Srazy CDB v obrazu: #1, #2, #3

Pražský sraz CDB #11
KDY: ???
KDE: ???
KDO: ???
  • valon
    valon14.4.2023 12:27Srazy, cony, festivaly
    Promarněná příležitost :(
    Ale velkou radost mi tam dělá ten Michal Ivan, kterého obrázky mám moc rád a je super, že je čím dál víc vidět :)
  • Lenny
    Lenny mecenáš14.4.2023 12:20Srazy, cony, festivaly
    Ale kde je v té Itálii Pepa Dvořák, no?
  • valon
    valon14.4.2023 12:16Srazy, cony, festivaly
    Ale zase jako pěkný extrém. A já myslel, že mám být rád za 3 dobrá jména :)))
  • Zack
    Zack admin14.4.2023 11:12Srazy, cony, festivaly
    Druhy extrem, ale proc si to nepriznat, na to zas nejsem dost elita:
    https://lccaf.com/
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.4.2023 10:52Srazy, cony, festivaly
    Tak to teď mě to zlomilo!
  • Zack
    Zack admin14.4.2023 10:34Srazy, cony, festivaly
  • Zack
    Zack admin14.4.2023 10:31Srazy, cony, festivaly
    Ccp ohlasili nejvetsi pecku, kterou jim muze zavidet kazdy comicsovy con: Pepa Dvorak, ktery hral takovy zivotni role jako mechanik z Navstevniku nebo vodnika z Arabely. Nebo vodnika z cehokoliv.
  • Wasseg10
    Wasseg1013.4.2023 09:31Srazy, cony, festivaly
    Ja se chystám na CCP v sobotu, jde někdo?
  • faster86
    faster8613.4.2023 08:28Srazy, cony, festivaly
    Hele jde na ten comic ocn teda nakonec někdo? V pátek, třeba na přednášku CC, že by se tam sesedlo a podělilo o názory?
  • Sakyk
    Sakyk12.4.2023 15:12Srazy, cony, festivaly
    Prodám se slevou 3 vstupenky na CCP (sobota 15/4), nebo ještě lépe vyměním za 3 vstupenky na neděli, joskrenek@seznam.cz.
  • Darker
    Darker mecenáš11.4.2023 08:27Srazy, cony, festivaly
    Já bych zajel, kdyby mi to tento rok vyšlo časově, ale spíš jen ze zvědavosti, beztak bych skončil u hraní deskovek. Jediný Aaron mě láká, si ho poslechnout. Na koho bych si ještě zašel, kdyby někdy přijeli, tak asi Joe Hill nebo Neil Gaiman.
  • Norri
    Norri mecenáš9.4.2023 22:35Srazy, cony, festivaly
    V neděli je toho nejvíc. Asi aby se zahraničí hosté nelekli početného publika. Tak jako každý rok. Já už v neděli nejdu. Pojedu vlakem domu přes celou republiku.
  • Lenny
    Lenny mecenáš9.4.2023 22:24Srazy, cony, festivaly
    1 zahraniční panel za den. Very sad only. To jako Aaron nebo Cho neutáhnou sólovou hodinu? Beru besedy s českými tvůrci, ale zbytek je tragédie...
  • Norri
    Norri mecenáš9.4.2023 22:11Srazy, cony, festivaly
    Tak jsem se na ten program podíval a chce se mi zvracet...
  • deefha
    deefha mecenáš9.4.2023 12:31Srazy, cony, festivaly
    Dobře, já to teda chápu. Tatarkovi napíšu přes FB a na MacGyvera si nechám zajít chuť :-D
  • karl173
    karl173 mecenáš9.4.2023 12:27Srazy, cony, festivaly
    Norri: stáhni si appku, tam už program je
  • Norri
    Norri mecenáš9.4.2023 09:23Srazy, cony, festivaly
    Lenny: Jo, s tím programem, který ještě není, je to fakt průser. Stejně tak mě to štve u Světa knihy. Potřeboval bych to vědět víc dopředu, jestli tam bude potřeba jet zase už ve čtvrtek, anebo jenom na sobotu.
  • Lenny
    Lenny mecenáš9.4.2023 09:16Srazy, cony, festivaly
    Norri: Na ty bych taky zašel. Jen není program a nevím, kolik jich bude na který den si případně koupit lístek (a pak se vyprodá sobota a nazdar).

    Jinak já jsem rád, že tu CCP je. Aby se taková akce uživila, musí logicky cílit na masy.
  • Norri
    Norri mecenáš9.4.2023 07:07Srazy, cony, festivaly
    Lenny: Já třeba chodím i na ty panely s autory. Které teda loni byly v pitomé časy. Loni jsem byl i na panelu Neffa a Grygara a byly super. Na letošní komiksové hosty si rozhodně nestěžuju. V porovnání s Vídni bych řekl, že je na tom Praha líp. A ano, artist alley je ve Vídni rozhodně lepší.
    Jinak co se týká podpisů a focení, tak to je u komiksových hostů v Praze zdarma. Jediný podpis, za který jsem kdy zaplatil, byl ve Vídni od Franka Millera a to potřepání ruky s ním mi za ty prachy stálo :-)
    Nechtěl jsem CCP obhajovat, ani nijak propagovat, i když to tak ve výsledku asi vypadá. Pořád je co vytýkat. Ale i tak se těším. Včera jsem se v Budapešti bavil s jedním majitelem komiksového obchodu. Povídal mi o současných komiksových fanoušcích i o maďarském trhu a hlavně o maďarských nakladatelích. Zněl hodně zahořkle. Takže já jsem rád za ty naše nakladatele i za to, že u nás máme ComicCon.
  • Lenny
    Lenny mecenáš9.4.2023 01:27Srazy, cony, festivaly
    Norri: No třeba na Thought Bubble máš čistě komiksový panely, co jsem byl v USA (což samozřejmě nejde srovnávat), tak taky. Tady začíná v pátek con a veřejný program neexistuje. Komiksová linie bude myšmaš promo bloků (alá Crew odhaluhe novinky) s fanovským programem o komiksových filmech od no name lidí.

    Jediný lákadlo je momentálně podepsat si věci od Aarona (zbytek autorů spadá do té kategorie nice to have) a omrknout stánky. Zatím váhám, třeba někde vyhraju lístek a vyřeší mi to dilema. :D
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2023 21:02Srazy, cony, festivaly
    Nemůžu říct, že bych s vašimi argumenty souhlasil, ale je to zajímavé. Každý jsme prostě jiný. Jediné s čím souhlasím jsou blbé časy komiksových panelů. Zatím jsem letošní program neviděl, tak zatím můžu věřit, že to bude lepší než loni.
  • Zack
    Zack admin8.4.2023 20:13Srazy, cony, festivaly
    Norri: Vic panelu a v lepsich casech, se specifickymi tematy. Vetsi artist alley, co nebude jen tak mimochodem u hajzlu a budou tam spis zajimavy neznamy autori nez prodejni stanky. Vystavy. Dilny. Mne by se libil mainstreamovejsi Frame s atmosferou Crweconu, ale na prvni je zjevny, ze o comics vubec nejde (i comicsovi hoste jsou brani spis jako celebrity nez autori), na druhy je to logisticky uplna tragedie, kde nemas ani bar, ani kde si poradne sednout.
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.4.2023 18:43Srazy, cony, festivaly
    Norri za ty prachy za vstup mi nestojí ani se vidět s lidmi. Na podpisy jsem nikdy nebyl a ještě si za ně platit mi přijde jako řádná idiocie. tlachání herců mě nezajímá, Star Wars taky ne....kdyby byl vstup zdarma tak se i rád s vámi všemi uvidím jako na Crwe conu, ale jinak tam opravdu není absolutně nic co by lákalo...
  • yogi
    yogi8.4.2023 18:18Srazy, cony, festivaly
    faster86: Asi to zadarmo je , platí se možná za foto, každopádně do mých komiksů nikdo kreslit nebude.
  • valon
    valon8.4.2023 18:09Srazy, cony, festivaly
    Ano, 3 jména jsou pro mě málo za tyhle peníze, zvlášť když z mojí TOPky, co bych rád měl podpisy je max ten Aaron, zbytek je v kategorii "nice to have". Vídeň má přidanou hodnotu, že si tam projdu artist alley a potkám zajímavé lidi. Nemluvě o tom, že dostat se do Vídně na "novinářský" vstup je výrazně jednodušší než tady do Prahy a tím se dá výdaj za vstup eliminovat. Plus ta Vídeň tahá jména, co mi přijdou osobně zajímavější.
  • faster86
    faster868.4.2023 18:04Srazy, cony, festivaly
    VALON: jako tři jména jsou málo? 3 jména jsou podle mě hodně. Ani vídeň ktera je asi největší v evropě nedotahne víc velkých jmen a víc jak 3 se málo kdy najdou.
  • faster86
    faster868.4.2023 18:02Srazy, cony, festivaly
    Já si myslím že podpis od komiksového autora je zadarmo ne? Jinak si nebudeme nic nalhávat, pražský CC jde celkem projit za 2 hodiny když si projde autory, kreslíře dole a merch (vídeň je pak na 4 hodiny). Já mám v plánu zkusit si nechat něco nakreslit. Nakoupit nějaké komiksy, nechat si podepsat nějaké věci. Přednášky s komiksovýma autorama a edičák comics centra. Ono comics centrum tam z komiksovýcj věcí je klasicky top. Největší sleva a vždy je na stánku buď Trojan nebo Dort a rádi si s vama pokecají. Crew je zbytečná (sleva skoro 0 a ani jeden ze šéfů tam není) takže se nic nedosvíte. Klíčník se dá v argu chytnout, ale stejně vás nezajímá co chce říct. Ale jak sem říkal, vidím to jako přínos (ruzoce), protože lístek dycky dostanu.
  • valon
    valon8.4.2023 17:58Srazy, cony, festivaly
    Norri: Víc a zajímavějších komiksových jmen. Plus nejlíp by za mě udělali, kdyby celý content z Festivalu Fantazie vyhodili oknem a místo toho udělali větší Artist Alley. Letos je tam pro mě jenom Aaron, Guera a Asrar. Od Choa doma nic nemám, Bolland max Kameňák, Williamse nic a zbytek jsou Češi, co už tam byli několikrát, příp. nejsou dost zajímaví, abych se vydal jenom kvůli nim. A za 3 jména je to zbytečně moc peněz, když přičtu dopravu a jídlo. Navíc jsou tyhle akce hodně o potkávání se s kamarády a ti tam ve většině případů nejdou a na Crweconu se s nima pak potkám zadarmo.
  • yogi
    yogi8.4.2023 17:38Srazy, cony, festivaly
    Norri : Nechat si čmárat do knížky a ještě za to platit , to mi vždy přišlo ujeté. A vlastně ani besedy s autory mě nikdy nějak nebraly, stačí mi si knížku či komiks přečíst doma na gauči, ten cirkus okolo není pro mě . Snad s vyjímkou Crweconu, to je spíš takové rodinně setkání , alespoň tak jsem to vždy bral.
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2023 17:25Srazy, cony, festivaly
    Skoro všichni píšete, že tam pro vás nic není a podobně. Co by tam muselo být, aby to pro vás bylo? Nebo jste z principu proti jakýmkoliv hromadným akcím?
  • faster86
    faster868.4.2023 16:02Srazy, cony, festivaly
    Já byl na prvních svou v sobotu a ted jdu zkusit pátek, příjde mi to nejvíc komiksový den. Každopádně sem lístek vždycky dostal. Loni sem (asi i proto že sem lístek nedostal) nebyl a dát litr + výlohy na cestu z jižní moravy mi za podpis O'Baara na limitku vrány (nic jinéjo mi tam nepřišlo zajímavé) nestálo.
  • Dinik
    Dinik8.4.2023 16:01Srazy, cony, festivaly
    Take nejdu, škoda peněz za to co tam je.
  • komik.sx
    komik.sx mecenáš8.4.2023 14:57Srazy, cony, festivaly
    Tentokrát nejdu, první dva ročníky jsem byl vždy 3 dny, ale podruhé nebudu. Nejvíc jsem stejně chodil po malých přednáškách, ale za ty prachy a už jsem to slyšel. Merch nic moc. Za podpisy jsem se nikdy nehonil. Suma sumárum aktuálně mě to míjí. Ale třeba za rok dva si zajdu.
  • seneke
    seneke mecenáš8.4.2023 14:51Srazy, cony, festivaly
    Pořád přemýšlím, ale zatím se kloním k tomu, že ano.
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2023 14:03Srazy, cony, festivaly
    Tak já rozhodně jedu :-) A fakt tam nejedu kvůli hercům a cosplayerům.
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.4.2023 13:58Srazy, cony, festivaly
    Rozhodně nejdu, není tam nic zajímavého
  • yogi
    yogi8.4.2023 13:53Srazy, cony, festivaly
    No já už vůbec nejsem cílovka.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš8.4.2023 11:43Srazy, cony, festivaly
    Nejdu - nejsem cilovka CCP a moc me jakekoli (mistni) cony nebrali.
  • lantan1
    lantan18.4.2023 11:28Srazy, cony, festivaly
    Taky nejsem cílovka CCP.
  • Gmork
    Gmork8.4.2023 11:16Srazy, cony, festivaly
    Taky to jde mimo mě, ale příští měsíc určitě zavítám na Svět knihy.
  • Lenny
    Lenny mecenáš8.4.2023 10:45Srazy, cony, festivaly
    Jde to mimo mě, ale letos zvažuju, jestli mi Aaron stojí za 2 tisíce.
  • Zack
    Zack admin8.4.2023 10:24Srazy, cony, festivaly
    (pokud to nebylo zjevny, nejdu, fuck ccp, ale sam citim, ze to je problem muj ne ccp ;)
  • Zack
    Zack admin8.4.2023 10:23Srazy, cony, festivaly
    Jen tak pro zajimavost: Kdo jdete? Kdo nejdete protoze to nevychazi casove? Kdo nejdete protoze citite, ze to neni akce pro vas?
  • deefha
    deefha mecenáš8.4.2023 10:19Srazy, cony, festivaly
    Chtěl bych se domluvit s někým, kdo jde na CCP, jestli by mi tam nezakoupil novýho Čoláka & Doláče a nenechal podepsat MacGyvera :-) Zasloužená odměna je jistá.
  • faster86
    faster866.4.2023 18:37Srazy, cony, festivaly
    Vybavujete si nekdo jake byli ceny za commissions na tom CCP? Mam pockt ze Janin chtel 5K?
  • Ter
    Ter6.4.2023 14:03Srazy, cony, festivaly
    Valon: Mňa volal len jeden na con a z rodinných dôvodov som musel odmietnuť :D
    Aj tak, načo by som sa tam trepal, aby som dal jednému autogram :D
  • valon
    valon6.4.2023 12:45Srazy, cony, festivaly
    Co se mě týče, tak jsem už dávno radši zvolil karty s kamarádem v Brně než další PravdaCon. Na druhou stranu, kdyby Mahmuda oznámili dřív, tak tím přemluví aspoň mojí ženu a mohli mít o prodaný lístek víc. Ale to jim asi žíly fakt netrhá. A jako každý rok, budeme doma doufat, že tentokrát se snad konečně nic moc nepokazí a my se dokážeme konečně dostat na Thought Bubble, což je jediná akce o které dokážu říct, že je fakt pro komiksové fanoušky.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle6.4.2023 12:10Srazy, cony, festivaly
    Nechci znít kousavě, ale podívejme se na to z pohledu českého čtenáře komiksů, kteří čtou jenom v češtině. A také z mého pohledu, jako člověka který chce podpisy, když už je tady ta možnost.
    Jason Aaron = pecka, je známý vyšlo tu toho hodně a každý si od něj něco vybere. Jeho Thor, muži hněvu aj. jsou jistota na podpis.
    BRIAN BOLLAND = méně známý, ale stále nakreslil známý Kameňák, Dredda a pár drobností. Ten kameňák deluxe edici jsem nakonec vzal z megaknih a překvapivě jsem jej včera vyzvednul.
    ROB WILLIAMS = dělal nový sebevražedný oddíl, trochu batmana metalu a dva star wars magazíny. Takže ti kteří rebirth nečetli, jej v zásadě neznají. A já doufám, že doma najdu ty star wars magazíny ve schopném stavu do comic conu. :-D
    R. M. GUÉRA = Skalpy s Aaronem je to pecka, některé ale tato série minula a v zásadě je taky jistým způsobem neznámý. Ale snad mi dorazí, ještě do příštího týdne goddamed na podpis.
    FRANK CHO = jeho art mám hrozně moc rád a docela mne dost překvapilo, že od něj tady v zásadě nic nevyšlo, pokud odečteme komiksové komplety. Jediný je první díl Liberty meadows, kterou si většina lidí, včetně mne nejspíše nechá podepsat.
    MAHMUD ASRAR = bez urážky do včerejšího dne jsem o něm neslyšel a jediné co u nás vyšlo jsou 2 Conani, takže pochybuji, že jako takový je znám pro běžné čtenáře.
    Tímto samozřejmě nehejtím, ale bohužel je spousta z nich docela neznámá v našich končinách. Ale za mne je to nejlepší obsazení komiksových tvůrců, co tam bylo doposuď a osobně se velice na comic-con a výše uvedéné hosty těším.
  • Norri
    Norri mecenáš6.4.2023 11:26Srazy, cony, festivaly
    Já mám pro něj nachystanou hromádku k podpisu už od loňského vídeňského conu, na který jsem se nakonec nedostal. A že to nevzbudilo ohlas? Ten tu nevzbudil ani Frank Cho. Já už se dávno ničemu nedivím. :-D
    Jinak je docela zajímavé, že tam Aaron bude mít dva své kreslíře. Pro nás je super, že nám do knížek přibydou dva popdisy najednou :-)
  • Zack
    Zack admin6.4.2023 10:23Srazy, cony, festivaly
    Faster86: je to comicsovy kreslir na comiconu, samozrejme ze to zapadlo a nikoho to nezajima. Leda by mu bylo 13, mel modrou paruku a koukali mu gatky ze 'skolni uniformy'. Nebo hral 3 minuty v 16. serii 2. spinoffu nejaky sci-fi telenovely, to by si fandom trhal rodidla.
    Ne, nejsem zahorkly, nevim vubec, co myslite!