smrk...
4 kapis: No opovaž se nedorazit na Crwecon. Jinak přespat můžeš u některýho z těch buzíků, popřípadě u mě. Můj skromný příbytek hostil již takové celebrity jako jsou Andreew, Dark Scavenger, Sláine nebo třeba moje tchyně a všichni byli spokojeni. Turistický MdS
AZTeck: S nakládačkou rád pomůžu;-) Doufám, že máš dostatečně krátky řetěz, mně se když tak doma osvědčila 5m prodlužovačka, jednou stranou přivážeš ve sklepě k tyčce nebo k topení doma a druhým koncem můžeš valit;-)
Akorát koleno si žádá plastiku předního křížového vazu :/ na kterou jdu 6.5. a s obavami uvažuju, jestli si budu moct dovolit 29.-ho takový výlet :/ Ale Crwecon bych si nerad nechal utéci - uvidíme. Jestli bych byl schopen už řídit, možná bych se klonil spíš k variantě jet autem. Riskl bych své řitní panenství a přespal bych u některého z těch buzíků a v nedělu zpátky;-) No uvidíme jak to se mnou bude vypadat;-) Na prázdninový komikssléz (jestli bude) bych už měl býr ready.........
Zack: jakožto majitel jsi v pozici Boha, jež se vznáší v nadprostoru a je povznesen nad pozemskými (v tomto případě comicso-databázovými) záležitostmi. Potom jsme tu my - tví zástupci na Zemi, úplatní vykonávatelé dobra i zla, zkažení mocí a pokušením. Takže žádný eunuch.
Tak knihu o K.Saudkovi mohu doporučit. Docela slušně se bavim, ten člověk byl fakt vtipnej:).... akorát mám strach, že vazba nevydží, ale to je zatím spekulace.
Xeelee: Zákony jsou jedna věc a vnitřní pravidla této databáze věc druhá. Tady prostě žádné odkazy na stahování autorsky chráněných comicsů nechceme (není to ani účelem této databáze) a tudíž tu nebudou. Pokud chceme mít určité renomé u širší veřejnosti, musíme zaručit i tyto nepsaná pravidla.
Draco nobilis: do harému s tebou a bude klid :) Crew 11 - 1725 Kč
andre: Mě ale nejde o to, že mi ten komentář smazal, ale o důvod proč ho smazal. Zdá se, že se neorientuje v autorském zákoně a nejsem si jistej, co považuje za ne/morální. Rozhodně mám větší znalosti problematiky než AZTeck a nemám pocit, že by to co sem udělal někoho poškozovalo.
AZTeck: OK, díky. Podle našich zákonů na zveřejnění odkazu nic nelegálního není (kromě softwaru). Dokonce je legální stažení pro vlastní potřebu a když to dílo u tebe někdo najde, tak tu platí presumpce neviny. Nelegální je jen sdílení autorsky chráněnýho díla (ten kdo ten Čtyřlístek nahrál na eDisk porušil zákon). To je stejnej problém jako s torrent trackery, kdy ve většině zemí není odkazování na nelegální obsah nelegální a na trackerech se žádnej autorsky chráněnej obsah nenachází (najdi si třeba informace o soudních procesech s The Pirate Bay). Navíc mi nepřijde nemorální šíření autorsky chráněnýho díla, když tím autorům nevzniká žádná škoda. Kdybych argumentoval vysokou cenou a dílo ještě nebylo vyprodaný, tak by autorům vznikala finanční škoda a morálně by to nebylo úplně košer. U limitovanejch vydání si tím ale nejsem zas tak jistej, protože se stejně dřív nebo pozdějc vyprodaj. Rovnost a bratrství neberu. Já sem liberál, ne komunista.
Xeelee: a co je legálního na zveřejnění odkazu k autorsky chráněnému dílu + morální hledisko? Argument o těžké dostupnosti neberu. Zítra bude třeba někdo argumentovat vysokou cenou....rovností, bratrstvím.
Zálohovaný komentář máš v mailu. Děkovat nemusíš.
AZTeck: Tak tohle se mi fakt nelíbí. Díky za smazání komentáře. Mohl jsi mě na to upozornit, než jsi to udělal. Navíc netuším proč byl smazán. Na zveřejnění toho odkazu není nic nelegálního a je to rarita, po který se tam uživatelé ptali a kterou teď asi těžko někdo z nich sežene. Pokud tě náhodou napadlo můj komentář zazálohovat, tak mi ho pošli na mail. Neděkuju.
Tahle odnož Albatrosu http://www.albatrosmedia.cz/cooboo.html vydala "knoflíkovou válku" svazek 1 "poklad". Ale na jejich stránkách jsem nic nenašel. Scénář: Mathieu Gabella, kresba: Valérie Vernayová. ... 149,-Kč. ... Každopádně na pultech již je.
Tohle sem zkrátka musím dát, je to koncert... http://www.youtube.com/watch?v=ZrSCVjvQPjE Právě mu vyšlo nové album ANIMAL'Z a Poláci, kteří ho mají asi taky tak rádi jako já, ho vydají už 29.3. Fakt se těšim.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.