Srazy, cony, festivaly Upozorňování a oznamování akcí.

seneke: Hlas bych tomu nedal, ale jsem s tím v pohodě, rád si to přečtu.
Fort: Žádné překvapení. Anime bylo velice populární.
seneke: Koukám a v sobotu vedl Frieren.
Ohlášení výsledku hlasování o manga titul se ještě protáhne. Tenhle týden budou ještě sčítat počty hlasů.
Tak snad tentokrát už ta Planeta vyjde v updatované verzi. Už jí jednou oznámili já tehdy svojí prodal a od té doby čekám :)
v to doufám, pokud to tedy nevyhraje
jh666: U toho bych spíš čekal, že to normalně vydají a ne, že se o tom bude hlasovat. Vyhrát to klidně muže.
Fort: Nepodceňoval bych Frieren, anime je dost čerstvé a úspěšné.
Z těch 6ti co jste tu dali by bylo překvapení, kdyby to nebyla Vinland Saga.
Jeden z těch titulů v hlasovačce prý byla i manga Delicious in Dungeon (Dugeon meshi).
Největší radost mám teda z té Planety Nippon. Zbytek jsem jakž takž očekával.
Koukám, že Crew oznámila:

Bungó Stray Dogs (září 2024)
Dandadan (listopad 2024)
Leviathan (webtoon)
Villains Are Destined to Die (webtoon)
Planeta Nippon (doplněná a rozšířená druhá verze)
Fry: bylo to Haykuii!!, Freiren, Vinland sága, HunterXHunter, Made in Abyss a tu poslední nedám
Kdo byl na Animefestu... docela by mě zajímalo jakých bylo těch 6 mang z akce "ROZHODNĚTE O NOVÉ CREW MANGA SÉRII PRO ROK 2025!", případně co nakonec teda vyhrálo?
Někde na instagramu jsem zaznamenal že jedna z těch 6 sérií bylo Made in Abyss, ale ty ostatní jsem nedohledal.
Já se tam docela určitě chystám stavit. Jen si zatím nejsem jistý, jaký den (vykoumám později podle programu).
Já taky marně hledám důvod. Měli by tam sice být nějací zahraniční komiksoví hosté, ale co jsem se v rychlosti díval, tak nikdo známý.
Bohužel jsou v tom víkendu v Teplicích bigbíty, těm dám přednost, letos se to holt obejde beze mě. Beztak to, co jsem si chtěl přivézt, už mám doma.
https://imgbox.com/Dsz3KKhj
Já na 100% v pátek, ale uvažuji i o dalších dnech vzhledem k ceně lístku.
já bych měl být snad v sobotu :)
Čistě ze zvědavosti. Kdo všecko přijde na Svět knihy?
Seneke, spíše jsi mě tam provedl ty a ukázal zajímavé věci :-), za což děkuji. Třeba se potkáme ve větším počtu na světě knih, nebo Crweconu.
No jo, já jsem takový malý zapomenutý mamut :-) Omlouvám se všem, koho jsem nepoznal a děkuji všem, kteří se mě nebáli a přišli prohodit pár slov. :-)
Jinak díky Wasseg10, že to tam se mnou v sobotu prošel. Ty cony jsou fakt lepší ve skupince.
Já jsem s conem taky spokojený. Mám podpisy, navazoval jsem vesele kontakty. Jediné, co bych vytknul, byla komunikace vedení conu. Není příjemné, když se člověk musí dozvědět o neúčasti hostů z náhodného komentáře na Facebooku.

Jinak potvrzuji to, co říkal faster. Norri je fakt gigantický kus chlapa. Pokud chcete vidět, jak vypadá pořádnej horal, tak se s ním musíte seznámit.
Já jsem tam byl poprvé. Dal cígo s Ivanem Bartošem, mám podpis od Mike Careyho, hru od Foxů, viděl jsem nádhernou Black Widow, vydyndal jedno vzácné LP a řídil jsem tramvaj v simulátoru, takže na pár let jsem zase spokojenej:)
Ještě ke conu bych chtěl dodat, že sem se osobně seznámil s Norrim a je to moc milej, chlupatej méďa.
Zajímavé, mi Ribić ve Vídni Thora načrtl zadara, ale dost hrozně :-D
Začínám být na letošní report z Conu zvědavej. Evidentně přicházíme o pozoruhodné zážitky:

Cituji Luďka Staňka: Bez legrace - tohle byla strasna legrace. Nejdriv jsem se na gauci tlacil na Ivana Bartoše a rikal mu, at si mi sedne na klin. Byl z toho trochu nervoz, sle ustal to. Pak jsme se rozhadali a zase udobrili s Frantou Kotletou (nebo alespon myslim, pres Ivana Bartose jsem na nej moc nevidel). Pak jsem pronesl jednu poznamku, ktera mela byt nevinne vtipna, ale odstartovala Daniela Vavru zpusobem, ze se moderator (Čestmír Strakatý) opotil a Ivan Bartos se velmi neklidne vrtel a cosi mumlal. Nicmene Kotleta se projevil jako mirotvorce a deeskaloval situaci zcela vzorne. A nekde mezitim se cestmir strakaty smal, az mu tekly slzy (coz neprehanim, videl jsem to zblizka) a Kotleta a Bartos projevili zajem o me tetovani. Takze asi tak.
Mám podpisy Careyho, Robertsona i Šejiče - všichni milí, bez ceníku, přání dle volby, čekání minimální, jen si je odchytit na místě :)
Pokud na poslední chvíli hledáte nějaký komiks na podpis, tak Luxor v Harfě má hned u vchodu komiksy od autorů na Conu s příjemnou slevou.
Že já na to kreslení byl dycky tak levej. 1400 éček za panďuláka!
Ou má chyba, za jeho kresby na papíru sedí ten tvůj ceník. Já mám s sebou Thora: Zabijáka bohů a tak jsem se zeptal na to zdali by mi neudělal skeč Thora, jako mi minulý rok udělal Guéra. No a on teda že 100 euro a barevně a pořádně.
jonathan: aha tak to ja se dival asi na spatny cenik. ja tam videl o dsot vetsi cisla jakoze 300 za hlavu 1400 eur za komplet postavu
Tak u Ribice 100 euro za kresbu a jedině barevnou, nedělá skeče.
Ano, povedlo se mu to, pokusím se nahodit co nejdříve...
blackJag - Měl už Dan Černý k prodeji Fanoušův omnibus?
soulbringer- tak to buď v klidu, myslím že zrovna Moore má dnes nějaké cony úplně u prdele :-))
Jinak se docela divím, že na komiksech jsou nějaké fronty o tom už přece Comic con dávno není.
Asi starnu, ale první veci, který se ke mne z Comic Conu dostaly:

- Twitter post koalice Spolu se sestrihem zdravice ministra kuktury, kolem ktereho jsou dalsi papalasi v obleku (ale zas cenim, ze Baxa mel naznak kostymu Palpatina)
- Twitter post Zdenka Hriba, kterak se za soundracku Duny vyrazi na Comic con coby divnej Muad Dib.
…Tak jsem twitter pro dnesek zavrel :)

Nicmene hlavne se modlim, abych nikdy nedozral do stavu, kdy budu cekat v nejake fronte, abych si nechal za nejaky Eura podepsat par komiksu (hlavne bych sebou nerad bral pul knihovny) - dopredu to tady hlasim, aby nebyl treba Moore nebo Gaiman zklamany, ze se neukazu!

Ale zase na nejakej dobrej report se tady tesim! :)
K Mirce Andolfo, teď oznámili neoficiálně v komentářích, pod příspěvkem s Warwickem Davisem, že nedorazí po celý comic con. Takže je zbytečné komiksy s sebou tahat. Škoda u ní jsem měl toho nejvíce. Nešel si někdo k Ribicovi požádat o skeč, nebo malou kresbu do knihy, právě že jsem ho nezastihl, neboť se vypařil snad už kolem půl sedmé a na stole měl něco o tom že jenom v barvě. Díky :-D
faster86: Hele to netuším, neptal jsem se a skeč k podpisu mi stačí. Jedinej Ribic tam měl nějaký ceny a dost přestřelený, ale zase ta Ribicova malba je neskutečná. Robertson ale tipuju, že by za nějakou normální cenu (třeba jako Asrar) něco nakreslil a Sejic taky, ale už jsme byly na odchodu a nebyl čas. :)
hellblazer: a commission cena u sejice popripade robertsona? jako 300-700€ je velky ranec, to loni sem nakupil Asrara a Gueru hodne levne. chtel na nase asi 1500 a strasne se mne omluval se chce tolik penez
U komiksových hostů se standardně neplatí za podpis ani případné foto. Všichni jsou strašně milý, hlavně Carey a Robertson byli naprosto skvělý a rádi si i popovídali. Robertson kreslil i menší skeče. Ribic celé odpoledne maloval Lokiho a i ochotně podepisoval, ale ceny za commisions se pohybovaly od 300-700 eur, takže to jsem oželel. Sejic taky super, jen bych upozornil, že Mirka Andolfo nebyla, prý kvůli nemoci, ale žádné ofiko info jsem nedohledal a jestli bude další dny nevím a taky nás zklamal Sztybor, který měl být cely pátek a u stánku nám paní sdělila, že dorazí až kolem 21:00 a nebude lehké ho úplně chytit.
Čeští autoři v pohodě, Dan Černý trpělivě kreslil a podepisoval, to stejné Nikkarin nebo pan Tatarka. Ještě tam byl Vhrsti, ale toho jsem nezastihl. Petr Kopl nebyl přítomen, hned potom, co jsem si u Crwe koupil jeho Péráka, mi slečna sdělila, že se ze zdravotních důvodů nedostaví :)

Že zahraničních jsem zaznamenal Šejiće a ten házel klikyhák do všeho, co mu lidi donesli :) jako nezaznamenal jsem, že by někdo platil, ale vedle byl další zahraniční autor, myslím Ribić, a u něho jsem zaznamenal něco jako cenik v nižších stovkách eur.
Kdo jste dnes byli na CCP; jak je to prosím s komiksovými autory? Jsou k zastižení v artist alley? A účtuje si někdo něco za podpis, případně má nějaké omezení, že nepodepisuje třeba více než jeden komiks?
Já tam budu v pátek a sobotu.