Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

tymoly: urcite battle a urcite se bude volne kreslit... jestli bude nejaky kresleni podle navodu nebo neco podobne poucneho, nevim, nevypada to...
andré: Supr, díky! Když zbude čas a peníze, tak se tam možná během mého sobotního výletu do Prahy zastavím.
Slaine: Jak ses někde ptal zda se někde dá pořídit "Noc", tak dá. Třeba v Praze na Betlémském náměstí, vedle Betlémské kaple, je "klub architektů" restaurace a knihkupectví. Tak v tom knihkupectví:)
nevite nekdo jake workshopy(jestli nejake) se na conu vykuklí?
MdS: tak to ti jen popreji hodne stesti pri hledani :)
4 Kapis. Nezáviď. :) Užnevímjaký MdS
4 Slaine: Neboj. Neškodný MdS
4 Zack: Ne to myslím jakoukoliv pěknou bytost ženského pohlaví. :) Hetero MdS
ajaj kluci si sjednávají rande, to bude divoké;-):-D
:( ideální by bylo stihnout všechno...
To, co je tam (predbezne) vypsany, jsou vsechno body hlavniho programu z hlavniho salu. Takze ty pojedou po sobe, ne nutne v tomto poradi. Pak budou dalsi veci jako workshop, autogramiady a mozna promitani anime, ktere pobezi paralelne. Ale s nejvetsi pravdepodobnosti se nestane, ze by na dvou mistech najednou byla prednaska nebo tak neco.
Zack, Turlogh: Koukal jsem se na webovky conu a mám dotaz k tomu programu - pojede zase víc věcí zaráz nebo to půjde pěkně postupně?
em debata začíná upadat, chtělo by to jiný téma :).
... deti, doufam, ze budete stastni
A kurva, já jsem blonďák :).
Turloghie je prece bruneta.
MdS: myslis Turlogha?
4 Zack: tak to si asi stříknu do trenek, ale spíš z tý blondýny co bude stát vedle tebe. :) Heterosexuální MdS
MdS: na rande zapomen, ale asi se tam potkame, puso :)
4 Zack: Tak co? Srazíme se letos konečně na conu? Vloni jsem byl ještě nesmělý. :) Společenský MdS
Zack: nerikam kolo, spis jiny zpusob spalovani :) nejsem pro uplnou izolaci. nic se nesmi prehanet.
mara: to chapu... lidi, co znovu vymysli kolo, jsou vzdycky tak trochu obdivuhodni... v komunite to maji autori samozrejme jednodussi... predavaji si zkusenosti, techniku, ale treba i zakazky ... takovy tvurce-samotar si to musi vsechno vydrit sam... to musi byt uzasny charakter. Trochu hloupe, ale obdivuhodne...
<br><br>
...ale priznam se, ze na Kacko nechodim (ty jejich intelektualni blitky sem cist nedokazal a zbytek se stejne dovim driv a jinde :), takze sem mozna mimo...
(cimz nemyslim clovek-samotar, ale tvurce-samotar)
Zack: vcelku s tebou souhlasim. samozrejme se branim krute homogenizaci. to si nemusim dokazovat :) ale proti davu fakt nejsem. mozna placu na spatnym hrobe/serveru. vetsinou kdyz popisuju, jak mi vadi sdruzovani fanousku komiksu, vzpomenu si na Komiks.cz a nektery jejich mirne povyseny prispevky v novinkach. hlavne ten, kde se divili, ze muze vzniknout i komiks autoru, kteri hlavni fanouskovske linii uplne unikli (Bily potok). proste mi jsou sympaticti tvurci samotari. tecka.
Slaine: no spis se domaci scena stala vrcholne nezajimavou, protoze dal to proste neridi ani tak nadseni jako prachy... coz je vcelku ok, oboji ma svoje...

mara: clovece, ty bys hlavne asi mel mezi nejakou komunitu vyrazit (chapu, ty jako tezky introvert to mas tezky, ale kdyz uz o tom chces mluvit, tak abys to taky zazil :) ... protoze me treba absolutne nenapadaji dva lide na tech nasich workshopech, kteri maji byt jen podobny styl ... nejbliz k te tve konstrukci ma fakt, ze si pucuji stejne fixy :) Ne vazne... mam spis pocit, ze si tema teoriema jen snazis dokazat, jak jsi jedinecna identita branici se te krute homogenizace :) Coz je dost srandovni, protoze clovek muze byt individualita i v ramci komunity jako ostatne vramci cehokoliv... Individualitu z tebe nedela fakt, ze si za kazdych okolnosti proti davu, ale to jak si vytvaris VLASTNI nazory a pohledy. imho
jsem ochoten se smířit s procesem sebenerdizace...
resp. na sobě... ale nijak mě to netrápí :)
a to s tim bezbrehym milovanim jakyhokoliv komiksu uz muzes pozorovat kolem sebe.
v zasade si myslim, ze pri jakymkoliv sdrzeni lidi dochazi k omylani, jde jen o to, kdo se sdruzuje, aby to melo vyznam..
ááá takže to znamená, že setkání většího množství lidí mající rádo comics může způsobit vznik tzv. univerzálních comicsových nerdů, kteří budou bezbřeze milovat jakýkoliv comics a budou stejně kreslit a psát stejný scénaře, neschopní vlastního projevu nebo názoru? Zajímavý :)))))))))))))))))))))))
pro nezasvecene: pokousel sem se vysvetlit dopad komunitizace na homogenizaci :)
jako priklad muzu uvest sebe. driv jsem nenavidel Usagiho, komunikaci s Turloghem doslo k omleti tohohle meho myslenkoveho vycnelku, protoze Turglogh je clovek jehoz nazoru si vazim, a tim jsem prisel o cast sve jedinecnosti, proste sem spadl mezi obdivovatele kralika. kdybych neznal Turlogha, mohl bych dal nenavidet kralika a pozdeji na nej treba nakreslit parodii. je to ciste teoreticka konstrukce, ktera predpoklada i to, ze nekdo nema dostatecne podlozeny nazor, ale tak to muze fungovat. :)
Ale pochopil jsem z toho, že mluvíš o vás autorech a ne o nás čtenářích :)...
Eeeee to sem z toho jelen :)
Zack: no samo :) sice stejnymi slovy jako ty reagovala na gymplu zemepisarka, kdyz sem tvrdil, ze tsunami vznika spojenim nekolika malych vlnek, ale tady je to jasny. nemam nic proti tomu, kdyz se sdruzi lidi, kteri maji podobny svetonazor a jejich sdruzenim v tvurci skupinu muze vzniknout vyhodna inspiracni instituce (po precteni posledniho Reflexu, napr. umelecka skupina "Matky a otcove", sdrzujujici nekolik umelcu s rodinou, zazivajici podobne zivotni stereotypy). ale s "komiksovou komunitou" je to obracene. protoze se schazi lidi, ktere zajima proste komiks a az druhotne se narazi na rozdily, ktere se vzajemnou komunikaci vicemene omylaji. autori se vzajemne okukuji a radi si. kdyz nekdo zjisti, ze je s nekym na stejny vlne, proc ne - ale nekdo proste jen okopiruje neci styl, kdyz nevi, jak neco nakreslit a pak vznikaji veci, kterych je plna ComXova galerie...trochu sem se zamotal. ehm.
Řek bych, že je to v takové fázi, že comicsáři se mají tak dobře, že nemají potřebu něco dělat, organizovat atd. , ale zas je jich málo na to aby se pro ně mohla uspořádat akce větších rozměrů, jako třeba fénixcon.
Zack: Díky, v tom případě je asi fakt, že v dnešní době řekněme... comicsového blahobytu... už aktivní komunita zaniká. Ale fantasisti (eh to je slovo) podle mě už taky nejsou kdovíjak soudržní a přesto se takovej fénixcon koná pořád a myslím, že má úspěch.
Slaine: myslim, ze hlavni znak komunity je soudrznost a aktivita... nejde o to, ze je x lidi podobneho zamereni... jde o to, aby bylo x lidi, kteri se vzajemne v podobnem zamereni podporuji... vydavaji fanziny, poradaji akce, male, velke a tak... Mel sem ten pocit z comicsaru u nas, kdyz se tu zacalo neco dit (rekneme, kdyz se objevily clanky o comicsech ve Score, a pak samozrejme kolem prvniho rocniku Crwe). A ted si nestezuju na soucasnou situaci...
Stále nechápu co se myslí tou komunitou... To že existuje skupina lidí co čte comicsy a kupuje jich větší množství než "obyčejnej" člověk, je myslím něco, co nelze popřít.
mara: to si rad poslechnu, jak existence komunity muze vest k "homogenizaci" comicsu... to se z ArtAsylum asi obesis, clovece :)
Zack: uaa. prekrucovani se nestalo z asociace (mezi neexistujici komunitou a kamaradem, mimochodem, vetsinu casu ho nenavidim), ale z toho, zes muj zajem o pozorovani komunity nazval strachem o ni, coz vazne nemam. jak mi muze jit o, jak jsi sam rekl, neexistujici vec. verim v Boha, to jo a taky nemusi existovat. ale v podstate ani nechci, aby u nas byla nejaka soudrzna komiksova komunita, coz by podle me vedlo k hnusny "homogenizaci" komiksu, ktery by tu vznikaly. spis by mi vyhovovalo (jako vetsine), kdyby komiksy vic pronikly do knihkupectvi, jako se to dari treba Blankets (pokud me tuseni neklame), ale to neni cesky komiks, ze...
Slaine: to je asi tak realny, jako ze u nas bude vydavatelstvi, ktere bude vydavat originalni comicsy a jejich autori se tim budou zivit :)
mara: ono se nam z volne asociace stalo prekrucovani cizich vyroku? :)) Vylozene dukaz, jak maji smysl... :) Ale dobre, tak nemas strach, je ti to u prdele, jen te to bavi tak jako z povzdali pozorovat... taky informace, co si muzu zapsat :) Ja si vul myslel, ze ti o tu komunitu jde... :)
Zack: maji smysl, spis si napis, ze nemas prekrucovat cizi vyroky podle svych predstav :)
Hehe, já bych taky tokovýho Mignolu bral :). Ale to by to asi chtělo asi tak 10krát víc návštěvníků a 5krát tak drahý vstupný co? :)
mara: pisu si, ze priste nejak polopaticky, ze volne asociace nemaj smysl :)
Zack: ja nevim, ale me moje "bude zajimavy sledovat" a tvoje "mit strach o" zas tak podobny neprijdou :)
mara: no ze mas strach i neexistujici komunitu, to zas nebyla tak slozita analogie, myslim :)

markyz: tvoji orientaci ti nikdo nebere, tema vykrikama jen ukazujes na to, ze si spis neco mezi homofobikem a potlacenym homosexualem (zvlast kdyz si nekdo da takhle debilni nick :) Jinak to s tim Millerem, Gaimanem a Mignolou je taky pekna pitomost... :)
Nevím jak Vy pánové, ale já mám ve své orientaci jasno a věřte, že nejsem ani trochu bisexuální a už vůbec ne gay. O smyslu ComiCZconu jsem taky přemýšlel a myslím si, že průlom nastane, až na naše cony začnou jezdit autoři ze zahraničí (Miller, Gaiman, Mignola, atd.) Stoprocentněheterosexuální MdS