Srazy, cony, festivaly Upozorňování a oznamování akcí.

Čeští autoři v pohodě, Dan Černý trpělivě kreslil a podepisoval, to stejné Nikkarin nebo pan Tatarka. Ještě tam byl Vhrsti, ale toho jsem nezastihl. Petr Kopl nebyl přítomen, hned potom, co jsem si u Crwe koupil jeho Péráka, mi slečna sdělila, že se ze zdravotních důvodů nedostaví :)

Že zahraničních jsem zaznamenal Šejiće a ten házel klikyhák do všeho, co mu lidi donesli :) jako nezaznamenal jsem, že by někdo platil, ale vedle byl další zahraniční autor, myslím Ribić, a u něho jsem zaznamenal něco jako cenik v nižších stovkách eur.
Kdo jste dnes byli na CCP; jak je to prosím s komiksovými autory? Jsou k zastižení v artist alley? A účtuje si někdo něco za podpis, případně má nějaké omezení, že nepodepisuje třeba více než jeden komiks?
Já tam budu v pátek a sobotu.
v sobotu tam naběhnu od desate tak max do 5 bych to videl
Valon: ty vole moju ženu by jeblo. Ešteže má dcérka momentálne aj lepší program.
Co jsem pochopil, tak jsou to hlavně O2 pravidla. Ale tak nenaděláme, holt podpoříme jinde rozumnější akci a sem se podíváme tak za 5 let, až bude mít smysl dát jim to poloviční vstupné za někoho, kdo si druhý den nebude pamatovat, kde byl a co tam dělal :D
valon: Tak Praha není Vídeň, tady se to holt teprve učí :)
Ale v roce 2024 nemít na takovýhle akci prostor pro mrňata a ještě chtít platit za ně vstupenku je dobrej hardcore.
Letos bohužel. Samotnému se mi nechce a abych mohl i se ženou, tak bychom museli vzít dítě a na to jsou tam nejhorší možná nastavená pravidla (ještě jí nebyl ani rok, museli bychom koupit poloviční vstupenku, nesmíme jí tam vzít dětskou výživu,...). Takže letos jenom do Vídně, tam jdou děti zadarmo a ještě tam jsou pro ně prostory, kde se o ně postarat :)
Já, jako každý rok, samozřejmě budu přítomen! :)
Holoto komiksová, kdo všecko zavítá na Comic-Con?
Tak páteční lístek objednán.
Someone: Díky. Hm, tak až Jíslovou (ta je tam jenom v sobotu), jsou tam všichni všechny dny.
seneke: https://www.comiccon.cz/guests
Když si rozklikneš jednotlivé hosty, tak tam je psaná účast. Komiksoví tvůrci tam až na jednu výjimku budou všechny dny :-)
Už se ví, kdo tam kdy bude? Abych nešel ve špatný den a minul půlku autorů.
valon: Tak jo, to zní dobře, díky. :)
SomeOne: U komiksáků podpisy zadara, za peníze arty a merch, příp. tam většinou mají kasičku pro nějakou charitu, aby na místě něco namalovali. Limit není, byť asi bych tam nenosil plnou krosnu, už proto, že s ní budou dělat ofuky u vchodu :)
Jak to je prosim s podpisy komiksovych tvurcu na CCP? Musi se take nejak objednavat a platit, nebo to plati jen pro herce? A je nejaky limit, kolik komiksu se muze jednomu tvurci prinest k podpisu? Nikdy jsem nebyl a letos zvazuji ucast, tak se radsi ptam :-)
Na pražský Comic-Con dorazí Mirka Andolfová (Proti přírodě)
Radime, obavám se, že opravdu budeš muset. S tím se nedá nic dělat.
Teď se modlím, aby už nebyly lístky, jinak tam - po zde avizovaných kostýmech - budu muset jít!
Norri, my to uz vime dlouho, jsi strasne nerealisticky na humanoida.
No já se taky obávám, že až jednou svleču svůj kostým, tak mě nikdo nepozná :-D
Na všechny Cony chodím ZÁSADNĚ v kostýmu! Nechápu, že si někdo může dovolit tam přijít v civilním oblečení - taková neúcta k umění!
(ponechme nyní stranou, že mám pouze jeden cosplay kostým, ve kterém chodím na každej potlach)

Ani jedno, ani druhý, jen je prosta všech sociálních sítí i moderních komunikačních platforem, což je vlastně celkem sympatické.
Zack: Jinak těším se, jen se ohol... :-)

No, vidíš to, já hlavní odpůrce přechylování na ComicsDB! Ona mi to kamarádka psala v SMS a já to bezhlavě přejal!
Stormovou, jak by napsal tady Misa.
Michal Opitz: Kamarádka chce jít za Yvonne McGruderovou, nebo Nirvanu Craneovou (té se podobá víc), aby sbalila svou platonickou lásku, Chrise Barrieho.
Na letošní Comiccon Prague jdete převlečení za sebe, nebo normálně v nějakém cosplayi?
Jonathan Arbuckle: to je jednoduché , udělej to jako já , nic si podepsat nenechávej.
Ok, tak pardón. Možná špatně položený dotaz, tak trošku jinak, Transmetropolitan je částečně VYPRODANÝ, Banda, nevyšla celá a v angličtině se ty velké omnibusy špatně shánějí a stále upřímně tajně doufám, že se nějaké naše vydavatelství do toho znova pustí. Furyho jsem četl dávno a nic moc. U zbytku dělal jenom něco. Spíše mi šlo o doporučení něčeho zahraničního, co je třeba skrytá perla a není to tak profláknuté. :-D
Škoda, že nemáme databázi, kde by všechny jeho komiksy měly hodnocení a recenze... ;-)
Na pražský Comic-Con dorazí Darick Robertson (Transmetropolitan, Banda). Ani jedno jsem nečetl, má nějaké prosím doporučení na jeho tvorbu co se dá sehnat, popřípadě co by za to stálo si nechat podepsat?
comic con první komiksak MIKE CAREY
Keporkak: Tenhle rok ne. Nemám ani floka.
keporkak: že by mi to letos konečně vyšlo? Jdu to řešit doma a v práci.
Opět po roce dotaz – nechystáte se někdo na MFKiG (https://komiksfestiwal.com/) v polské Lodži 7. a 8. 10.?
Moje zkušenost je, že to je skvělá akce a ta největší na východ od Německa :)
SomeOne: Ohlásili. Pojedou rozjeté série a nově budou dvě řady. Hrdinové (Heroes) a padouchové (Villains). Budou to dvě jednotlivé série a pokryje to 1 až 6 epizodu.