dakgadan: tyhle terminy nemaj u nas bezne uzavanou terminologii krom zkomolenych anglickych vyrazu. Obcas se pro one-shot pouziva 'jednohubka', ale to je spis takovy publicisticky slang. Klidne to preloz, jak naznacujes, nikoho tim neurazis. Ono pokud mluvime mezi sebou o americkem comicsu, tak pouzivame ty anglicky nazvy. A civilove zas pouzivaj spis tu knizni terminologii.
Ahoj, překládám pro kamarády karetní hru z komiksového prostředí a ačkoli použitý jazyk není složitý, potřeboval bych poradit s českou, běžně užívanou terminologií (kterou bohužel neznám vůbec):
- annual (ve smyslu delšího výtisku, vycházejícího několikrát do roka?)
- volume (je to svazek?)
- ongoing (ve smyslu pokračující, neuzavřená série)
- one-shot (ve smyslu jednorázový, samostatný příběh)
Darth Raelchi: To není ono. Byla to myslím nějaká fantazárna. Myslím, že světle zelený obal? (Viděl jsem to tehdá ve výloze v Kosmasu. Ani nevím, jak vypadá vnitřek.)
Seneke: přiznávám že všechny díly jsem nečetl já měl na mysli jen hlavní linku která se odehrává v Chicagu. Myslím že to vyšlo jako komplet savage dragon archives. Ale kvalitou to odpovídá své době, stejné jak všechny komiksy z 90 let.
Ahoj, doufám, že nejsem mimo mísu s asi ohraným tématem, ale jaký je vlastně příběh (ne)vydávání Spawna v Česku? Vím, že CC se o tom nechce bavit, ale proč je u nás takový nezájem o něj? Docela bych bral v knihovně alespoň začátek Todd MacGarlane ságy s Gaimanem, Moorem, Frankem Millerem a spol. Ve světě vyšla hromada vydání od Complete Collection po vydání typu UKK, ale u nás kromě krve asi nic… diky za reakci a osvětlení!
Pravda, pan Vybíral mě taky malinko děsí, ale zas to vinařství mu přejj. Nicméně, mezi řádky se dá u všech vyčíst či alespoň odhadnout, v jakém rozpoložení někteří nakladatelé i autoři odpovídali a o to více je třeba ocenit ty, jež se rozpovídali více...
Každopádně by neměla zapadnout odpověď roku od Tomáše Prokůpka, jež na dotaz "Jaké byly v roce 2023 pro autory comicsů největší překážky při tvorbě?" odpověděl: Nečekaně zpoždění v zavedení nepodmíněného příjmu.
(game-set-match)
Yaromil: Pravda. Doufám, že letos klapne aspoň poslední Liga spravedlnosti. Byla to první DC série, co jsem začal kupovat a už bych jí rád měl komplet :(
Kdyby někdo přehlédl na hlavní stránce chobotnici "Inflaci" od Aňos nebo měl třeba záložku přímo jen na fórum nebo do nových komiksů, tak vězte, že tu máme každoroční mega přehled stavu komiksů v ČR, který vám Zack opět naplnil tunou dat, grafů a informací a společně s RadimNemec si dali tu práci s oslovením nakladatelů, vydavatelů a samotných autorů (a že jich je!), kteří si ochotně udělali čas a opět odpověděli na zvídavé otázky trápící naše / vaše zvídavé komiksové duše v roce 2023 :) Díky moc všem! https://comicsdb.cz/clanek/495/cr-comics-2023-a-23-let-predtim
soulbringer: no, já právě podobného šéfa mám a nestěžuju si, mám se dobře, ale mít tam ještě někoho, který přijde s něčím takovým jako 4 možnosti, ať si vyberu a pak ještě sáhodlouze okecávat proč a) a ne b) a co si o jednotlivých variantách myslím a ať to krátce popíšu na 2 A4ky, to by mi už jeblo :)
faster86: Aha, no tak snad to letos dovydávají. Minimálně o toho Brubakera bych stál. A to video... nechápu rozhodnutí BB artu svěřit ohlašovačku někomu takovému. Působí to hrozně neprofesionálně.
Montiseus: co vim od bbartu je jen to co loni daval na jutub obezni slovensky jutuber co kradl pavlovskemu, nejak se vyprsil co vsechno ma jeste loni bbart vydal a nevydali nic (jako vubec nic, mozna az na jednu vec, kdyz beru druhe pololeti), ale treba ty veci fakt maji a nekdy vydaji https://youtu.be/lT2ZDPhLvLw?si=zh3nj0aMWgsu52f9
Deefha: to neni povest, ja ho znam uz z dob, kdy presel z xchatu na nyx a vzdycky byl nesnesitelnej a vsude. Jeden z duvodu, proc sem na nyx prestal chodit.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.