@JaggedSK: o jaká čísla bys měl zájem? Já tam jdu, ale prý budou mít čísla ne až tak stará, asi deset čísel dozadu mi psali. Tzn tipuji od 13 (ta je ještě běžně k dispozici tedy). Také jsem chtěl koupit, ale mně chybí od 7 dozadu.
Pásmo mrzké reklamy:
V Brně v Knihovně Jiřího Mahena proběhne v sobotu 8. 11. od 14. hodin AARGH!FEST jako připomínka 25. výročí AARGH!u.
Program
14:00–15:00 Dětská komiksová dílna s Honzou Smolíkem
15:00–15:45 Beseda s Pavlem Čechem o komiksech i všem ostatním
15:45–16:30 Setkání s redakcí komiksového sborníku AARGH!
16:30–17:00 Tomáš Kučerovský: Nepostavené stavby aneb Jak se kreslí utopická architektura
17:00–17:30 Tomáš Prokůpek: Komiks a/jako reklama aneb Co všechno může vzejít z jejich zkřížení
17:30–18:00 Pavel Pilch: Jsou superhrdinové opravdu super? aneb O nejpodivnějších pláštěnkářích
A na místě budou v prodeji i některá už jinak dávno vyprodaná čísla.
Ještě jedno polozapomenuté info z Crweconu. Jan Mareš na příští rok plánuje 2. díl Příběhu čarodějky. Akorát dojde k určitým změnám. Vydá si to sám a formát bude stejný, jako Příběh čarodějky - Ostrov nářků, takže hřbety v knihovničce moc sedět nebudou.
@seneke: A jake omnibusy oznámil prosím, jen ligu a Lucifera? A Lucifera stylem, že vydají první díl a uvidí dle zájmu, nebo se rovnou zavázali vydat celou sérii?
@Yaromil: Měli na to vyměřený 2hodinový blok. 1 hodina bylo shrnování a zmiňování věcí, co vyjdou do konce roku. Zbytek bylo vyjmenovávání už dříve potvrzených věcí (Liga výjimečných atd.). Z novinek ohlásili několik Batmanů (nějaký vlkodlačí Batman a trilogie s upířím Batmanem a crossover s Deadpoolem). Od Marvelu vyjde Avengers navždy (3dílná série o Avengerech z jiných realit, napojená na tu Avengers sérii, co vydávají). Jo a pár starších věcí dostane nové vydání. Lucifer v omnibus provedení a Tajná válka v Legendách Marvelu. Mangu nehlásili vůbec.
Hromadu věcí ještě nemají na 100%potvrzeno a tak to radši nechtějí zakřiknout.
Já jsem z prezentace odešel na dražbu ve chvíli, kdy teprve končili s tím, co vydají do konce roku. Takže jsem taky docela zvědavý, co oznámili na příští rok.
Tak výsledky voleb už známe, tak teď už se jen dozvědět co dnes oznámila Crew za jejich budoucí plány... ;-). Byl někdo, kdo si dělal poznámky a byl by sdílný?
Když jsme u akcí, tak pro jistotu připomínám že už zítra, od desíti hodin ráno, bude v pražském klubu Cross (kousek od metra Nádraží Holešovice) další ročník CRWECONu. Jako obvykle tam budou (kromě programu, který najdete třeba na stránkách CRWE) v přízemí a venku volné stoly, kde se můžete utábořit s komiksy, které chcete prodat (pro prodejce by se to mělo otevřít už v půl desáté aby se stihli připravit). O tyhle burzy byl obvykle docela zájem. No a jasně, budou tam přednášky, dražby, prodej novinek s 25 % slevou... a panel CRWE o chystaných novinkách, kam se můžet i přijít zeptat, proč jsme udělali tohle či tamto, co se vám líbí či nelíbí - a my se to pokusíme vysvětlit. Prostě, pokud se vám stýská po předvolebních debatách, budete si moct dát repete.
Kluci z Analphabet Books oznámili, že u příležitosti 25. výročí magazínu Aargh! uspořádají v Brně sraz s fanoušky … myslím, že jde o 8.11. Plánujete se někdo zastavit? Bude tam tvoření pro děti s Janem Smolíkem, beseda s Petrem Čechem a setkání s tvůrci. Zašel bych, přece jen je to od nás z Vysočiny blíž než do Práglu.
Jinak přátelé, zajímavá věc, díky spolupráci nakladatelství Centrala a Městské knihovny v Praze se 11. listopadu odbyde autogramiáda slavného Guye Delisleho, a to v prostorách Ústřední knihovny od 18:00!
Kdo by nestíhal, má šanci den předtím, v knihkupectví ArtMap (10. 11. od 18:00).
A pak ještě v Brně:
12. 11. od 18:00 na prezentaci a autogramiádě v Moravské zemské knihovně (Kounicova 65a, 601 87 Brno)
13. 11. od 18:00 na autogramiádě v knihkupectví Kapitola (Čápkova 17/11, 602 00 Brno-střed)
Ze zvědavosti jsem se ptal Crwe jak velký úspěch měl Sál Káji Saudka na Světě knihy. Úspěch byl velký, což potvrzuje i oficiální zpráva od Světa knihy a sál by se měl jak z technické, tak i obsahové části výrazně vylepšovat. Zájem projevili i další nakladatelé, tak uvidíme.
@yogi: kámoš tam byl a horko těžko něco udal. A Mikoláš Tuček tam rozprodával svou sbírku na podporu UA, prodal toho dost, ale tam byly dobrovolné příspěvky.
Btw křes supermana včera velice dobrej, Petr Litoš měl hezky připravený otázky a kluci se snažili odpovídat, lidí přišlo dost, Dobrovský byl prázdnej jako dycky, takže nás nikdo nerušil v naší pokleslé zábavě :) a vlastně je to moc hezký, že se čeští autoři dostanou takhle do světa a trochu i doufám, že když je to dc, že je to i hezky zaplacený.