Já to teda taky zas tak nesleduju, ale asi před měsícem byl jeden vydraženej za 10 tisíc a loni jsem viděl za 7... Ale je pravda, že občas to je levnější, ceny těhle komiksů se mění (např. Saudkovy věci jsem tam viděl za 300 i za 5000 :).
Já nevím, nesleduju to zas tak extra pozorně, ale třináct hadrů mi přijde už jako hodně velkej ústřel. Snad se nepletu, ale letošní aukce dopadly někde kolem 4 až 5 tisíc, ne? Kdyžtak mě oprav...
Poslední dobou je čím dál víc sběratelů českých komiksů, takže všechny tyhle věci strašně rostou na ceně. A jelikož čtyřlístek je svým způsobem zakladatel moderního českého komiksu, první číslo je pochopitelně strašně vyhledávanou záležitostí. Myslím že to opravdu celkem rarita je, a to i přesto, že se to na Aukru objevuje párkrát do roka. Koupit to i za těch 13 tisíc by se klidně mohlo vyplatit, protože za takovejch deset let to bude ještě mnohem vejš (třeba zhruba před dvěma roky se to dražilo kolem 3 tisíc, a tak je to i třeba se Saudkovejma komiksama).
No ty káso! Za tuhle cenu - kybych měl - tak prodám taky :-) Podle mě to tak vysokou sběratelskou hodnotu nemá, protože to imho zas taková rarita není. Akorát je po tom akutálně hlad a neúspěšní aukristi ztrácej rozum :-)
Rarita? Podívejte se, kolikrát do roka se to první číslo nabízí. Ono je tam skoro pořád. Dyť jestli se za těch 30 let dochovaly z nákladu 3%, pořád je to ňákejch 1500 kusů. No nevím, podle mě jsou akutální akcie čtyřlístku značně nadhodnoceny ;-)
Tak jsem si dnes prohlížel v knihách Ztracené dívky a teda... je to síla. Když o tom tak přemýšlim, XXX comics se zase tolik nelišil od Kačera Donalda... :)
"Komiksárium" mě opět potěšilo svým pohotovým avízem; ne tak BB/art - to zas pude korun z domu (nejmíň 6 titulů pude do domu): http://www.komiksarium.cz/?p=1729
MdS: Já nikde nepsal, co si o tom nápadu myslím. Jestli ale chceš znát můj názor, tak je to nepovedená kampaň za peníze daňových poplatníků. Když si přečteš článek, tak tam píšou: „Naším cílem bylo veřejnosti přiblížit osudy lidí nějakou jasnou a srozumitelnou formou“. Jen jsem napsal, že se jim IMHO aspoň tohle (aspoň částečně) povedlo. Nedokážu si představit, jak chtěj ty jejich úžasný výtvory dostat mezi lidi. Když už někdo něco čte, tak nad tím většinou i přemýšlí. Když pak někde narazí na zmínku o uprchlících nebo přistěhovalcích, tak si na tohle možná i vzpomene, obzvlášť když to má málo textu a hodně barevnejch obrázků.
4 Xeelee: Sakra to je myšlenka. Přečtu si comics a dojde mi, že to přistěhovalci nemaj lehký. To můžeme rovnou udělat comics o nějaký národnostní menšině žijící v Čechách a ukázat v něm, jak málo sociálních dávek jim dáváme a jak to vlastně nemaj lehký, protože mi jen nutíme chodit do školy a pracovat. Prober se z naivních snů mládí Xeelee. Realistický MdS
Ukázal jsem ten psedokomiks pár lidem a víceméně se jim to líbilo. Navíc když už si to někdo přečte, tak mu v hlavě uvízne, že to přistěhovalci nemaj lehký.
Ad Uprchlíci... a ne/komiks...
Nedávno jsem viděl Nebela, kterej vychází v Reflexu a tam by taky mohli rovnou napsat "pozor, produkt může obsahovat stopové prvky komiksu". Jinak jsou to podle mě čtyři bohatě ilustrovaný odstavce textu.
No a jestliže se v tomhle státě v médiích prezentuje Nebel div ne jako vrchol komiksového umění a 90% lidí to sežere i s navijákem... Nedokáže si ten Woffcův "tupý český dav" ani uvědomit, že je součástí ohavného spiknutí :--)
ad Woffce: Nehledě na to, že tahle sračka může comicsu jedině uškodit. To je tak, když se do toho serou lidi co tomu nerozuměj. Ještě k tomu můžou přihodit cedulku "intelektuální" a začnu rovnou vyměšovat všechny tělesný tekutiny. Comicsový MdS
Ukázka, čemu všemu se v Česku říká komiks; vypichuju větu paní Evy Kavkové "Naším cílem bylo veřejnosti přiblížit osudy lidí nějakou jasnou a srozumitelnou formou". No, paní Evo, nezdařilo se - popisné agitky, ztvárněné pro ten tupý český dav formou obrázků s bublinami asi nebude ta pravá cesta. Příště zkuste leporelo - tohle si komiks nezaslouží... :----)
Neutrino, FrAnK: Údajně jsou hlášeny od Arga 4 Donžony do roka. Teď to asi chtějí stihnout před Vánocema narychlo, pak už to určitě půjde pomalejc :) Jinak mě osobně by podobný tempo celkem vyhovovalo :-) Checht
willis: Argo to bere nějak hopem :) Jenže bohužel jsem si jist, že teď jsou sice dva díly po sobě, ale potom bude následovat dlouhá pauza, podobně jako to dělá třeba Egmont nebo Talpress.
Kapis: Vypadá to zajímavě, komiks je v Japonsku opravdu součástí každodennosti :) Snad to nebude moc zfanatizované...
Checht. Na Aukru se prodala Zlatá armáta za150,- A teď nějakej borec nabízí nový ABC speciál s cenou kup teď za 200,- Panečku, tomu říkám podnikavej duch!
Zack: Určitě nějak normálně v distribuci bude...já se o to nestarám, měla by to zařídit seqence....čekám, že ti to pošlou do seqoye a ti to rozešlou dál....takže tak nějak....no, každopádně už se těším na recenze tady od vás...
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.