* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Fort: pokud mne neumlatite, tak bych to radsi mel takhle konzistentni pres vsechny prispevky. Ale je fakt, ze me to nejak nerusi a vetsinu casu ctu forum pres vsechny vlakna najednou.
Zack: jo takhle je to za mě dobrý
Fort: jenže ono to tam být musí; když si zobrazíš celé forum, tak aspoň vidíš do čeho jednotlivé příspěvky spadají
Úplně bych vymazal název diskuze, za časem příspěvku. Stačí když je to nahoře.
MazeCZ: Comics podle Sbirky opraveno.
ad Sbirka, to jsem asi nechyt, co mas nastaveny a co ocekavas, protoze pokud si hodim https://comicsdb.cz/sbirka/8177/mazecz/prehled/6 (prepinas klikanim na jmeno sloupce, funguji oba smery) a ve filtru si u CHCI nastavim ANO, tak porad funguje razeni, jen se vyfiltruje vse, kde mam Chci. Schvalne jsem to delal v tvy sbirce, prijde mi, ze to funguje.
Ahoj, nová verze vypadá super, ale některé funkce se mi nepodařilo rozchodit. A to:

- v "Profilu" a "Sbírka (CDB)" a zobrazení seznamu, si sice mohu zvolit "CHCI" (nebo cokoli jiného), ale už je nemohu filtrovat vzestupně nebo sestupně podle data.

- když si dám "Přehledy" a "Comicsů podle Sbírky" a kliknu na některý z komiksů, tak mě to hodí jen na stránku "Comicsy" a ne do detailu.
Zack: název vlákna za jménem tady v diskuzi (stačil by podle mě jen trochu zesvětlit)
Nevim, cemu rikate stitky a z ceho vas boli oci, tak zkuste link, trochu popisneji nebo screenshot.
Nevím jestli je to tím novým designem ale přijde mi že přehled nakladatelství je teď mnohem lepší
jako jo no, Kapis má pravdu :D
(ve skutečnosti mě jen vadí, jak je na mobilu rozhozený ten navbar - schoval bych to do hamburgeru vedle vyhledávání, nebo to zkusil hodit na jeden řádek)

PS: z těch štítků mě bolí oči
je to na piču celé;)

Rozhodně ty štítky za mě jsou zbytečně výrazné.
Tak zmigrováno to hlavní, jdu si zdřímnout, tak se tu chovejte mravně, ne že se naseru s ještě zalepenýma očima.
Zack: poroučím se... a doufám, že v nové verzi bude možnost na některé příspěvky reagovat třeba jen "srdčíkem" ;)
Zack: hele, abych to nezaspal, tak radeji posilam stiznost a blby kecy predem.
Dekuji za kladne vyrizeni!
Kdyz vas vidim jak jste rozjety, pocitate doufam vsichni s tim, ze v sobotu mozna nedeli budeme offline? Ja abych tu v pondeli necet reci o neserioznim jednani a ze nekteri nemel dost casu na zo se na to psychicky pripravit, znate se :)
@VanTom: opraveno, mělo by se jednat pouze o tři alba.
Ahoj, u nově zadaného Blacksada 2 (pevná i brož) máte v poznámce "Obsahuje původní čtyři alba série Blacksad...", ale v seznamu pod tím uvádíte jen tři (což je správně?).
Zack: Okay. A ještě bych požádal o doplnění sešitů u komiksu Batman a syn (série DCKK). Konkrétně 664-665, které toto vydání taky obsahuje.
Montiseus: navbar mohl, styly se jeste budou lestit vcetne paddingu.
Technická - dovolil bych si navrhnout dvě drobné změnu v designu v6. Nemohl by ten navbar být velkými písmeny, jak je tomu doposud? Zároveň bych doporučil trochu navýšit padding, jelikož mi přijde, že je obsah hodně natěsno k okraji stránky (alespoň o 3 čísla).

Tady je komparace toho jak to myslím:

Hlášení národního výboru: ComicsDB v6 bude spuštěn 1.6.2024. Nemusíte dělat nic, maximálně se těšit, ale znáte to, kdo se netěší, není zklamaný. Jen počítejte s tím, že ten den (je to sobota) pár hodin nepojedeme.
Walome: minimálně aspoň panely na stránkách, ale jinak třeba toho žabaka jsem uvedl jenom tak protože vítr ve vrbách taki nepovažuji za komiks. Prostě když jsem viděl ukázku kocourka Chloupka přišlo mi to jako dětské knížky, co jsem četl jako malý smrad třeba knížky s neznalkem a kocour Mikeš a kvák a žbluňk už je to dávno takze si přesně nepamatuji obsah těch knih. Ale jestli si to tady odhlasovali tak stim nemám problém.
My si sem davame, co chcem. Leporela tu nejsou jen proto, ze je tu nechcem. Az tak jednoduchy to je.
yogi: Přesně tak, i když to nebylo úplně jednostranné.
Tým Django. To sem rovnou můžete dávat leporela (jakože fakt). Ale "co bys ještě potřeboval, aby to byl komiks" je dobrá otázka, kterou bychom si mohli zpříjemnit víkend :)
Django: "Dětská knížka" a "komiks" je nějak v rozporu? Ne, vážně, jak říká kolega Radim, tohle je kniha z kategorie, o které u nás vždy hlasujeme, z kategorie tzv. hraničních kousků. Nicméně kniha se vyznačuje kontinuální ilustrovanou dějovou sekvencí v juxtapozici - co bys ještě potřeboval, aby to byl komiks?:)
Django: "Vítr ve vrbách aneb Žabákova dobrodružství" je klasická ilustrovaná kniha, kterou s komiksem pojí jen to, že její vydavatel vydává v převážné většině komiksy. "Cesty kocourka Chloupka" jsou přeci jen jiné. Přidávání těchto děl na pomezí žánrů je vždy oříšek a prakticky vždy je výsledkem hlasování v redakci databáze.
Kniha Cesta kocourka Chloupka mi nepřijde jako komiks ale jako dětská knížka, takže si myslím že by tu neměla co dělat ale jestli je názor takový že to je komiks dobrá ale v tom případě byste měli přidat Vítr ve vrbách aneb Žabákova dobrodružství od comics Centrum.
Ambasador je ještě na dovolené, až se vrátí tak se na to koukne :))
Ter: Pak bych z toho asi nedelal edici. Na druhou stranu, pokud Fry (jakozto ambasador serii :) rekne, ze klidne, tak ja tomu v ceste stat nebudu.
Zack: v tiráži je uvedene len "original title: Encanto Graphic novel.
Ter: Tam asi záleží na tom, zdali jde skutečně o "sérii", nebo nějakou edici, nebo vlastně jen takový podtitul na obálce... dost o těchto věcech diskutujeme, uvidíme, jak se na to tváří kolegové.
Tento mesiac vyjde Mezi živly - filmovy pribeh jako komiks.
Je tu uz Encanto a Ledove kralovstvi II - obidve tiez s oznacenim Filmovy pribeh jako komiks. Keďže je to všetko Disney, nemohlo by to byt spojene do toho cyklu Filmovy pribeh jako komiks?
Kdybyste náhodou někde (forum, bazar) narazili na účet AUKRO dělat promo na nějaké jejich comicsové aktivity, tak o tom víme, jsme s nima domluvený a maj to posvěcený. Jen hlásím, aby nedošlo k nějakým trapným konfliktům :)
Trip: Donzon je jedna serie, Argo jen prevzalo stafetu. Tam neni podstatny, kdo to vydaval. Podobne Thorgal. Asi nehrozi, ze by to vydal i nekdo dalsi paralerne. Kloss ma ukoncenou serii, a pak u jinyho subjektu souborne vydani. Kdyby to byl stejny vydavatel, tak to asi do te serie patri, ale takhle to trochu lezi bokem. Ale chapu, ze je to souborne vydani z te puvodni serie, takze je asi fuk, ze to vydal nekdo jiny.
"Iný vydávateľ" by nemalo byť nejaké pravidlo, viď. napr. Donžon -> Mot a Argo.
Trip: dobra otazka, normalne asi ne, jiny vydavatel, ale tady by to asi smysl davalo. Proberem to.
Nemalo by byť pri sérii kpt. Kloss (https://comicsdb.cz/serie/59/kapitan-kloss) aj súborné vydanie?
Toe, Zack: jj, jasne. Ja doufam, ze uz je to jinde nez pred dvaceti / deseti lety... nicmene to neumencuje mou vdecnost. Snad to casem prijde vsude :)
Walome: to je samozrejme chyba a budem radi, kdyz das priste vedet, kde mame diru. Resp. my vime kde mame diry, je na to dokonce seznam pristupny vsem, ale ukazky hledame zpetne asi dost okrajove.
Toe: jasně, já myslel jen pár konkrétních příkladů (hádám jednotky), kdy jsem tu něco hledal a nebyly tam žádné ukázky, i když na webu nakladatele byly. Jinak samozřejmě tu v 99 % případech jsou, a to včetně obskurností :)
deefha a Toe: Rád přidám, ale nebude to dřív jak ve středu čtvrtek, je tam zas do pitoma autorů a já momentálně nestíhám práci, natož koníčky. Omlouvám se.
PS - Balík taky přišel na sračky, ale komiksy uvnitř kupodivu v pořádku. Skoro to až vypadá na nějakou záškodnickou akci, když tu čtu kolik postižených bylo.
Dostat se k datům je oproti dřívějšku už v dnešní době relativně pohoda, press kit ne press kit - až budou všechny press kity dokonalé, můžeme to nechat na AI :) A to oproti dřívějšku evidujeme o skoro polovinu více dat, než v začátcích, kdy se pomalu zadal jen hlavní autor, rok a nakladatel ;) Teď máme lettering, barvy, ink, redakci, tloušťku, váhu, detailní popis vazby, tunu poznámek, série, varianty, stavy série, vícero nakladatelů v jednom vydání... A to nepočítám interní poznámky, které se ještě rozšíří s novou verzí... jen ty náklady pořád spíš chybí... :)
Každopádně co se týká ukázek, tak nevím že by na internetu bylo místo, kde by bylo víc ukázek, než je tady v db. Hlavně u věcí u kterých nejsou ukázky nikde jinde nebo v datech, které se jinde neevidují, jako přebaly, obálky pod přebalem, zadní obálky, hřbety, ukázky sběratelských balení, příloh, varianty obálek, cizojazyčná i domácí vydání, identické dotisky... A samozřejmě vždycky rádi přidáme další, ale než ukázky mainstreamů od ustálenějších větších nakladatelství, které lze lehce dohledat jinde, jsou dle mého důležitější právě ukázky těch méně známých, které nikde jinde nejsou a na které je spíše potřeba se zaměřit.