UPDATE CDB
Do https://comicsdb.cz/comicsy jsem pridal moznost si vyfiltrovat JEN PUVODNI COMICSY. Oznacujeme tak comicsy, ktere u nas vysly poprve, nejsou to preklady nebo prevydani jinych comicsu, coz nutne nemusi znamenat "ceske comicsy".
1) Ne, sám sis odpověděl už při dotazu :) Zkusím si to znovu projet, ale řekl bych, že mě to ani na podruhé nepřesvědčí. A sám už víš z našich předešlých diskuzí (které jsou obvykle na toto téma), že to že tu něco je neznamená, že to tu mělo na 100 % být - obvykle nás právě někdo jako ty přesvědčil, že to tu mělo být aby se opět později někdo jako ty divil, proč to tu je :) A jedno z hlavních pravidel máme, že když už to tu je, tak to nemažeme, pokud si o to autor / nakladatel vyloženě nezažádá, tak moc nevím, proč se na to znovu ptáš, ale vzhledem k opakující se tendenci si tuhle konverzaci počítám za půl roku až rok znovu sjedem, až zase přečteš další trampské věci co ti ještě v mládí unikli :) Ještě že nečteš ty čundrácké :) A jako obvykle neříkám nikdy, člověk nikdy neví...
2) Naskenuj, pošli
3) Je to rumunský komiks. V češtině a rumunštině (obě mutace vydané v Rumunsku).
@Darth Raelchi:
1) NE
2) Možná ANO, potřebujeme data, mám jen obálku a ani u té nevím, jestli je final. Taky se mi nezdá poměr komiksu - oficiálně má publikace 16 stran (ale klidně můžou počítat obálku jako 4 strany, to se běžně stává), každopádně Filípek začal ty komiksy publikovat v prvním zpravodaji 2024, pak každý měsíc, publikace vyšla v srpnu, takže otištěno je cca 8 stripů? Jestli je to A4, tzn. 2 nad sebou? Tzn. 4 strany komiksu celkem? To mi na přidání nešmakuje, ale můžu to alespoň zmínit v jeho profilu
3) ANO a doplním tam data navíc a hlavně to svážu do série ještě s ostatníma knihama z této edice, které postupně vyšly. Údajně osm, ale zatím jsem našel tři, pak to asi vyšumělo :) Nýčko každopádně tady v DB být ani nemělo, ale pár těchto výjimek už tu máme...
Jen nápad na zamyšlení, šlo by přidat tag "české" u komiksů které udělali čeští autoři? teď mě napadlo, že bych se podíval kolik toho vyšlo od českých autorů za posledních pár let a tohle by pomohlo, dik
@keporkak: Tak jsem na to koukal a musím říct, že komiksová část zabírá velmi malou část publikace (baj voko 20 %?) - matně vzpomínám, že to byl i ten důvod, proč jsme tuto knihu nezařadili do databáze.
@japes: Ve zkratce, původní česká vydání měla chybné číslování oproti originálu, vycházela v chybném pořadí - pokud máš novější vydání (ideálně po roce 2024), budeš mít už opraveno i v zadní části na menhirech :) Jinak zde je také správně. Týkalo se jen některých čísel mezi díly 1-23. Od dílu 24 už všechny sedí i zpětně.
@japes: kokni do poznámky, u každého čísla je napsaná poznámka o tom jak byly jednotlivé alba číslována a jak jsou číslována nyní. Obecně jsme to museli opravit aby číslování sedělo s novými vydáními.
Ahoj, možná jsem něco přehlédl, ale dávám si dohromady sbírku Asterixe a přijde mi, že tu nesedí číslování oproti tomu, co je napsáno přímo na komiksech. Například Ceasarův vavřínový věnec je v databázi jako číslo 18, ale na albu je VIII (8). Asterix Legionářem je v databázi jako číslo 10, ale na albu je díl XVI. Asterix a Normani je číslo 9, ale na albu XV.
u celé série Zámek a Klíč je první kniha "Locke & Key: Welcome to Lovecraft #1-6" rok vydání 2016, ale druhá kniha Locke & Key: Head Games #1-6 2009 - u toho prvního dílu má být asi rok 2008. Pokud je to špatně, pak je to uvedeno i u Zámek a Klíč Kompedium.
Takhle by to mělo chronologicky vycházet. Ty Květy přikryté sněhem už jsou jiný příběh. On to autor i v doslovu u 0 dílu vysvětluje, že původní záměr byl jen jeden díl, alespoň u polského vydání to tam je. https://imgbox.com/WjjPvO4g
@Fry: Jen tak pro zajímavost - proč s tím máš problém? Koukám třeba na Goodreads, kde to evidují přesně tak, jak píše Poniczech, a v angličtině je první díl Cizince v jarním vánku evidován dokonce jako Seaside Stranger, vol. 2. Jen se ptám!:)
zack: je mi to jasny. Nutne to k zivotu nepotrebuju:) Rikal jsem si, ze kdyz uz je to tady vsechno tak pekne vyplneny, tak je skoda ty data nevyuzit k filtraci. Alespon bych pak mel dalsi prokrastinacni cinnost:)
toe: takhle mi to staci, pro me je vsechno japonsky maga a hotovo. Spis mi slo o to, jestli tech 900 kousku nejak sedi. Jestli jich nevyslo treba 1500.
@Braindead: Není manga jako manhwa, není comics jako komiks :) - není to žánr a často se to tohle slovo bere jako škatulka pro cokoli s velkýma očima ať už je to nakreslené, animované nebo modelované a má to kozy venku... Ale teoreticky ty štítky odpovídat mohou, tedy tomu co bys mohl považovat za škatulku "manga". Samozřejmě bys pak taky potřeboval odfiltrovat, jestli ty kukadla kreslí japonec nebo autor z jiné země, co to za to považuje a nebo tak kreslí líp než japonec, ale nepovažuje to za to a za co to vlastně považoval ten, co štítek přiřadil ;) Zack na výroční reporty bere jako mangu to, že je autor z Japonska, což by mohlo být nejpřesnější, ale určitě ne 100%.
@Sir_Pete: to je pravda. Tagum se spis snazim vyhybat. Pokud neco neni otagovane, nezobrazi se mi ve vysledku. Ale slovo manga vypada rozumne. Ukazuje mi to cca 900 mang. Muze to zhruba odpovidat realite?
Spis mi slo o to, ze je to tu predevsim databaze a tak bych uvital vetsi moznosti filtrovani. Ted je tady jenom zanr, rok a hodnoceni. Uvital bych treba vydavatele, cenu, pocet stranek, vazbu atd. Chci si treba podivat na spalky pres 300 stran, v pevny vazbe, po roce xxx, s cenou do xxx.
Nebo to zvysi zatez db a dojde ke zpomaleni provozu?
Možná je to tak schválně, ale Cizinec v jarním vánku přímo navazuje na Cizinec na pláži a většinou se to bere jako jedna ucelená série, i když ten Cizinec v jarním vánku bude mít pod tím stejným jménem sám o sobě pět dílů. Vím, že spinoffy máme rozdělené zvlášť, ale tohle je fakt jen takový "nultý díl".
V knize cena není uvedena, v případě zájmu prosím kontaktujte autora, kontakt dostupný i zde, v autorově profilu. Limitka omnibusu je neprodejná, jako pozornost pro členy redakce. Toto info ještě doplním...
@Toe: dik za odpoveď. Viem že ide o rôzne knihy, ale majú rovnaký koncept. Aj keď rozumiem, že pokiaľ to Crew nemá zaradené pod jednu edíciu, tak komiksy stoja samostatne. Pekný deň…
@PeNNy: Ahoj a ani ne - ani nevím, jak by se edice jmenovala - DC Svět? :) Každopádně jsou to různé knihy, ne série ani edice, ale klidně si je můžeš propojit tagem
Když zadám do vyhledavače "all" nabídne mi to dvakrát all star superman a není z toho poznat, co z toho je velký formát a co ku klux klan. Nechcete to nějak odlišit?
A nechcete dát do popisku těch komiksu větu "vyšlo také v malém/velkém formátu"?