Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Nezbi: Pokud použiješ samolepicí papír nebo etikety, tak si dej pozor, protože ti pod většinou značek bude prosvítat text. Buď budeš muset dát 2-3 vrstvy na sebe, nebo se poohlídni po speciálním papíru, který má neprůhlednou vrstvu lepidla.
to já su kurva stahující z uložta a jiných stránek kam to strají k********* ....., takže tady to lepení asi není nic pro mě, ale proti gustu.....
Kdysi, hodně dávno (to i Crew byla ještě na houbách), jsem dělal třeba Storma nebo Vesmírnou odyseu. Pro vlastní potřebu je to super a nevidím v tom žádný problém. Tenkrát jsem používal jen papír, lepidlo (to tuhé je ideál) a na psaní technická pera podle potřebné tloušťky fontu. Tak držím palec!
Jinak samolepící papír neni špatnej nápad! díkes
Hele proč chujovina?:D Krásná, odpočinková práce. - Zabaví na 2-3 odpoledne a je to jen pro vlastní potřebu..mohl bych si to někde stáhnout a přeložit v PC ale to ti papír nenahradí...
Nejlepsi lepidlo, hlavne proto, ze se to pak da pripadne i odlepit, jsou kuretake tuzky, napr.
https://www.fixy.cz/kuretake-zig-memory-system-2-way-glue-2mm--lepidlo-v-popisovaci

Udrzi to i a4 na stene, ale kdyz se lepidlo necha zaschnout pred slepenim, tak to jde dolu jako klasicka tejpovacka.
Neda mi to a musim uznat, ze to je nejvesti chujovina, co sem tenhle tyden cet, ale bezne se prodaval archy bileho samolepiciho papiru. Nebo zabelit puvodni obsah nejakym akrylem (posca, molotow maj dobry), kdybys to chtel mit cely analog proces.
Nezbi: Lepit to jednoznačně nějakým lepidlem v tyčince jako je Kores. Neteče všude jako Herkules, nenamočí a nezvlní ti stránky komiksu, rychle schne. Jinak se tvému počinu nedá než poklonit. S takhle inovativním a citlivým přístupem ti jednou v Argu urvou ruce. :D

Napadlo mě koupit, přeložit a upravit si do češtiny nějaký komiksy který nejsou dostupný v češtině. Normálně bych zkusil pomocí slovníku přeložit (polsky neumim ani hovno) a vytisknout bubliny a vlepit je tam. Bylo by to jenom pro mě, takže bych bubliny dělal asi ručně. Nějaký tipy jak a čím to lepit aby to nějak vypadalo?
Zdravím, snad nebudu příliš obtěžovat svým lehkým spamem.

Založil jsem si youtube kanál, kde budu probírat komiksy a tak podobně, kdyby to někoho zajímalo, zde je odkaz: klik
Kapis: me obmekcilo ze cte komiksy, ja jsem jednoduchej clovek.
Draco: i presto tě rád uvidím;) Letos jsem I na Crwecon chtěl zase dojet, ale zrovna jsem se vracel z Alp ten víkend. Tak snad příští rok, kdyby se tak ještě objevil někdo z našich comics ultrazz.
Fry: Jo, to ale byla taky doba, kdy Crew vydávala tak 50 knížek ročně. V edičáku na další rok máme nějakých 230 titulů. Ale tady fakt uznávám, že je to naše bota a snažíme se s tím něco dělat.
Soulbringer: EP, mrzí mne ten stav na našem trhu, ale pomalu si zvykám:-) Na co se těším? Na překvapení a mimořádný titul. Chce to sice pořádnou trpělivost, ale někdy to přece musí vyjít! Loni a letos jsem si pořídil několik desítek titulů, mimořádně spokojen (zatím) jsem však byl pouze u loňského Brubakera (Zabij, nebo budeš zabit) a Lea (Aldebaran). Letos dosud nula. Většina knih sice splnila očekávání, ale nic silně nadprůměrného.
Fry: sice si to nepamatuji, ale řekl bych, že to byl podstatně menší edičák než v současné době :-)
kde jsou ty časy kdy Crew měla ediční plán na DALŠÍ rok (záměrně tučně) už v listopadu na svém webu... uhh, to byly časy.
Robur31: chtit po nakladatelstvich edicni plany, s predstihem, digitalne a jeste prehledne na webu - hele nevymyslis si moc? :)
ad osobni preference a "nic moc nabidka" - co te tedy loni nebo v prvni pulce roku vlastne nadchlo a cos poridil? A na co se krom ty Mureny vlastne tesis?
Lesk i bida lidstva spociva take v nasi rozmanitosti a ruznorodosti.
Ty grupace musej ovsem vypadat a ano, za klavesnici je kazdej nevetsi borec (ci zmrd, chcete-li) :)
Uplne ty srazy vidim - zavru oci a hned slysim medovy hlas Davida Attenborougha, ktery popisuje jemne nuance vseho, co se u piva a knih deje.
Bonpar: Tíhnu spíš k Evropě a si už dost vybírám.
Scarface: Oznamovačky jsem zaregistroval, ale aby si vše člověk zapamatoval, musel by si dělat poznámky. No pak ovšem vzniká problém, že si musí pamatovat, kam ty poznámky vlastně dal:-) Jinak ale přece nemusíte hned dělat pdf a tisk. Řada nakladatelů už EP v papírové podobě ani nemá. Možná by stačilo na crewní web umístit odkaz na předběžný čtvrtletní či půlroční EP v textové podobě.
Robur31: Katalogy jsou naše achillova pata, pořád je něco zásadnějšího a důležitějšího, co se musí dělat. Ale už je to složené, natextované, takže teď už jen vysázet a vytisknout. Počítáme, že během září to bude venku... ale jak na Crweconu, tak na Animefestu jsme vlastně už všechno zásadní oznámili, překvápek je tam už jen pár.
robur: Do vkusu se mi toho z edičáků poslední dobou taky moc netrefuje, ale co třeba Signál a šum od CC nebo Hitler a Brodeckova zpráva od Arga? Mighty Boys pak chystají Osm miliard přání, což je docela fajn čtení.
Draco jsem hrozně měkkej.
Tak jsem si řekl, že bych si po delší době mohl v brzké době pořídit nějaké komiksové dílko a z nabídky jsem trochu zklamaný - moc ji totiž nevidím. Z toho co nabízí jednotlivé nakladatelství formou edičních plánů je to celkem tragédie. Crew už před několika měsíci sliboval zveřejnit plán na druhé pololetí a stále nic. Tak ani nevím na co se těšit. Aha vlastně Leo, ještě že je youtube. U BBartu ediční plán co měli na pár měsíců zcela zmizel (tedy aspoň ho nemohu najít). CC sice mají někde plán, ale hledat ho nechci. Nezničitelná hláška o cookies, které nemohu odmítnout, mi trochu leze krkekm. Argo? Jejich ediční plán nějak prořídl... Snad jen Vybíral vzbuzuje naději. Druhá Murena a integral Velký mrtvý trochu aspoň prináší optimismus. Nebo se pletu? Z toho vedra je vše možné.
To bude spis mistem nez casem, grupace probihaj zasadne na zahradce, ale zato cely den.
V kolik začínají "grupáče" na Crweconu? Přijde mi, že přicházím i odcházím brzo...
Ano, na Crweconu tak nějak tam byly všichni, ale spíš ve dvou grupách, mezi kterými občas došlo k výměně jedinců :)
soulbringer: vsak ono to ma duvod, ze dlouho zadny oficialni nebyl a spis se ty dve strany spektra potkavaj mimo. Snad krom Crweconu, to je takova posvatna puda, tam se nejak snasi vsichni se vsema ;)
soulbringer: Kapis nechodí, Fimi je v reálu měkkej jako máslíčko a zbytek jsme woke zmrdi. Já jsem samozřejmě woke mrdka.
ja teda nejsem ani politik, natoz ministr, ale rozhodne si rikam, jak moc bych chtel prijit na nejaky zdejsi sraz, kdyz ctu podobny vety... :)
Pánové, pánové, to je úroveň...
Kapis úplně vidím jak by mi místo krve tekla duha
Walome: žes ho aspoň nejebl kolosálním Conanem přes pysk, woke zmrda;)
Treba Bartos komiksy cte, chodi do Comics Centra.
Hehe, cim dal tim lip :)
…ale reknete mi, proc by treba zrovna ministr zemědělství nebo nejaky mistni starosta nemohl cist komiksy, kdyz i delnik ve sroubarne cte Vergilia ;)

Draco Nobilis: rad bych ti napovedel, ale uz si taky nevzpominam - takze bych zustal u toho tancovani u tyce :)
GWB: Hele, von se mi asi i svěřil, co dělá, když jsem mu předávala komiksy, ale já jsem tak zahleděná do sebe, že jsem to vytěsnila.

P.S.- Samozřejmě že je influencer, který předstírá, že je jen ordinary person on the street
GWB: Nechávám se živit :-D
Ne, jeho vedlejšák určitě bude kněz! ;-)
soulbringer: Realitní makléř a točíš to na YouTube?
GWB, Draco nobilis: velmi kvituji vase uvazovani a bavi me. Dam vam tedy alespon hint v podobe tohoto grafu z UK & IR - je tam i ma profese / odvetvi, ktere me zivi a zaroven i ta druha, kterou vykonavam bez naroku “na honorar” :)

Taktéž nejsem programátor :)
louza: Na macOS se to ve Firefoxu i Safari zobrazuje správně
Mr.Plysh : jestli jsi kódoval crew.cz, tak bys mohl zjednat opravu kaskádových stylů v hlavičce stránky za něco více browser kompatibilního. Na linuxu se mi ve firefoxu menu netrefuje do toho černého podkladu a bílá písmena Připravujeme, Vydali jsme...atd včetně oddělovacích čar se zobrazují přes ikonky facebooku. Je to tam už roky a irituje mě, že to zatím nikdo nereportoval. Firefox ve Windows to patrně zobrazuje správně.
Nebo prodává finanční produkty.

Nejsem programátor btw., jsem propagátor :D
GWB: cokoliv u Microsoftu
soulbringer: To mě zajímá! Jsi revizor? Ras? Měšťák? Poslanec? Bulvární novinář?
norri: aby bylo jasno - pracoval jsem s radou programatoru, ale programator nejsem a vim, ze by me to ani nebavilo (nicmene v jiste zivotni etape jsem musel mit docela prehled na cem a jak stavime jiste produtky). Ale rozhodne je to lepsi povolani. Ja se zivim v branzi, ktera ma u verejnosti pomerne spatne renome... takze nez bych vysvetlil, co delam, radeji rikam, ze se zivim jako tanecnice u tyce :)
JIK: Takže ani neživíš... ?:D
Taky nejsem, u nás přepíná programy manželka..
Ja taky nejsem. To ze ma nekdo zahradku a na ni radek mrkvi z nej nedela zemedelce :)
V tom případě se hlásím já.Mám problém spustit i správný program na pračce.