Já polskou sekci oceňuji :-) Je to supervícuc toho nejzajímavějšího, co se tam děje, od někoho, kdo v tom hodně jede :-) Pokochám se obálkami, na seznam "u nás nikdy nevyjde" zařadím další kousek, akorát vždycky když se zmíní Egmont, mám málem zástavu, že by se u nás, s tím naším, začalo konečně něco dít, a ono zase nic :D
Zack: všiml jsem si, že v posledních letech táhnou díla, jež se opírají o reálné příběhy a skutečné události - a tady dokonce lokálně! Gratulace do Jičína!
Koukal jsem na názory na goodreads a taky se tam shodují, že to má zajímavou myšlenku. Jde mi o to, aby to nebyla nějaká fantasmagorie plná samoúčelného násilí, jak to někdy u 2000 AD bývá. Ale tohle asi nebude ten případ. Nejspíš do toho tedy půjdu.
Jojo, zařazuj si mě kde chceš ubožáčku, klidně ať jsem potrefená dezolé nebo koště, což teď patří do slovníku atomových vědkyň. Mně to je jedno, ale jak ta úroveň upadá, už i to vaše dehonestování je jak z páté cenové, nenávist, na zemi bláto a piliny:) O tomhle se budou jednou psát sociologické studie.
přidávám se ke zvědavcům s Goonem - budu rád, když to výjde, ale jak moc na pevno to je a naznačili nějaký časový výhled?
Jako neslyším to prvně a před lety už se taky spekulovalo, co to Powel dovydal jinde... bylo by to príma, ale u Goona to člověk neslyší poprvě. Každopádně držím jim palce a včera bylo pozdě! :)
seneke: Jana Peterková, kdysi novinářka, dnes hlavně princezna dezolé scény, po včerejšku předběžně odsouzena k podmínce za šíření poplašné zprávy (ještě se odvolá, hádám)
Od 20. června na Shonen Jump+ začne spin-off k Spider-Man: Across the Spider-Verse. Bude to o tom, že se Doctor Octopus jednoho dne probere v těle japonské středoškolačky. Stát má za tím dvojice autorů, co dělala ten My Hero Academia spin-off (vyšlo u nás jako Občanská hlídka).
Hele byl někdo na tom comicscentrum dni? nějaké info? Slyšel sem jen o dovydání Goona, a jestli sem to pochopil tak jedine v balicku vsech 6ti zbyvajicích knizek?
Nemyslím nikoho konkrétního, ani nemířím nějak přímo sem, do fóra. Ale třeba moje mamka, té nebude vadit nikdy nic, hlavně jak tam bude ten vyžraný traktorista:))
Kapis: Asi bych uvítal, kdybys byl konkrétnější, který lidi hýkaj a jak - pač opak je spíše pravda. Ostatně jde to vidět právě u jakýchkoli větších reforem. Drtivá většina lidí řve, že je potřeba něco dělat, ale taky všichni řvou, že to, co se připrauvje je zlo (buď málo, buď hoďně nebo špatným způsobem)... ve výsledku jsou naštvaný úplně všichni :) Já naopak spíše s údivem sledoval to, že se naopak našli i soudný lidi (v mý bublině), kteří aktivně kritizovali fakt, že se jim přidalo, když se rušila superhrubá mzda :) To zase příjemně překvapilo mě.
No třeba jo, třeba pár takových případů bude. Signifikantní je však, že všechna ta "úspora" míří do lidí. Nějak jsem nezaznamenal, že by si došlápli na nadnárodní korporace (a to v energetické nadnárodní korporaci pracuju a vůbec by mi nevadilo, kdyby nás trochu řízli, i když bych to možná pocítil). A to bys nevěřil, Zacku, (i když možná věřil), jak horečné úsilí se tady vyvíjí, abychom na té windfall tax zaplatili co nejméně, pokud možno nic. Obyčejný člověk nemá takové možnosti a holt mu všechno zdraží od A do Z. A to ani nevzpomínám různé ziskovky, které zde rozhodně nepracují pro blaho lidí. Ale jak říkám, už se nad tím ani nemám sílu rozčilovat, věřím, že u Strakovky se už brousí kůly;)
Treba to drazsi pivo nekoho motivuje zvednou prdel a s tim svym tragikomickym zivotem mezi knajpou a fotbalem neco udelat, dival bych se na to pozitivne.
Právě, že já posraný život nemám, já se mám relativně dobře;) Nicméně mám sociální smýšlení a vidím spoustu lidí, kteří se dobře nemají a budou se mít ještě hůře. Ale aspoň, že se shodneme na té partě klaunů, která zrovna předstírá, že vede zemi;)
Jojo, to víte, že slevní, určitě;) Elektrikář Stanjura si "uvědomuje," vyžraný traktorista Jurečka moudře mlčí, Ropušan valí důležitě očiskama a ta nejhloupější, ve dvou svetrech, dávno odstřižena od reality obyčejných lidí, citlivě přikyvuje, že se to bohužel dotkne obyčejných lidí (a co neobyčejných?) a i s tím zbytkem ansámblu neschopných mamlasů, kteří vůbec neví kudy kam a kteří vyměnili všechny odborné náměstky za náměstky politické, by si měli nastudovat minimálně Lafferovu křivku. Ale to není v jejich zadání.
Ale có, mě už se tomu nechce ani hořce smát, ani to už nečtu, diskutovat o tom s libtardama taky smysl nemá, nevzrušuju se už a radši se projedu na kole a jdu si dočíst Sandmana 2, když mám ten houmoffis dneska, že;) Jestli taky teda není teď nějak více zdaněný;)
Svět knihy: Kolo štěstí od Crwe, viděl jsem ho zdálky, ani jsem k němu nešel. Obsluhovala ho kyprá víla a ceny, no netuším, ale asi nic hodnotného. Jinak u Crwe celkem plno, manga holt frčí.
Svět knihy: Celkem příjemné prostředí. Umístění na fontány a do stanu je dobrý nápad. Není to tak zahuštěný jako dříve. Z mého pohledu nejzajímavější montovaný stan (mám dojem, že tomu tak říkali) a stánek Vybírala a MightyBoys (jsou vedle sebe). Oba nakladatelé příjemní a rádi odpověděli na otázky. Co se týká novinek u Vybírala, prodával zde vše. Go west - všechny varianty. MightyBoys měl k prodeji téměř vše. Ve stanu mi vadil pouze uzký průchod mezi vystavovateli. Dva silnější by měli vážný problém. V Křižíkových pavilonech jsem našel Zanir, Argo, Paseku, Crew apod. Za mne veletrhu palec nahoru. Sobě si ho dám také, přes velmi slušnou nabídku jsem odolal a žádný komiks nekoupil, jen jednu zcela zbytečnou knihu...
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.