* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Blikat urcite nebudou, a letos inzerce bude CREW, HOST a AUKRO :) Jen se mi nedari je vsechny nacpat do kalendare, tak premyslim, jak moc nam bude vadit, kdyz aspon v sezone na podzim budou ty bannery dva.
@Zack: d/nevadili, ať už bude reklama jakákoli
A je více než fér, aby mělo CDB příjem také z reklamy (jako pokud si někdo myslí, že tahle služba - která je v ČR unikátní a je zdarma - nenese sebou žádný náklady, pak netuší o světě ani tužku).
@Zack: : d / d (hlavně ať to nejsou ty blikající)
Provozni anketa (ty zabavnejsi si necham do Clanku):

JAK MOC VÁM VADÍ REKLAMNÍ BANNER NA HLAVNÍ STRANĚ?
a] na hlavní straně je reklamní banner?
b] ad block se neptá
c] vadí, ale přežiju to
d] nevadí, občas si i kliknu
e] pokaždý když ho vidim, tak se mi zvedne tlak

JAK MOC BY VÁM VADILY DVA BANNERY?
a] vůbec bych si nevšim
b] ad block se neptá
c] přežiju to
d] nevadí, pokud budou čistě comicsové
e] zvedl se mi tlak, jen to čtu
zack@comicsdb.cz nebo kdokoliv z adminu
komu kam jak muzu poslat obrazek otevreneho komiksu Traum 1999, ze by se hodil do galerie. Otevrel sem to a myslel ze mam zmetkovy kus ale centrala mi rekla ze je to zamer, tak treba se najde nekdo komu to pomuze aby nebyl v panice jak ja
Otázkou je jestli to má dost komiksového obsahu, když je z části knížka a z části komiks.
Co tohle ( neměl jsem v ruce , jak velkou část zabírá komiks.)? https://www.65pole.cz/kniha/aliance-udatnych-2/
@Zack: za možnost stránkování nahoře diskuzí velký díky
@Zack: Potvrzuju, ze nadbytecny radek uz nevidim. Dik! :)
sleepless: kdysi si chtel do strankovani i skok na zacatek a na konec, tak to mas
@Zack: Dik za vysvetleni! Asi me to netrapi tolik aby ses kvuli me musel hrabat v databazi. Staci az se na ten (asi low prio) bug jednou najde cas :)
@Sir_Pete: ty asi nijak, jsem asi nijak neresil rozdil mezi nicim a null, jinymi slovy, tech 12 bych tipnul, ze jsou smazany poznamky a zbytek bez poznamky. Napisu si to jako bug a casem to zmizi samo. Kdyby te to hodne rozcilovalo, tak ti to muzu posolichat rucne, ale muze se to kdykoliv zas rozbit pri nejaky manipulaci s poznamkama.
Zdravim. Chtel bych se optat jak bych se mohl dopatrat 12ti komiksu, ktere se mi zobrazuji na profilu v boxu Tloustka/vaha sbirky podle poznamky.
Mozna jsem nekde zanechal nechtene nejaky "white space"... ale tedka jak ho najit? :D
screenshot z profilu: https://imgur.com/a/JTuyWAf
Toe: ok, dam to do poznamek, diky za vysvetleni
@Darth Raelchi: Dík za info, to spíš napiš do komentářů k danému titulu - jestli to chápu dobře, není to tisková chyba ale redakční a těch tam asi bude plno co tak čtu ostatní komenty. Redakční chyby v db uvádíme jen občas, spíš když se týkají nějakého faktu spojeného s db, chybně uvedený rok vydání, jméno autora apod... Výjimečně pak třeba když je chybně otočená stránka, vypadlý text v bublinách... což už může souviset s tiskem, ne jen s redakcí.
Vypadlá nula, přehozené číslo, špatně zařazená čárka, chybějící tečka, tvrdé y na konci věty... to jsou obvykle všechno chyby redakce (korektora) a vypisovat všechny nebo jen některé by tak byl nesmysl z hlediska db - nic ale nebrání nikomu upozornit na to v komentářích ;)
Zdravim, mohu poprosit o doplneni informace ke komiksu Carbona a Silicius ohledne chyby v tiskovych podkladech? Na strane 202 je uvodni strana k dalsi kapitole s rokem 255, ktery je chybny. Dalsi kapitola je rok 247 a pak 259. Z hlediska kontinuity mi to nedavalo smysl a mrkl jsem do anglicke verze, kde je rok 225. Tak jestli by to slo jen doplnit do anotace, at to nemate ctenare, opravdu se nejedna o umysl a kontinuita tomu i odpovida, ze je cely pribeh chronologicky. Diky
@seneke: tak až vyjde další tak uvidíme
Ty Crew manga ochutnávky dejte jako sérii. Podle úvodu ve sborníku to bude vycházet dvakrát ročně.
@Fry: Tak s volným časem bojuju asi jako každý, ale rád se na tom případně budu v rámci možností podílet :-)
@Jonathan Arbuckle: co se týká Batmana od Morrisona tak už v příštím měsíci budu mít pro vás připravenou infografiku v sekci články, stay tuned!
@Jonathan Arbuckle: Jo, hale, nad tím jsem také přemýšlel a je to prakticky taky můj problém, že tu mám pár desítek knih s Batmanem, ale nikdy jsem ho pořádně nerozečetl, protože jsem nevěděl odkud začít a jak nejlépe pokračovat, tak to pořád odsouvám, že jednou si to konečně přečtu, až budu vědět jak na to :-D.
Mne docela štvalo v době kdy jsem začínal s komiksy a ani teď to pořádně nikdo nemá, že se člověk absolutně nevyzná kde začít. Zrovna od nakladatelství bych čekal, budou mít takové ty roadmapy. Samozřejmě že ne u všeho, ale taková mapa u Hellboy universa (ano tahle jediná existuje, ale je zahrabaná na stránkách), Conana, Černé palice, Světu Marvelu a DC. By byla pro všechny fajn. A já vím že většina se dá najít na netu, co jde jak za sebou. Ale vidět co vyšlo, co všechno vyjde, co je samostatný příběhový okruh, kde může člověk naskočit atd v češtině by bylo fajn. A zrovna u většiny těchto projektů nakladatelství vědí že bude pravděpodobně x dílů Avengers, batmanu, kteří tu budou vycházet sice pár let, ale proč si prostě na rovinu nenacrtnout. Ale i třeba road mapa o nevím jestli je to správně Batman od Morrisona je v něm takový rozstřel do xx nakladatelství a formátu, že by to pravděpodobně ocenili i ti zkušenější čtenáři.
@sleepless: něco v tomto smyslu máme na seznamu, ale určitě to nebude hned... každopádně jak píšeš, očekává to že to někdo pak bude upravovat a editovat a to samozřejmě ohromná práce je. pokud bys měl zájem se na tomto v budoucnu podílet, tak dalšího editora bychom určitě uvítali :)
Uvažovalo se prosím někdy, že by se pracovalo sofistikovaněji s informací ohledně původních sešitových vydání, což by umožnilo např. následující:
- provázání autorů s konkrétním sešitem
- ucelená informace o tom, v jakých kompletech u nás konkrétní sešit vyšel (včetně pořadí atd.)
- informace o tom, zda u náš vyšla původní série kompletní
- možnost vytvářet čtenářské návody ohledně toho, v jakém pořadí číst jednotlivá univerza/série s rozpadem na jednotlivé sešity

Ocenil by toto vůbec někdo další? Chápu samozřejmě, že by za tím byla ohromná práce, resp. je otázka, zda by to šlo z aktuální obecné textové informace nějak rozumně přetavit do datové struktury k dalšímu použití.
K informacím u vazby pro titul Knihovnička Vakukoku Speciál: Pepík-Hipík by bylo případně možné dodat, že je to celé opatřené průhlednými plastovými deskami

Tržní cena a odkaz na aukro u titulu Knihovnička Vakukoku #090: Whiteův velký atlas mimozemšťanů neodpovídá tomuto vydání. Nalinkováno je původní vydání od Mladé Fronty z roku 1989 v podobě volných listů v obálce
U cesty na Mars je špatně uvedena vazba - šitá v tvrdých deskách (dva svazky)
@seneke: Dík, komplet smazáno, přežitek starých časů.. ;)
U Video Noire máte napsáno: České vydání vychází z anglického reprintu "Video Noire", který vidal Dark Horse Comics roku 2001.