Srazy CDB v obrazu: #1, #2, #3

Pražský sraz CDB #11
KDY: ???
KDE: ???
KDO: ???
  • Norri
    Norri mecenáš9.4.2023 22:11Srazy, cony, festivaly
    Tak jsem se na ten program podíval a chce se mi zvracet...
  • deefha
    deefha mecenáš9.4.2023 12:31Srazy, cony, festivaly
    Dobře, já to teda chápu. Tatarkovi napíšu přes FB a na MacGyvera si nechám zajít chuť :-D
  • karl173
    karl173 mecenáš9.4.2023 12:27Srazy, cony, festivaly
    Norri: stáhni si appku, tam už program je
  • Norri
    Norri mecenáš9.4.2023 09:23Srazy, cony, festivaly
    Lenny: Jo, s tím programem, který ještě není, je to fakt průser. Stejně tak mě to štve u Světa knihy. Potřeboval bych to vědět víc dopředu, jestli tam bude potřeba jet zase už ve čtvrtek, anebo jenom na sobotu.
  • Lenny
    Lenny mecenáš9.4.2023 09:16Srazy, cony, festivaly
    Norri: Na ty bych taky zašel. Jen není program a nevím, kolik jich bude na který den si případně koupit lístek (a pak se vyprodá sobota a nazdar).

    Jinak já jsem rád, že tu CCP je. Aby se taková akce uživila, musí logicky cílit na masy.
  • Norri
    Norri mecenáš9.4.2023 07:07Srazy, cony, festivaly
    Lenny: Já třeba chodím i na ty panely s autory. Které teda loni byly v pitomé časy. Loni jsem byl i na panelu Neffa a Grygara a byly super. Na letošní komiksové hosty si rozhodně nestěžuju. V porovnání s Vídni bych řekl, že je na tom Praha líp. A ano, artist alley je ve Vídni rozhodně lepší.
    Jinak co se týká podpisů a focení, tak to je u komiksových hostů v Praze zdarma. Jediný podpis, za který jsem kdy zaplatil, byl ve Vídni od Franka Millera a to potřepání ruky s ním mi za ty prachy stálo :-)
    Nechtěl jsem CCP obhajovat, ani nijak propagovat, i když to tak ve výsledku asi vypadá. Pořád je co vytýkat. Ale i tak se těším. Včera jsem se v Budapešti bavil s jedním majitelem komiksového obchodu. Povídal mi o současných komiksových fanoušcích i o maďarském trhu a hlavně o maďarských nakladatelích. Zněl hodně zahořkle. Takže já jsem rád za ty naše nakladatele i za to, že u nás máme ComicCon.
  • Lenny
    Lenny mecenáš9.4.2023 01:27Srazy, cony, festivaly
    Norri: No třeba na Thought Bubble máš čistě komiksový panely, co jsem byl v USA (což samozřejmě nejde srovnávat), tak taky. Tady začíná v pátek con a veřejný program neexistuje. Komiksová linie bude myšmaš promo bloků (alá Crew odhaluhe novinky) s fanovským programem o komiksových filmech od no name lidí.

    Jediný lákadlo je momentálně podepsat si věci od Aarona (zbytek autorů spadá do té kategorie nice to have) a omrknout stánky. Zatím váhám, třeba někde vyhraju lístek a vyřeší mi to dilema. :D
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2023 21:02Srazy, cony, festivaly
    Nemůžu říct, že bych s vašimi argumenty souhlasil, ale je to zajímavé. Každý jsme prostě jiný. Jediné s čím souhlasím jsou blbé časy komiksových panelů. Zatím jsem letošní program neviděl, tak zatím můžu věřit, že to bude lepší než loni.
  • Zack
    Zack admin8.4.2023 20:13Srazy, cony, festivaly
    Norri: Vic panelu a v lepsich casech, se specifickymi tematy. Vetsi artist alley, co nebude jen tak mimochodem u hajzlu a budou tam spis zajimavy neznamy autori nez prodejni stanky. Vystavy. Dilny. Mne by se libil mainstreamovejsi Frame s atmosferou Crweconu, ale na prvni je zjevny, ze o comics vubec nejde (i comicsovi hoste jsou brani spis jako celebrity nez autori), na druhy je to logisticky uplna tragedie, kde nemas ani bar, ani kde si poradne sednout.
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.4.2023 18:43Srazy, cony, festivaly
    Norri za ty prachy za vstup mi nestojí ani se vidět s lidmi. Na podpisy jsem nikdy nebyl a ještě si za ně platit mi přijde jako řádná idiocie. tlachání herců mě nezajímá, Star Wars taky ne....kdyby byl vstup zdarma tak se i rád s vámi všemi uvidím jako na Crwe conu, ale jinak tam opravdu není absolutně nic co by lákalo...
  • yogi
    yogi8.4.2023 18:18Srazy, cony, festivaly
    faster86: Asi to zadarmo je , platí se možná za foto, každopádně do mých komiksů nikdo kreslit nebude.
  • valon
    valon8.4.2023 18:09Srazy, cony, festivaly
    Ano, 3 jména jsou pro mě málo za tyhle peníze, zvlášť když z mojí TOPky, co bych rád měl podpisy je max ten Aaron, zbytek je v kategorii "nice to have". Vídeň má přidanou hodnotu, že si tam projdu artist alley a potkám zajímavé lidi. Nemluvě o tom, že dostat se do Vídně na "novinářský" vstup je výrazně jednodušší než tady do Prahy a tím se dá výdaj za vstup eliminovat. Plus ta Vídeň tahá jména, co mi přijdou osobně zajímavější.
  • faster86
    faster868.4.2023 18:04Srazy, cony, festivaly
    VALON: jako tři jména jsou málo? 3 jména jsou podle mě hodně. Ani vídeň ktera je asi největší v evropě nedotahne víc velkých jmen a víc jak 3 se málo kdy najdou.
  • faster86
    faster868.4.2023 18:02Srazy, cony, festivaly
    Já si myslím že podpis od komiksového autora je zadarmo ne? Jinak si nebudeme nic nalhávat, pražský CC jde celkem projit za 2 hodiny když si projde autory, kreslíře dole a merch (vídeň je pak na 4 hodiny). Já mám v plánu zkusit si nechat něco nakreslit. Nakoupit nějaké komiksy, nechat si podepsat nějaké věci. Přednášky s komiksovýma autorama a edičák comics centra. Ono comics centrum tam z komiksovýcj věcí je klasicky top. Největší sleva a vždy je na stánku buď Trojan nebo Dort a rádi si s vama pokecají. Crew je zbytečná (sleva skoro 0 a ani jeden ze šéfů tam není) takže se nic nedosvíte. Klíčník se dá v argu chytnout, ale stejně vás nezajímá co chce říct. Ale jak sem říkal, vidím to jako přínos (ruzoce), protože lístek dycky dostanu.
  • valon
    valon8.4.2023 17:58Srazy, cony, festivaly
    Norri: Víc a zajímavějších komiksových jmen. Plus nejlíp by za mě udělali, kdyby celý content z Festivalu Fantazie vyhodili oknem a místo toho udělali větší Artist Alley. Letos je tam pro mě jenom Aaron, Guera a Asrar. Od Choa doma nic nemám, Bolland max Kameňák, Williamse nic a zbytek jsou Češi, co už tam byli několikrát, příp. nejsou dost zajímaví, abych se vydal jenom kvůli nim. A za 3 jména je to zbytečně moc peněz, když přičtu dopravu a jídlo. Navíc jsou tyhle akce hodně o potkávání se s kamarády a ti tam ve většině případů nejdou a na Crweconu se s nima pak potkám zadarmo.
  • yogi
    yogi8.4.2023 17:38Srazy, cony, festivaly
    Norri : Nechat si čmárat do knížky a ještě za to platit , to mi vždy přišlo ujeté. A vlastně ani besedy s autory mě nikdy nějak nebraly, stačí mi si knížku či komiks přečíst doma na gauči, ten cirkus okolo není pro mě . Snad s vyjímkou Crweconu, to je spíš takové rodinně setkání , alespoň tak jsem to vždy bral.
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2023 17:25Srazy, cony, festivaly
    Skoro všichni píšete, že tam pro vás nic není a podobně. Co by tam muselo být, aby to pro vás bylo? Nebo jste z principu proti jakýmkoliv hromadným akcím?
  • faster86
    faster868.4.2023 16:02Srazy, cony, festivaly
    Já byl na prvních svou v sobotu a ted jdu zkusit pátek, příjde mi to nejvíc komiksový den. Každopádně sem lístek vždycky dostal. Loni sem (asi i proto že sem lístek nedostal) nebyl a dát litr + výlohy na cestu z jižní moravy mi za podpis O'Baara na limitku vrány (nic jinéjo mi tam nepřišlo zajímavé) nestálo.
  • Dinik
    Dinik8.4.2023 16:01Srazy, cony, festivaly
    Take nejdu, škoda peněz za to co tam je.
  • komik.sx
    komik.sx mecenáš8.4.2023 14:57Srazy, cony, festivaly
    Tentokrát nejdu, první dva ročníky jsem byl vždy 3 dny, ale podruhé nebudu. Nejvíc jsem stejně chodil po malých přednáškách, ale za ty prachy a už jsem to slyšel. Merch nic moc. Za podpisy jsem se nikdy nehonil. Suma sumárum aktuálně mě to míjí. Ale třeba za rok dva si zajdu.
  • seneke
    seneke mecenáš8.4.2023 14:51Srazy, cony, festivaly
    Pořád přemýšlím, ale zatím se kloním k tomu, že ano.
  • Norri
    Norri mecenáš8.4.2023 14:03Srazy, cony, festivaly
    Tak já rozhodně jedu :-) A fakt tam nejedu kvůli hercům a cosplayerům.
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.4.2023 13:58Srazy, cony, festivaly
    Rozhodně nejdu, není tam nic zajímavého
  • yogi
    yogi8.4.2023 13:53Srazy, cony, festivaly
    No já už vůbec nejsem cílovka.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš8.4.2023 11:43Srazy, cony, festivaly
    Nejdu - nejsem cilovka CCP a moc me jakekoli (mistni) cony nebrali.
  • lantan1
    lantan18.4.2023 11:28Srazy, cony, festivaly
    Taky nejsem cílovka CCP.
  • Gmork
    Gmork8.4.2023 11:16Srazy, cony, festivaly
    Taky to jde mimo mě, ale příští měsíc určitě zavítám na Svět knihy.
  • Lenny
    Lenny mecenáš8.4.2023 10:45Srazy, cony, festivaly
    Jde to mimo mě, ale letos zvažuju, jestli mi Aaron stojí za 2 tisíce.
  • Zack
    Zack admin8.4.2023 10:24Srazy, cony, festivaly
    (pokud to nebylo zjevny, nejdu, fuck ccp, ale sam citim, ze to je problem muj ne ccp ;)
  • Zack
    Zack admin8.4.2023 10:23Srazy, cony, festivaly
    Jen tak pro zajimavost: Kdo jdete? Kdo nejdete protoze to nevychazi casove? Kdo nejdete protoze citite, ze to neni akce pro vas?
  • deefha
    deefha mecenáš8.4.2023 10:19Srazy, cony, festivaly
    Chtěl bych se domluvit s někým, kdo jde na CCP, jestli by mi tam nezakoupil novýho Čoláka & Doláče a nenechal podepsat MacGyvera :-) Zasloužená odměna je jistá.
  • faster86
    faster866.4.2023 18:37Srazy, cony, festivaly
    Vybavujete si nekdo jake byli ceny za commissions na tom CCP? Mam pockt ze Janin chtel 5K?
  • Ter
    Ter6.4.2023 14:03Srazy, cony, festivaly
    Valon: Mňa volal len jeden na con a z rodinných dôvodov som musel odmietnuť :D
    Aj tak, načo by som sa tam trepal, aby som dal jednému autogram :D
  • valon
    valon6.4.2023 12:45Srazy, cony, festivaly
    Co se mě týče, tak jsem už dávno radši zvolil karty s kamarádem v Brně než další PravdaCon. Na druhou stranu, kdyby Mahmuda oznámili dřív, tak tím přemluví aspoň mojí ženu a mohli mít o prodaný lístek víc. Ale to jim asi žíly fakt netrhá. A jako každý rok, budeme doma doufat, že tentokrát se snad konečně nic moc nepokazí a my se dokážeme konečně dostat na Thought Bubble, což je jediná akce o které dokážu říct, že je fakt pro komiksové fanoušky.
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle6.4.2023 12:10Srazy, cony, festivaly
    Nechci znít kousavě, ale podívejme se na to z pohledu českého čtenáře komiksů, kteří čtou jenom v češtině. A také z mého pohledu, jako člověka který chce podpisy, když už je tady ta možnost.
    Jason Aaron = pecka, je známý vyšlo tu toho hodně a každý si od něj něco vybere. Jeho Thor, muži hněvu aj. jsou jistota na podpis.
    BRIAN BOLLAND = méně známý, ale stále nakreslil známý Kameňák, Dredda a pár drobností. Ten kameňák deluxe edici jsem nakonec vzal z megaknih a překvapivě jsem jej včera vyzvednul.
    ROB WILLIAMS = dělal nový sebevražedný oddíl, trochu batmana metalu a dva star wars magazíny. Takže ti kteří rebirth nečetli, jej v zásadě neznají. A já doufám, že doma najdu ty star wars magazíny ve schopném stavu do comic conu. :-D
    R. M. GUÉRA = Skalpy s Aaronem je to pecka, některé ale tato série minula a v zásadě je taky jistým způsobem neznámý. Ale snad mi dorazí, ještě do příštího týdne goddamed na podpis.
    FRANK CHO = jeho art mám hrozně moc rád a docela mne dost překvapilo, že od něj tady v zásadě nic nevyšlo, pokud odečteme komiksové komplety. Jediný je první díl Liberty meadows, kterou si většina lidí, včetně mne nejspíše nechá podepsat.
    MAHMUD ASRAR = bez urážky do včerejšího dne jsem o něm neslyšel a jediné co u nás vyšlo jsou 2 Conani, takže pochybuji, že jako takový je znám pro běžné čtenáře.
    Tímto samozřejmě nehejtím, ale bohužel je spousta z nich docela neznámá v našich končinách. Ale za mne je to nejlepší obsazení komiksových tvůrců, co tam bylo doposuď a osobně se velice na comic-con a výše uvedéné hosty těším.
  • Norri
    Norri mecenáš6.4.2023 11:26Srazy, cony, festivaly
    Já mám pro něj nachystanou hromádku k podpisu už od loňského vídeňského conu, na který jsem se nakonec nedostal. A že to nevzbudilo ohlas? Ten tu nevzbudil ani Frank Cho. Já už se dávno ničemu nedivím. :-D
    Jinak je docela zajímavé, že tam Aaron bude mít dva své kreslíře. Pro nás je super, že nám do knížek přibydou dva popdisy najednou :-)
  • Zack
    Zack admin6.4.2023 10:23Srazy, cony, festivaly
    Faster86: je to comicsovy kreslir na comiconu, samozrejme ze to zapadlo a nikoho to nezajima. Leda by mu bylo 13, mel modrou paruku a koukali mu gatky ze 'skolni uniformy'. Nebo hral 3 minuty v 16. serii 2. spinoffu nejaky sci-fi telenovely, to by si fandom trhal rodidla.
    Ne, nejsem zahorkly, nevim vubec, co myslite!
  • faster86
    faster866.4.2023 09:23Srazy, cony, festivaly
    Tak nějak mi přišlo že úplně zapadlo že má byt na CCp2023 Mahmud Asrar, což je celkem smutné, že to nebylo ještě nikde avizované jako trhák.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin25.3.2023 10:33Srazy, cony, festivaly
    Valon: Díky ti
  • valon
    valon23.3.2023 14:53Srazy, cony, festivaly
    Draco: Zatím nikde, ale domlouvám si tam přednášku, takže se mi hodilo datum vědět :)
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin23.3.2023 14:16Srazy, cony, festivaly
    A kde to uváděli?
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.3.2023 19:09Srazy, cony, festivaly
    To hlásili už dávno, že Liberty Meadow byl průser.
  • deefha
    deefha mecenáš21.3.2023 14:32Srazy, cony, festivaly
    @Norri Liberty Meadows se mi moc líbilo. Ale koukám, že už je to deset let, co je "Kniha první" v přihrádce osamocená bez těch dalších... :-( To už se asi nedočkáme.
  • valon
    valon21.3.2023 13:07Srazy, cony, festivaly
    10.6. by měl být :)
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin21.3.2023 12:52Srazy, cony, festivaly
    Nevíte někdo, jestli bude letos Crwecon a případně kdy?
  • Norri
    Norri mecenáš21.3.2023 12:01Srazy, cony, festivaly
    Letos bude v Praze na Comic-Conu Frank Cho. Vypadá to zase na pěkné autorské obsazení :-)
    https://www.comiccon.cz/news/404/frank-cho-hostem-comicconu-prague-2023

    Škoda, že od něj u nás nevyšlo nic reprezentativního. Jenom Liberty Meadows v broži, které se teda asi moc neprodává, i když je to skvělé, a potom vyšel v různých stánkových kompletech. Předpokládám, že Crew asi žádné překvapení nechystá, co?
  • valon
    valon23.2.2023 16:36Srazy, cony, festivaly
    Mně to přijde tak trochu jako na maloměstě, kde jsem se narodil a vyrostl. Je tam gympl a pořád všichni předstírají, že je výběrový, byť posledních pár let jsou rádi, když vůbec naplní třídu, protože to maloměsto pomalu, ale jistě vymírá. Naštěstí u té Muriel je zatím, kde brát a ta kvalita komiksů je dobrá, jenom mimo hranice toho výběru už nic nevyniká, takže člověku přijde, že tam skončilo všechno o čem mělo ten rok cenu mluvit a že to nebyla úplně těžká práce s výběrem. Ale zároveň jedním dechem dodávám, že třeba loňský rok byl pro mě taky takový nějaký unavený a přijde mi, že jsem sledoval míň než v předchozích letech, co se tu u nás děje (a když už jsem něco v rukou měl, tak to bylo spíš zklamání - Idea.Lid, Hon na Macbetha - a co bylo dobré, tak skončilo v nominacích).
  • valon
    valon23.2.2023 16:20Srazy, cony, festivaly
    MaF: Data bych musel vytáhnout, takže spíš dojem. A jasně, když se ohlédnu, tak na většině minulých ročníků se vždycky ukázal nějaký kousek mimo obvyklou bublinu (byť často jenom jednou v daném případě a vrátit se nevrátili). Ale na druhou stranu u většiny našich schopných lidí platí, že jenom, co něco udělají tak tam tak nějak automaticky jsou, protože jsou dobří a většinou udělají dobrou věc.
    A k těm lepším věcem. Právěže ani nevznikají. A jestli ano, tak někd.e tak moc pod radarem, že o nich nikdo nic neví a o to smutnější to je. Za poslední roky si pamatuju, že mi tam chyběl tak max Matyáš Namai s 1984, ale jinak jsme prostě malý rybníček a dává to naprostý smysl. Ale proč potom vůbec tu cenu dělat, když dobrých věcí tu za rok vyjde tak max tolik, aby to tak akorát naplnilo ty hlavní kategorie? Bavil jsem se loni s Matysem loni přes fb, jestli by nestálo za to rozšířit počet nominací, když v té debatě zaznělo, že má cena pomáhat zvětšovat povědomí o komiksu. Ale když není z čeho brát, tak o co to rozšiřovat.
  • Norri
    Norri mecenáš23.2.2023 16:13Srazy, cony, festivaly
    baatcha: Já jsem to vymezování myslel hlavně v tom článku. Jinak proti Muriel vcelku nic nemám. Z pohledu české tvorby si myslím, že funguje dobře.
  • MaF
    MaF mecenáš23.2.2023 15:55Srazy, cony, festivaly
    baatcha: díky, že to zaznělo!