Po letech se Amíci dočkají nového manga magazínu. Jedná se o Young Magazine od Kodanshy. Zaměřovat se bude na seinen mangu a hlavní téma budou sci-fi, temný horror, cyberpunk a "syrové lidské emoce". Světlo světa to spatří 21. srpna. Uvidíme, jestli bude stejně populární jako před lety anglická verze Shonen Jumpu a mýty opředený Shojo Beat.
Kaito Gaku's BOYS RUN THE RIOT - IN TRANSITION -
Ouga's Fasciation
Rin Shimokawa's Godmother
Hiroki Ishizawa's GOUMA The Blade that Slaughters Gods
Anri Morikuma's Into the Dark
Hikari Azuma's Is My Love Strange?
Kyūri Yamada's KIKIKAIKAI
Denchi Matsumoto, Keita Nishijima's Pregnant
Yukito Iwai's PROJECT METALLIA
Daisaku Tsuru's Protocol Ryugu
Kami Nishio's Still You
Yoshimi Sato's The Graveyard Shift
Daisuke Itabashi's The Journey of a Dark Elf with Fading Powers
Ray Kindo's The Knight of Blasphemy
Hiroshi Takashige, Tatsumi Hitomoji's THE LAST TERRAN
Robico's To Dusk and Twilight
Shūzō Oshimi's ME AND BOB DYLAN (AND MY FATHER)
Masaaki Nakayama's The Silent Forest
Shūichi Shigeno's Subaru and Subaru
Kengo Hanazawa's UNDER NINJA
V nejnovější sešitovce od polského Egmontu byla reklama na českou verzi superkomiksu a podle té se můžeme těšit na další Marvel speciál. Tentokrát to bude o tom, co by se stalo, kdyby byl Donald Wolverinem. Komiks má vyjít 18. června.
Mark Millar odhalil nový projekt pro kickstarter. jedná se o komiks Psychic Sam a o kresbu se postará John Romitta JR. Kromě komiksu Millar plánuje i filmovou verzi a už jedná s producenty.
Komiksová autorka Emily Brooks Millar začala na Kickstarteru vybírat peníze na svůj nejnovější počin s názvem BIRDDAD.
A když už jsme u Millarovic rodiny, tak zmiňme newsletter jejího táty Marka Millara. Podle nejnovějších informací se 27. května můžeme těšit na několik filmových ohlašovaček.
“Komiksové R. U. R. Karla Čapka a Kateřiny Čupové (v překladu Julie Novákové) se dočkalo v americkém vydání nominace na Locus Award v kategorii Illustrated & Art Book category. Blahopřejeme, už to je skutečně zásadní úspěch! A držíme palce při vyhlašování!”
Fanoušci seriálových adaptací komiksů zpozorněte. Tým stojící za webkomiksovým multiverzem Ménage à 3 (pokud milujte absurdní sitcomy, krásné holky a cáklé zápletky, tak vřele doporučuji) plánují zadaptovat své komiksy do podoby seriálu. Plánují začít z adaptací Sticky Silly Buns, který z jejich komiksů patří k těm kratším.
Pokud nemáte příští týden co dělat, tak v appce MangaPlus si můžete přečíst komplet celého Kapitána Tsubasu zadarmo. Ale pozor! Manga tam bude přístupná jenom dokonce příští soboty, takže musíte hejbnout.
Tento měsíc bude končit manga Arte, historická fikce o holce z nižší šlechty, co se během renesance snaží stát malířkou. Výborná série. Bohužel se ale o ní moc nemluví.
Podle nejnovějších zpráv bude manga Láska ve střihu cosplaye končit 21. března tohodle roku. Potvrzuje to samotná manga. (viz. ten text s hvězdičkou na levé straně)
Mě teda mrzí, že v záplavě shonenu a obecně mangy, která Crew vynesla na vyšší vydavatelsky level se nenajde místo třeba jednoho tezuku co dva roky. No nic, můj vkus prostě není main stream.
@Qvestor: Já to naprosto chápu a upřímně jsem rád, že jsem dostal jasnou odpověď. Jak už jsem ale zmiňoval v původním příspěvku, líbí se mi ta temná ironie, že to potvrdili v den výročí Tezukovy smrti.
Pořád lepší Džundži Itó, než nic. A kdyby nebyl populární, nebyl by ani ten. Crew se alespoň snaží, není to jejich vinou že u nás není dostatečná kupní síla pro tento druh mangy. (Děkuji jim za Alitu, Ghost in the Shell, Tomii, Spirálu).
Klasika obecně netáhne, celý náš trh je vyprofilovaný pro mladé čtenáře, což dokazuje záplava YA titulů napříč mangou i knihami. Nakladatelé tady nechtějí dělat staré zaprášené autory a ani je neumí prodat.
@Django: Mně u Ita vadí, že nevycházejí jeho zajímavější kousky. Hellstar Remina, jeho adaptace Frankensteina a No Longer Human (adaptace knihy Odepsaný od Osamua Dazaie).
@seneke: jo ty shónen mangy jdou většinou mimo mě, ale možná časem se objeví něco pořádnýho, a třeba Ito mi nikdy nepřišel strašidelný ale spíš legrační. To takový Bug boy tomu říkám horor.
@Django: Tezuka je Asimov mangy. Tvořil vše od dětštějších příběhů, které jako kdyby vypadly z Ohníčku, po adaptace klasik, depresivní introspektivní horory nebo mytologické eposy. Jeho kresba vypadá dětštější, protože začal tvořit v 50. letech předtím, než nastoupila Gekiga apod.
Na druhou stranu aspoň teď vím, že nemám očekávat nic jiného, než kilotunu shónenovek (kdyby aspoň některé z nich měly konec, který nestojí za pendrek) a Junjiho Ita.
Jeho práce mi přišla vždycky moc dětská ale na druhou stranu ovlivnil mnoho úžasných tvůrců, jako Šigeru Mizuki, Hideshi Hino, Reidži Macumoto, nebo Eiichi Yamamoto jehož film Belladonna of Sadness je něco úžasného. Takže titul bůh mangy je zasloužený.
Tento den si připomínáme úmrtí "Boha mangy" Osamua Tezuky. Ironickou shodou náhod jsem v ten samý den dostal potvrzení od zástupce vydavatelství Crew, že se tento rok a ty následující žádné další vydání Tezukovy mangy neplánuje.
Z webu Epochy: Špatné zprávy z našeho autorského okolí bohužel pokračují. Dnes nás navždy opustil následkem zákeřné nemoci Albrecht Smuten, otec komiksových kočiček Pac a Pussy a mnohých dalších projektů, ať už to jsou hororové stripy Terapie masem, nebo kniha břitkým humorem vysvětlující praxi v marketingu s názvem Kokoti z reklamky. O svém boji s nemocí se podělil s humorem jeho vlastním v knize Kapitán Chemo. Této ztráty je nám nesmírně líto, protože s Albrechtem/Vráťou odešel mladý člověk plný humoru a energie. V těchto chvílích myslíme na jeho rodinu, jíž přejeme mnoho sil.
Už jsem to slyšel a k pasáží o nesnižovaní titulů... Takový Gate vydá o polovinu méně titulů a už to říkali někdy v záři, budou vydávat cca jednu publikaci za 14 dní oproti jedné týdně, těch cca 46 titulu letos nedají. Jde to vidět už teď v lednu, kdy vydali dvě publikace a loni 4. V únoru vydali 7 v plánu na únor vidím 2.
Proto se taky Deníky apatykářky, posunovali z listopadu na prosinec a pak na únor.
Do Komiksových novin jsme si opět pozvali Zacka. Ne z nouze (i když...), ale proto, že náš Vojta má rád číslíčka a grafy a váš Zack hodně ví o číslíčcích a grafech. Já jen přikyvoval. Užijte si to, pozveme si ho nejdříve za rok!
V dnešnej dobe môže kadekto obviniť kadekoho z kadečoho.. Predstavte si, že by nejaká slečna obvinila Zacka, že sa jej dostatočne nevenoval, lebo ho viac ako obsah jej košíčkov, zaujímala šírka komiksov.. :)
Občas narazíme na zajímavé články či videa s comicsovou tématikou, tak se o ně podělme s ostatními. Z domova i ze světa.
* Bez paywallu, předplatných atd.
* Bulvar sem nepatří.
* Filmové novinky sem nepatří.