Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Och, to fakt má 3 a pol hodiny? Kto má čas toľko počúvať??
Náčrty a rozhovory nezájem, alternativní obálky na konci mě vždycky potěší.
@rck: Prolistuji maximálně obálky, všechno ostatní (náčrtky, rozhovory, scénáře...) jde mimo mě. Většinou mi to přijde jen jako nafukování knihy (a tím pádem i ceny).
Obálky, náčrtky atd. - absolutně mě to nezajímá a nikdy mě to nezajímalo.

Stejně tak mě nezajímají pevné desky, lépe se čte brož.

Z pohledu produkce ocením větší formát. Mám Hellboye CZ a EN verzi, EN je o pár centimetrů větší, brož a cca 400 stran a je to naprostá pecka oproti tomu CZ prckovi s pár stranami v pevné.
Jak je pro Vás zajímavé mít různé bonusy na konci komiksů (typicky náčrtky, dvě stránky vzpomínek autora, obálky/alternativní obálky, atd.)?
Ptám se proto, že já bych to klidně oželel, ale vydavatelé to vždy hrozně promují jako něco extra super unikátního a mě už to nějak nic neříká...
Dinik: Dan Černý dával na svém FB odkaz na seznam všech jeho kačeřích příběhů a obálek.
Dotaz na Disney odborníky - kreslil Daan Jippes něco z toho, co tady v devadesatkach vycházelo v sérii Duck Tales? Příběhy, obálky? Bohužel tam nikde nejsou autoři uvedení. Díky.
Steve a Norris - děkuju :)
Fort: Kartičku si u Dobrovského určitě udělej. Bodíky se šiknou vždycky.
@yogi: To byli výjimky a taky občas nevyšlo nic. Někdy se stalo, že se titul o týden zpozdil, tak to vypadlo, že vychází dva týdně.
yogi: Nakupuji u nich v předprodeji a cestou domu si to vyzvednu, je to už taková moje rutina. V klubu nejsem, ale je fakt, že některé tituly nemusím a jak jsou ty manga série dlouhé, tak je to velké riziko vydávat. Měli by zapracovat na lepším výběru titulů.
Ještě do června někdy vyšly i dvě týdně.
Fort: jen kdyby někdo nevěděl, pokud jsi v Dobrovského klubu a jednou za měsíc něco koupíš, máš nárok příští měsíc na 2 knížky z jejich vydavatelství, tedy i mangy z Gate , za polovic , jedna tedy vyjde někdy i na 70 Kč ( pokud si je předobjednáš, vyjde to levněji, jak se blíží vydání, cena jde nahoru).
Skoda, ze neni nejaka databaze comicsu, kde by s eto dalo snadno najit, co? :)
Fort: Jaké tempo vydávání měli předtím?
Gate zdražuje mangu cca o 10.- a bude v budoucnu vydávat jeden svazek mangy za dva týdny. To vypadá, že s tím co oznámili si vystačí na celý příští rok. Manga se jim moc neprodává.
@Milo_Harwey: četl, teď v sobotu, a je to super. Na první pohled zábavná blbina ve stylu Velké nesnáze v Malé Číně, zároveň je to ale i o lásce k muzice, odpuštění a o tom že i když je život na hovno, můžeme si ho alespoň zpříjemnit, ať už se správnými lidmi, nebo pomocí pořadnýho metalu.
@Milo_Harwey: Je to pecka. Když ti dojde symbolika v tom komiksu v plné šíři, tak tě to dostane.
Future death - a zrovna tyhle tři mi přijdou nejhezčí... Nějak nechápu, že nevybrali všechny, ale "pouze" 5. :)

Je ten komiks vraždící sokol aspoň dobrej? Četl někdo? :)

Nekoukal jsem na ten text, ale po tomhle předprodeji bude teda i standardní obálka? ;)
Crew nenabízí obálku DIO ,Yngwie Malmsteen, Bolt Thrower
Fry: Tady si můžeš doplnit vzdělání https://www.csfd.cz/film/136278-hnus/prehled/ ( neviděl jsem). Můj bratr metalista mi jen poradil kterou obálku mám koupit, sám nic kupovat, natožpak číst neplánuje.
@Mr.Plysh: máš to tam v komentech:
Judas Priest-Painkiller, Iron Maiden-Somewhere in Time, Bolt Thrower-War Master, Pantera-Vulgar Display,
Yngwie Malmsteen - Trilogy, Megadeth - Rust in Peace, Dio - Holy Diver and Mötley Crüe - Shout at the Devil
nasel jsem vsech 8 verzi obalky.. rozklicuje nejaky znalec ty zbyvajici kapely? :)
https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2Fu8wrv6186ax21.jpg
@deefha: tak samozrejme jde (hint: mas permalink :)
Tip z nové verze pro ty, kdo hledají nebo zatím netuší:
Na příspěvek ve fóru se můžete odkazovat (permalink) i mimo Comicsdb.cz a ve fóru na něj přímo odpovědět (a také se tím na něj odkázat). To vše jde jednoduše kliknutím na tři tečky a šipečku rozbalovacího menu, co najdete u každého příspěvku úplně vpravo na konci.

Kdo tohle menu vidí poprvé, tak zde může najít i editování již poslaného příspěvku a další funkce, které záleží na tom, jestli jste "mecenáš" nebo máte jiné označení...
@mcleek: Nejenom místo smutného GRAFICKÉHO smajlíka ;(
Aha, tak místo smutného smajlíka to tu zobrazuje otazníky????
Hele já mám třeba ze sconta tohle. Pořizoval jsem to hlavně kvůli NHMkám, který původně zevlovaly na komodě, která se ovšem tou vahou dost prohla. Je to docela fajn, rozdělení do okének mi i usnadňuje řazení knih. Akorát už by to chtělo ještě jednu XD
Nejprodávanější varianta Billy je s těmi prosklenými dveřmi, takže se na ty komiksy nepráší. To beru jako podstatnou výhodu.
Ja mám z Ikei Ivar už 15 rokov postupne dokupujem, police sa výškovo dajú nastaviť, udržia všetko a nekrivia sa.
Taky mám Billy z Ikea. Je tam navrtáno opravdu hodně děr na bocích, dají se koupit samostatně police (250/kus) a nastavit výška a počet polic podle svého. Ale i bez dodatečných polic se dá ta manga dávat do sloupečků na sebe - vypadá to dobře, knihy se neničí, ušetří to místo.
@Fort: : dokoupis polici/dve navic a das bliz k sobe
@valon: Vypadá dobře, zapíšu a pujdu omrknout, dík.
Fort: Za mě Billy, protože má narozdíl od Kallaxu polohovatelné police :)
Pozor ještě na další věc a to že i samotné knihy můžou časem vypouštět nežádoucí látky, hlavne tedy asi ty nekvalitní/ levné produkce. Mě takhle levný paperback výtisk Hobbita v EN částečně zničil přebal k prvnímu českému vydání, které jsem měl ve sbírkovém stavu. V místě kde knihy sousedily na polici mi přebal českého Hobita vyloženě zhnědl :-(
@Fort Jestli tomu dobře rozumím, tak tady https://www.centronstorage.com/8-book-storage-tips-every-book-lover-should-know/ doporučuji na dřevěné knihovny vodou ředitelný polyuretanový nátěr, který by měl dřevo uzavřít co se týče vypouštění nežádoucích látek a bylo tak více acid free,... ale asi to bude chtít více nastudovat
Yaromil: Nebyl jsem se v obchodě zeptat osobně, zatím studuji nabídku eshopu. Skládat si to chci sám, ale taky bych si to představoval jak ty.
@Fort a nedá se zrovna u těch Ikea knihoven dokoupit pak samostatně police? Spousta knihoven má předvrtané díry, aby se výška a počet polic dal měnit dle potřeby,... dělal nám to truhlář standardně i nábytku, aniž bychom o to říkali,... tak to mám za takový standard...
Nad knihovnou z Ikea, taky uvažuji, ale nemají tam žádnou na mangu, nechci mít nad knížkou tolik místa.
Ještě k té knihovně. Já bych navrhoval voskový olej. A co se týče knihovny samotné. Kdysi jsem poptával knihovnu z masivu. Bohužel se mi nepodařilo sehnat tuhláře, který by ji byl schopen vyrobit. Všichni mi řekli, že je moc velká a nad jejich možnosti. Vzhledem k akutní potřebě knihovny jsem nakonec nakoupil IKEA Billy a je vystaráno. Není to úplně to, co jsem chtěl, ale bohužel jsem to musel vyřešit akutně. A po letech kupování knížek vřele doporučuji jednou za čas udělat čistku a být krutý a nemilosrdný.
@BadBoy: Ne, on je vybral na to, aby mohl dopsat první kapitolu a za odměnu ji nahrát fanouškům jako audioknihu. Vypsal tam nějaký odměny jako že sežene áčkový herce, co to namluví a lidi se toho chytli a poslali mu asi 700 000 dolarů. To bylo v roce 2021. Od té doby o tom nikdo neslyšel, jen asi dvakrát od něj omluvu ve stylu, že "to je těžší než čekal".
yogi: Dobře přesuneme se zde. Nemyslel, jsem crewní eshop a vyšší útraty tam, není to jediný kanál, který crew má.
Nejsem učetní crwe, tak na tohle ti přesně neodpovím, ale jako majitel firmy víš kdo je tvůj nejlepší zákazník a nabídl bych to jim, bez jakékoliv medializace. Náhodný kolemjdoucí by měl smůlu a pro něho by byla limitka za 4.5k.
Je mnoho způsobu jak to udělat. Budu se bavit pouze o superlimitce o 30ks.
Udělal bych losovačku, protože to tu ještě nebylo a chtěl bych vidět důsledek, téhle akce. To co dělá Crew je předvídatelný a dopředu se ví jak to dopadne.
Losovačky by se mohl účastnit kdokoliv kdo na eshopu udělá jakoukoliv objednávku v období tržního sucha a měl zájem.
Tenhle způsob je dobrý, když chci medializovat svůj eshop, což Crew nechce.
Další co mě napadlo, bylo formou aukce, každý výtisk by se prodával zvlášť a třeba podpořil dobrou věc.
Taky to mohli prodávat ve své kamenné prodejně, až by to měli fyzicky stavem.

Žádný způsob není ideální pro všechny. To co Crew udělala znamená nespokojené zákazníky tady na fóru a to není úplné dobrá vizitka.
Fort: Já jsem sám odešel, nějaké barmanské storky do sběratelského klubu nepatří.
Je už jsme byli vyhozeni :)
deefha: No to nebyl úplně bar, spíš hudební klub s barem, na tohle neumím odpovědět , za mně to jsou lidi co přišli za muzikou a nemusí u toho nutně vypít co nejvíc alkoholu, majitel klubu to asi vidí jinak.
To je fakt, taky jsem tak trochu smířený, že se konce nedožiju.:) Opačný extrém je Brandon Sanderson, to je zase nelidská psací mašina. Nechápu, kde na to všechno bere čas. Z fantasy jsem si teď dokoupil chybějící díly u Mince a dýka od D. Abrahama a doufám, že se Laser co nevidět vytasí s překladem Blade of Dream, druhý díl u Věku popela, to mě bavilo moc.