No tu pozici trochu precenil (navic ono ani ve svete neni comics zas tak etablovany, jak tu spousta lidi mluvi, comicsar ve statech je stejny nerd jako comicsar v cechach, co sem tak postreh, tak jina situace je snad jen ve Francii a Belgii). Specialne mi vadi "literární forma". Jak nekdo zacne cpat comics do literatury, tak si rika o kastraci.
"V poslední době mám dobrý pocit, jako by se už i u nás konečně komiks začínal etablovat jako regulérní, poctivá a svébytná literární forma, jako tomu je leckde ve světě."
... a sem zas nasranej :)) Kdyz uz samotni autori jsou nebetycni ignoranti, tak co doprdele muzu cekat od luzy, ze jo :)
Jenom tak pro pořádek: je to taková trošku dospělejší crew, orientovaná spíš na evropský komiks(neplést s udergroundem). Docela dobrý, akorát co u takovýhto časopisů nenávidim je to, že zjišťuju, že komiksu vůbec nerozumim a nemám absolutně přehled. A taky, že se mi má cedulka "musím pořídit" (přečíst) dramaticky rozrůstá:)
vasek: mozna to ani nechci vedet kam je to vstupenka... :D Bylo to proste zabaleny tak ja to zabaleny ma bejt takze v krame to udelat nemohli...nu coz mam spesl edysn :)
...třeba je to něco jako zlatá vstupenka do Wonkovy továrny... :-) Akorát nechci vědět, jak se "tahle" vstupenka používá a kam se s ní dostaneš ... :-)
Jokerka: Jestli to třeba prošlo nějakou lacinější knihařskou dílnou, tak bych se ani nedivil, kdyby to byla náhoda. Mně už se při potahování knížek na vazby přilepilo takovejch věcí.. :-)) Pokud to chceš mermomocí vědět, tak kontaktuj přímo nakladatele.
Neda mi to abych se nezeptala a nenapada me lepci misto nez tady... Jde o druhy vydani Vrany. Mam dotaz ohledne prilozeneho "darku" a totiz o parvou nefalsovanou ziletku. Je to nejaky "emo vyadni" nebo jde o tragicky omyl, kdy za zahadnych okolnosti nekomu na zadni stranku ukaplo lepidlo a v zapeti mu tam spadla ziletka?
Zdá se že Egmont se docela rozjíždí po komiksový vlně, i když tentokrát radši pro jistotu po dětské (vzpomeňme tímto na Arnala...): Teď v květnu vyjde novej Umpapa "Na válečné stezce", Lucky Luke "Císař Smith" a začne nová manga série Kill me Kiss me (jeden díl 176 stran, 189 Kč a formát na šířku!). V červnu začne vycházet ten knižní Spiderman kterého jsem zmiňoval níže (jeden díl 96 stran a bude to ze série Marvel adventures). Ale naštvali mě s tim Umpapou, bude to stát 159 Kč, takže doufám že se takhle nezdraží taky Asterix a Lucky Luke...
No tak horší než Velkolepý Spider-Man to snad nebude. Škoda, že Egmont nevydává spidermanovské CL. To by určo nebyly tak velké prodlevy jako u Netopejra.
A ještě jsem si vzpomněl na jednu věc z jinýho soudku: naše milé nakladatelství Egmont zřejmě mělo úspěch s Velkolepým Spider-manem a v příštích měsících plánuje začít vydávat komiksové KNÍŽKY se Spider-manem. Prej to bude opět "pro mladší čtenáře" (takže pravděpodobně na hovno), a podle mýho názoru to bude asi něco podobného jako třeba Super Komiksy.
Woffce: To vyděšení se ti podařilo. Ale kdyby to vycházelo v paperbacku třeba jako Asterix (taky kolem 30 dílů, stovka za jeden), bylo by to úplně v pohodě. Ale přece jenom, řešíme tady některé věci možná až moc dopředu - buďme rádi, že to (snad) bude vůbec vycházet. Už jenom to samo o sobě je naprostá bomba.
to Woffce: cca 9tis. za kompletni Donzon? Tak za sebe musim rici, ze bych byl spokojen:). Kdyz si to vezmes, jak moc je tenhle comics zabavnej, tak je to pakatel:).
Neutrino: Tak snad bude; pak se ale pěkně prohnem: Koukal jsem na Wikipedii, že ve francouzštině vyšlo celkem 32 knih, takže teď zbejvá 28 kousků zhruba (po zdražení vstupů) po 300,-, to máme 8.400,-. Hm, asi přehodnotím to o tom nekradení.... :-)
to Neutrino: nesnasim, kdyz se meni format zabehnute serie... proste to potom v knihovne vypada jako pest na voko, takze proto bych byl radeji za udrzeni uz zvoleneho formatu. Joo, kdyby se zacalo s paperbackem, tak ted oroduju za paperback:). A promin, zaplatil za tri comisy 750Kc je krasne. U CC si za stejnou cenu koupis jeden svazek:).
No, co se týče tý frekvence - na Světě Knihy mi šéf Motu řekl, že šéf nakladatelství Argo je velký fanoušek Donžonu, tudíš Mot mu prodal práva na celou sérii a on jim řekl, že budou 3 díly ročně. Pak jsem se ptal v Argu a tam mi řekli, že to začne na podzim. Tak nevim, třeba to ale opravdu takhle bude :)
Neutrino: Tomu rozumím, taky nekradu (ne, teď se mi neprotáh´ nos), ale jednak trochu pochybuju o takový frekvenci vydávání, a jednak u mě přesto ta "hezkost vyjímání" vítězí :-)
woffce: No, ve sbírce by se to takhle vyjímalo hezky, ale pokud budou opravdu vycházet 3 díly ročně, tak bude pro mě snesitelnější zaplatit 450 než 750...
willis: No jo, jenže když Mot něco takového slibuje, je už předem jasné, že to nemůže nikdy splnit, vzhledem k tomu že vydávají maximálně 4-5 knih ročně. (a v té doběbyla aktuální ještě Padoucnice atd.)
DEmnoG: Mě by naopak třeba vyhovovalo, kdyby nasadili radši paperback (jako např. u Tintina) a zlevnili to třeba o stovku. Ale o tom hodně pochybuju.
Ze by Donzon zacal vychazet? Vida, vida... ja bych se drzel u zdi, mne by stacil klidne jeden svazek rocne. A snad se Argo bude drzet Motackeho formatu knihy.
No výborně. Zdá se, že by se u nás některé frankofonní série přeci jen mohli udržet. Po tom co se letos rozhodl trochu víc rozjet Albatros s Tintinem ( 5 alb v tomto roce ) dalši dobrá zpráva v tomto směru.
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.