Přeju všem comicsdbákům krásné prožití vánočních svátků. Koukám, že už jste si pilně nasyslili nové tituly do sbírek. Ostatně na tom nejsem jinak :-D Takže příjemný čtení ;-)
No teda, ja jsem prejedenej... to je strasny. No tak nakonec jsem neodolal a par comicsu jsem si dnes v Luxoru preci jen koupil. Ale ta hlavni naloz mne ceka az v lednu, jsem zvedavej, kam mne to nakonec v zebricku vynese:). A taky jsem moc zvedavej, jak vanoce se zebrickem zatrepou, jestli teda vubec nejak:).
Jinac taky hezke vanoce, hodne comicsu, a pac ted uz na webu skoro vubec nebudu, tak i hezkej novej rok a podobny kraviny, ktere se obvykle rikavaji:).
Tak ja se taky pripojim k prani peknych vanoc...mezi tim co se preje obvykle si dovolim pridat este pevna jatra na dalsi rok (to je zcela vseobecne, chlasta se po celej rok zejo) a taky pevny nervy (velice dulezita vec! Plati hlavne pro vydavatele i ty ostani). Takze se poradne dneska napcpete vsim co je i neni oploutveno. Jinak na tezkej zaludek je prej dobry snist jabko.... ;D
Vsem batuzkarum, batuzkarkam, vydavatelum, adminum, navstevnikum, navstevnicim a vubec kazdemu, kdo cte toto auditko preji pekne Vanoce a v novem roce, krom mnoha jinymi lidmi zminovanych evergreenu, take slibne se rozrustajici sbirku a caste seslosti nad piivem mimo obrazovku monitoru.
Tak o tomte featuringu byla řeč dnes ve snídani s Novou ( ne že bych to sledoval, ale vstal jsem dřív ). Teď už vím, o co jde :-)) Fakt haluz. Bushido je přesně ten typ bravíčkového rapera :-), ale Kája s Rammstain, to by byl opravdu teprve nářez :D
Nemohu jinak než to sem nedat, o to nemohu český národ připravit :).... to běží v německu na MTV ..... a nemá to s komiksem nic společného, ale i tak to pobaví!!! ........... http://www.youtube.com/watch?v=-jPHPdV3MI4
Přečetla jsem si tu několik příspěvků o Čtyřlístkách. Pohybuji se mezi nimi nějaký ten pátek a nemyslím si že by nastala doba kdy půjde jejich cena dolů, alešpoň pokud se týká pěkných stavů. Každý týden se na Aukru objeví min. jeden nový sběratel. A podle ohlasů to jsou sběratelé mnohem mladší než bych čekala.
I když musím uznat 13litrů za 1 je dost. Ale znám i vyšší částky, ale ty bývají na dohodu mimo Aukro.
vasek: V případě antikvariátu je lepší se ujistit mailem. I když se většinou věci, které se prodají, hned mažou, tak se na to občas (zvlášť, když tam zaskakuju já) zapomene.
Ok, díky moc za odpověď. Ještě jedna n00bácká otázka: předpokládám, že pokud objednávám ze seqoyáckýho antíku, před platbou je třeba vyčkat, než přijde nějaký "potvrzující" mail ve stylu: ano, zboží je na skladě, objednávka platná, pošli prachy, špíno...nebo tak něco :-D
Vidím, že pošty jsou všude stejné. Tu naší (u Bohemky) bych ale navrhnul na poštu roku. Představte si poštu s 11-ti přepážkami, z nichž 2 jsou v provozu a v místnosti se vám tlačí zhruba 70lidí. To je potom hukot. Posledně jsem stačil přečíst 50stránek z knihy než jsem přišel na řadu. :) Poštovní MdS
Já jsem se v Seqoyi v pohodě domluvil na převodu z účtu - je to možná už rok - taky mi bylo oznámeno, že už brzo to bude standartní postup, ale zdá se, že to je příliš náročné :-) Trošku ostuda!! Platit něco nějakýma složenkama v dnešní době - já osobně už mám total všechny platby z účtu, stání na poštách s bandou důchodců a protivných ženských za přepážkami nikdy nepatřilo k mým koníčkům.
Vasek: Jasně, dá se použít moderní verze složenek. Bohužel tahle verze stránky je už hodně stará a navíc jí dělalo asi padesát lidí, kteří jsou buď mrtví, nebo hrají nonstop World of Warcraft :-), takže se do toho každý bojí sáhnout, aby se to nesložilo úplně. Na nový stránce Seqoye už pracuje... už skoro rok. Ale už se přetahují data (aspoň to programátor tvrdí), tak se to snad v lednu někam pohne.
Debilní dotaz: objednávali jste si někdo v poslední době něco ze Seqoye a platili složenkou? Co to tam mají proboha za udanej vzor, vždyť takovýhle Céčko bylo někdy v osumdesátejch letech. Dneska taková složenka neexistuje :-D Řešíte to současnou verzí? Ď.
Hm, souhlasím se Zackem. Kdo neni Paržák, nemá šanci, protože v tom se člověk musí orientovat :) Tyhle věci jsem koupil zrovna u Anděla a na Masarykáči, ale perfektní raritky jsem koupil taky třeba v Kotevní, v Dlážděné, v Hybernské, na Lužinách, v Bělehradské, na Smícháči a nejvíc samozřejmě v Čáslavské... Je pravda, že ve spoustě antíků jsem ale nesehnal nikdy nic.
Já na pražský antikvariáty nedám dopustit - nedávno jsem třeba koupit samizdatového Conana za 10 Kč a asi dva týdny na to se na Aukru vydražil za 1500 :). Stejně tak jsem koupil Saudkovo Čtení pod lavicí za 40 a na Aukru teď bylo asi za 600. Tyhle věci potěšej :D
Přesně! S těma antíkama to není vůbec růžový. Antivariátníci jsou většinou mrchy a mají MOC DOBRÝ povědomí, jakou má co cenu. Jo, pár vychytávek se tam dá senhat skoro zadáčo, ale takový ty hodně profláklý věci jsem viděl dokonce dráž než na Aukru. Čtyřlístky totálni nečapačka, koukněte se kamkoli, všude jsou stohy nízkejch čísel za ceny kolem 600 / 300. To samý Rychlý šípy . Říkal jsem si, že něco z nich nakoupím, naházel jsem si štos sešitů z 90.let a když jsem kouknul na cenu, tak jsem je tam zase honem vrátil (Za jeden 420,-).
Imho jsou momentálně čtyřlístky značně nadhodnocený. Už půl roku chodím kolem výlohy, kde mají číslo 35 za šest kil a pochopitelně to nikdo nechce. Možná kdyby to dali na aukro, najdou se čtyři blázni v celý republice, kteří by měli zájem. Ale takhle lokálně jsou tyhle ceny "zabitý". Doufám, že si to časem uvědoměj... a že budou dostatečně líní, aby to neřešili přes internet :-D
Zack to pochybuji pro někoho sem něco hledal a byl sem v několika Pražských antikvariátech a někteří na mne koukali co to vlastně po nich chci .A musel sem kolikrát vysvětlovat co to jako komiks je nakonec srovnáním se Čtyřlístkem poněkud trochu pochopily a suše oznámily to nevedem nemá to asi cenu.Zato u nás je perfektnní antik sice malej ale má přehled a ještě to má komiksy rozdělený na děcký a dospělácký.Knih tolik že by se tam dalo ztrávit tejden.A ty antiky co mají přehled pořádnej tak dávají věci na Aukro párkrát sem tam takhle něco koupil a byl to antikvariát.Takže naprd.
AZTeck: pěkná cena, ale myslím, že ani dnes není nemožné takového něco koupit. Zas ne úplně každý je přilepený na aukru se ziskuchtivým výrazem. Ale byla by to obrovská haluz. Jinak dívám se, že jsi přišel o své prvenství;-)
Já si myslím, že hodnota Čtyřlístků půjde časem dolů. V současnosti to táhne nahoru generace "husákových dětí", která je ekonomicky na vrcholu a je to pro ní taková vzpomínka na dětství. Pro další nastupující generaci to už takové terno nebude. Pro sběratele to je ovšem úžasná (a jediná) sběratelská série, kterou jde neustále vylepšovat o kvalitnější kousky :-)
Letos se už jednička prodala za "třináctku" dvakrát. Jsem jenom rád, že jsem si tyto první sehnal ještě v době comicsového temna.
A s tim Saudkem to bylo myslím Tajemství zlatého koně nebo Trať se ztrácí ve tmě (takovýty prastarý vydání ještě bez ilustrovanejch obálek) a je to už asi 2 roky. Vydražilo se to myslím asi za 4900 nebo tak něco a tehdy mě to celkem odrovnalo :)
Já to teda taky zas tak nesleduju, ale asi před měsícem byl jeden vydraženej za 10 tisíc a loni jsem viděl za 7... Ale je pravda, že občas to je levnější, ceny těhle komiksů se mění (např. Saudkovy věci jsem tam viděl za 300 i za 5000 :).
Já nevím, nesleduju to zas tak extra pozorně, ale třináct hadrů mi přijde už jako hodně velkej ústřel. Snad se nepletu, ale letošní aukce dopadly někde kolem 4 až 5 tisíc, ne? Kdyžtak mě oprav...
Poslední dobou je čím dál víc sběratelů českých komiksů, takže všechny tyhle věci strašně rostou na ceně. A jelikož čtyřlístek je svým způsobem zakladatel moderního českého komiksu, první číslo je pochopitelně strašně vyhledávanou záležitostí. Myslím že to opravdu celkem rarita je, a to i přesto, že se to na Aukru objevuje párkrát do roka. Koupit to i za těch 13 tisíc by se klidně mohlo vyplatit, protože za takovejch deset let to bude ještě mnohem vejš (třeba zhruba před dvěma roky se to dražilo kolem 3 tisíc, a tak je to i třeba se Saudkovejma komiksama).
No ty káso! Za tuhle cenu - kybych měl - tak prodám taky :-) Podle mě to tak vysokou sběratelskou hodnotu nemá, protože to imho zas taková rarita není. Akorát je po tom akutálně hlad a neúspěšní aukristi ztrácej rozum :-)
Rarita? Podívejte se, kolikrát do roka se to první číslo nabízí. Ono je tam skoro pořád. Dyť jestli se za těch 30 let dochovaly z nákladu 3%, pořád je to ňákejch 1500 kusů. No nevím, podle mě jsou akutální akcie čtyřlístku značně nadhodnoceny ;-)
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.