Letos jsem konečně navštívil Festiwal Komiksu W Łodzi. Po několika letech plánování a odkládání se to konečně podařilo. A něco vám řeknu. Je to velké! Přestože si místní fanoušci stěžují, že letos to stálo za prd. A nenechte se mýlit. Tohle není Comic-Con, kde jsou nejdůležitější herci, filmy a seriály. Tohle není Comic-Con kde jsou nějací ti komiksoví autoři a fanoušci v menšině. Tohle je festival komiksů! Komiksy, komiksoví autoři a komiksoví čtenáři jsou tady to nejdůležitější.
Slavné herce byste tu hledali marně. Je tu spousta komiksových autorů, kteří podepisují na hlavním pódiu. To s sebou ale nese i nějaké negativa. Na Comic-Conu podepisují autoři tak nějak průběžně celý den, celý víkend. Tady na to mají jenom hodinu až hodinu a půl, někteří v sobotu i v neděli. Na pódiu jich sedí několik najednou a lidi k nim chodí podle lístků s čísly, na které si ráno museli vystát frontu. Vládne při tom docela chaos. Nicméně všichni kreslíři každému kreslí a kamery jim to přes rameno přenáší na obrovské obrazovky za nimi. Takže se sice stresujete, že se na vás nedostane, přestože jste už v 7:00 stáli “w kolejce”, ale máte se při tom aspoň na co dívat.
A potom tady jsou komiksoví vydavatelé, prodejci a obchodníci. Polský komiksový trh je obrovský a já jsem se cítil být snad až zahlcený tím množstvím komiksů. Hodiny jsem strávil listováním v komiksech a přehráváním beden s komiksovými sešity. Těch velkých i malých stánků s komiksy jsou desítky! Naprosto neuvěřitelné. Na jednu stranu jsem si říkal, že je škoda, že i v ČR nemáme až tak širokou nabídku komiksů v češtině. Na druhou stranu jsem si ale také říkal, že je to vlastně dobře. Na takové množství komiksů, které bych si chtěl koupit, bych musel mít hangár.
@seneke: takhle to bylo na všechn akcích, na kterých jsem byl. Děláš prostě akci s pp prezentacema který dělaj neznámý lidi, tak tam holt bude sedě pět hlav no, to je fíčura zdejších conů :)
@seneke: vim, že je to nadsázka, ale pokud to je trochu jako fantastická Ostrava, tak vola ze sebe neuděláš. Tam byli všichni totálně v pohodě, všichni s dobrou náladou, takový pozitivní, ale v dobrém slova smyslu.
(jo a píšu to proto, protože tam byli samý anime / manga lidi)
Bungó Stray Dogs (září 2024)
Dandadan (listopad 2024)
Leviathan (webtoon)
Villains Are Destined to Die (webtoon)
Planeta Nippon (doplněná a rozšířená druhá verze)
Kdo byl na Animefestu... docela by mě zajímalo jakých bylo těch 6 mang z akce "ROZHODNĚTE O NOVÉ CREW MANGA SÉRII PRO ROK 2025!", případně co nakonec teda vyhrálo?
Někde na instagramu jsem zaznamenal že jedna z těch 6 sérií bylo Made in Abyss, ale ty ostatní jsem nedohledal.
Bohužel jsou v tom víkendu v Teplicích bigbíty, těm dám přednost, letos se to holt obejde beze mě. Beztak to, co jsem si chtěl přivézt, už mám doma. https://imgbox.com/Dsz3KKhj
Já jsem s conem taky spokojený. Mám podpisy, navazoval jsem vesele kontakty. Jediné, co bych vytknul, byla komunikace vedení conu. Není příjemné, když se člověk musí dozvědět o neúčasti hostů z náhodného komentáře na Facebooku.
Jinak potvrzuji to, co říkal faster. Norri je fakt gigantický kus chlapa. Pokud chcete vidět, jak vypadá pořádnej horal, tak se s ním musíte seznámit.
Já jsem tam byl poprvé. Dal cígo s Ivanem Bartošem, mám podpis od Mike Careyho, hru od Foxů, viděl jsem nádhernou Black Widow, vydyndal jedno vzácné LP a řídil jsem tramvaj v simulátoru, takže na pár let jsem zase spokojenej:)