Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Zack: Aha, jasný, už chápu - jen jsem se chtěl zorientovat. Dík. Já nejsem asi schopnej tyhle nuance úplně postřehnout (ucho, inu), ale rozumím.
No tu pozici trochu precenil (navic ono ani ve svete neni comics zas tak etablovany, jak tu spousta lidi mluvi, comicsar ve statech je stejny nerd jako comicsar v cechach, co sem tak postreh, tak jina situace je snad jen ve Francii a Belgii). Specialne mi vadi "literární forma". Jak nekdo zacne cpat comics do literatury, tak si rika o kastraci.
Zack: Chápu to dobře tak, že na tom výroku Džiana Babana ti vadí jednak ta fráze, a jednak podceňování pozice komiksu v Čechách ?
Zack: Klid!:-) ještě, že já jsem jenom lůza:-D
"V poslední době mám dobrý pocit, jako by se už i u nás konečně komiks začínal etablovat jako regulérní, poctivá a svébytná literární forma, jako tomu je leckde ve světě."

... a sem zas nasranej :)) Kdyz uz samotni autori jsou nebetycni ignoranti, tak co doprdele muzu cekat od luzy, ze jo :)
Pokud by někoho zajímalo "Jak se na komiks dívají jeho tvůrci?":

http://www.tydenika2.cz/archiv/2008/20/jiny-zpusob-sebevyjadreni
Vasek: díky.....alespoň naděje:)

A když už takhle zjišťuju, nevíte někdo jak to vypadá s Torpédem? Bude, nebude, kdy.....?
Jenom tak pro pořádek: je to taková trošku dospělejší crew, orientovaná spíš na evropský komiks(neplést s udergroundem). Docela dobrý, akorát co u takovýhto časopisů nenávidim je to, že zjišťuju, že komiksu vůbec nerozumim a nemám absolutně přehled. A taky, že se mi má cedulka "musím pořídit" (přečíst) dramaticky rozrůstá:)
Chaaa.... tak tohle mě pobavilo v německu ve stánku na nádraží:) http://www.zack-magazin.com
vasek: mozna to ani nechci vedet kam je to vstupenka... :D Bylo to proste zabaleny tak ja to zabaleny ma bejt takze v krame to udelat nemohli...nu coz mam spesl edysn :)
to jokerka: taky žádná žiletka, ale chtěl bych to
...třeba je to něco jako zlatá vstupenka do Wonkovy továrny... :-) Akorát nechci vědět, jak se "tahle" vstupenka používá a kam se s ní dostaneš ... :-)
Jokerka: Jestli to třeba prošlo nějakou lacinější knihařskou dílnou, tak bych se ani nedivil, kdyby to byla náhoda. Mně už se při potahování knížek na vazby přilepilo takovejch věcí.. :-)) Pokud to chceš mermomocí vědět, tak kontaktuj přímo nakladatele.
Ceknete este nekdo...ja chci vedet jestli to je fakt nahoda :D
Jokerka: čeknul jsem své vydání a nic... cítím se podveden. Máš nějakou spešl edyšn :D
Andre: Kocouri maji byt, pokud jsem dobre slysel... Z neoficialnich zdroju (jedna pani povidala) :-)
Neda mi to abych se nezeptala a nenapada me lepci misto nez tady... Jde o druhy vydani Vrany. Mam dotaz ohledne prilozeneho "darku" a totiz o parvou nefalsovanou ziletku. Je to nejaky "emo vyadni" nebo jde o tragicky omyl, kdy za zahadnych okolnosti nekomu na zadni stranku ukaplo lepidlo a v zapeti mu tam spadla ziletka?
Když už jsme tak u těch dotazů, netušíte náhodou někdo zda se budou ještě dál vydávat "rabínův kocour"? Nebo se mám pomalu poohlídnout v jiné zemi?
Neutrino: ok, dík. Tak to se těšim... :-)
vasek: Prej to vypukne na podzim. A pan Mot o tom ještě mluvil na Crweconu, jenže to jsem ho bohužel neslyšel :)
Lidi jak to vypadá s tím Argáckým Donžonem? Kdo už máte nějaký echo...? :-)
Zack: Správně... Původně jsem totiž myslel že se nějak samo ořízne, ale potom jsem to zkusil a helemese :)
Ale tedy kdyz vidim tu ikonku, tak si to asi uz nejak zvladl :)
Neutrino: mam zkusenosti, ze lidi nerespektuji velikost 40x50 a to prosim pekne naprosto presne na pixel (zadny 38x49).
Neutorino: často bývá problém ve velikosti a formátu obrázku.
Omlouvám se za mojí tupost, ale může mi někdo prosím poradit, jak nahrát ikonku do profilu? Pořád mi to nejde...
LuR: Mám to převážně z katalogu edičních plánů... Možná jenom tohle:
http://www.egmont.cz/index.php?okno=books&kat=68&strana=1
Neutrino: Fajn info, ale nějaký link by nebyl?:)
Zdá se že Egmont se docela rozjíždí po komiksový vlně, i když tentokrát radši pro jistotu po dětské (vzpomeňme tímto na Arnala...): Teď v květnu vyjde novej Umpapa "Na válečné stezce", Lucky Luke "Císař Smith" a začne nová manga série Kill me Kiss me (jeden díl 176 stran, 189 Kč a formát na šířku!). V červnu začne vycházet ten knižní Spiderman kterého jsem zmiňoval níže (jeden díl 96 stran a bude to ze série Marvel adventures). Ale naštvali mě s tim Umpapou, bude to stát 159 Kč, takže doufám že se takhle nezdraží taky Asterix a Lucky Luke...
Kapis: Do Londýnský Ott už dorazil - a vypadá to famózně:
http://www.daemon.cz/kniha/9897/ott-thomas-the-number-733042341536968.htm
(...toto patří do pindárny - a taky to tam je ! :-)
No tak horší než Velkolepý Spider-Man to snad nebude. Škoda, že Egmont nevydává spidermanovské CL. To by určo nebyly tak velké prodlevy jako u Netopejra.
A ještě jsem si vzpomněl na jednu věc z jinýho soudku: naše milé nakladatelství Egmont zřejmě mělo úspěch s Velkolepým Spider-manem a v příštích měsících plánuje začít vydávat komiksové KNÍŽKY se Spider-manem. Prej to bude opět "pro mladší čtenáře" (takže pravděpodobně na hovno), a podle mýho názoru to bude asi něco podobného jako třeba Super Komiksy.
Woffce: To vyděšení se ti podařilo. Ale kdyby to vycházelo v paperbacku třeba jako Asterix (taky kolem 30 dílů, stovka za jeden), bylo by to úplně v pohodě. Ale přece jenom, řešíme tady některé věci možná až moc dopředu - buďme rádi, že to (snad) bude vůbec vycházet. Už jenom to samo o sobě je naprostá bomba.
Hezký - tak už píšu sám sobě... Možná můj psychoterapeut o tom narcismu a samohaně zas tolik nekecal...
Samozřejmě níže určeno pro DEmnoGa.
Woffce: Ale no jasný, zvlášť rozděleno na 10 let - já jen chtěl trochu vyděsit Neutrina... :-)
to Woffce: cca 9tis. za kompletni Donzon? Tak za sebe musim rici, ze bych byl spokojen:). Kdyz si to vezmes, jak moc je tenhle comics zabavnej, tak je to pakatel:).
DEmnoG: Pravda, pravda...
Neutrino: Tak snad bude; pak se ale pěkně prohnem: Koukal jsem na Wikipedii, že ve francouzštině vyšlo celkem 32 knih, takže teď zbejvá 28 kousků zhruba (po zdražení vstupů) po 300,-, to máme 8.400,-. Hm, asi přehodnotím to o tom nekradení.... :-)
to Neutrino: nesnasim, kdyz se meni format zabehnute serie... proste to potom v knihovne vypada jako pest na voko, takze proto bych byl radeji za udrzeni uz zvoleneho formatu. Joo, kdyby se zacalo s paperbackem, tak ted oroduju za paperback:). A promin, zaplatil za tri comisy 750Kc je krasne. U CC si za stejnou cenu koupis jeden svazek:).
No, co se týče tý frekvence - na Světě Knihy mi šéf Motu řekl, že šéf nakladatelství Argo je velký fanoušek Donžonu, tudíš Mot mu prodal práva na celou sérii a on jim řekl, že budou 3 díly ročně. Pak jsem se ptal v Argu a tam mi řekli, že to začne na podzim. Tak nevim, třeba to ale opravdu takhle bude :)
Neutrino: Tomu rozumím, taky nekradu (ne, teď se mi neprotáh´ nos), ale jednak trochu pochybuju o takový frekvenci vydávání, a jednak u mě přesto ta "hezkost vyjímání" vítězí :-)
woffce: No, ve sbírce by se to takhle vyjímalo hezky, ale pokud budou opravdu vycházet 3 díly ročně, tak bude pro mě snesitelnější zaplatit 450 než 750...
Neutrino: Vidíš - to já bych si radši připlatil, jen aby zachovali ten povedenej původní formát...
willis: No jo, jenže když Mot něco takového slibuje, je už předem jasné, že to nemůže nikdy splnit, vzhledem k tomu že vydávají maximálně 4-5 knih ročně. (a v té doběbyla aktuální ještě Padoucnice atd.)
DEmnoG: Mě by naopak třeba vyhovovalo, kdyby nasadili radši paperback (jako např. u Tintina) a zlevnili to třeba o stovku. Ale o tom hodně pochybuju.
Ze by Donzon zacal vychazet? Vida, vida... ja bych se drzel u zdi, mne by stacil klidne jeden svazek rocne. A snad se Argo bude drzet Motackeho formatu knihy.
Právě. Když vyšla čtyřka, tak už tehdy byly slíbovány 2 díly ročně. :(
Neutrino: To zní nádherně - snad to dopadne...
No výborně. Zdá se, že by se u nás některé frankofonní série přeci jen mohli udržet. Po tom co se letos rozhodl trochu víc rozjet Albatros s Tintinem ( 5 alb v tomto roce ) dalši dobrá zpráva v tomto směru.
Neutrino: To by bylo supr. A můžou být ročně klidně jenom dva.