* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Technický dotaz. Tohle jsou jediné možnosti? Nějaká šance na ComicsDB kšiltovku například není?
@House: asi nejaky normalni trika, co se to sem zas vylilo za fashion bitches tohleto? :) Zeptam se, ale jsem teda znechucen, tahle komunita bejvala vetsi punk :)

@Zero: kamos rikal, ze kdyz se bude nudit a bude si chtit neco zkusit sculpnout, tak to zkusi a to je tak posledni, co jsem v tom podnikal a protoze mi to prijde jako absolutni chujovina od prvniho momentu (komik.sx potvrdí, mel to nazivo), tak tomu asi ani vic venovat cas nebudu :)
Hlavne aby bola potom aj nejaká súťaž a mal som možnosť mať to tričko zadarmo :B
Ceny jsou ok, ale více mě zajímá materiál triček a hlavně gramáž.
ceny ok, tašky zbytečný (fakt se s nima roztrhl pytel) a co chobotnička z 3D tisku?
Tak hnusny bych to nedelal, zejo :)
cena v poho, pokud to bude hezky
@Zack: Za mě všechno cenově fajn, akorát bych aktuálně brala jen ty samolepky a u tašek je asi nutné vědět velikost a materiál, protože třeba takových těch plátěnek (co třeba dávali Mighty Boys) mám teď doma tolik, že nevim co s nima.
Triko a samolepky ano,tašku spíš ne.
To bude záležet na designu.
triko ok, tasku mam v praci dost a jeste me za ne plati
MERCH TALK
Trika za 500, tasky za 300, A4 plato samolepek 150. Mam to resit dal nebo je to uplne mimo, co jste ochotni dat? :)
@Zack: Ok, rozumím. Jen se mi stává, že když kliknu v menu na mojí sbírku, tak se mi tam objevují komiksy, které ještě nemám a je to matoucí, protože slovo sbírka mi evokuje to, co mám. Kvůli tomu jsem vlastně i nějakou dobu nevyužíval možnost přidání komiksů do "to chci", protože se mi motaly tam, kde je nechci :-). Uložím si ale odkaz.
@Yaromil: nedavalo, protoze lidi jsou ruzny a treba ja kdyz jdu do sbirky, tak me absolutne nezajima, co mam, ale co chci. Specialne, kdyz si muzes dat do bookmarku link, co ti to nastavi: https://comicsdb.cz/sbirka/2354/yaromil/obalky/filtr/mam/ (jestli chces prehled, tak si to obalky prepis na prehled). I ostatni linky mas v profilu v sekci Sbirka.
Nedávalo by prosím smysl, aby byl při prokliknutí na vlastní sbírku (např. z hlavního menu přes ikonu profilu nebo i jinde) rovnou nastavený filtr "Mám"? Přece jen když chci vidět vlastní sbírku, tak mě zajímá hlavně co mám a např. to co si chci koupit do své sbírky nezahrnuji. Nyní po kliknutí na vlastní sbírku vidím vše (mám, chci, koupím,...).
jj, plato vajec kazdemu mecenasovi ;)
@Zack: Plato několika různých motivů
@Zack: plato, ať maj děti co lepíkovat.
@Zack: A4 plátno několika různých motivů ;-)
MERCH TALK

Resime, jestli delat samolepky, resp. jak. Jestli udelat A4 plato nekolika ruznych motivu nebo kusovky z jednotlivych motivu. Nebo vubec a udelam si samolepky jen pro sebe?
@SpiderJerusalem: Jasan, ale abych to pošoupnul alespoň do "připravovaných" potřebujeme nějaké info a u tohoto hlavně pěknější foto obálky (předku boxu), které opět prostě nikde není a mám osypky dávat tam 3D maketu jako hlavní obálku :)
Neni ticket, neni funkce. To plati pro oboji, k tagum neni zadny otevreny ticket.
No a když jsme to téma zase tak hezky nakousli, jevilo by se mi dosti praktické, kdyby se Zack třeba někdy strašně moc nudil a chtěl mi udělat radost, nebo přemýšlel o nové verzi, aby:

1) tagy měly našeptávač již existujících tagů, když je zadávám ke komiksu (tohle myslím máme na ticketu)... nyní mi našeptává jen prohlížeč, co si pamatuje historii té kolonky, takže znám své použité tagy, neznám však jiné
2) třeba časem měly tagy i články? Jak nám roste publikační činnost, dalo by se v tom také dobře filtrovat možná.
@George Walker Bush: knihovník, který se cítí být jako knihovníkem! Skandální! Kam tahle platforma dospěla!
Ano, to je výborný nápad, že byste taky tagovali! Protože se často cítím jako osamocený katalogizační knihovník...

@Velkej šéf: :D já si říkal, že to tady určitě a že ze sebe zase udělám vola :)

No tak tím pádem S313 - je to na nás všech! A nepřijde mi to vůbec jako blbej nápad. Jestli si vzpomenu, tak po dočtení nějakého dc komiksu tagy rád zadám a popravdě by to nebylo špatný i u hellboyversa.
Tak může být ještě někde seznam tagů? Veřejně? Že by si jen dotyčný vyhledal "hele tady je 6x Spiderman a 12x Spider-Man, tak použiju Spider-Man"?

Protože to mi nepřijde až tak nereálný. A vlastně by to bylo užitečný i tak nějak všeobecně (ono je hezký, že ty tagy jsou "pro nás", ale když už je to veřejný...)
@hellblazer: Ano, tagy jsou v tomto určitě většinovým řešením (je tu jen problém konzistence, musí se dodržovat stejné pojmy Spider-man/Spiderman/Spidrman/Spider-men... opět je to o lidské (nebo AI ;) síle
@S313: To je samozřejmě krásná funkce typická pro US comics databáze, se kterou se jednou za čas někdo objeví a samozřejmě proč ne, ale na CDB se obávám až jedině co nás nahradí AI, už takto se seznamy na doplnění parciálních dat do DB prodlužují a prodlužují :/ takže jako obvykle: Nikdy neříkám nikdy ;)
@S313: A neřešily by tohle právě tagy?
Možná taková mírně komplikovaná věc na návrh... Bylo by možné ke komiksům přidávat seznamy postav? U většiny komiksů je to asi zbytečný, ale třeba u Marvelu a DC se postavy vyskytují napříč spoustou komiksů a ne vždy je z popisu zřejmý, že v tom konkrétním ta postava je. Příklad - chci zjistit, ve kterých všech komiksech, co u nás vyšly, se vyskytuje Wolverine - ale třeba u týmovek v UKK, NHM a podobně to nezjistím, dokud to složitě nevygooglím nebo fyzicky ten komiks neotevřu. Ale funkce filtrování podle postav by to hodně ulehčila.
@George Walker Bush: OK, v pohodě. Mě vlastně jen zajímá, zda si to mám dát do "Chci" tady, nebo do "Chci si koupit" na Databázi knih. Toť vše. Snažím se nezanášet si na Databázi knih komiksy, protože comicsdb je - kterakkoli se to zdá vzhledem k rozdílu ve velikosti uživatelské základny nepravděpodobné - v mých očích kvalitou mnohem výše. Ale zadám si jej tedy zatím na DK s tím, že jej pak kdyžtak odstraním, přijde-li publikace adminům dostatečně komiksová.
Toe, MaF: Ten Locus mi tu leží na stole a dnes nahodím.

Velkej šéf: Brabenec nám neunikl, naznali jsme před nějakým časem, že je to na hraně a "spíše nekomiks", ale ještě si to prohlasujeme a prodiskutujeme:)
@MaF: Jasan, dík, do rozpracovaných jsem nahodil, tak jak bude poblíž toho data, omrknu znovu dostupnost a "aktivujeme" :)
@Toe: ještě nemám - já jen pro jistotu hlásil, neb je to nečekaná věc O:-)
@kinak: v knize je komiksu jen stopové množství (tak 5 %), takže to asi nesplňuje podmínky kvalifikace jako komiksová publikace
@MaF: Dík, máš fyzicky? Jinak myslím ještě nevyšlo, nevidím to zatím ani v Distri, plánováno je na 8.9. - každopádně počítám s tím ;)
@Toe: chýba nám ten link na hlasovanie :D
@Toe: Je to možné. Fyzicky to nemám (ale chystám se pořídit si to), takže nemohu soudit. Ale na první dobrou bych čekal, že to bude podobné Pajasanu, který tu je. Stojí za tím víceméně totožný tým. Ale mrkněte na to.